MTÜ Slava Ukraini

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: MTÜ Slava Ukraini

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Walter2 kirjutas: 18 Apr, 2023 17:38 https://forum.automoto.ee/showthread.ph ... t=komplekt
Väike meenutus sõbralikust tehnikafoorumist kui vormikomplekti eest küsiti annetajatelt 400 ja mida selle eest kohapealt saada oleks..
postitus 408
Ma oleks taoliste võrdlustega ettevaatlik, taktikalist varustust on väga erineva kvaliteedi ja hinnaga, kuigi väliselt võib kamo isegi sama olla.
Näiteks Eestis (suht odav riik) toodetav varustus on juba kordi kallim nt Milteci saastast - ja ka selle kasutusomadused on kordi paremad, paremad materjalid, õmbluskvaliteet jne.

Ma kunagi õpilastele ostsin neid Milteci asju ja abikaasaga saime iga laagri eel terve päeva õmblusmasina taga istuda. Samas see suhteliselt keskpärane KV varustus, mis mulle laost antud on, vajab harva kuskilt parandust, mõni nööp ette õmmelda Kevadtormi peale on juba eri sündmus.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Xender
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Xender »

Vähemalt mina ja ühel inimesel, kellel veel palusin uurida, Ukraina inforuumist Slava Ukraini tegevust.

Talvevarustusest pole keegi midagi kuulnud, 2 inimest kes peaks olema 111 brigaadis ütlevad, et nad ei tea sellest mitte midagi (üks ütles, et ostis ise, teine, et sai brigaadist, kuid Salava Ukrainist pole ta midagi kuulnud). Muidugi brigaad on piisavalt suur ja laiali, et jääb võimalus, et keegi kusagil midagi sai. Kuid ikkagi, tundub äärmiselt veider.

Slava Ukrainei piltide pealt väideti, et Izjumis jagati toiduabi 1400 inimesele. Üks tegelane, kes oli väidevalt kohapeal olnud, ütles, et jagati ühest valgest kaubikust midagi max sajakonnale inimesele ja kõik.

Rohkem ei õnnestunud üldse tuvastada, ning sots meedias ülesvisatud üleskutsed, et kas keegi, midagi kuulnud slava ukrainist saime täpselt selle sama 1 tagasiside, kui ? märke, mitte arvestada.

6 miljonit eurot on läinud nii, et keegi pole midagi näinud - kuulnud ning faktiliselt on võimatu midagi tuvastada.

Sealjuures, Slava Ukraini instagrami vaadates, pole samuti kusagil mitte midagi veidigi suuremat näha. Paar vanainimest 10 eurose tekiga, üks laps 1 eurose sokolaadijänkuga jne. Isegi neid pilte on vähe peale aastast tööd ja 6 miljonit.

https://www.instagram.com/slavaukrainiestonia/

Ma rohkem sellega ei tegele (pole minu töö ja õnneks ise pole neile ka raha andnud) kuid mulle tundub järjest enam, et terve see teema on täiega mäda.

Mis puutub EKREsse, siis EKRE ei puutu kuidagi asjasse, terve see teema on eesti sotsiaalmeedias nagu mahakirjutatud gulagi arphilaagist. Kus "tõsiuskne" kinnipeetav seletab, et ei maksa ikka gulagi patte tunnistada, annab kodanlastele kondi hambusse.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Mis puutub EKREsse, siis EKRE ei puutu kuidagi asjasse, terve see teema on eesti sotsiaalmeedias nagu mahakirjutatud gulagi arphilaagist. Kus "tõsiuskne" kinnipeetav seletab, et ei maksa ikka gulagi patte tunnistada, annab kodanlastele kondi hambusse.
Mind küll häirib päris tugevalt, kuidas EKRE/EKRE trollid on selle probleemi paistel ennast soojendama asunud ja tänitavad "mis me rääkisime, et UKR abistamine on halb asi" jne.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Kapten Trumm kirjutas: 19 Apr, 2023 11:07
Mind küll häirib päris tugevalt, kuidas EKRE/EKRE trollid on selle probleemi paistel ennast soojendama asunud ja tänitavad "mis me rääkisime, et UKR abistamine on halb asi" jne.

Tsitaadid minu postitusest 19 Apr, 2023 10:18:
1) ...Ja kui keegi selle MTÜ asjas kedagi milleski süüdistada või lihtsalt sõimata tahab, siis mõelgu kõigepealt sügavalt järgi keda ja mille eest.

2) (Muideks, ma postitades enam kui kord mainisin oma suhtumist, et minu arvates oleks meile kõigile parem see teema praegu rahunema lasta, et nad seal oma äri ja muud dokumendid korda saaks aetud, sest juba siis asi suitses ja haises).

Vanasõna: Ära näpi sitta, läheb haisema!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

See, et teatud partei üritab siin ennast soojendada, on näha juba selle teema kolmandas postis. Sama isik, facebooki grupis "Riigikaitsest "tsensuurita" tirazeerib sinna Uute Uudiste jama ja Helme pere mõttevälgatusi.

Selline tegevus tundub mulle mage, sorry. Nagu Kremli propaganda huvides töötamine.
Aga ootame selle revisjoni ära.
Xender
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Xender »

Muidugi EKRE trollifarm kasutab seda võimalust ära ning oleks mingis mõttes ka rumalad, kui ei kasutaks. Kuid samas peab tunnistama, et Slava Ukraini end ka ise väga tugevalt sidunud poliitiliste seisukohtadega, samuti 5 juhatuse liiget 8st on poliitikas tegevad.

Marika Priske - Keskerakond
Johanna-Maria Lehtme - E200
Margus Hanson - Reformierakond
Merike Külm - E200
Ilmar Raag - Parempoolsed

Kokkuvõttes ei saaks öelda, et tegemist oleks millegi muuga, kui poliitilist agendat omava ühe organisatsiooni vägikaikavedu, teise omasugusega vähemalt eesti poliitrindel. Mis ongi normaalne asjade käik demokraatlikus vabas ühiskonnas.

Slava Ukrainil pole Ukraina abistamises monopoli, ta on lihtsalt üks paljudest organisatsioonidest - gruppidest kes seda teeb.

Kui rääkida laiemalt, Ukraina abistamisest (sealjuures on silma jäänud, et isegi EKRE sees on mingi seltskond kes sellega tegeleb, Anti Poolametsa näol) siis MTÜ Slava Ukraini hämamine rahadega kahjustab seda tuhat korda rohkem, kui ükskõik mida teevad või ei tee EKRE trollid.

Mis tähendab, et EKRE küsimus on ebaoluline, ning sellele keskendumine tegelikult kahjustab Ukraina abistamist kokkuvõttes. Ühtepidi hakkame Ukraina abistamist suruma mingisse "konservatiiv - liberaalsesse maailmavaate" narratiivi, kus selle koht ei tohiks olla ning teiseks, tekib kiusatus ebaausa tegevuse ees silma kinni pigistada, lihtsalt selleks, et kohalikus kultuurisõjas punkte saada (jälle, Ukraina abistamine, peaks olema üle kultuurisõjast, vastasel juhul ... minnakse varem või hiljem ka Poolaga tülli, millel oleks juba ka Eesti jaoks halvad tagajärjed).

Ei andnud oma häält EKREle nendel valimistel.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Kapten Trumm kirjutas: 19 Apr, 2023 11:42 See, et teatud partei üritab siin ennast soojendada, on näha juba selle teema kolmandas postis. Sama isik, facebooki grupis "Riigikaitsest "tsensuurita" tirazeerib sinna Uute Uudiste jama ja Helme pere mõttevälgatusi.

Selline tegevus tundub mulle mage, sorry. Nagu Kremli propaganda huvides töötamine.
Aga ootame selle revisjoni ära.
Koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi.
Aga kes selles süüdi on, et Delfi ja ERR ja Postimees ja kes iganes veel (sh. ka see "tsensuurita" tiražeerija) selle MTÜ asjaajamise kohta "sellist paska kokku saab keerutada"?

Lisan veel, et mingis Ukrainas-intervius, oli vist Kannel kohalikega (intelektuaalidega), et rahva meelsuses on abirahade/toetuste kõrvalekantimine võrdne Ukraina reetmisega ja sellist asja/asju peaks hakkatama menetlema riigireetmisena. Meil võidakse see lipsuesine siin kenasti puhtaks küürida, aga annaks jumal, et Ukrainas mõned sõjamehed asja/u liiga isiklikult ei võtaks.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Xender kirjutas: 19 Apr, 2023 11:50Mis tähendab, et EKRE küsimus on ebaoluline, ning sellele keskendumine tegelikult kahjustab Ukraina abistamist kokkuvõttes. Ühtepidi hakkame Ukraina abistamist suruma mingisse "konservatiiv - liberaalsesse maailmavaate" narratiivi, kus selle koht ei tohiks olla ning teiseks, tekib kiusatus ebaausa tegevuse ees silma kinni pigistada, lihtsalt selleks, et kohalikus kultuurisõjas punkte saada
Täiesti nõus.
Saturn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Saturn »

Xender kirjutas: 19 Apr, 2023 11:50
Slava Ukrainil pole Ukraina abistamises monopoli, ta on lihtsalt üks paljudest organisatsioonidest - gruppidest kes seda teeb.
Kahjuks Eestis nö argiinimesele oli Slava Ukraini üks peamistest organisatsioonidest, kuhu raha kanti. See MTÜ sai konkurentsitult kõige rohkem meediakajastust ( Postimeehega koostöö, tulukontserdid, Aasta inimene jne). Oleks äärmiselt kahju, kui see jama nüüd peletab eestlasi annetamast Ukrainale, siiani on eestlaste panus ikka väga tubli olnud. Veidi kardan, et inimesed ei leia üles ka näiteks neid MTÜ-sid millega ka siinse foorumi akf-id toimetavad ja mis tunduvad end tõestanud olevat ja kogu see Slava Ukraini värk lihtsalt jätab sügava jälje ja pettumuse eestlaste abile Ukrainale.

Seda eelnevalt kirjutades ma kindlasti olen selle poolt, et jõutakse selles skandaalis selguseni ja ka, et pahategijad vastutaks kui selgub väärkäitumist.
Lihtsalt äärmiselt kurb, et viimastel kuudel on mitmetes abiorganisatsioonides (ka rahvusvahelistes) asjad hapuks läinud ja on välja tulnud, et rahasid on väärkasutatud või on muud jamad.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Ma ei saanud Peetri mammutpostitusele päris pihta.

Aga "kõik süüdistused on seni tõeks osutunud" - palgatsirkus osutus ju valeks.

Silmaklapijutuga võid puu taha minna. Mind see teema huvitab sisuliselt ja tegelikult oleks tore seda majandusaasta aruannet näha. Ajakirjanikud ei pruugi asju õigesti lugeda.

Ning jutt "mul tuttavad ukrainas nägid jagamist ja ega seal.." no kurat see on ju külajutt kuubis, jääks ikka mingile miinimum tasemele oma argumentidega ??

Lehtmet isiklikult ei tunne ja temal pole minu "kaitset" vaja. Küll aga peab olema päris loll et mitte mõista milline surve värdriigi trollifarmist selliste organisatsioonide vastu on. Ja ei saa sugugi välistada mõnda nkvd moodustatud "ukraina puuki" sest kui revisjon näitab et on päriselt kõrvale tassitud midagi siis KINDLASTI abirahade kogused vähenevad.

Veelkord, Xender sinu jutt on külaeide tasemel ja targem oleks oodata revisjone.
an2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas an2 »

Madis Reivik kirjutas: 19 Apr, 2023 16:07 Ma ei saanud Peetri mammutpostitusele päris pihta.

Aga "kõik süüdistused on seni tõeks osutunud" - palgatsirkus osutus ju valeks.

Silmaklapijutuga võid puu taha minna. Mind see teema huvitab sisuliselt ja tegelikult oleks tore seda majandusaasta aruannet näha. Ajakirjanikud ei pruugi asju õigesti lugeda.

Ning jutt "mul tuttavad ukrainas nägid jagamist ja ega seal.." no kurat see on ju külajutt kuubis, jääks ikka mingile miinimum tasemele oma argumentidega ??

Lehtmet isiklikult ei tunne ja temal pole minu "kaitset" vaja. Küll aga peab olema päris loll et mitte mõista milline surve värdriigi trollifarmist selliste organisatsioonide vastu on. Ja ei saa sugugi välistada mõnda nkvd moodustatud "ukraina puuki" sest kui revisjon näitab et on päriselt kõrvale tassitud midagi siis KINDLASTI abirahade kogused vähenevad.

Veelkord, Xender sinu jutt on külaeide tasemel ja targem oleks oodata revisjone.
Palgatsirkus loeti välja esitatud dokumentidest. Hilisem järeldus oli, et lohakus ja numbrid ei olnud sellised nagu tundusid.
Rahaülekande saanud firma ei ole verelaste “puuk” vaid Lehtme hea tuttava firma.
Revisjoni ootame juba kuid aga midagi ei ole seni toimunud. Väidetavalt otsitakse audiitorfirmat, kes selle kiiresti ära teeks. Samas on kahtlus, et tagatoas ”joonistatakse” uusi kuluaruandeid.
Pigem oleks nõus akf Xenderiga.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

BDO Eesti auditeerib.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

"Palgatsirkus loeti välja esitatud dokumentidest. Hilisem järeldus oli, et lohakus ja numbrid ei olnud sellised nagu tundusid."

Mis keeles sa kirjutad ? Tõlge:

Palgatsirkus pandi püsti kuna esitatud numbritest saadi valesti aru. Ebakompetente ajakirjandus.

Praeguse jama osas võiks kindlad väited esitamata jätta. Eriti kui sinna lisada "niikuinii joonistatakse tagatoas mingid libaaruanded kokku".
Selles valguses ei päästa ka audit midagi, pööbli viha ei haju ka juhul kui selgub et kõik on korras.

Lehtmele panna ka vastuluure ülesandeid on natuke liiast - küllap oli ka Hermann Simm paljudele hea tuttav ;)
an2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas an2 »

Olen puhastverd muulane aga eesti keele eksamil sain viie ja kirjutan eesti keeles.
Palgatsirkus pandi püsti, kuna esitatud numbrid olid VALED. Saad aru, VALED. Nadu muudki asjad nagu hiljem selgus.
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Vaadake nüüd Pealtnägijat, seal räägitakse asi algusest peale lahti.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kuuskndkolm, Tauri_J, ugandiklubi, varikasutaja ja 17 külalist