MTÜ Slava Ukraini

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
kmeesk
Liige
Kontakt:

Re: MTÜ Slava Ukraini

Postitus Postitas kmeesk »

Ma juhiks tähelepanu, et keegi väidetavalt võttis ühendust tuttavaga ei oma reaalsuses ju mitte mingisugust kindlust, et tema levitatav info tõele vastab. Kui sellisel kujul infot hakata levitama, siis võib vabalt ka sõdiva osapoole troll genereerida siia oma propaganda valesid.
Lisaks selliste tuttavate puhul on teadmata, kelle poolel nad on päriselt. Ukrainas ju küllalt perekondi, kus kõik on justkui korras olnud ja nüüd seoses sõjaga paneb rindejoon läbi perekonna kujundlikult võttes.
Seega hoiduks jagamast infot, mille puhul pole mitte mingit kontrolli võimalik teostada.
an2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas an2 »

kmeesk kirjutas: 28 Apr, 2023 12:19 Ma juhiks tähelepanu, et keegi väidetavalt võttis ühendust tuttavaga ei oma reaalsuses ju mitte mingisugust kindlust, et tema levitatav info tõele vastab. Kui sellisel kujul infot hakata levitama, siis võib vabalt ka sõdiva osapoole troll genereerida siia oma propaganda valesid.
Lisaks selliste tuttavate puhul on teadmata, kelle poolel nad on päriselt. Ukrainas ju küllalt perekondi, kus kõik on justkui korras olnud ja nüüd seoses sõjaga paneb rindejoon läbi perekonna kujundlikult võttes.
Seega hoiduks jagamast infot, mille puhul pole mitte mingit kontrolli võimalik teostada.
Samas võib "tuttava" kaudu, kes on otseselt asja kõrval või lausa sees, saada niidiotsa, mida siis ajakirjanikud võiksid kerima hakata.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Et midagi ülepea otsustada, tahaks esmalt näha, milliseid töid ja millise kvaliteediga nende autode juures taheti. Arvestades ajakirjanike taset vähegi spetsiifilisemate teemade käsitlemisel ei võtaks ma jutte 1500- eurosest hinnast väga tõsiselt. Veel vähem tasuta tegemise kphta. Eriti kui meil siin sama töö eest 6500 küsitakse. Ühe või kaks autot võib ju õhinapõhiselt teha, aga rihkem...puhake jalga. Sest tegijad peavad maksma ruumide, elektri, detailide jmt eest. Ja nende pered tahavad samuti süüa. Nii et esialgu on vähemalt minu jaoks tegu suuresti vahukloppimisega.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
an2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas an2 »

Lemet kirjutas: 28 Apr, 2023 13:30 Et midagi ülepea otsustada, tahaks esmalt näha, milliseid töid ja millise kvaliteediga nende autode juures taheti. Arvestades ajakirjanike taset vähegi spetsiifilisemate teemade käsitlemisel ei võtaks ma jutte 1500- eurosest hinnast väga tõsiselt. Veel vähem tasuta tegemise kphta. Eriti kui meil siin sama töö eest 6500 küsitakse. Ühe või kaks autot võib ju õhinapõhiselt teha, aga rihkem...puhake jalga. Sest tegijad peavad maksma ruumide, elektri, detailide jmt eest. Ja nende pered tahavad samuti süüa. Nii et esialgu on vähemalt minu jaoks tegu suuresti vahukloppimisega.
https://www.postimees.ee/7763272/suur-s ... evaid-arve

Mis siin pildil maksab 3.5K €?
Lemet
Liige
Kontakt:

Jah, mille eest siin kohapeal küll 6500 euri küsiti? Lugupeetav ise elus mõne kiirabibussi ehitust ka näinud on?
kmeesk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kmeesk »

an2 kirjutas: 28 Apr, 2023 13:51
Lemet kirjutas: 28 Apr, 2023 13:30 Et midagi ülepea otsustada, tahaks esmalt näha, milliseid töid ja millise kvaliteediga nende autode juures taheti. Arvestades ajakirjanike taset vähegi spetsiifilisemate teemade käsitlemisel ei võtaks ma jutte 1500- eurosest hinnast väga tõsiselt. Veel vähem tasuta tegemise kphta. Eriti kui meil siin sama töö eest 6500 küsitakse. Ühe või kaks autot võib ju õhinapõhiselt teha, aga rihkem...puhake jalga. Sest tegijad peavad maksma ruumide, elektri, detailide jmt eest. Ja nende pered tahavad samuti süüa. Nii et esialgu on vähemalt minu jaoks tegu suuresti vahukloppimisega.
https://www.postimees.ee/7763272/suur-s ... evaid-arve

See pilt ei ütle mitte midagi, sest me ei tea ju, mis selle raha eest saab. Võib olla on nendele autodele vaja ka tehnilist hooldust ja muud sellist vaja teha. Kui meist siin keegi uuriva ajakirjandusega ei plaani tegelema hakata, siis ilmselt me ei jõua aruteluga kuhugi siin foorumis välja.
Lemet
Liige
Kontakt:

Et ma ise ka käppapidi kiirabide ehitamisega tegelenud olen, siis julgen väita, et juhul, kui see on tühjast kaubikust pildil oleva masinani ehitatud, on see 3500 täiesti normaalne hind. Sest eeldatavasti tuleb tööga kaasa ka mingi garantii, arve, riigimaksud etc, etc, Nii et esmalt tuleks teada tõepoolest esmalt seda, mis olukorras masinad algselt olid, mida ja millistel tingimustel ehitati ja alles siis õilsa proletaarse raevuga nõuda, et mida seal 3500 eest on.
hrks
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas hrks »

Me peaks seda asja vaatama meie 90 aastate pilguga. Ukraina keskmine palk on ca 300 euri. Kuidas maksudega? Maksavad, ei maksa - ei tea. Igatahes on veel neil alles töenäoliselt igasugust manti, nagu meil 90 ndatel, kui iga kolhoosi töökoja ladu oli meil täis ulmelisi asju. Kindlasti on kunagisest muruvärvimisest järgi veel rohelist värvi ja värvirulle. Seega on 1500 euri per auto kindlasti võimalik. Kes on vaadanud 4x4 autode parandamist Venemaal, saab aru, et mingi slaavi miinimum autode hoolduse asjus tehakse ka Ukrainas ära.
Lemet
Liige
Kontakt:

Ühe auto võid sa jah töökoja nurgast sikutatud nurkraua ja ambulantsi nurgast viluks löödud kanderaami abil puhtast entusiasmist ilma rahata valmis ehitada. Kuivõrd jätkusuutlik ja kindel selline süsteem on, on juba teine küsimus. Veelkord- mida täpselt selle raha eest tehti? Kas valge kaibik sai rohelise värvi selga(sõjatingimustes vältimatu)? Kas kuut elementaarselt soojustati(kundede elushoidmiseks hädavajalik). Kas ja kui palju elektrijuhtmestikku veeti. Kas lisasoojendus paigaldati? Jne, jne. No ei ole see asi nii, et suvaline vasja oma garaažinurgas lubab maad ja ilmad kokku.

Mis keskmisse palka puutub, siis näiteks Kiievi oblastis oli see eelmisel aastal üle 21 000 grivna. Mis eurodes teeb ca 520 eurot.
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

See , mida tuttav räägib on mulle oluline mõistmaks , kuidas Ukrainas üldse elu käib , kas on totaalne "onupojapoliitika ja lokkav korruptsioon " või on sellest tiblamentaliteedist vabanetud . Äkki ongi nii , et ilma "määret" andmata ükski asi ei liigu ja iga liigutuse eest tuleb "pista" . Kui see tõesti nii on , siis pole imestada et osa rahast või abist haihtub kuhugi .
Loodan et minu heietusest päästerõngast ei saa .
Kasutaja avatar
ugandiklubi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ugandiklubi »

Lihtsalt hrks teadmiseks ja ka teistele Ukrainas maksavad lääne masinate varuosad samma hinnanagu meil või on isegi kallimad( näiteks kasutaud rehvid on tundvalt kallimad) . Keskmine palk võib ju 300 olla aga selle eest ei hakka keegi pikka ajaliselt autosid tegema.
hrks
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas hrks »

Vabanda Ugandiklubi, ent su väide, et 300 euro eest keegi pikalt ei tööta, on jabur. 300 eurot kuus on Ukrainas keskmine palk ja nii ongi ja töötavadki.
Teiseks. Kui Wolkswagen bussile lähevad alla rehvid 205/65 R16, siis need esimeses teibas, mis googli abil leidsin, maksavad need Ukrainas 68 euri tükk.
Seega ei ole need rehvid seal üldse nii kallid.
Varuosadest - mainisin ju, et vaata 4x4. Hädas olles minnakse või läbi ussim..., meenutage neid omaaegseid koperatiivseid õlepakinööri sarniire.
Meil on s..tast saiatootjad väljasurnud, neil hulgakaupa elus.
Mida ma aeg-ajalt tööjuures töötavate ukrainlaste juures tähele panen.
Kasutaja avatar
Kuperjanov
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kuperjanov »

Juba eelmine aasta kui see 1000kangelastlumes kampaania käima läks, tuli hoiatavaid signaale.

Ants Punning
3. oktoober 2022, 19:02
Raporteeri
Ebamugavad kommentaarid ebamugavate küsimustega kustutatakse, sest ei taheta et tõde välja tuleks. Milleks chevy van buss, kas pole isiklikku autot liikumiseks? Eesliinile chevy van ei sobi, sest varuosadega sellisele masinale on seal kitsas. Milleks luua uusi mtü´d kui on juba olemas täpselt samade asjadega tegelevad pikaajalise kogemusega mtü´d, milleks duubeldada sama tegevust kui oleks saanud pakkuda oma abi juba olemasolevatele ning säästa nõnda ressursse? Milleks rentida annetuste eest uhkeid kontoriruume A1 kaubanduskeskuses kui saab hakkama ilma, milleks rentida annetuste eest uhkeid laoruume kui saab hakkama ilma või tasuta kui otsida? Kas asi on selles, et saab ehk omale heategevuse arvelt palka maksta nagu seda teevad mondo ja pagulasabi juba aastaid?

Ants Punning
23. oktoober 2022, 14:06
Raporteeri
Sama komplekti saab poest läbi vahendajate maksimaalselt 300€, aga reaalselt veelgi odavamalt. Samuti on muinasjutt, et koguti kahe poole päevaga mega summa annetusi või, et poole aastaga on antud mtü´le annetatud 5 miljonit eurot. Ka jutud eesliinil käimisest ei päde mitte kuidagi. Ma nagu ei suuda kuidagi aru saada, et milleks nõnda valetada. Samas kui tõde lõpuks päevavalgele ilmub, siis skandaal saab olema eriti suur ja tekitab heategevusele väga suure kahju.

Sama mees kirjutab nüüd järgnevat:

Ants Punning
5 tundi tagasi
Raporteeri
See kõik on alles algus. Erinevatel aegadel on lehtme kuulutanud erinevaid summasid mida tema mtü on kokku kogunud ja need summad on alates 4 miljonit eurot kuni 9 miljonit eurot. Kui senini on jama olnud 1,5 miljoni euroga kolme kõige suurema projektiga seoses, siis kui palju on veel raha järgi lehtme mtü arvel ja kui palju kuhu ja millele on kulutatud veel vähemalt 2,5 miljonit eurot kui lehtme mtü arvel seda raha enam ei ole? Suurim summa lisaks sellele 1,5 miljonile eurole mille saatust teada tahaks on 7,5 miljonit eurot tulenevalt lehtme enda juttudest mis muutuvad tihemini kui öö ja päev omavahel kohti vahetavad. Kujutage nüüd ette, et kui 100 000€ eest saab osta ja koguda kokku ning toimetada Ukrainasse 10 autot ja tonnide viisi varustust, siis kui palju saaks ära teha selle rahaga mis lehtme mtü´st vasakule on läinud? Eestist oleks selle raha eest rekkate viisi pidanud varustus Ukraina poole liikuma lisaks autodele mida oleks saanud osta vähemalt 100 ja tõenäoliselt rohkemgi. Minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt on kogu lehtme mtü projekt algusest peale olnud lehtme promomise projekt eesmärgiga tõsta varasema pettuse ja võltsimise kahtlusega lehtme eliidi hulka tema ema tutvuste toel ja siin pole vähemtähs lehtme ema kes oma tutvuseid kasutades oma tütre riigikogu pulti upitas, kaitseministri kaaskonda sebis ja rotari klubiga kokku viis. Veelgi imelikum on see, et suurannetajad nagu näiteks Merko Ehitus pole veel prokuratuurile avaldust esitanud, kuigi antud hetkel on juba otsene vihje sellele, et Merko Ehituse annetust 135 000€ on kuritarvitatud nimetades Merko Ehitusele valesid summasid 10 kiirabiauto ümberehitamiseks. Miks suurannetajad vaikivad, miks ei pöörduta kuriteo või pettusekahtluse tõttu prokuratuuri poole? Miks ei algata prokuratuur ikka veel uurimist kuigi ajakirjanikud on esitanud faktipõhised tõendid pettuse kohta mis heidavad kahtluse ka otseselt lehtmele endale, et ta oli teadlik asjast ja ehk isegi osaline kogu pettuses? Siis kui ma juba eelmine aasta hakkasin kirjutama vormide teema all, et asi on mäda, et 360€ vormikomplekti eest on liiga soolane hind otse tootjalt, et Ukrainas militaarpoodides samaväärsed komplektid maksavad 150€, siis saadeti mind enamuse poolt pikalt, mainiti küll et ma ei tea asjast midagi ja et ma olen lihtsalt kade ja et materjalid on kõrgkvaliteet jne jne jne... Keegi ei uskunud siis, et asi haiseb ja haiseb rängalt ja kui see jama lõpuks välja tuleb, siis kannatavad kõik abistajad. Ja kogu see jama tuligi lagedale nüüd ja see on hea et tuli olenemata sellest, et see mõjub väga rängalt kogu Ukraina abistamisele Eestis, kuid õpetab ehk natukenegi eestlastele, et enne annetamist uurige abistava mtü tausta, vaadake nende kodulehti, facebooki lehti, sest ausad abistajad peavad korrektset raamatupidamist, teevad iga koorma kohta pilte nii koorma teele saatmisel, kohale jõudmisel kui ka saavad pilte ja videosid sõduritelt nende asjadega juba eesliinilt. Ma võin omast kogemusest kinnitada kui hea tunne oli kui mingi ime läbi minu poolt Ukrainasse toimetatud generaator jõudis ümber piiratud Mariupolisse merejalaväelaste kätte ja nad saatsid starlinki kasutades pildid ja seda ajal kui seal oli ikka väga kuumad lahingud käimas. Ma südamest loodan, et minu poolt Ukrainasse viidud Eesti ja Leedu annetajate annetatud asjad tookord päästsid nii mõnegi Mariupoli kaitsja ja tsiviilelaniku elu. Oli võimalus lehtmel päris sõja alguses kasutada google abi ja leida kerge vaevaga üles vähemalt kolm pikaajalise kogemusega Ukrainat abistavat mtü´d ja pakkuda koostööd neile, sest nendel mtü´l on 8-9 aasta jooksul kujunenud välja usaldusväärsed kontaktid Ukrainas. Me ei tegutsenud ei varem ega ka sõja alguses ka ka mitte nüüd põranda all, kuid me ei saanud ka sellist meediakajastust nagu lehtme seda sai tänu oma mõjuka ema tutvustele. Tegelikult ootaks ma nüüd postimehelt artiklit kus postimees avalikult vabandaks, et eksis tehes teadmatult koostööd lehtmega, pakkudes talle tasuta reklaami mida teised abistajad ei saanud. Ma siiralt loodan, et ajakirjanduse ja ühiskonna surve sunnib heitma kõrvale igasugu tutvuste katsed asja kinni mätsida ning prokuratuur alustab uurimist ning viib selle ka lõpuni nii, et ka kõik Eesti poolsed süüdlased saaks tuvastatud ja karistatud ning varastatud raha tagastatud kasvõi osaliselt petetud annetajatele.

Ja nagu siin ka varem mainitud on, siis selle mtü tulemustest pole väga kippu ega kõppu. Kas need lubatud 2000 talvevormi jõudsid sinna kuhu vaja või oligi tegu ainult rahva petmisega. Ilmar Raag, kes muidu aus mees ja kõiki oma tegemisi kajastab (saunad ukrainasse jne), on ennast mtü tegevusest distantseerinud ja talvevormidest pole peale postimehe promopiltide enam haisugi.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

8)
Mis te nendesse kiirabidesse siin nii kinni jäite.

1,5 milli kanti SU poolt "segase taustaga firmale".
Lehtme: „Eestis on mul umbes 6500 eurot ühe auto hind, aga seal on võimalus teha seda 3500 euroga,“

Ma tõesti ei jaksa kogu (ajalehe)materjali sellel teemal läbi lugeda, mis ilmunud on, äkki mõni AKF teab, kas see hind sisaldas ka "toorikut" ehk käru, mida ümber ehitatakse, või on see puhtalt "ümberehitamise" hind?
Kui see 6500 ja 3500 EUR sisaldab ka mingi käru soetamishinda, mida ümber ehitada, siis 3500 EUR per masin ja 1,5 milli eest saaks 428 masinat.
Kui 6500, siis 230 masinat...

No ma ei usu, et kogu see 1,5 milli ainult kiirabide ümberehitamise jaoks üle kanti. Ilmselt on seal selle summa sees veel muid "artikleid" ka.

Merko Ehitus:
Slava Ukraini esimeseks suurprojektiks oli kiirabiautode ostmine, komplekteerimine ning Ukrainasse saatmine. Et tavalised kiirabiautod pole Ida-Ukrainas otstarbekad ning haavatute transpordiks on vaja autot, mis on vastupidav ja vajaliku varustusega, töötas MTÜ Slava Ukraini Ukrainast saadud info põhjal välja guerilla kiirabi projekti. Merko toetusel ehitati kümme TOYOTA HIACE 4WD autot ümber guerilla kiirabiks – autoks, mis on väga kergelt puhastatav, millel on vajalik varustus (kanderaam, valgustus, vool elustamisaparaadi jaoks, tilgakonksud, jms) ning mida sisuliselt igaüks oskab parandada.
https://group.merko.ee/sponsored-project/slava-ukraini/
Vaata ka
https://www.facebook.com/merkoehitus/po ... 048288802/

Kas need kümme TOYOTA HIACE 4WD annetati MTÜ-le või pidid nad need kusagilt ostma?

TOYOTA HIACE 4WD. Auto24 on neist tühi. Netist leiab vanemaid müügikuulutusi ja nende vanemate isendite hind jääb sinna 3000-4000 kanti ning vähe kobedamate ning uuemate oma juba 4000-6000 kanti.

UKR müügi lehelt leiab ka 70 000 - 90 000 grivnat (1700 - 2200EUR) - 130 000 grivnat (3200EUR) isendeid (on ka 13 000, 19 000 ja 37 000 grivnat maksvaid laipu... või siis pole osad neist neljaveolised).
https://automoto.ua/uk/car/Toyota/Hiace?order=cheap
https://www.olx.ua/uk/transport/legkovy ... ota/hiace/

Tegelikult pole ju mõtet arvutada ja jaurata nende kiirabide teemal, kui täpsemaid asjaolusid ikkagi ei tea (või keegi teab?)
Mida see 1,5 mil täpselt sisaldas? Ainult kiirabide ümberehitamist? Muid asju, teenuseid ja teemasid ka?
Mida sisaldas kokkulepe "ehitada ümber kiirabimasinateks"? Ainult ehitust? Masinat ennast ka?
Ümberehitus sisaldas täpsemalt mida? Täishooldust (mootor, õlid, muud vedelikud, elekter, käiguosa)? Keretöid? Kuudi sisustus- ja ümberehitustöid? Mudarehve? Midagi veel?

Sitaks küsimusi ja iga erinev vastus muudab asja olemust.

....

Äriühing IC Construction kasutamisest lepingupartnerina.

Ilmselt tõenäoliselt toimus midagi sellist:

MTÜ SU-l olid sidemed UKR MTÜ-ga "Vse dlja peremogi", kellega tehti Ukrainas koostööd.
MTÜ SU asjapulkade jutust suitsunurgas selgus näiteks, et Eestis saab mingi vot "sellise" raha eest "selliseid asju".
Tuhande raha eest viis asja.
6500 EUR eest 10 Toyota 4wd kiirabi.
Ja veel igasugu asju.

Vana hea tuttav ja partner MTÜ "Vse dlja peremogi" asjapulgad ütlesid suitsunurgas, et kuule, me ehitame neid 4wd kiirabisid (poole) odavamalt. 3500 eest saaks ühe kätte. No ja neid ja neid asju saab ka meilt (poole) odavamalt. Ja jääb eestist Ukrainasse vedamine-toimetamine-piiriületused ka ära. Kas see poleks mitte suurepärane mõte?

MTÜ SU sügas kukalt ja ütles, et nojah, kui te saate odavamalt neid asju teha, siis oleks asjal jumet küll.
Teie teete mingit asja, esitate arve ja meie maksame kinni. Ilma arveta niisama me raha ei saa anda.
MTÜ "Vse dlja peremogi" lubas asjad korraldada, kui MTÜ SU võtab enda peale rahaga varustamise.
Ja kuna meil pappi ei ole et alustada, siis oleks ikkagi vaja mingit ettemaksu ja siis kui me hakkame neid kulusid arvetega katma ning esitama.
Teeme lepingu, siis saab raha ka ette kanda.

Siis ühel hetkel oli mõttepaus, sest MTÜ "Vse dlja peremogi" ei oleks ilmselt saanud oma nimel mingeid arveid tööde kohta esitada.
Kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem.
MTÜ "Vse dlja peremogi" asjapulgad ütlesid, et krt meil on ju (või siis polnud ja tormasid seda äriühingut moodustama) IC Construction!
See saab äriühinguna teenustöid teha ja arveid esitada. Davai, teeme MTÜ SU ja IC Construction vahel lepingu, teie kannate meile raha üle ja meie hakkame tegutsema ning arveid esitama.

Nüüd on see koht, et on kaks varianti: kas MTÜ SU asjapulgad läksid mingit omakasu taga ajama ja sellest lähtuvalt igasuguseid lepinguid sõlmima (selguks ilmselt lepingu(te) tekstist mida meie ei tea) VÕI sinisilmselt... vanad tuttavad ja partnerid ju selle IC Construction taga.... kirjutatigi alla leping ilma ise mingit kasu saamata. Samal ajal võeti MTÜ SU "meie töötajad" ridadesse (ja palgale? ja liimeks?) MTÜ "Vse dlja peremogi" ja IC Construction-iga seotud kaks isikut (vaata äriregistrit). Tuletan meelde, et see kõik toimus juba eelmise aasta augustis.

Papp kanti üle (millal täpselt? kas korraga või ositi?)

Märtsiks oli lepingute sõlmimisest (ja võimalik et osa või kogu raha ülekandmisest) möödas seitse kuud.
Ja mingid "kellad hakkasid" käima enne ajakirjanduse jms sekkumist ka MTÜ SU siseselt, sest ...?

1. eeldusel, et MTÜ SU juhatus käitus omakasupüüdmatult ja lepingud olid sõlmitud korrektselt:
a) üle kantud raha eest polnud saadud seda mida kokku lepiti ja osteti?
b) üle kantud raha eest polnud saadud mittemidagi?
c) üle kantud raha eest oli saadud vähem kui kokku lepiti?
d) UKR poole tegelased hakkasid kummaliselt ja kahtlaselt käituma ja vingerdama ning "asi muutus kahtlaseks"?
e) lepingut (lepinguid?) ei täidetud UKR poolel enam ühel hetkel?

2. eeldusel, et MTÜ SU juhatus käitus omakasupüüdmatult kuid oli lihtsalt rumal ning sinisilmne (selguks lepingute tekstist)
f) avastati, et UKR-id on neil lepingu(te)ga naha üle kõrvade tõmmanud (viletsalt koostatud lepingud).

3. eeldusel, et MTÜ SU juhatus käitus omakasupüüdlikult ja korruptantlikult:
f) keegi pani kitse ja lekitas midagi kusagile (sellele nn "nõukogule"? ajakirjandusse?)
g) keegi hakkas juhatust santažeerima (nt. küsis lisapappi, et vait olla või mitte lekitada sensitiivset infot?)

Eraldi teema alapunktide 2 ja 3 puhul on, kus olid selle nn "nõukogu" silmad (punkt 3) ja mis krdi "nõu" nad juhatusele seal üldse andsid (punkt 2)?

Nagu näha, siis terve rida täiesti erinevaid stsenaariume.
Kui lepingud olid OK ja UKR pool "lasi üle" , täitis lepinguid osaliselt või ei täitnud üldse, siis saab MTÜ SU juhatust (ja "nõukogu") teatud piirides süüdistada selles, et nad ei uurinud IC Construction tausta piisavalt... ei võtnud UKR poolelt nt "vähempakkumisi" ja "parima väljavalimise" asemel läks lepingusse suvalise ettevõttega.

Kui leping(ud) on "lasteaia tasemel" koostatud ja naha üle kõrvade tõmbamine käis "JOKK" skeemiga (sul polegi midagi nõuda ega õiglust vms taga ajada), siis vastutab selle eest täies ulatuses juhatus (ja peaks vastutama ka see nn "nõukogu", kui tal juriidilist õigustähendust oleks)

Kui üritatigi minna petuskeemidega kaasa ka MTÜ SU juhatuse poolt ja ongi läbi ja lõhki korruptiivne juhtum, siis vastutab muidugi jätkuvalt MTÜ SU juhatus AGA küsimus tekib, et millega tegeles see nn "nõukoda" seal MTÜ-s üldse, kuigi neid vastutusele võtta ilmselt eisaa.

Ja nagu ma juba oma eelmises postis kirjutasin, siis küsimusi on palju ja vastused neile saab auditist ning majandusaasta aruandest.
Enne pole mitte midagi mõtet oletada ja arvata.

EDIT:
Kuperjanov kirjutas: 28 Apr, 2023 17:56 Juba eelmine aasta kui see 1000kangelastlumes kampaania käima läks, tuli hoiatavaid signaale.
No kui see Toeta Ukrainat MTÜ asutaja jutt tõele vastab, siis on variante muidugi vähem :twisted:
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Fucs, juba ammu-ammu jaanuari lõpus jooksis läbi kuskilt jutt, et Ukrainast on tulnud sahin, et siia esitatakse kolmekordses suuruses arveid kohalike hindade arvestuses. Ja et MTÜ SUst tambitakse see tuimalt kinni. Sama asja rääkis hiljem ka Raag. Et talle kah olevat seda Ukrainas räägitud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist