MTÜ Slava Ukraini

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Peeter
Liige
Kontakt:

Re: MTÜ Slava Ukraini asutaja on PM aasta inimene

Postitus Postitas Peeter »

Madis Reivik kirjutas: 10 Mai, 2023 21:22 Erinevalt sinust ma ikka vähemalt püüan argumenteerida. Palgamöla sai selgeks mitu kuud tagasi, õpi lugema.
Viide allpool:

Madis Reivik kirjutas: 25 Jaan, 2023 14:39
Kui 4 kvartalis tasuti 15k, siis tähendab see ca 28000 brutopalka.

Makse tasutakse EELMISE kuu eest. Seega, liida kokku sept, okt, nov.

Ja MTÜ tabel annab... oi oi kui keeruline eksole, äkki kurat arvutad kokku, Peeter ???
See teema vajab siin ära klattimist, et ka teised foorumi lugejad mõistaksid, mismoodi juba siis Madis Reivik tegeles siin teemas arutelu sohukeeramisega. Aga seda on vaja ka selleks, et näidata lugejaile aegreana mida tehti või millega tegeleti, aga millist juttu välja poole kommunikeeriti. Selle postituse eel oli siin juba mitumitu lehekülge jutte ja arutelusid kahtlastest andmetest, ja küllalt ka sellest, kuidas neid tõlgendada ja kas üldse ja kelle kapsaaeda mingi kivi võiks lennata. Oli juba ilmunud ka nõuandva koja liikme Ilmar Raagi kirjatükk. Oli ilmunud ka mingid õigustused MTÜ poolt. Ilmar Raagi kirjatükis kinnitas ta kindlas kõneviisis, et MTÜ SU asjadega on kõik kõige paremas korras, nõukogu on asjadega kursis ja mingeiks kahtlustusteks pole mingisugustki alust. Jah, olevat küll mõningaid dokumendihalduse probleeme, aga need olevat ettevõtte toimimise seisukohalt väga-väga tühised. Kuna selleks ajaks oli (juba ka siin teemas) näidatud ära, et tegemist on päris oluliste vajakajäämistega dokumendihalduses väljaspoole ettevõtet siis olin ka mina siia teemasse juba korduvalt kirjutanud, et "laseme neil asjad korda ajada ja ärme aja teemat teravaks püsti". Ja seda korduvalt. Iga kord tuli selle peale kari erinevaid klakööripostitusi, et "kõik on ju kõigeparemaskorras ja kuidas üldse niimoodi saab kirjutada". Ehk siis iga kord kisti teema uuesti üles aktiivseks. Ja siis me siin arutlesime ja tõlgendasime neid meile teadaolevaid andmeid. Kuna Madis Reivik suhtub oma ettevõtetes dokumendihaldusesse äärmise kroonilise hoolimatusega, siis on ka täitsa arusaadav, et ta selles MTÜ tegematajätmises mingit puudujääki ei näinud ja keskenduski jutu vedamisele palgaandmete usutavusele.
Tänaseks saab aga teha tagasivaatavalt aegrida, mida olen ikka lugejaile mäluvärskenduseks soovitanud ja seejärel saab teha järeldusi ja igaüks saab neid ise lisada juurde:
*Kui detsembris Ilmar Raag viskus JML-i kaitsele oma kirjatükiga, siis saab öelda, et seda tehes ta valetas tuimalt väites, et kõik on (nõukoja) kontrolli all ja jamasid ei ole. Juba märtsis sai sellest valest kogu avalikkus teada kui selgus, et vaatamata korduvatele teavitamistele ei ole JML esitanud nõukojale dokumente ja nõukoda on sunnitud erakorralise koosoleku kokku kutsuma kuna ei omanud sinnani olukorrast ülevaadet. Mitte keegi sellele (valetamise)faktile tähelepanu ei pööranud.
*Selleks hetkeks detsembri lõpuks oli alates augustist MTÜ SU-lt ainult ühe tegutseva juhatuse liikme (JML) poolt või otsusel ICC-le üle kantud ca 1 miljon eurot (korduvalt igalt poolt läbi jooksnud ja kinnitatud info)
*Samal ajal 14.01 "Kajaloodis": (JML) : «Kui sul on annetatud raha, pead väga hästi teadma, kuhu see läheb, mida sa saadad, kellele, kuidas seda kasutatakse, sest oleks täiesti mõistusevastane, kui me lihtsalt saadaksime raha sinna. Et ostke teie ise. Asjad paraku Ukraina riigis niimoodi ei käi – kõik peab äärmiselt kontrollitud olema.»
*18.01 https://turundajateliit.ee/johanna-mari ... a-ukraini/ : Mis on heategevuse juures usaldusväärse kommunikatsiooni alus? Näiteks Punasel Ristil õnnestus ämbrisse astuda, kui selgus, et raha ei pruugi eriti lihtsalt ja sirgjooneliselt Ukrainasse jõuda.
JML: Läbipaistvus. Konkreetselt läbipaistvus. Mida teed, kuidas teed ja kellele raha läheb. Selge sõnum ja läbipaistvus on kõige tähtsamad. Annetaja pole loll. Ta saab täpselt aru, kui midagi on valesti.
*aprilliks selgub, et selle ajaga aastal 2023 on MTÜ ICC-le lisaks veel vähemalt ca 500 000 juurde kandnud ja kandeid olevat tehtud peale seda isegi, kui JML 10. märtsil ERR-is kinnitas, et kõik maksed Ukrainasse peatatakse koheselt.
*MTÜ SU ja/või JML-i selgitused ICC-le kantud rahade asjus ja sellega seoses selgunud asjaolud on siiani pehmelt öeldes hämarad

Ma annan nüüd soovijatele võimaluse jätkata aegrea koostamist ja täiendamist ja siis neist järelduste tegemist. Natuke guugeldamist ja tuleb, lisaks tänane Postimehe artikkel. Praegu näib, et iga tänases Postimehes tõstatatud kahtlus/vasturääkivus vajab juba asja õigustamiseks eraldi artiklit. Või lihtsalt suu kinni hoidmist.
nukkel
Liige
Kontakt:

Re: MTÜ Slava Ukraini

Postitus Postitas nukkel »

Tänud Peeter ülevaate eest.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Peeter kirjutas: 11 Mai, 2023 9:45 *Kui detsembris Ilmar Raag viskus JML-i kaitsele oma kirjatükiga, siis saab öelda, et seda tehes ta valetas tuimalt väites, et kõik on (nõukoja) kontrolli all ja jamasid ei ole. Juba märtsis sai sellest valest kogu avalikkus teada kui selgus, et vaatamata korduvatele teavitamistele ei ole JML esitanud nõukojale dokumente ja nõukoda on sunnitud erakorralise koosoleku kokku kutsuma kuna ei omanud sinnani olukorrast ülevaadet. Mitte keegi sellele (valetamise)faktile tähelepanu ei pööranud.
Kui tüli ei tee, siis pane tolle kirjatüki link, mida sa täpselt silmas pead.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Peeter, sul pole vaja siin interneti täis kirjutada, keegi ei viitsi seda lugeda.
Siin ei ole tegemist mingi minu personaalküsimusega või minupoolse arutelu sohukeeramisega.

Fakt on see et palgajutt oli kokku keeratud mingi trollifarmi poolt ja numbrid näitasid et seal on kõik OK. Sinu viimane post tsiteeris minu sellekohast arvutust aga selles polnud ühtegi seda arvutust ümberlükkavat rida. Seega, pritsid niisama tatti.

Kui hiljem tuleb välja et need numbrid on "võltsitud" siis on ka loomulikult järeldus et kõik on PALGATEEMAGA ok - vale.

Aga äkki leiaks nüüd püksist munad üles ja räägiks ainult faktidest, mitte ei lõugaks tühja ?
Peeter
Liige
Kontakt:

Runkel kirjutas: 11 Mai, 2023 12:34
Peeter kirjutas: 11 Mai, 2023 9:45 *Kui detsembris Ilmar Raag viskus JML-i kaitsele oma kirjatükiga, siis saab öelda, et seda tehes ta valetas tuimalt väites, et kõik on (nõukoja) kontrolli all ja jamasid ei ole. Juba märtsis sai sellest valest kogu avalikkus teada kui selgus, et vaatamata korduvatele teavitamistele ei ole JML esitanud nõukojale dokumente ja nõukoda on sunnitud erakorralise koosoleku kokku kutsuma kuna ei omanud sinnani olukorrast ülevaadet. Mitte keegi sellele (valetamise)faktile tähelepanu ei pööranud.
Kui tüli ei tee, siis pane tolle kirjatüki link, mida sa täpselt silmas pead.
Ta on tol ajal teinud andnud päris mitu intervjud ja/või kirjutanud mitu kirjatükki. Igaühes räägib või kirjutab midagi. Praegu läheb kiireks, pole mahti otsidagi, aga Postimees, Delfi, Õhtuleht, ERR, muud kommertskanalid, FB jne. Siingi teemas on linke ju. Räägib käibest, kinnitab, et valimisteks pole raha kulutatud, palkade ülevaade jne. Juba pelgalt nende asjade väitmiseks peab olema ettevõtte raamatupidamisest ülevaade, mina näiteks küll muidu neid sõnu loopida ei julgeks (eriti valimisrahadest ...).
Peeter
Liige
Kontakt:

Madis Reivik kirjutas: 11 Mai, 2023 14:20 Kui hiljem tuleb välja et need numbrid on "võltsitud" siis on ka loomulikult järeldus et kõik on PALGATEEMAGA ok - vale.
Need numbrid ei olnud võltsitud, ära aja nii lamedat jama. Need numbrid olid ettevõtte poolt EMTA-le esitatud ja ka ettevõtte poolt EMTA-le tasutud. Ja siis EMTA avaldas need. Mida sealt välja lugeda saab, see on täitsa teine teema, aga need numbrid ei olnud võltsitud.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Õpi lugema natuke, püüa vähemalt.

Kui isegi sina oled veendunud et need numbrid olid õiged, millest siis plärtsumine minu väite osas et palgaskandaal oli tühjast kohast üles keerutatud ?
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

On üks selline ütlus - tänapäeval pole süüdistust tõestada enam tarvis, piisab ainult selle esitamisest. Kas pole tark lause?
Võimalik, et olen ainus, loll, kes jätkab - on jätkanud rahalist toetamist.
Aga, kavatsen auditi - uurimise tulemused ära oodata. Tahan uskuda, et asjaomased uurijad annavad endast parima.
Täna, selle arvamise-mitte arvamise "saagaga pead ei vaeva".
Usun, et minu ja ka teiste tänaseid, võimalikke toetusi, kasutatakse parimal võimalikul viisil.
an2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas an2 »

Madis Reivik kirjutas: 11 Mai, 2023 14:32 Õpi lugema natuke, püüa vähemalt.

Kui isegi sina oled veendunud et need numbrid olid õiged, millest siis plärtsumine minu väite osas et palgaskandaal oli tühjast kohast üles keerutatud ?
Täiesti lootusetu:
navigator kirjutas: 19 Apr, 2023 20:50
Madis Reivik kirjutas: 19 Apr, 2023 20:07
an2 kirjutas: 19 Apr, 2023 17:58 Olen puhastverd muulane aga eesti keele eksamil sain viie ja kirjutan eesti keeles.
Palgatsirkus pandi püsti, kuna esitatud numbrid olid VALED. Saad aru, VALED. Nadu muudki asjad nagu hiljem selgus.
Kas paned mõne viite ka, kuskohas ja millal esitati VALED palganumbrid ?
Vaata tänast pealtnägijat. Saad aru mis numbrid ja kelle poolt valed olid. Ise kritiseerid teiste eestikeele oskust, samas pole sinu polt tsiteeritud tekstis midagi valede palganumbrite kohta.
Vihjeks võin anda järgneva : Slava Ukraini poolt esitati valed inimeste andmed. Ja korrigeerima asuti neid alles peale "palgatsirkust".
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Turist 47 kirjutas: 11 Mai, 2023 15:03 Aga, kavatsen auditi - uurimise tulemused ära oodata. Tahan uskuda, et asjaomased uurijad annavad endast parima.
Audit tulemuste "kiire" avaldamine võib venima jääda, ma pelgan, sest prokuratuur alustas kriminaalmenetlust omastamist käsitleva pügala järgi. Ei ole asjatundja, kuid kas see ei või tähendada, et audit võib saada krim.menetluse uurimisdokumendiks, mida avaldada enne kohtusse jõudmist või uurimise lõpetamist ei tohigi?
Omastamise kahtlustus on iseenesest väga tõsine asi, aga nagu ikka, võib seda vaadata ka kui süvariigi sekkumist ja musta valgeks pesemist.
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Audit tulemuste "kiire" avaldamine võib venima jääda...
Võib. Kiireid, heitlikke, otsuseid ei taha teha. Prokuröör ajagu enda "rida", mina teen-jätkan "möödukat toetamist".
Sõda kesteb, arvatavalt, kauem igasugusest uurimisest.

Ukraina pool tegutseb analoogilistes olukordades väga resoluutselt ja (vist) kiirelt.
Mitmeid UA uudiseid on olnud - sahkerdajad reaalselt vangi, vara konfiskeerimine, midagi veel.
Paari päeva eest vahistati miski Kiievi ärimees, kes äritses tohutu koguse humanitaarkaubaga, jne.(uudistest)
Karpaatide "paari karbi" padrunitega hangeldajad läksivad vangi, koos äri teinud sõjaväelasega.
Protsessid toimuvad kiiresti, koheselt - nii olen aru saanud.
(viidet netu)
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Mina ei välistaks sugugi, et kui kõik on auditeeritud, kivid ümber pööratud ja tolm langenud, siis selgub tõsiasi: kõikse suurem möödapanek oligi kommunikatsioonis. Õhinapõhiste asjadega paraku on nii, et need töötavad vaid teatud piirini. SU puhul on see piir selgelt ammu ületatud. On nõukogu asi seda piiri ära tunda ja juhatusele suuniseid anda. Seda ei tehtud. Nõukogu eksimus.
Hea liider/juht peaks ka ise tunnetama kui asjad hakkavad üle pea kasvama ja abi küsima/palkama/nõudma. Juhi eksimus.
Samas oleks need eksimused võinud osutuda tühiseks, kui esmareageering oleks olnud umbes selline:
"Väga halb, kui meieni jõudnud info tõeks osutub. Avame koheselt oma aruandluse ja oleme valmis näitama täies mahus kuidas organistsioon on töötanud. Kui on vigu tehtud, siis loomulikult reageerime. Seniks võiksid kahtlevad annetajad oma abi suunata järgmiste organisatsioonide poole: A, B, C või leidke endale sobiv organisatsioon ise. Oluline, et abi ei katkeks!"
Ma olen ise näinud kõrvalt kuidas väga hea kommunikatsioonijuht ühe keskmisest suurema organisatsiooni keskmisest oluliselt suurema sita seest loetud päevadega välja tiris nii, et suurem osa organisatsiooni juhtkonnast ei saanud arugi, millise hunniku otsas nad istusid.
navigator
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas navigator »

2korda2 kirjutas: 12 Mai, 2023 15:44 Mina ei välistaks sugugi, et kui kõik on auditeeritud, kivid ümber pööratud ja tolm langenud, siis selgub tõsiasi: kõikse suurem möödapanek oligi kommunikatsioonis.
Et ei suudetud üldsusele selgitada, et kõige suurem abivajaja Ukrainas hetkel oli küünetehniku firma, kelle kasumi SU kinni plekkis ? Seda mõtlesid ?
Ja kuidas saab panna mööda sellise asjaga, kui kampas on kommunikatsioonispetsialist Ilmar Raag ? :dont_know:
Viimati muutis navigator, 12 Mai, 2023 19:02, muudetud 1 kord kokku.
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Tõsiasi on kahjuks ikkagi see, et ukrainakeelne väga tähendusrikas väljend on saanud Eestis väga kehva maigu. Teine tõsiasi on ka see, et kommunikatsioonieksperdid ja aasta inimesed on seotud millegi väga hämaraga, tahtlikult või tahtmata. Vaikimine kipub kangesti negatiivsemaid stsenaariume pähe tooma..
professional retard
Peeter
Liige
Kontakt:

Mitte, et isiklikuks minna, aga seda oma arvamiste, lootmiste ja eeldamiste ja välistamiste siia postitamine eriti asjale juurde küll midagi ei anna. Seda ma tegelikult pidasingi silmas, et me peaks siin üritama vabaneda emotsioonidest ja postitama siia fakte või asjaolusid või muid toiminguid. Nende analüüsimine ja neist järelduste tegemine on hoopis teine teema kui lootus, usk ja armastus. Ega mina loodan ju ka siiamaani, et kohe tulevad välja mingid asjaolud, mis on nii head ja üllad, et meil kõigil (kaasaarvatud ka mina)(ja välja arvatud Madis Reivik) peaks olema häbi nende kahtlustuste pärast, aga kahjuks kõik senised ja järjest peale tulevad faktid räägivad hoopis seda, et järjest hullemaks, hämaramaks ja haisevamaks see asi hoopis läheb. Mitte ühtegi asjaolu, mis oleks asjade iseselginemise poole liikuv (st asjad ise selguvad ilma MTÜ/JML kommenteerimiseta) või mis MTÜ/JML arupärimistele vastamisega selgeks või "natukeselgemakski" saaks, kumbagi poolt pole. Asjad ei selgine, ja asju ka ei selgitata asjaosaliste poolt. Ja kui keegi midagi uurida-kaevata üritabki (nt. PM), siis asjaolude uurimisel ühtki vastust nad ei saa, hoopis uued küsimused-kahtlused-süüdistused kerkivad.

Mongol ja navigaator on justkui minu eest juba ära kirjutanud. On ikka vägagi kulme kergitama panev, et PR nii olematu on, ja seda veel siis, kui kasutada oli sisuliselt riigi (ja mitte ainult) stratcomi tasemega mehed ja naised ja muud organisatsioonid.

Aga ega jutust ei piisa: seon siin jälle kaks fakti kokku ja ehk need selgitavad, miks (vb) Raag eemale tõmbus: Kui Raag 20-nda jaanuari tuuris oma hea sõbranna tütre JML ja MTÜ kaitsele viskus, julges ta ühe esimese asjana(!!!) kinnitada Õhtulehele, et E200 valimiskampaaniaks ei ole kulutatud sentigi annetajate raha jne. Minu jaoks oli see väga üllatav avaldus? St milleks oli tal just seda asjaolu vaja kohe kõige esmaste sõnade seas rõhutada? Tagantjärele on selgunud, et ta tegelikult ei omanud sel hetkel mingitki ülevaadet asjadest-rahadest ei selles aspektis, ega ka mitte üldiselt, et kuhu ja milleks raha MTÜ-st liigutatakse? Tegelikult samal ajal selleks ajaks oli sisuliselt ilma alusdokumentideta 6 kuu jooksul (august-jaanuar) MTÜ-st kantud minema minimaalselt 1 miljon euri Ukrainasse (st ainult juba ICC-sse läks milku). NB! Seda on kinnitatud vägadegi diplomaatiliste väidetega isegi nõukoja iseenda poolt. (Tohver PM-ile nüüd mais: Jah, võite kirjutada, meil on kahtlus, et dokumendid on tagantjärgi fabritseeritud ja ei pruugi vastata tegelikkusele.)
On üsnagi loogiline, et peale oma avaldust sai Raag kuskilt tema jaoks aktsepteeritaval kujul info, et tegelikult on suured probleemid. Et papp läheb ilma selgitusteta ja ilma alusdokumentideta Ukrainasse, või siis, et selgitused ei ole loogilised või on hoopis isegi üsna jaburad... Et JML-i teod ja samal ajal ajakirjanikele räägitud sõnad aususest, läbipaistvusest jne ei lähe kokku. Ja otsustas distanseeruda. Ja sellest ajast (juba jaanuarist) on ka jutt, et Raag käivat ringi ja seletavat, et rahadega on mingi jama...? St, et Raag olevatki see, kes esimesena Eestis olevat juba jaanuaris hakanud rääkima, et rahadega on MTÜ-s SU mingi jama. Ja see päädis peale valimisi teatega, et JML pole esitanud nõukojale vaatamata korduvatele meeldetuletustele materiale, ja nüüd tuleb sel teemal erakorraline koosolek 10. märtsil.
Kui suur on üldse ring, kes said teavitada Raagi (nõukoja liiget, kes ka avalikult asus JML kaitseks sõna võtma), et MTÜ-st SU on hoopis kantud kahtlaste tehingutega raha suures ulatuses minema? Kui paljudel oli üldse juurdepääs konkreetsele tehingute rahandusliku külje infole?
Viimati muutis Peeter, 13 Mai, 2023 9:45, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: hjl85 ja 14 külalist