MTÜ Slava Ukraini

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Re: MTÜ Slava Ukraini

Postitus Postitas Madis Reivik »

Nojah, originaal Fucs on ikka palju parem kui mina jaksaksin olla :)

Juhatuse liikme kallale minnakse siis kui hoolsuskohustust on tõendatult ja tahtlikult rikutud.

Ja ajakirjanikud kirjutavad kogu aeg mingit jama, see et keegi pole neid pressinõukogusse või kohtusse kaevanud, ei tõesta et jutt on 100% tõene.

Mis puudutab ladnat suhtumist rahasse, siis see kipub kaasnema alati suurte summadega. Tundub et meri on põlvini. Ehkki tegelikult peaks olema kusagil laua taga "valvejuut" tädi Goldstein, 72 aastat vana, kes vajadusel kolm nädalat nõuab 13 eurost kulutsekki välja.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Madis Reivik kirjutas: 15 Mai, 2023 11:15Juhatuse liikme kallale minnakse siis kui hoolsuskohustust on tõendatult ja tahtlikult rikutud.
Ei tohiks olla õige - hoolsuskohustust saab rikkuda ka ettevaatamatusest. Selleks see hoolsuskohustus ongi.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Mina näiteks tahaks näha 2000 talvevormi või mõnda tänuavaldust mõnelt kõrgemalt ohvitserilt, kes kinnitab sellise abi saamise toimumist. 100000 inimest said ka toiduabi 2 nädala portsioni ulatuses.
Sama siin

Pilt
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Kriku kirjutas: 15 Mai, 2023 10:34 Vabanda, aga see sinu jutt on otseses vastuolus seadusega - vt. ülal. Minu poolest võid sa oodata seda, mida soovid ja nii kaua, kui soovid, aga seadus ütleb expressis verbis teisiti, kui sina oled aru saanud.
Tohohh? Juhatuse liikmeks määramine ja sellest vabastamine peab toimuma seaduses ettenähtud korras. Seaduses ette nähtud korra ja avalduste vastavuses seadustele kontrollib register (kohtunik). Kui avalduses esitatud dokumentatsioon, või muud asjaolud ei vasta seadustele, siis registriosakond kannet ei kinnita. KUNA SEE OMAVAHELINE LEPING JÄRELIKULT EI VASTA SEADUSTELE. PUNKT. Teete dokumentatsiooni korda ja uue avalduse alusel võidakse ka kanne ära kinnitada. Senikaua selline teie omavaheline kokkulepe ei oma seaduse ja kohtu silmis mingit määravat jõudu. Punkt.
Kui kellelgi on selle seisukoha kohta vastuväited, et justkui omaks registrikinnitus pelgalt deklatatiivset ja teavituslikku funktsiooni, siis palun esitage kohtulahend.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Minu sõnu kinnitava kriminaalasja kohtuotsuse eelduseks oleks, et kedagi oleks üldse üritatud kohtu alla anda niinimetatud kohustuste rikkumise eest, mille aluseks olev leping on väidetava rikkumise ajaks lõppenud. Üldse, ma ei ole nõus, et seaduses otsesõnu kirjas oleva kinnituseks peaks akf-id kohtulahendeid otsima. Mistõttu sulen praegu selle küsimuse arutelu.
Äriseadustik § 184 lg. 7 kirjutas:Juhatuse liikmega sõlmitud lepingust tulenevad õigused ja kohustused lõpevad vastavalt lepingule.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Saates "Olukorrast sjakirjanduses" lahatakse praegu SU keissi ja ajakirjanduse osa selles. Julgen soovitada. Spetsomm Postimehe tõesse "loominguliselt" suhtimise teemagi tuleb jutuks.

https://kuku.pleier.ee/podcast/olukorra ... irjanduses
Viimati muutis Lemet, 15 Mai, 2023 13:25, muudetud 2 korda kokku.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Peeter kirjutas: 15 Mai, 2023 10:30
Kriku kirjutas: 15 Mai, 2023 10:25 Sa ajad siin segamini kriminaal- ja tsiviilõiguse. Kui sa enne rääkisid solidaarsest vastutusest - mis on tsiviilõiguslik termin - siis eeldasin, et pead silmas juhatuse liikme tsiviilõiguslikku vastutust. Nüüd räägid hoopis kriminaalvastutusest. Aga ka juhatuse liikme kirminaalõigusliku vastutuse aluseks on ikkagi tema juhatuse liikme lepingust tulenevate kohustuste rikkumine. See ei ole usu küsimus. Seda ütlevad äriseadustiku § 184 lg. 3 ja 7.
Uue MTÜ juhatuse poolt seniselt juhatuselt hoolsuskohustuse täitmata jätmisest tuleneva kahju sisse nõudmine võib ka pelgalt tsiviilvaidlus olla. Minule selgitati pädevate inimeste poolt seisukohta, et see omavaheline leping omandab jõu alles peale registripidaja kinnitamist, enne seda on ta pelgalt avaldus.
Kas on konkreetset kohtulahendit pakkuda?
Riigikohtu määrus
14.
....
Juhatuse liikmeks olemine äriühingus on olemuslikult lepingusarnane võlaõiguslik suhe. Sellele viitab mh ÄS § 184 lg 1 kolmas lause, mille järgi peab juhatuse liikmeks valimiseks olema isiku nõusolek. See suhe on kolleegiumi arvates olemuselt sarnane käsunduslepingule, kus pooled lepivad kokku teatud ülesannete täitmises teatud aja jooksul, ning sellele on vastavalt kohaldatavad võlaõigusseaduse käsunduslepingut reguleerivad sätted.

Äriseadustiku § 184 lg 2 välistab juhatuse liikme määramise tähtajatult. Seega teab isik juhatuse liikmeks saamiseks nõusolekut andes, et teda võidakse valida kuni kolmeks aastaks, kui põhikirjas ei ole ette nähtud lühemat ametiaega. See tähendab, et hiljemalt kolme aasta möödudes tema kohustused juhatuse liikmena lõpevad. Ka tähtajaline leping lõpeb tähtaja möödumisega. Sätte tõlgendamisel tuleb arvestada ka põhiseaduse § 29 lõikega 2, mis sätestab, et kedagi ei tohi sundida tema vaba tahte vastaselt tööle ega teenistusse, välja arvatud kaitseväeteenistus või selle asendusteenistus, tööd nakkushaiguste leviku tõkestamisel, loodusõnnetuse ja katastroofi korral ning töö, mida seaduse alusel ja korras peab tegema
süüdimõistetu (vt ka Riigikohtu 16. detsembri 2003. a otsust tsiviilasjas nr 3-2-1-142-03 (RT III 2004, 2004, 2, 24)).

15. Juhatuse liikmeks saamine ja ametiaja lõppemine on üksnes äriühingu ja juhatuse liikme vahelise suhte küsimus. Juhatuse liikme kanne äriregistris peab vaid avalikustama suhte kolmandate isikute jaoks, kuid registrikanne ei tekita ega lõpeta seda suhet. Juhatuse liikme kande tähendus äriregistris on seega deklaratiivne, mitte õigust loov (konstitutiivne). Kanne äriregistris kaitseb kolmandaid isikuid, kes võivad registrikandele tuginedes ÄS § 34 lg-te 3 ja 4 alusel lugeda sinna juhatuse liikmena kantu õigustatuks äriühingu nimel tehinguid tegema. Selliseks kolmandaks isikuks ei ole aga registripidaja, kelle ülesandeks ongi tagada registrisse kantud andmete õigsus. Kohtuid on eksitanud ilmselt ÄS § 184 lg 1 teine lause, mille kohaselt tuleb juhatuse liikme volituse lõppemise registrisse kandmise avaldusele lisada osanike või nõukogu vastav otsus või protokoll. Hoolimata mõneti ebaselgest sõnastusest tuleb nimetatud regulatsiooni vaadata ÄS § 184 lg 3 kontekstis, s.t see saab kohalduda vaid juhul, kui juhatuse liikme ametiaeg lõpeb osanike või nõukogu otsuse alusel.

Kui juhatuse liikme ametiaeg lõppes ettenähtud tähtaja möödumise tõttu, ei pea osanikud ega nõukogu seda otsusega vormistama. Õiguslikult vastuvõtmatu olukord tekiks vastupidise tõlgenduse puhul näiteks siis, kui osanikud, sõltumata tähtaja möödumisest, keelduvad juhatuse liiget tagasi
kutsumast. Kuna juhatuse liikme õigussuhtele osaühinguga tuleb kohaldada käsunduslepingu sätteid, kehtivad juhatuse liikmete ametiaja lõppemise kohta ka käsunduslepingu lõppemist puudutavad sätted. Seega on juhatuse liikmel õigus ka suhe mõjuval põhjusel erakorraliselt üles öelda (s.t juhatusest tagasi astuda), suhte lõpetab ka juhatuse liikme surm. Eriti viimasel juhul oleks absurdne siduda juhatuse liikmeks olekut konstitutiivselt registrikandega. Juhatuse liikme surm on vaieldamatult ka juhtum, kus äriühing võib jääda n.ö juhatuseta. Puudub mõistlik põhjendus, miks ei võiks nii olla ka juhatuse liikme ametiaja lõppemise puhul. Juhatuse liikme õigeaegse nimetamise ning juhatuse liikmete muutumise äriregistris registreerimise eest vastutab äriühing, mitte juhatuse liige, kelle ametiaeg on lõppenud.
https://www.riigiteataja.ee/kohtulahend ... =206094006
https://www.riigiteataja.ee/kohtulahend ... =206127022
Kui Te soovite juhatuse liikme kohalt tagasi astuda, siis soovitan esitada OÜ osanikele teate selle kohta, et olete juhatuse liikme kohalt tagasi astunud. Sellisel juhul lõpevad Teie volitused juhatuse liikmena avalduses märgitud ajast ning pärast avalduse esitamist tuleks Teil esitada äriregistri pidajale ka ebaõige juhatuse liikme kande muutmise avaldus.

Äriregister on deklaratiivne, mitte konstitutiivne register. See tähendab, et juhatuse liikme volitused algavad vastava organi otsusega ja kehtivad sama otsusega määratud ajani või tagasiastumiseni. Seda on korduvalt oma lahendites rõhutanud ka Riigikohus.
http://www.vastused.ee/loe/oigus/arioig ... iikme.html

*
Tagasikutsutav või -astuv juhatuse liige ise ennast registrist kustutada ei saa, sest tal pole enam ühingu nimel õigus allkirja anda. Otsuse aluseks on enamasti üldkoosoleku protokoll ja selle kinnitab uus või allesjääv juhatuse liige.

Koos avaldusega tuleb registrile esitada kindlasti ka mainitud muudatuse alus, mis on tavaliselt üldkoosoleku protokoll või volinike koosoleku oma neil, kel on põhikirjas volikogul (mõnel nõukogu) õigus juhatuse liikmeid valida. MTÜde seadus näeb ette, et alla kirjutavad protokollile koosoleku juhataja ning protokollija ja protokolli lahutamatuks lisaks on koosolekul osalenute nimekirja ärakiri – koopia, foto, skann. Ehk siis tuleb lisada kõigi koosolekul osalenute nimekiri, ja nende allkirjad, kes olid füüsiliselt kohal. Virtuaalselt osalenute allkirju enam vaja pole.

Ilma üldkoosoleku protokollita on juhatuse liikme kustutamine registrikaardilt võimalik teatud tingimustel (MTÜS § 82), kui juhatusse jääb alles nõutud miinimum arv liikmeid. Siis on aluseks nt inimese tagasiastumise avaldus ning tõend, et ta on selle end valinuile ehk liikmetele saatnud.
https://heakodanik.ee/kuidas-vahetada-r ... -liikmeid/
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Lang ja Koorberg.
Olukorrast ajakirjanduses alates 25:00 lahkab SU skandaali. Langi taust on teada. (Igatahes on meestel hea klapp meediamaastiku värvikaks analüüsimiseks)
https://kuku.pleier.ee/kava Tänane saade kl 13:00.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1201 ... lu-on-ohus
VIDEO | MTÜ Slava Ukraini vilepuhuja appihüüd: olen šokis ja ei tea, mis edasi saab. Mu elu on ohus

„Ma olen vabatahtlik Oleksandr Tšernov ja täna olen ma ohus ja vajan teie abi,“ lausus mees videopöördumises. „Töötasin fondi All for Victory heaks, kuni selle tegevdirektor hakkas heategevust ärikasuks pöörama. Otsustasin sellele lõpu panna ja lahkuda, aga nad ei lubanud mul minna.“

Tšernovi sõnul algas seejärel tema alusetu kahtlustamine. „See, mis juhtus 12. mail, ei mahu mulle pähe. Olin arvanud, et oleme 1990. aastatest välja kasvanud, aga kujutage ette – jõustruktuurid tulevad teie kodu läbi otsima ning leiavad teie autost granaadiheitja. Ma ei ole mitte kunagi oma elus ostnud, hoiustanud ega müünud relvi, mul ei ole isegi mitte relvaluba. Ja nüüd nad leiavad minu autost granaadiheitja koos granaatidega.“
Korralik jama ikka. Varsti ei saa enam üldse aru mis toimub: kes varastas, kas varastas , miks varasta ja kuidas varastas.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Üks end õigustatud taktika on ajada asju segasemaks ja tuua juurde versioone toimuvale. Või nagu Koorberg ütles, asjad on tavaliselt palju lihtsamad...või keerulisemad. Kindel on see, et meil on kõvasti vähem infot kui ajakirjanikel, ja võib-olla on uurimisorganitel veelgi rohkem. Juhtumile võib reageerida mitmeti. Vaatad SU nõukogu ja asi on otsustatud, liberastid ja mis neist oodatagi, või nii, et JML pisarais esinemine riigikogus sai ikka ainult siiras olla. ERRi ajakirjaniku eest riigikogus püüdis ta kiirelt mööda minna oma fraktsiooni (?) ruumi, ajakirjaniku jalg ukse ees pani ta peatuma ja "oih!" ütlema. Kehakeel on väga erinev esinemisest riigikogus tänasega. Seal võivad olla objektiivsed põhjused, kuid miks sellest avalikkus ikkagi nii vähe teab?!
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Ja ei saa sugugi välistada et ajakirjanikud tunnevad kuidas skandaal ei annagi mõõtu välja ning viskavad suvalist hagu juurde.

"Vilepuhuja" teema on nii kahtlane et suitseb kahest otsast. Kui tal tõesti oleks vesi ahjus ja "kohe tapetakse" - Eesti annaks talle raudselt ajutise kaitse ning sedasama teeks ka Ukr prokuratuur.

Seda et Ukr jõustruktuurid "vilepuhujale" vett peale tõmmata tahaks ja seda paarisaja kilose juhtumi korral, ei usu.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Seda et Ukr jõustruktuurid "vilepuhujale" vett peale tõmmata tahaks ja seda paarisaja kilose juhtumi korral, ei usu.
Mitte jõustruktuurid (mitmuses) vaid korrakaitseorgan, mis veel 7 aastat tagasi kandis nime “miilits”. Korruptsiooni kohalikus politseis “ei usu” ?
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Kohalik miilits on ilmselt kõigeks võimeline kuid usun et prokuratuur ja mis iganes neil seal Kapo analoog on, need võiks nagu korralikud olla. Vähemalt nii väikeste summade korral.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Madis Reivik kirjutas: 15 Mai, 2023 17:19 Kohalik miilits on ilmselt kõigeks võimeline kuid usun et prokuratuur ja mis iganes neil seal Kapo analoog on, need võiks nagu korralikud olla. Vähemalt nii väikeste summade korral.
Mina olen aru saanud, et koduaresti panigi kohalik miilits, võin eksida.
«Ma kinnitan, et Oleksandr Tšernov oli üks esimesi, kes andis meile olulist informatsiooni IC Constructioni varjus tehtud tehingute kohta. Minu jaoks on ta üks Ukraina kangelastest,» lausus MTÜ Slava Ukraini nõukogu liige Ilmar Raag Postimehele laupäeval.
Raagist on tegelikult kahju - minu arvates sümpaatne Saaremaalt pärit eestimeelne mees, tahtis head, aga välja kukkus nii nagu alati sellistel puhkudel.
kuido20
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kuido20 »

Paistab, et raamatupidamises on mingi selgus saadud ja tegevusest antakse taas teada

https://www.facebook.com/slavaukrainies ... JnhSe8mEhl
PULSE.jpg
PULSE.jpg (200.2 KiB) Vaadatud 1113 korda
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Marvin ja 8 külalist