https://www.err.ee/1608979727/koduarest ... vitamisestMittetulundusühingu Slava Ukraini raha väärkasutamisest Eesti poolt teavitanud Oleksander Tšernov ütles intervjuus "Aktuaalsele kaamerale" ja "Pealtnägijale", et tegevjuht Johanna Maria Lehtme oli teadlik Eesti annetuste kuritarvitamisest.
Slava Ukraini annetuste väärkasutamisest nõukogu teavitanud Oleksander Tšernovi pidas nädalavahetusel Dnipropetrovski oblasti politsei kinni ja ta viibib praegu koduarestis. Mehe sõnul kardab ta oma elu pärast, sest on kursis annetuste kuritarvitamisega. Mees kirjeldas "Pealtnägijaga" koostöös valminud intervjuus, kuidas näiteks skeemitati toidupakke koostades.
"Ma teadsin, mis summa läks nende pakkide ostmiseks ja kui palju raha kulutati. Ma sain aru, kui palju raha jäi arvele, seda enam, et ühte asja, seda ei ostetud üldse, see võeti laost. See oli lihakonserv. Seda reaalselt ei ostetud, aga arve esitati," rääkis Tšernov.
Mehe sõnul teenis IC Construction, mille tegelikuks kasusaajaks peetakse Hennady Vaskivi, nii ainuüksi 4000 toidupaki pealt ligi 7000 eurot vaheltkasu. Veelgi suurem vahe tegelike kulude ja esitatud arvete vahel on seotud geriljakiirabide ümberehitamisega. Kui sügise alguses ostetud autod olid korralikud, siis novembris soetatud masinaid iseloomustas mees sõnaga vanaraud.
Tšernov hakkas omal käel autode hinda uurima ja sai teada, et Norrast osteti need 1200 euro eest.
"Aga hind oli 7400. Ma rääksin sellest Hennadyle, et Maksim ostab väga kalleid ja kehvi autosid. Ma rääkisin sellest isiklikult Johannale ja ma rääkisin talle, et ütlesin seda ka Hennadyle, et masinad on halvad," lausus Tšernov.
Tšernovi sõnul tehti rindele saadetavate autodele pisiremont ning värviti need üle tasuta. Suurem remont tuli kinni maksta, kuid need arved jäid mehe kinnitusel tublisti alla 1000 euro.
"Ma nägin arveid 30 000, 28 000 grivnat, 37 000, see sõltus auto olukorrast, kuni 1000 eurot jämedalt võttes, 850 eurot, ma isegi 1000 eurot ei näinud, ma arvan et oli 850–900 eurot. arve Slava Ukrainile esitati (arve) 3500 eurot," lisas ta.
Kui seni on Slava Ukraini juht Johanna Maria Lehtme väitnud, et ta polnud IC Constructioni ja Hennady Vaskivi skeemidega tuttav, siis Tšernovi sõnul see nii ei olnud.
"Ta teadis kõike, sest ta oli Hennadyga heades suhetes, ta teadis kõike. Ta reaalselt teadis kõike. Ta teadis autodest, et 3500 (eurot) oli kompensatsioon, sest Eestis maksab ümberehitamine 6000 või 6500, Ukrainas 3500, aga tegelikult 1000. Et Maksimi ostetud autod on kehvad, teadis, sest ma ütlesin, toidupakkidest teadis," rääkis Tšernov.
"Aktuaalne kaamera" proovis teisipäeval korduvalt Johanna Maria Lehtmet kätte saada nii meilisti, SMS-i, e-kirja kui ka vahendaja kaudu.
"Fraktsiooni esimehena ma tean, et ta puudub täna ja võib-olla ka järgmised päevad tervislikel põhjustel. Minu teadmist mööda on ta uuringutel," ütles Eesti 200 fraktsiooni juht Marek Reinaas.
MTÜ Slava Ukraini
Re: MTÜ Slava Ukraini
Bertel Gripenberg: See lõhe on sügavam surmast, on sünge, pime ja lai - ta lahutab inimest sellest, kes punaseks kiskjaks sai.
Mäletan, et kuu algul kirjutas üks akf, et tal tulemas tuttavad Ukrainast, kes on kursis SU tegevusega Ukrainas. Kas nad andsid siis infot või jäi see küsimata?
Küsimus oli ilmselt minule seega , vastan nii palju kui sündsaks loen : JML olevat olnud "mured" rahaga juba eestis , ukrainas sama rida , üldiselt jäi tuttav kaunis kidakeelseks , mainis vaid , et on omapoolsed ütlused vastavates asutustes andnud . Ennustas ka : JML sunnitakse riigikogust lahkuma , lihtsalt seda "musta" pidi nii palju olema .
Selleks on vaja süüdimõistva kohtuotsuse jõustumist.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Ja lattu tekkis see lihakonserv eikuskilt pühast vaimust...? Või on selle ostmiseks ikkagi keegi kuskil raha kulutanud?...seda ei ostetud üldse, see võeti laost. See oli lihakonserv. Seda reaalselt ei ostetud, aga arve esitati...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Oi ei. See sundimine võib lihtsalt avalduda soovina ise tagasi astuda seoses ... (jumal-teab-millega). Lihtsalt E200 teeb soovi loobuda talle selgeks, kui leiab, et loobumine temast toob vähem kahju, kui tema RK-s ja vb ka parteis edasi hoidmine. Ja kui leitakse vajalik, siis tehakse sama asi E200-le selgeks. Eraldi teema on see, et kui JML peaks rääkima hakkama, et kas ja kes siis võivad veel pihta saama hakata.
JML ei ole parteiliige, nagu ka Kunnas ja Vooglaid. Teisalt ei saa teha nägu, nagu nad ei ole seotud parteiga, mille fraktsioonis ollakse. Kui oletada kõige halvemat, siis ei kujuta küll ette, kuidas JML saaks E200 fraktsioonis edasi olla, tagasi astuda saab ta ise, aga pigem prognoosiks "aknaaluste" fraktsioonis edasi toimetamist. Rahade võimalikku kasutamist poliitilistel eesmärkidel on kindlasti vaja uurida. Vaevalt, et SU toetajad soovisid E200 toetamist. Võrdluseks, SAPTK toetajad tõenäoliselt ei pane pahaks, kui Vooglaid seda Ekre nimekirjas riigikokku pääsemiseks kasutas - poliitilised eesmärgid on esindatud kõrgeimal tasandil.
Riigikogu liikme mandaat pole vähimalgi määral parteiga seotud. Erakond ei saa RK liiget tagasi kutsuda.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Jah raha kulutati. Aga mitte Ukrainas ja mitte IC Construction.
Kus kandis IC Construction tegutseski ? Lvivi ?
https://maailm.postimees.ee/7764672/lvi ... anitaarabi
74 tonni tasuta konserve. Mitu pakki neist küll saaks ?Näiteks oli kauba hulgas 74 tonni konserve 20 miljoni grivna (ligikaudu 500 000 euro) väärtuses.
Te tõsiselt alahindate kaudseid meetodeid. Kui ikka on otsustatud, siis tehakse talle selgeks, et tema JML soovib ise vabatahtlikult RK-st lahkuda. Ainult ühe hetke jooksul pakun esimese pähe tuleva stsenaariumi. Lahkud vabatahtlikult, aitab uurimise kaudu, et jookseks sohu nagu "Tallinna sadam" või muu taoline keiss. Isiklikult sinuga midagi ei tehta, maksimum esitatakse kahtlustus, mis pärast tagasi võetakse. Kui ei soovi, siis tuleb teine variant: E200 ise esitab sinult saadikupuutumatuse ära võtmiseks ettepaneku. Võid kindel olla kõik toetavad- nii koalitsioon, kui opositsioon. Koheselt antakse välja vahistamismäärus 6 kuuks, sa võid seda lahtise kuupäevaga dokumenti kohe näha kui soovid jne. Nagu saadikupuutumatus ära võetakse, nii korjatakse sind õhtuks esialgu 6 kuuks ära. Sinu valik?
Viimati muutis Peeter, 16 Mai, 2023 21:40, muudetud 2 korda kokku.
Esitagu - istuksin kogu uurimise aja mõnuga RK-s. Vahel võtaks sõna, teeks iroonilisi märkusi
E200 ei saa talle pärast tagasi astumist mitte midagi garanteerida.

E200 ei saa talle pärast tagasi astumist mitte midagi garanteerida.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Jah, mandaat on isikul, aga kui isik tahab oma tulevikku poliitikas näha, siis käitub ta truisti parteile. Eesti valimisseadustik ei taga saadiku mandaadi sõltumatust. See on minu arvates Eesti õigusruumi suurim häda, mille tulemuseks on poliitikast isiksuste kadumine ning nende asendumine parteisõduritega.
See on nüüd minu arvates küll väga naivistlik arvamus. Kas sa tõesti arvad, et Eesti Vabariigis ei ole olemas isikuid, kelle sõna maksab? Et kui ta nii ütleb, siis võid kindel olla, et nii ka juhtub. Mida sa istud, kui sul puutumatus võetakse ja koheselt 6 kuuks eeluurimise alla pokrisse pistetakse? Kui asi läheb nii hulluks, aga JML hakkab ise kildu rebima partei suunas, siis peab tal trump tagataskus olema: E200 rahastamine vmt väga mõjusat.
Viimati muutis Peeter, 16 Mai, 2023 21:30, muudetud 1 kord kokku.
-
- Liige
- Kontakt:
https://www.delfi.ee/artikkel/120188952 ... vitamisest
Ukrainas võeti just ülemkohtu liige vahi alla. Korruptsioonisüüdistusega.
Selles valguses lasta kibestunud logistikul meelevaldseid süüdistusi laduda on muidugi tõeliselt professionaalne ajakirjandus.
Eriti väide
"Norrast osteti need 1200 euro eest"
Kindlasti. Kiirabiauto 1200 euro eest. Vanarauahinnaga ???
Ja ma ei usu et ajakirjanik isegi üritas seda "fakti" kontrollida.
Konservijutt on veel ajuvabam.
Ma olen kaugel sellest et peaks "maha vaikima". Aga ajakirjaniku asi oleks fakte kontrollida. Näiteks küsida KES MÜÜS need autod ja helistada Norrasse. Ei ole põhjust ju müüjal varjata midagi.
Ukrainas võeti just ülemkohtu liige vahi alla. Korruptsioonisüüdistusega.
Selles valguses lasta kibestunud logistikul meelevaldseid süüdistusi laduda on muidugi tõeliselt professionaalne ajakirjandus.
Eriti väide
"Norrast osteti need 1200 euro eest"
Kindlasti. Kiirabiauto 1200 euro eest. Vanarauahinnaga ???
Ja ma ei usu et ajakirjanik isegi üritas seda "fakti" kontrollida.
Konservijutt on veel ajuvabam.
Ma olen kaugel sellest et peaks "maha vaikima". Aga ajakirjaniku asi oleks fakte kontrollida. Näiteks küsida KES MÜÜS need autod ja helistada Norrasse. Ei ole põhjust ju müüjal varjata midagi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist