Enamikel autodel jookseb see veelahe, kust allapoole ei maksaks sõita, kuskil 1500 pöörde juures.
Ja natuke tuleb ka autot vaatada, Korea vabahingava bensiinimootoriga auto pole päris sama mis TDI.
Need läbisõidurekordite lööjad olid mersu W124 diislid (200D 55 kW?) See on jälle natuke erinev kui 2.0 DOCH bensiin vabahingav.
Pole midagi sellist öelnud. Lihtsalt ütlen, et 1200 rpm sõidab ka see (üsna) vastumeelselt. Käsikastiga on tegelikuld pöörded kiiremad, pigem 1500-1800 ja kui silmpunnis tahhot mitte vaadata, kipub ka 2000 taha. Ma miskipärast arvan, et kui viitsida sinna täna õlimanomeeter taha panna, siis võib sealt 1200 pöördel näha mingit pooletoobist õlisurvet ka. Eriti arvestades seda 0W20 õli, mida antud isend vajab.See sinu "320nm@1800 pole piisav" viitab vägisi sellele
Ma olen viimasel ajal vähe nende Kaitseväe G-mersudega sõitnud, kus on analoogsed need igikestvad turbovabad diislid. No sellega "suhteliselt madalatel pööretel" sõitmiseks peavad närvid olema suisa volframist, sest selle auto kiirendusvõime on isegi pöördesse ajades üsna null, rääkimata siis madalatel pööretel tiksumisest.