Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
vanahalb
Liige
Kontakt:

Nutt ja hala

Postitus Postitas vanahalb »

Sho kirjutas: 05 Juul, 2023 5:55
Külmalt juuakse viina. Seda roppust muudmoodi ei kannatagi manustada. Ma olen üks kord proovinud.
Jää ongi vahend ropu joogi maitse kaotamiseks.
Mismoodi saab viinal olla maitse :shock:
See ei ole ju siis mitte viin vaid midagi mida on proovitud teha paremaks aga välja kukkunud on nagu alati. Või on lihtsalt kehvasti puhastatud. Või on meelega puskariõli lisatud et hommikul oleks ilge pohmakas ja inimestel tekiks Pavlovi refleks ning jooks vähem. (seda viimast praktiseerivad kuulujuttude põhjal Skandinaavia tootjad, kohalike valitsuste mahitusel :) )
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas Kriku »

Kui ka laboripiiritusel on maitse, miks siis ei peaks olema viinal maitset?
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Loomulikult on viinal ropp maitse.
Ega asjatundjad ehk joodikud muidu ei seletaks, et kui ei teaks, et purju teeb, ei läheks tilkagi alla.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

diesel kirjutas: 04 Juul, 2023 21:45 eelpool oli üleskutse rahvavalgustamisega tegelemiseks. kui lollide juhendamine ka selle alla mahub, siis paluks lahkesti juhatada, kas leidub ka ilma humalata õllesid? humal on kole viha asi ja sisse juua ei kannata sugugi.
Ilma humalata õlu ei ole õlu
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Madis Reivik kirjutas: 04 Juul, 2023 21:51 ... Aga ütle parem üks hea hele õlu mida Eestis poest osta saab. Mart2, sina ka.
Ausalt rumal küsimus, sest igalühel on oma maitse ning sinu hea võib olla teise "kusivesi" (ja vastupidi) ...
Lihtsalt ühe maitse standardi pidamine "ainuõigeks" on lauslollus ja lapsik.
Aga isiklik eelistus on Kirin Ichiban - Jaapani õlu.

Võrdlus teisest valdkonnast: kui kellegi arvates on õige mõõk viikingimõõk, siis damaskuse tera ja jaapanlaste katanad on mõttetud tilulilud?

Lihtsalt akf-i nurinat lugedes tuli hoopis meelde jäegmine tõdemus -
- Kuidas eristada halba meest ja head meest?
- halb mees pole kunagi oma naisega rahul, kuid heale mehele kõlbab ka naabri naine ... 8)
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
vanahalb
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 05 Juul, 2023 6:23 Kui ka laboripiiritusel on maitse, miks siis ei peaks olema viinal maitset?
Laboripiiritusel ongi sellepärast maitse et ta on piiritus. Jällegi - vett, vett tuleb juurde panna, vesi ei maksa midagi :)
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Nutt ja hala

Postitus Postitas Some »

Õlu on maitseküsimus, erinevad inimesed tahavad erinevaid. Mulle näiteks sobib Velikolepnyi Kožel igas vormis. Aga kui tahad oma maitse järgi õlut, siis installi äpp nimega Untappd, seal on miljonid inimesed õllesid (ja õllekaid hinnanud) ja kui oled veidi aega oma õllekatsetusi äppi sisestanud, siis hakkab sulle ka sarnaste õllede soovitusi andma.
Humalavaba nö õlu nõukaajal tehti kodus maltoosast. Humalat polnud tollal eriti saada. Maitses nii naistele kui lastele. Žiguli oli sellega võrreldes ikka väga kibe kraam :P Eks praegu on ka variant ise teha, maltoosa poes täitsa olemas.
Sigaritega on nii, et pead teadma kuskohast osta. Ise olen jäänud Tobacco Cityst https://cigarhouse.ee/ ja Promo Cash & Carry hulgilaost ostma. Viimases on sellleks spetsiaalne puust ruum, kuhu pääseb ainult koos saatjaga. Alkokettides müüdavad sigarid on tõesti ära kuivanud, kuigi hoiavad humidoris. Kui kallil sigaril välimisse kihti kuivamisest juba pragu on tulnud, siis seda enam suitsetada ei saa - imemisel tuleb õhk sealtkaudu ja sigar kustub lihtsalt ära.
Lähen ja teen ühe sigari nüüd, ajasite isu peale.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kellel humal ei meeldi, siis on ka mõned õlled, mida endiselt maitsestatakse porsaga (nagu vanad eestlased tegid). Üks näide:

https://untappd.com/b/treboom-brewery-myricale/338045
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas wolfgang »

Ma soovitaks Austria õllesid - Stiegel, Zipfer jms.. Paraku meie kaubanduses neid ei näe. Vähemalt tavapoodides. Paulaner on ka väga OK. ja Lidli Perlenbacher on täitsa hea. Eesti õlled paraku on sitad valdavalt. Marketingi keenjused rihivad ilmselt vaid tatte ja on igasuguse humala välja riisunud ja suuresti on müügil üks lääge lake. Hele on veel OK, aga rohkem ei meenugi.
Isegi olles natuke "käsitöö" õllede orbiitidel tiirelnud ja teemaga natuke üle keskmise kursis siis üldjuhul ma keldrisse neid pudeleid/purke otsima ei lähe.
Viinaga kehtib KISS(keep it simple stupid) printsiip. Kavliteetne ei võrdu kallis. Näiteks vana hea "laudur" on üks paremaid viinasid mida kaubandusvõrgust saada on. Ja tarbimisvõimalusi on, mu meelest, kaugelt rohkem, kui metsseaprae kõrvale(mis muidugi on ka hea valik) - silmud, angerjas, lambašašlõkk meega kaetud hapukurkidega, haugi/forelli/lõhemari röstsaia ja võiga, jnejnejne..
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Promo Cash&Carry on läbi uurimata. Võtame päevakavva.
Tobacco Citys on kuidagi lagedavõitu ja sealt olen kuivanud kraami saanud kahjuks rohkem kui kord.

Muuseas, sigarispets rääkis et Eestis ei olegi mõtet mingit kallist kuubalast osta. Sest tulevad kaugelt maalt kaua ja seisavad letil kaua ning meie kliimas, eriti talvel, kuivavad lihtsalt ära. Kuubas selle peale keegi ei mõtle, kogu aeg on õhuniiskus nagu troopikahoones. Vähe odavam kraam, nt Nikaraaguast on samas ühtlasema kvaliteediga.

Millest omakorda tekib mõte et loomaaia troopikahoonesse võiks sigaripoe teha. Ilmselt tekib laupkokkupõrge loomaaia juhtkonnaga (Turovski oleks ehk poolt). Hea plaan jälle lörris.

Ise soovitan Brick House Cincinnatit. Parajalt kange ja normaalse maitsega. Sobib kaasa osta ja sõpradele pakkuda kui mingi üritus kusagil, ehk õnnestub keegi ära võõrutada papitorudest ja aurudildodest.

Lihtsalt infoks - kuidas sigaretid üldse tekkisid ? Lihtne, jobud korjasid härrasrahva sigarikonisid, keerasid rotisitaga pooleks paberi sisse ja tossutasid.

Nii et soovitus suitsusõltlastele - asendage oma surrogaadid päris asjaga, pole vaja päevas pakk LMi kärsatada, tõmmake korra kuus üks normaalne sigar parem !
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Ma isegi sigaritegemise koolituse saanud kuubaka käest. Ta ise hoiustab tubakalehti ja valmis sigareid külmkapis. Muu hulgas sain teada, et sigar sisaldab 10 korda vähem nikotiini kui sigaretid, sest enamik nikotiini on rootsudes, mis sigarilehest eemaldatakse (põleb muidu ebaühtlaselt). Rootsud hiljem peenestatakse ja segatakse sigaretitubaka sekka.
Tobacco City-iga mul selles osas vedanud, et tõmban kindlat marki ja ostan neil iga nädal varud ära, ehk siis värske kraam. Nüüd tellivad poodi täpselt nii palju kui ma tarbin. Aga karta on, et miskid €35 maksvad sigarid võivad seal päris kaua vedeleda.
madissp
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas madissp »

mart2 kirjutas: 05 Juul, 2023 8:14 Aga isiklik eelistus on Kirin Ichiban - Jaapani õlu.
Kirin Ichibaniga on huvitav lugu, see on saksapärane Jaapani õlu, mida siinse turu jaoks pruulitakse Saksamaal.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

madissp kirjutas: 05 Juul, 2023 16:51
mart2 kirjutas: 05 Juul, 2023 8:14 Aga isiklik eelistus on Kirin Ichiban - Jaapani õlu.
Kirin Ichibaniga on huvitav lugu, see on saksapärane Jaapani õlu, mida siinse turu jaoks pruulitakse Saksamaal.
Esimest korda sain seda hoopis Kanadas ja hiljem Floridas, kui otsisin eurooplasele kohast normaalset rüübet. Maitse siin müüdavaga täitsa sama, seega eeldan, et tema pruulimise tehnoloogia ongi selline.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
vanahalb
Liige
Kontakt:

Ümbertõstmisega on siin üksjagu kaduma läinud aga vastupidi - odavamapoolsele viskile jää lisamine õilistab seda.
Seesama Red Label on paljalt juues üks rüübe. Kui aga panna sinna jääd ning Coca-Colat hakkab ta lõhnama ja maitsema turba järele nagu sellised viskid mille liitrihind kolmekohaliste numbritega kirjutatakse. Eurodes.
Kusjuures ma olen tähele pannud - see efekt avaldub siis kui niisuguse kokteili teeb keegi baarileti tagant. Niipalju kui ma kodus olen proovinud - pole ikka päris see. Võibolla on siin mingit nostalgiat aastast 1991. Just kaks nädalat tagasi lasin taha kokteili "Red Label Cocaga" ja oli turba maitse. P'ärast proovisin kodus liitrise pudeliga igasugustes kombinatsioonides ja maitses kõike muud kui turvas.

Viina rõveda maitse ja lõhna kohta veel selline täpsustus et laboripiiritus võib lõhnata küll kui seda pole piisavalt puhastatud ja miks peakski kui desinfitseerimiseks kärab küll.
Siin nimetatud Moe tehase 1886 on niisugune mida ma olen võimeline jooma nagu vett - sel pole üldse mingit lõhna ega maitset. Paar korda olen isegi hakanud kahtlema et kas pudelis on üldse viin või tehti külma.
Kui "Laudur" on "Lauaviin" siis tõsisemad tegijad on seda pidanud heaks viinaks. Märkusega et kuigipalju sõltub partiist ehk sellest millist piiritust on kasutatud. Seetõttu on soovitatud osta üks pudel prooviks, minna poe nurga taga ja võtta korralik punnsuutäis. Üldjoontes samasuguste reeglitega nagu Madis Reivik siin välja tõi . Metsseapraad ei pea tingimata ühes minema. Kui sobib siis minna poodi tagasi ja võtta kohe varuga.

Seevastu sama tehase "Viru Valge" on kõige odavam laibapiiritus mida bõrsilt üldse leidub ja seda hoolimata reklaamikärast. Ma pidin seda viimati jooma 2014 aastal ühel sünnipäeval ja hea et eluvaim sisse jäi.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

vanahalb kirjutas: 06 Juul, 2023 0:03
Seevastu sama tehase "Viru Valge" on kõige odavam laibapiiritus mida bõrsilt üldse leidub ja seda hoolimata reklaamikärast. Ma pidin seda viimati jooma 2014 aastal ühel sünnipäeval ja hea et eluvaim sisse jäi.
See on täiesti selge, sest Liviko ostab Ameerikast sisse kõige odavamat piiritust ja siis tembib seda erinevateks viinadeks. Mispärast Laua Viin pidavat parem olema (pole ise proovinud), ei oska öelda. Viru Valge ehk pasunapoiss on täiesti jube rüübe.

Aga kui viina maitsest rääkida, siis tippviinad nagu Grey Goose, Belvedre, Chopin, Absolut Elyx on ikka väga head ja igaüks täitsa oma maitsega. Eriti huvitavad on Titos käsitööviin või Islandi Reyka, mis on tehtud kasutades liustikuvett.
Eesti viinadest kiidan Moe Rukist, väga hea ja täiesti iseloomuliku maitsega viin.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist