Ma ise kirjutasin taotlusele kolm relva: püss, püstol ja revolver ja ei küsinud keegi, miks. Ja kõik liigid sai korraga ühe eksamiga ka ära teha. Käisin Tartu PPA-s.Krl299 kirjutas: ↑14 Juun, 2023 9:27Vastan küll vanale asjale, aga äkki kellelegi kasuks.
Ma ise tegin ka just loa ja proovisin sama teha(Püstol ja revolver). Vähemalt minul ei läinud see läbi, kuna selle avalduse peale sain kirjaliku vastuse küsimusega, et milleks mulle enesekaitseks kaks relva(kuigi tegemist lihtsalt liikidega loal tegelikult). Et taotlus rahuldataks pidin ühe laskma eemaldada.
Relvaeksami teema: valmistumine, laskekatse, load ja muu
Re: Relvaeksami teema: valmistumine, laskekatse, load ja muu
Maapiirkondades teised reeglid siis võibolla.
Kas just seadus, aga Hiina koolilapsed harjutavad relvadega ringi käimist koolipingis. Alla 10 vanus kõikidel.
Chinese kids learning this while we debate gender ideology in our schools?
https://twitter.com/WallStreetSilv/stat ... 4757071875
Chinese kids learning this while we debate gender ideology in our schools?
https://twitter.com/WallStreetSilv/stat ... 4757071875
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Maakonnas tegeleb üks inimene juba pikemat aega ja probleeme pole olnud, olen KL liige ja olen kirjutanud et ei taha isiklike relvi kahes registris hoida.
Mida peab jälgima on see, et see kohalik ametnik oleks olemas, st ei oleks puhkusel või kuskil lähetuses, muidu liigub taotlus edasi prefektuuri tegelastele ja siis pane paber ja sulg valmis.
Ega laskekatsel mingeid piiranguid pole isiklikule relvale paigaldatud lisade osas, millega laskma lähen?
Mõtlen just punatäpp sihikut püstolil. Eeldan, et võib olla kuna lubatud lisa, aga igaks juhuks küsin, et mingeid üllatusi ei oleks.
Mõtlen just punatäpp sihikut püstolil. Eeldan, et võib olla kuna lubatud lisa, aga igaks juhuks küsin, et mingeid üllatusi ei oleks.
Olen punatäpiga käinud ja probleeme polnud, pigem suhtus politseinik positiivselt. Kuna mul kadus kirp revolvril ära, siis küsis, kuidas ma ilma selleta lasta saan
.

Bonis nocet, quisquis pepercerit malis.
Tere kõigile. Töötasin selle Lindbergi küsimuste osa läbi, tehes märkusi ning parandusi, kus Relvaseadus oli muutunud. Kokkuvõttes ütleks, et polnud nii hull midagi. Mõned vead siin-seal seoses redigeeritud Relvaseadusega, aga üldiselt, kes päris mütsiga lüüa ei soovi, aga mingil põhjusel õppida ei saa/soovi, siis igatahes võib see konspekt kasulik olla. Peamised vead, mis ma tuvastasin;
10. Mis on öösihik. Konspektis kirjas, et tsiviilkäibes keelatud, kuid tegelikult on jahipidamises lubatud.
11. Tsiviilkäibes lubatud ja keelatud relvad. Konspektis piiramata tsiviilkäibega relvad keelatud relvad. Minu arust peaks seal olema välja toodud ka piiratud tsiviilkäibega relvad.
23. Mis hetkest tekib välismaal soetatud relva registreerimise kohustus. Konspektis ütleb, et Eestisse saabumise päevast, tegelikult 7 päeva jooksul.
28. Paralleelrelvaloaga kaasnevad õigused/kohustused. Lisaks konspektis mainitule ma panin enda märkmetesse juurde, et paralleelrelvaluba kaotab kehtivuse, kui omaniku relvaluba kaotab kehtivuse. Ning kohustuseks on relva/moon tagastadaõigeaegselt, vastasel juhul trahv kuni 200 trahviühikut.
30. Soetamisloa ja/või relvaloa välistamist välistavad asjaolud. Lisaks mainitud punktidele kirjutasin ma ühe juurde - on väärteomenetluse korras karistatud vaenu õhutamise või rahvusvahelise kuriteo toetamise ja õigustamise eest.
34. Relvaloa ja/või soetamisloa kehtetuks tunnistamise alused. Seal on osad punktid uues seaduses kehtetuks tunnistatud. Kehtetud on 3, 5, 6 ja 7 punkt.
41. Mis on relvavedu ja kes võib seda teostada. Ma panin sinna juurde, et kohalikku relvavedu võib teostada füüsiline või juriidiline isik, kellel on relvaluba, soetamisluba või tegevusluba relvade valmistamiseks või müügiks.
43. Euroopa tulirelvapassi kantavad relvad. Ma asendasin konspekti teksti; 1)C-klassi relva, kui reisitakse teise liikmesriiki, et tegeleda jahindusega või taasetendada ajalooline sündmus. 2) A-, B- või C-klassi relva, kui reisitakse teise liikmesriiki, et tegeleda laskespordiga.
48. Kellele on keelatud müüa relva. Ma lisasin, et piiramata käibega relva on keelatud müüa alla 18 aastasele isikule. Ning samuti on keelatud müüa relva isikule, kelle osas on põhjendatud kahtlus, et relvaga sooritatakse kuritegu.
54. Relva võõrandamise loa saamine ja kehtivus. 3. punkt kehtetu.
Lahendan Tondi lasketiiru teooriaküsimusi (40 eur 1 nädala kehtivad ülesanded) ning lähen nende juurde ka korra laskma ning loodetavasti läbin järgmine reede toimuvad eksamid edukalt.
10. Mis on öösihik. Konspektis kirjas, et tsiviilkäibes keelatud, kuid tegelikult on jahipidamises lubatud.
11. Tsiviilkäibes lubatud ja keelatud relvad. Konspektis piiramata tsiviilkäibega relvad keelatud relvad. Minu arust peaks seal olema välja toodud ka piiratud tsiviilkäibega relvad.
23. Mis hetkest tekib välismaal soetatud relva registreerimise kohustus. Konspektis ütleb, et Eestisse saabumise päevast, tegelikult 7 päeva jooksul.
28. Paralleelrelvaloaga kaasnevad õigused/kohustused. Lisaks konspektis mainitule ma panin enda märkmetesse juurde, et paralleelrelvaluba kaotab kehtivuse, kui omaniku relvaluba kaotab kehtivuse. Ning kohustuseks on relva/moon tagastadaõigeaegselt, vastasel juhul trahv kuni 200 trahviühikut.
30. Soetamisloa ja/või relvaloa välistamist välistavad asjaolud. Lisaks mainitud punktidele kirjutasin ma ühe juurde - on väärteomenetluse korras karistatud vaenu õhutamise või rahvusvahelise kuriteo toetamise ja õigustamise eest.
34. Relvaloa ja/või soetamisloa kehtetuks tunnistamise alused. Seal on osad punktid uues seaduses kehtetuks tunnistatud. Kehtetud on 3, 5, 6 ja 7 punkt.
41. Mis on relvavedu ja kes võib seda teostada. Ma panin sinna juurde, et kohalikku relvavedu võib teostada füüsiline või juriidiline isik, kellel on relvaluba, soetamisluba või tegevusluba relvade valmistamiseks või müügiks.
43. Euroopa tulirelvapassi kantavad relvad. Ma asendasin konspekti teksti; 1)C-klassi relva, kui reisitakse teise liikmesriiki, et tegeleda jahindusega või taasetendada ajalooline sündmus. 2) A-, B- või C-klassi relva, kui reisitakse teise liikmesriiki, et tegeleda laskespordiga.
48. Kellele on keelatud müüa relva. Ma lisasin, et piiramata käibega relva on keelatud müüa alla 18 aastasele isikule. Ning samuti on keelatud müüa relva isikule, kelle osas on põhjendatud kahtlus, et relvaga sooritatakse kuritegu.
54. Relva võõrandamise loa saamine ja kehtivus. 3. punkt kehtetu.
Lahendan Tondi lasketiiru teooriaküsimusi (40 eur 1 nädala kehtivad ülesanded) ning lähen nende juurde ka korra laskma ning loodetavasti läbin järgmine reede toimuvad eksamid edukalt.

vtl kirjutas: ↑23 Nov, 2021 8:15Selle Lindebergi "tasuta" koolitusega olen kursis. Tegu on pigem reklaamiga nende büroole ja teenustele.häppi kirjutas:Üks asjalik koolitus on internetti üles riputatud.
Relvaloa taotlemine ja relvaloa omamine
Keegi oskaja võiks veel relvade OT-st ja sellest, kuidas täpselt politsei laskekatsel toimetada, video teha. Kahju sellest kindlasti ei sünniks, kui õigeid tehnikaid vabalt valitud ajal lihtsasti õppida või meelde saab tuletada.
Kahjuks on materjalides ka mitmeid tõsiseid vigu, mistõttu ei saa ma seda asjalikuks pidada ega soovitada.
Tunnise videoloenguga relvaseadust selgeks ei õpi ja relvaeksamiks ei valmistu. Selleks ettenähtud kursused kestavad ikka paar päeva.
Politsei laskekatse kohta on meil Relvaomanike Liidus plaanis teha näidisvideo koostöös PPA-ga. Paluks veidi kannatust.
Kui video valmis, annan sellest kindlasti ka teada siin.
Viimati muutis MarkusV, 07 Juul, 2023 14:33, muudetud 1 kord kokku.
Slaidides on jätkuvalt sees selline vigane lause:
"Erandid: 300 padrunit – iga vintraudse jahitulirelva, 300 padrunit – iga sileraudse jahitulirelva ja 5000 padrunit – iga sporditulirelva kohta"
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
Ma muid Lindbergi konspekte ei vaadanud, läbi ei töötanud. Küsimused-vastused konspektis tundub see padrunite teema korrektne olevat;
"5) kuni 5000 padrunit isiku omandis või valduses olevate sporditulirelvade kohta;"
"5) kuni 5000 padrunit isiku omandis või valduses olevate sporditulirelvade kohta;"
Tere kena päeva. Valmistun siin usinalt reedel toimuvaks relvaeksamiks ning tekkis küsimus, et kuidas sellistest seaduse paragrahvidest aru saada, seoses võõrandamisega. Kas see tähendab, et 3 kuu jooksul tuleb esitada prefektuurile taotlus võõrandmise alustamiseks ning seejärel, kui luba käes, on reaalselt aega 1 kuu müüa?
§ 7. Ühisomandis olev relv ja laskemoon
(2) Alates jagatud varale omandiõiguse tekkimise päevast kolme kuu jooksul on omanikul õigus:
3) võõrandada relv ja laskemoon kolme kuu jooksul käesoleva seadusega kehtestatud korras.
§ 80. Relva võõrandamise, ümbertegemise, laskekõlbmatuks muutmise ja lammutamise luba
(1) Relva võõrandamise, ümbertegemise, laskekõlbmatuks muutmise või lammutamise loa (edaspidi luba) annab relvaomaniku või -valdaja taotlusel Politsei- ja Piirivalveamet.
(21) Päritud, leitud, ühisomandis olnud või teises riigis laskekõlbmatuks või akustiliseks muudetud relva puhul märgitakse loataotluses:
(7) Luba on kehtiv üks kuu, mille jooksul on relvaomanikul õigus relv võõrandada, anda see komisjonimüüki, ümbertegemiseks, laskekõlbmatuks muutmiseks või lammutamiseks.
§ 7. Ühisomandis olev relv ja laskemoon
(2) Alates jagatud varale omandiõiguse tekkimise päevast kolme kuu jooksul on omanikul õigus:
3) võõrandada relv ja laskemoon kolme kuu jooksul käesoleva seadusega kehtestatud korras.
§ 80. Relva võõrandamise, ümbertegemise, laskekõlbmatuks muutmise ja lammutamise luba
(1) Relva võõrandamise, ümbertegemise, laskekõlbmatuks muutmise või lammutamise loa (edaspidi luba) annab relvaomaniku või -valdaja taotlusel Politsei- ja Piirivalveamet.
(21) Päritud, leitud, ühisomandis olnud või teises riigis laskekõlbmatuks või akustiliseks muudetud relva puhul märgitakse loataotluses:
(7) Luba on kehtiv üks kuu, mille jooksul on relvaomanikul õigus relv võõrandada, anda see komisjonimüüki, ümbertegemiseks, laskekõlbmatuks muutmiseks või lammutamiseks.
Minu poole pöörduti küsimusega, millele ma ise ei osanud vastata.
Kas laskekatse ajal peab ka revolvrit laadima 15 sekundi jooksul?
Oletan, et see ei tähenda padrunite trumlisse panekut selle aja jooksul
.
Kas laskekatse ajal peab ka revolvrit laadima 15 sekundi jooksul?
Oletan, et see ei tähenda padrunite trumlisse panekut selle aja jooksul

Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Vähemalt aasta tagasi ei pidanud. Need kolm pauku pidid kõlama 15 sekundi jooksul, peale seda, kui anti käsklus "Tuld!".
Eelnevalt sai relva kätte võtta, sihtida, kurat kas mitte isegi paar klõpsu teha. Instruktor juhtis tähelepanu trumli pöörlemise suunale(tegemist oli Colt'iga). Võis lasta nii ühe, kui kahetoimelisena. Laskmine 25 meetri pealt küll ei olnud, vaid üllatavalt lähedalt, märklaud oli suur ja tegelt see 15 sekki on päris pikk aeg kolme lasu jaoks, tagasilöök oli väga pehme(38spc). Aga sabina võttis sisse ikka
. Mingi tingrefleks vist, eksamitega seoses.
A kõige enne oli muidugi relvaosade küsimused/vastused.
Sellest seal küll juttu ei olnud, aga soovitaks YT üle vaadata revolvri laadimise tehniline osa, et relv oleks sellel hetkel ohutus suunas ja kindalt käes(Jerry Miculek nt.)! Natuke on mida vaadata. Eriline nono on hakata tiiru rekolbri trumlit efektsete nõksudega avama ja sama efektselt kinni laksama! Usun, et siis on kojuminek, arvatust kiirem.
Niiet täiesti tehtav.
Eelnevalt sai relva kätte võtta, sihtida, kurat kas mitte isegi paar klõpsu teha. Instruktor juhtis tähelepanu trumli pöörlemise suunale(tegemist oli Colt'iga). Võis lasta nii ühe, kui kahetoimelisena. Laskmine 25 meetri pealt küll ei olnud, vaid üllatavalt lähedalt, märklaud oli suur ja tegelt see 15 sekki on päris pikk aeg kolme lasu jaoks, tagasilöök oli väga pehme(38spc). Aga sabina võttis sisse ikka

A kõige enne oli muidugi relvaosade küsimused/vastused.
Sellest seal küll juttu ei olnud, aga soovitaks YT üle vaadata revolvri laadimise tehniline osa, et relv oleks sellel hetkel ohutus suunas ja kindalt käes(Jerry Miculek nt.)! Natuke on mida vaadata. Eriline nono on hakata tiiru rekolbri trumlit efektsete nõksudega avama ja sama efektselt kinni laksama! Usun, et siis on kojuminek, arvatust kiirem.
Niiet täiesti tehtav.
Ei pea trumlit laadima, sest revolver on selline erandlik aparaat, et on legaalne kanda padrunit padrunipesas (mis tal ongi trummel otse "raua taga"). Seega lasuks ettevalmistamine on kas päästiku pikk vajutus või kukk vinna ja kiire klõps päästikuga. Püstolit tohib kanda vaid ohutuna, st salv all, padrunipesa tühi, seega seda kasutama hakates peaks enne ikka vinnastama, on lasud efektiivsemad.
(Pole politseis relvaeksamit teinud, teoretiseerin terve mõistuse arvelt.)
(Pole politseis relvaeksamit teinud, teoretiseerin terve mõistuse arvelt.)
professional retard
Ma ise ei ole uuemal ajal laskekatset teinud, aga tean inimest, kes just sooritas revolvriga laskekatse. Üritan teda kätte saada ja küsida, kuidas asi tegelikult praktikas toimus.
Minuteada võib püstolisalve enne ajaarvestuse algust ära laadida ja relva kõrvale asetada, seega võrdse kohtlemise järgi peaks ka revolvritrumli laadimine ilma ajapiiranguta olema. Aga vaatame, mida seadus ütleb:
Määrus Relvaeksami nõuded ja läbiviimise kord ning soetamisloa ja relvaloa andmise kord § 7 Laskekatse:
(8) Laskekatse püstolist või revolvrist sooritatakse püstiasendis, ilma toeta, tabades 15 meetri kauguselt märklehte, mis vastab käesoleva määruse lisas 2 kehtestatule. Alla 63,5 millimeetri pikkuse relvarauaga püstolist või revolvrist lastakse märklehte kümne meetri kauguselt. Laskekatse käigus tuleb käskluse peale 15 sekundi jooksul relv laadida ja teha kolm lasku, millest kaks peavad tabama märklehte.
Nüüd on küsimus, mis on seaduse järgi "laetud relv". Nimetatud määrus ja Relvaseadus seda otseselt ei defineeri. Küll on mitmes kohas mainitud, et relva tuleb hoiustada tühjaks laetult ja padrunid relvast eraldi.
Kui otsida internetist "laetud relv", siis leiab erinevaid kirjeldusi.
1) Valdavalt öeldakse, et igasugune olukord, kui padrunid või padrunitega laetud salv on relvaga kontaktis, on laetud relv. Näiteks praktikal-laskmise reeglites (IPSC) nimetatakse relva laadimiseks "laskemoona asetamine relva (kas ühendades uut salve või asetades relva uusi padruneid)".
"Load and make ready" käsklus tähendab padrunisalve ühendamist, olenemata sellest, kas rajajuhis nõuab tühja padrunipesa või lubab relva vinnastamist. Ja tühjakslaadimisel "Unload and show clear" käskluse peale tuleb tingimata padrunisalv ja kõik padrunid relvast eemaldada.
Revolvri divisjoni kohta öeldakse IPSC reeglites: "Kui relva lähteolek on „salv ühendamata, padrunipesa tühi“, siis revolvri lähteolek on tühja trumliga".
2) Mõni allikas arvab siiski, et relv on laetud alles siis, kui see on laskevalmis - st. salv ühendatud, padrun padrunipesas.
Erinevalt IPSC-st on SRA reeglitepunktis 3.3.2 on öeldud, et "Relv loetakse laetuks, kui: * relva padrunipesas on padrun või * relva lukk on tagumises asendis ja relvale on kinnitatud padrunitega salv.
Kui võtta "laetud relva" aluseks konservatiivsem definitsioon 1), siis selle järgi võiks ülalviidatud määrusest välja lugeda, et laskekatsel tuleb 15 sekundi jooksul ka revolvritrummel padrunitega laadida.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
Revolvri kiirlaadija on lubatud?
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline