Ma nagu mäletasin just vastupidist sest tuli meelde kuidas Kristiina Ojuland kunagi mingi promilli eest paragrahvi sai. Ta sajatas veel ajalehes et kuradi koopainimesed, kogu kultuurne euroopa sõidab kerges jopes.isakene kirjutas: ↑15 Juul, 2023 0:22 Kusjuures, ka Eestis kehtis 2000-ndate alguseni 0,5 promilli nõue. Mälu järgi muudeti see ära kahel põhjusel: esiteks, poliitiline - sel ajal arutati Euroopas ühisele 0,2 promilli seadusele üleminekut ning kodumaistel poliitikutel oli vaja usinust üles näidata. Teiseks, kippusid kaasmaalased lubatut kurjasti ära kasutama (...a ma mõtsin...) ja politseil oli sellega seoses liigselt sekeldamist tekkinud.
Ja tõesti-tõesti:
https://epl.delfi.ee/artikkel/50848060/ ... li-keerama
Mul ongi vist sellest ajast mingi mälupilt jääknähtude, kerge ja raske joobe kohta.
Eks see muidugi väga individuaalne on. Õlut ma ei joo peaaegu üldse aga veinipokaal või kahe sõrme jagu viskit/konjakit tuleb tihtipeale enne liiklusse tormamist sisse võtta. Muidu ei saagi. Kõrbepoegadele jagatud juhilubade tõttu on liikluskultuur tõsiselt alla käinud, väga hulle manöövreid tehakse ja süda ei peaks vastu.
Soomlased on muidugi jälle sellised et helistavad kohe politseisse kui keegi imelikult sõidab ja politsei tuleb ka. Mind pole seniajani tülitatud ja üldse ma suhtun sellesse konseptsiooni et pudel õlut inimese liikluskäitumist totaalselt muudab, üsna skeptiliselt.
Alkohoolikuks end jälle ei julgeks pidada sest nendes riikides kus ei tohi promilliga juhtida ma siis 40 tilga viskiga ei sõida. Venemaa on kohe selline ja enne sõda käisin seal tihtipeale. Igal maal oma tavad. Eesti kohta ma arvasin millegipärast et sealgi on 0 ja hea teada et 0,2 võib olla. Võtaks selle peale kohe ühe õlle