Lubatud kiirusest sõidetaksegi vähe kiiremini, mitte ainult Eestis, vaid ka arenenud Skandinaavias. Sellise 100-105ga maanteel ei torgi sind ükski patrull. Ainus, kes sind segavad on kiiruskaamerad. Ja põhimass sõidabki sellise kiirusega kui neid selfie putkasid poleks.
Kogu võti on terves mõistuses, politsei saab ka asjast aru ja kui sõidad liiklusvooga koos 100ga, ei hakka nad kiirusmõõtjat tõstmagi.
Ma kuskil eespool kirjutasin oma esimesest sõidust autoroolis Soomes. Oli esimene lumi maha tulnud, hommikul Tampere suunal kiirteel (lubatud 120) sõitis 120ga ainult esimene rada, teises reas tundus see kiirus pigem 130-140 olevat.
Mulle jääb segaseks see poliitikute ja PPA donkihhotlik võitlus selle 100ga sõitmise vastu. Kiiruskaamerate projekt on de facto läbi kukkunud, nüüd üritatakse juurutada mingit kaameratevahelise keskmise kiiruse projekti

Olen üsna kindel, et 5 aasta pärast, kui selgub, et ka see kaameratevahelise kiiruse mõõtmise projekt on läbi kukkunud (õnnetuste arv ei lange), siis hakatakse meedias ajama tasapisi juttu, et autodele tuleb panna GPS valve peale, mis automaatselt registreerib su rikkumised ja võtab pangaarvelt raha maha. Sealt edasi võiks panna ka kaamerad magamistubadesse, äkki vägistate seal? Või alaealistega....? Mendiriigi kihud täies ilus.
Käisin täna Valgas, sõitsin kokku 65 km. Selle maa peale nähtud siis 3 politseivärvides ekipaazi
Küllap mingi operatsioon-aktsioon. Ma sõidan teist nädalat iga päev Paldiski alt Pääskülla ja tagasi, selle aja jooksul on tulnud vastu üks politseivärvides auto, tee ääres passimisi on olnud null. On ka vägagi tiheda liiklusega tee.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.