Missugune oli Rebane11 teenistus

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Missugune oli Rebane11 teenistus

Postitus Postitas Kriku »

Jaa, nii hoida!
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

Rebane11 kirjutas: 01 Aug, 2023 16:57 Loeb keegi neid heietusi?
Muidugi! Siin lugejaid jagub ja äkki mõni mode annab isegi mingit statistikat, palju kordi teemat külastatud on.

Mina sain järjekordse šoki, kui lugesin, et vet arstid praktiseerisid ennem sõdurite peal, alles siis läksid loomi ravima :shock: Nii vähe siis võim oma sõdurist hoolis. Vähem kui loomadest. Ise veel peavad end tsiviilseks rahvaks. :roll: Püha p**k ikka!
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

davidsoniharald kirjutas: 01 Aug, 2023 17:18
Muidugi! Siin lugejaid jagub ja äkki mõni mode annab isegi mingit statistikat, palju kordi teemat külastatud on.

Mina sain järjekordse šoki, kui lugesin, et vet arstid praktiseerisid ennem sõdurite peal, alles siis läksid loomi ravima :shock: Nii vähe siis võim oma sõdurist hoolis. Vähem kui loomadest. Ise veel peavad end tsiviilseks rahvaks. :roll: Püha p**k ikka!
Nad polnud vet arstid vaid vetvelskrid. Ühte seemendajaks õppinud vetprati nägin ka. Kus see algaja mujal harjutama pidi. :dont_know: Aga tsantsastis tuleb siin veel juttu.
Kasutaja avatar
Basilio
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Basilio »

Kyllä, jo!
Keegi siin imestas, et venemaal tulevased veterinaarid sõdurpoiste peal harjutasid. Et võim ei hooli või nii.
Mu hea sõber ja kolleeg on minust noorem ja teenis juba eesti kroonus, 90-ndatel. Väidab, et sõjaväeosa arst olnud eelmisest töökohast joomise ja lolluse pärast lahti lastud tõpratohter. Mujale ei kõlvanud, sest loomad maksavad raha, aga soldatitele käis küll.
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
Rebane11
Liige
Kontakt:

Tegelikult söökla polnud mu esimene narjääd. Esimene oli õppekorpuse tumba. Meie kapten Usakovil oli dialemma, kuhu mind ja AAd panna. Siiami kaksikute lahutamisest oli ta vist kuulnud, seda ta ei teinud kunagi. Staapi - lippu valvama? Ülemused ja sagimist palju. Kasarmus sama lugu. Õppehoone! Staabi kõrval ka kus tal hea lähedal käia vaatamas, kui midagi on. Vale otsus. Kui lühikest maad pead käima ööpäeva jooksul kordi ja kordi siis kokku saab soliidne hulk kilomeetreid.
No ei saanud me telefoni teel räägitust hästi aru ja Usakov ei saanud aru, mida meie talle vastame. Kehakeel jäi puudu. Usakov oli pisikeste silmadega tõmmu jupats. Furaska oli tal ainult kahes asendis - kas nii võimatult kuklas nagu seda ainult venelased oskavad või nii silmadel, et kulmud jäid mütsinoka varju. Vahepealset asendit tal polnud. Aga selle järgi sai kaugelt teada kapteni tuju ja sai hakata arutlema . et millest ja mis tonaalsuses teema on.
Igatahes mõtles ta välja kuhu meid edaspidi panna. Mu haavatud sõrm aitas ka ehk kaasa, aga enamuse narjäädidest veetsime tsantsastis . Vot see oli peenike ots.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Muidugi kui kellelgi on illustreerivaid pildikesi või abistavaid märkusi, või koguni jutuke, siis julgesti.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Fucs kirjutas: 01 Aug, 2023 17:21 Joo

Pilt

Pilt
Ülemisel pildil olev söökla on küll tase oma ette.
Alumisel demblid kartulit koorimas? Kõik seda ei teinud. Meil väeosas dembli ülesanne oli kompotti valada. Kartul oli hall ala. Muu jäi noorte teha. Aga narjääd oli 4 meest. Sai siis poistele öeldud kohe, et ma võtan kartuli ja toimetan taga muid asju. Aga et sellest ei iitsata. Toimetades läks aeg kiiremini ja sai varem magama.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Alumisel demblid kartulit koorimas?
Kuna kõik on jefreitorid siis pakun, et vbl hoopis mõne kuue kuu pikkuse seerukooli "nooremad" kasvandikud on koorima pandud.... kuigi soengud ja kehakeel on jah nagu demblitel :D

Teine võimalus, et demblitest zalupad, said millegiga hakkama, võeti seeru paelad maha ja alandati kõik jefreitoriteks ning edasi juba kartuleid koorima 8)
Rebane11
Liige
Kontakt:

Meie näiteks saime paelad vahetult enne utsebka lõppu kõrge komisjoni eest esinedes. Enne pidi muidugi ka enda sportlikke võimeid ja muid oskusi demonstreerima. Kuni tolle ajani olime kõik reamehed.
Kaldun teise variandi poole. Krae õmblus,juuksed, vuntsid?
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Jah. Samas vuntsid olid teatud rahvustel lubatud kui rahvuslik uhkus ja "eripära"...

Oli ka selliseid seerukoole, kuhu saadetigi peamiselt ainult neid, kes jefreitori paela peale saanud. Meil muidugi läksid seerukooli ikkagi valdavalt reamehed, nagu tavaliselt.

Aga vbl on pildil mingi eriti kõrge konsentratsiooniga jefreitoreid sisaldava väeosaga tegemist :mrgreen:
Rebane11
Liige
Kontakt:

Oletusi palju, aga näiteks meil nii kõrget aukraadi nagu jefreitor, väeosas ei antud (raadiobüroos). Olin ainuke. Üks ukrainlane sai küll nooremseersandiks, aga no nooremseersant?
Vist ei tahetud asja kirjuks ajada - ma olin ka vahetuse vanema abi, kui nooremseerut vahetuses polnud. Kohalikud olid siiski vähem asju õppinud. Ukrainlane tehti nseeruks, sest meil läks leedulasest nseeru koju. Jäime siis nseeru Toomas ja jefreitor mina, kes ka poole aasta pärast koju pidid minema. Kaadri põud.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Meil neid jefreitoreid ikka oli, aga meil jefreitori ühte paela peale ei õmmeldud, peeti nö häbiasjaks või nii. Alates nooremseersandist õmmeldi paelad peale.

Ülemustele see muidugi ei meeldinud ja nii mõnelgi "võeti need jefreitori paelad uuesti maha" selle eest ja degeadeeriti reameheks tagasi :mrgreen:

Edit:
Ja seal eespool sellel fotol mis ma panin, kus keskel ukrainlane oma bandeerakampsuniga laias.... see sama ukrainlane läks demblisse staršina pagunitega, ainsana kogu pataljonist, ja enne teda olevat selline asi olnud 5 või 6 aastat varem vaid korra. :shock:
Rebane11
Liige
Kontakt:

Meil väeosas üks tsetseen sai starsinaaks. Aga ta polnud päris meie pundist. Oli ka ilmaime.
Meil jefreitor tähendas, et pidi vajadusel püünel olema ja jaamu häälestama ja Moskvaga sidet pidama, kui vaja.
Muus elus polnud oluline aga vahetuses küll - oli näha kellel vajadusel nõpsist haarata.
Veider muidugi et see leedukast nseeru oli Elektrostalist. Mina ja Toomas ka. Ja rohkem meile ei tulnud sealt kuni minu kojuminekuni. NA tõmbas hõlmu kokku või oligi kaadritega varustamine nii lünklik?
Viimati muutis Rebane11, 01 Aug, 2023 22:06, muudetud 1 kord kokku.
Harnland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Harnland »

Vikerraadio järjejutt ei saa poolele maalegi järgi :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline