Baskerville'ide koer (ja muud agressiivsed lojused)
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: Baskerville'ide koer (ja muud agressiivsed lojused)
See, kas koer ründab või mitte, pole mitte niivõrd seotud koolituse, kui sotsialiseerimisega. Koolitust puudutab see niipalju, et koolitatud koer jätab käsu peale asja katki, koolitamata mitte. Aga tahtmine/kihk kedagi niisama rünnata tuleb ikkagi puudulikust sotsiaalsusest. Sotsialiseerimine tähendab, et koera on kutsikast peale viidud igasugustesse olukordadesse, kus koer õpib, et teised koerad ja inimesed on lahedad. Räägin seda oma kogemusest, mul on üle 20a olnud neli koera (üks on praegu), kolm rotveilerit ja üks cane corso. Näiteks rotveileri kohta liigub ringi ikka uskumatuid linnalegende, tegelikkuses (korralikut sotsialiseerituna) on tegemist väga sõbraliku ja laste suhtes seltsiva loomaga (muidugi tema pere suhtes ei soovita eriti agressiooni ilmutada, saate hambaid kohe tunda). Olen sedasi kolme last kasvatanud, kus sünnitusmajast koju toodud last tutvustatakse koeraga ja lastakse koeral oma nuusutamised ja lakkumised ära teha ja pärast kiidetakse seda kui kiiduväärt tegu. Pärast on kindlad sõbrad elu lõpuni.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ei ole sel asjal nii triviaalset selgutust kahjuks.Kilo Tango kirjutas: ↑01 Aug, 2023 17:42Müüt. Mitte ükski koer ei tunne ära halba inimest. Koer võib ära tunda inimese, kelle kehakeel väljendab koera või tema omaniku suhtes koerale arusaadaval määral halbu kavatsusi, kuid koer võib vabalt pidada "halvaks inimeseks" ka sellist, kellel pole kõige vähemaidki halbu kavatsusi. Ja olla sõbralik tüübi suhtes, kes tahab koera mürgitada. Rääkimata sellest, et koera omanikud tihti ei suuda teha vahet, kas koer kardab kedagi, on selle suhtes üleolev või peab teda karja juhi (tema arvates) suhtes väljakutsuvalt käituvaks tegelinskiks.Kapten Trumm kirjutas: ↑31 Juul, 2023 12:05 ... koer tunneb vaistlikult (või mingi talle arusaadava nipiga) ära halva inimese...
Kui te usute, et koerad tunnevad ära halvad inimesed, siis sealt järgmine samm on hakata poest imet tegevaid kristalle kokku ostma. Isegi tark koer on tegelikult ikkagi suhteliselt loll.
Pigem arvan, et tegemist on inimese lõhnamisega, näiteks teatakse juhtumeid, kus koer on vähi ära tundnud (mida meditsiin ei avastanud).
Kui halbade kavatsustega inimene lõhnab adrenaliini või muu taolise asjasspuutuva aine järgi, siis tõenäoliselt nad tunnevad seda.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Hea AKF , oled mind täiesti valesti mõistnud !Kretiinlik on selline määratlemine täiskasvanute poolt. Selline koertele mingi kummalise spirituaalse ja müstilise aura omistamine frustreerib ikka rämedalt, sest sellega põhjendatakse nii lollilt lihtsalt oma vastutustundetut käitumist. Paha inimene vahib selja taha ja hääletoon on teistsugune ja pilk on teatud sorti! Päriselt kirjutab täiskasvanud inimene midagi sellist kokku?
Endal mul koera pole, on kolm väikest last. Käsi südamel vihkan neid lahtiselt koeri jalutatavaid koeraomanikke!
Minu mõte oli see, et ehk koerad kohtlevaid võõraid inimesi erinevalt teaduslikult mõõdetavate näitajate tõttu, mis ei tähenda, et nad eksimatud on. Need põhjused ei ole esoteerilised vaid mõõdetavad. Näiteks minu vanaisale läksid kodus olevad mesilaspered alati kallale kui ta viina joonud oli.
See, et koer kedagi ründab on ainult ja ainult omaniku kriminaalne hooletus : puudub korralik aed, rihm, suukorv vms. Loom on loom ja alati ettearvamatu.Hoia lihtsalt koer rihma otsas või aia taga ja ära otsi mingit idiootset "aga äkki koer ründas teda ikkagi põhjusega, mis pole midagi, mis meile selge oleks, aga midagi minu kui omaniku mõistusele aktsepteeritavat siin peab ju olema..." taustalugu. Põhimõtteliselt iga siinset koeralugu ära hoidnud lahendus.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Peetril kolme e-ga on närvid läbi või? Võtkem palderjani, närvirakud ei taastu!
Sellest koera poolt halva inimese ära tundmisest kirjutasin mina - kuid siin ei olnud vähimatki märget, et ma õigustaks lahti olevate koerte rünnakuid.
Mind on ka vist kokku 3 korda koer rünnanud, üksi olles ja koeraga olles. Nomaeitea. Kui ma näen, et keegi jalutab lahtise koeraga, siis kehitan tavaliselt õlgu ja astun edasi. Koer muidu austab neid, kes teda ei karda (kuid ka ei ähvarda kuidagi). Ei ole probleemi ka võõra koeraga kontakti loomisel. Ei ole ükski hammustanud ega isegi urisenud.
Aga et koerad lähevad kurjaks hüsteeriiliselt karjuva või muidu ähvardava elemendi peale (ka need agressiivsed isehakanud mupo mängijad), ei tohiks üllatusena ju tulla.
Sellest koera poolt halva inimese ära tundmisest kirjutasin mina - kuid siin ei olnud vähimatki märget, et ma õigustaks lahti olevate koerte rünnakuid.
Mind on ka vist kokku 3 korda koer rünnanud, üksi olles ja koeraga olles. Nomaeitea. Kui ma näen, et keegi jalutab lahtise koeraga, siis kehitan tavaliselt õlgu ja astun edasi. Koer muidu austab neid, kes teda ei karda (kuid ka ei ähvarda kuidagi). Ei ole probleemi ka võõra koeraga kontakti loomisel. Ei ole ükski hammustanud ega isegi urisenud.
Aga et koerad lähevad kurjaks hüsteeriiliselt karjuva või muidu ähvardava elemendi peale (ka need agressiivsed isehakanud mupo mängijad), ei tohiks üllatusena ju tulla.
-
- Liige
- Kontakt:
Kes need isehakanud mupo mängijad on? Inimesed, kes tuletavad sulle meelde, et koer käib lõa otsas?Kapten Trumm kirjutas: ↑02 Aug, 2023 12:20 Aga et koerad lähevad kurjaks hüsteeriiliselt karjuva või muidu ähvardava elemendi peale (ka need agressiivsed isehakanud mupo mängijad), ei tohiks üllatusena ju tulla.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Minu koer käib alati rihmas, klounidele teadmiseks.
Kuid olen ka näinud taolisi moraalilugejaid (õigemini -karjujaid), et "SEE koer PEAB olema ka suukorvis". Seepeale jääb soovitada, et võtke palderjani, närvirakud ei taastu. Või vähendage glutamaatide kogust toidus.
Kuid olen ka näinud taolisi moraalilugejaid (õigemini -karjujaid), et "SEE koer PEAB olema ka suukorvis". Seepeale jääb soovitada, et võtke palderjani, närvirakud ei taastu. Või vähendage glutamaatide kogust toidus.
- Che Latino
- Liige
- Kontakt:
Siin samas, 13. oktoober eelmine aasta.
"Olen tähele pannud, et koer tunneb ära inimese, kes teda ei salli või lausa vihkab. Meie naabrinaine maal on selline. Viimane peni arvas asjast sedasi, et nagu autost maha sai, läks padavai naabri murule ja tegi sinna number kahte. Eks loom näitas oma arvamust sel viisil."
https://militaar.net/phpBB2/viewtopic.p ... &start=420
Et siis selline rihmaotsas meeleavaldus?
"Olen tähele pannud, et koer tunneb ära inimese, kes teda ei salli või lausa vihkab. Meie naabrinaine maal on selline. Viimane peni arvas asjast sedasi, et nagu autost maha sai, läks padavai naabri murule ja tegi sinna number kahte. Eks loom näitas oma arvamust sel viisil."
https://militaar.net/phpBB2/viewtopic.p ... &start=420
Et siis selline rihmaotsas meeleavaldus?
Ühtelugu räägin ühte lugu...
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Jutt oli maakohast, kui sa veel pole tähele pannud. Tallinnas mul küll lahtiselt ringi ei liigu.
- Che Latino
- Liige
- Kontakt:
Koerte ja kasside pidamise eeskiri põlise maakoha, Elva valla näitel: https://www.riigiteataja.ee/akt/404092019001
Ühtelugu räägin ühte lugu...
Ei mina usu et need elukad nii kaugelt kus nad juba haukuma hakkavad mingit adrelaniini või vähialgmeid tajuvad. Nad on ise ebakindlad ja proovivad siis hirmu teha.Kapten Trumm kirjutas: ↑02 Aug, 2023 9:44
Pigem arvan, et tegemist on inimese lõhnamisega, näiteks teatakse juhtumeid, kus koer on vähi ära tundnud (mida meditsiin ei avastanud).
Kui halbade kavatsustega inimene lõhnab adrenaliini või muu taolise asjasspuutuva aine järgi, siis tõenäoliselt nad tunnevad seda.
Ükskord õhtul tulin jalgu trampides trepist üles ja kuulasin et korrus ülevalpool on hirmus lõrin ja koera haukumine. Jõudsin sinna, keegi uutest naabritest hakkas oma koeraga jalutama minema ja nüüd oli end trepinurka kortsu tõmmanud ja hoidis koera kramplikult rihma otsas. No kui koer kedagi ründama peaks tuleb sellest ilge jama. Ma lükkasin möödaminnes elukale peopesa vastu nina - naaber ehmatas ja koer oli ka üsna jahmunud. Paar päeva hiljem juhtusime välisuksel kokku, koer urises üsna kahtlustavalt. Pakkusin jälle kätt nuusutamiseks ja naaber kurtis et nii ei tohi teha.
Mumeelst ikka võib, las loom nuusutab korraks, näeb et keegi teda vorstiks keeta ei kavatse ja rahuneb maha. Nüüd läheb see koer minust mööda nagu hallist põllukivist või parematel päevadel liputab sabaga. Mingine musta-valgekirju isend, põlvest ikka kõrgem. Seda rääkis ema ka kunagi et las need koerad, lehmad, pullid ja muud taolised nuusutavad ära ja siis on rahu mõisas. Ta tegeles iga päev loomadega.
Ma olen peopesa paariks sekundiks ninale üsna lähedele pannud, sõrmed täitsa koos ja niipalju kui saab taha pööratud. Samamoodi nagu hobusele peo pealt leiba antakse.
https://tartu.postimees.ee/7835217/noor ... kohtu-ette
Ise täpsemalt maksumüüri taha ei näe, aga ilmselt:Põltsamaa vallas tungisid mullu novembris 26-aastasele Sandra Sinimetsale koduhoovis kallale naabri koerad. Noor naine sai üliraskeid vigastusi. Nüüd astub Sandra Sinimetsa rünnanud koerte omanik kohtu ette.
Loodan, et koeraomanikule tehakse näidispoomine ja saab šokivangistuse.KarS § 119. Raske tervisekahjustuse tekitamine ettevaatamatusest
(1) Raske tervisekahjustuse tekitamise eest ettevaatamatusest –
karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
-
- Liige
- Kontakt:
Näen maksumüüri taha

-
- Liige
- Kontakt:
Agressiivsetest lojustest kaasfoorumlaste koerapidamisele liikunud lõim rändas: https://militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=53813
Laitses murdsid lahtiselt jooksnud pitbullid maha väiksema koera ja puresid ka tema perenaist:
https://lemmikloom.delfi.ee/artikkel/12 ... -perenaist
https://lemmikloom.delfi.ee/artikkel/12 ... -perenaist
-
- Liige
- Kontakt:
Laitse juhtumi korral tekib küsimus et kas kohalik konstaabel on erivajadustega ?
Kirjutatakse ET SEE JUHTUS JUBA TEIST KORDA.
Kui mul külavahel lippaks mingi pitbull ringi vabalt ja pureks inimesi siis ma ei jääks lootma väärteomenetluse peale. Ilmselt enamus akfe samuti.
Kirjutatakse ET SEE JUHTUS JUBA TEIST KORDA.
Kui mul külavahel lippaks mingi pitbull ringi vabalt ja pureks inimesi siis ma ei jääks lootma väärteomenetluse peale. Ilmselt enamus akfe samuti.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline