Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas Some »

Ma isiklikult peaksin lihtsalt praekartuliga päris kaua vastu, kõik ülejäänu on juba boonus.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Ma soetasin endale talvel kazani. Ahju ehitamiseni läks minusugusel villasel vennal ikka kõva pool aastat ja palju sai tehtud liigseid liigutusi. Aga kokku keevitatud ta sai ja tulemus fantastiline. No nii head plovi ja liha elektripliidil ei saa.
Kartulisse suhtun vastuoluliselt. Naised linnas teevad, aga ise - no Salvesti suppides natuke kartuleid vist on. Keldritrepil ka vist kotike, kindlasti vajab välja vahetamist. :scratch:
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Rebane11 kirjutas: 25 Aug, 2023 15:28 Ma soetasin endale talvel kazani. Ahju ehitamiseni läks minusugusel villasel vennal ikka kõva pool aastat ja palju sai tehtud liigseid liigutusi. Aga kokku keevitatud ta sai ...
Et sama ajastu mees ... :lol:
Mulle lapsed kinkisid ja ei hakanud ise ahjuga mässama, lasin Otepääl spetsialistidel enda jooniste järgi kokku keevitada.Ülemine plaat on 3 variandis vahetatav - ümara auguga potile, grillrest ning boonusena täpselt raami sobiv ribiline malmpann praadimisteks!
Sisse ladusin ise 20mm šamottplaatidest "lego"-voodri ja talveks saab ilma voodrita ühe inimese jõul ulualla tõsta.

Seekord ma ei hala!
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Äkki peaks ametnikele kehtestama oma ametikohal ka mingi ajalise limiidi nagu näiteks kaitseväe juhatajal või presidendil?
Sageli on need osakonnad täidetud “magistritibidega”.,
Näiteks antud teemat hästi valdavatel inimestel sageli ei ole magistrikraadi ja nii need sotsiaalalade targad sinna maanduvad, ise näen ka enda asutuses. Iseasi on see, et Päästeka mehed ilmselt siukse asjaga tegelda ei viitsinud.
Kõlab seksistlikukt, aga olen enam kui kindel, et antud ülitise koostas mingi töögrupp, kus vähemalt valdav osa oli naisterahvaid, kes kateloki elus näinud ei ole.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Madis Reivik »

Mölisete siin tühja, mehed:

Vürtsikas tomatine oapada (minestroone) küpsetatud saiaga (chapati)

40 g keedetud spagette
1 sibul
2 küüslaauguküünt

2 veiselihakonservi (või vürtsisealiha)
400 g konservube
400 g purustatud konservtomateid
200 g tomatipastat

1 tšillikaun (sobib ka kuivatatud)
200 g marineeritud paprikat

maitse järgi soola pipart ja jahvatatud paprikat

Konservoad, konservtomatid, konservliha. Mis siin nii peent on ? Maitseained võib ära jätta, kui pole võtta. Spagetid on kah ju hea reserv, midagi ei maksa, kaua säilib ja isegi minusugune loll oskab valmistada.
Võõrsõnad ei tee rooga peeneks.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

Madis Reivik kirjutas: 26 Aug, 2023 21:28 Mölisete siin tühja, mehed:

....
Videoõpetus ka juurde:
https://www.youtube.com/watch?v=eM0f8af ... rSaaremets
Kui rooga lasta podiseda 30 minutit näiteks Lasnamäel, siis on suur tõenäosus, et kokk jääb ise lõpuks täitsa ilma söögita.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
aksel90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aksel90 »

Madis Reivik kirjutas: 26 Aug, 2023 21:28 Mölisete siin tühja, mehed:

40 g keedetud spagette
1 sibul
2 küüslaauguküünt

2 veiselihakonservi (või vürtsisealiha)
400 g konservube
400 g purustatud konservtomateid
200 g tomatipastat

1 tšillikaun (sobib ka kuivatatud)
200 g marineeritud paprikat

maitse järgi soola pipart ja jahvatatud paprikat

Konservoad, konservtomatid, konservliha. Mis siin nii peent on ? Maitseained võib ära jätta, kui pole võtta. Spagetid on kah ju hea reserv, midagi ei maksa, kaua säilib ja isegi minusugune loll oskab valmistada.
Nimetatud retseptiraamatus on siiski ka peenemaid komponente. See toidu maitset küll ei muuda, aga antud retsept ise peaks kandma ikka nime chilli con carne, mitte minestroone.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

orkistanis ei lastud Saraatovi lähedal avariisse sattunud 20 000 viinapudeliga rekka koormat kaua seista. Tuldi nii lähemalt, kui kaugemalt-video lingil. Viin jäi enamuses terveks. Osa hakkas kohapeal tarbima. Tagavarad sai täidetud paljudel.

Russia: Truck carrying 20,000 vodka bottles crashed and caught fire, but miraculously the vodka bottles survived. Residents of the village in Saratov quickly stole all of it and some even started drinking right on top of the debris.
https://twitter.com/igorsushko/status/1 ... 5853907418
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Mudakoon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mudakoon »

Meenub kunagi ammu loetud või kuuldud lugu, kus kummuliläinud alkokoormaga auto sohver jäeti abitult vedelema samal ajal kui hordid terveksjäänud manti kaenlasse kühveldasid.
See kes peale korralikku kaklust veel rusikatega vehib ,on tõenäoliselt võitja.....
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Miski aasta tagasi läks Pärnus Raeküla poe ees kurvis õllekoorem laiali. Ilmusid ka "õllesõbrad" nagu maa alt välja matti võtma. Nii vaba voli et terve koorma saaks laiali vedada muidugi ei olnud :)
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Elektrikatkestuse puhuks koostatud "Magistritibide kokaraamatu" koostamisel on ilmselt laste peale mõeldud sest nemad praekartulite ratsioonil pikalt vastu ei peaks. Lisaks on see kõik teise või kolmanda ešeloni kaup. Kui elekter ära läheb süüakse kõigepealt tühjaks külmkapp. Seejärel sügavkülm ja sel lihtsal põhjusel et muidu läheb sisu hukka. Alles peale seda on järg päikesekuivatatud konservtomatite jms käes. Kui järg üldse sinnamaani jõuabki sest neil kellel pool siga sügavkülmas on annab seda ikka vesta ja elekter võib vahepeal tagasi tulla.

Täiskasvanud inimese jaoks kes on natuke harjutanud pole toidu kuumutamine just hädavajalik. Ma hakkasin mõtlema et millal ma üldse viimati sooja toitu sain. Ilmselt asutuse jõulupeol eelmise aasta detsembris - seal tuli süüa, muidu pole viisakas. Muul ajal pole mitte võimaluste taga asi kinni vaid ei tunnegi puudust. Võib-olla mõni hamburger kuskil tee peal ja need on pigem leiged olnud. Eelküpsetatud asju olen seevastu küll söönud ja külmalt.

Ma paneks selleks päevaks kui elekter enam ei tulegi tagasi magistritibidele vastu kõigepealt mõned lihakonservid. Eespool on seda konserviteemat pikalt lahatud . Neid tuleb valida ja täiesti vastutustundetu on soovitada mingi suvaline turistieine oma hoolikalt valitud minestroone peale lahti lüüa. Terve potitäis võib minna selliseks et koer jookseb ka ära metsa.
Kalakonservidest kõlbab tuunikala - pole väga kallis ja purk on tavaliselt ausalt täis topitud. Kui nimetuses on "marinaadis" või midagi - see kipub olema turundustrikk väheväärtusliku vedeliku müümiseks.

Või kui ei taha konserve siis suitsuliha säilib hästi. Graavilõhe iseenesest ka aga päris soolane on siis. Ja nad küll säilivad kaua aga ei seisa kaua sest süüakse hajameelselt ära ja ei jõua niipalju lisa teha. Leiva asemel mis hallitama läheb või ära kuivab olen ma tortillasid kasutanud. Kinnises pakis on vähemalt aasta aega pehmed ja hallitama ka ei hakka.
Makaronide vaimustust kriisiajal ei luba mu haridus mõista. Ega nad pole midagi niiväga odavad kui kilohinda vaadata ja pärast tuleb veel keetma ka hakata. Pigem siis juba müsli. Eile leidsingi köögikappe kraamides koroonaaegsed müslipakid, parim enne 2020. Sõin ühest prooviks veerandi ära ja mitte midagi ei juhtunud. Nüüd on juba 24 tundi möödas ja tõenäoliselt ei juhtugi. "Parim enne" ja "Kõlblik kuni" on täiesti erinevad mõisted.

Garaazis on veel Salvesti konservtoitu ja sealt olen mulgikapsaid külmalt söönud. Need kes kaebavad et mulgi kapsas on nii rasvane et süda hakkab läikima võiks seda samuti külmalt proovida. Täiesti vesine - nagu külm kapsasupp. Aga energiat annab sama palju kui kuumutatult.... kui ikka annab? Jäin just mõtlema et kui 100 g külmasid mulgi kapsaid annab x Kcal siis kuumutatult peaks see olema x + see energia mis läks soojendamisele. Ehk magistritibid - kaalujälgijad peaks hoiduma toidu soojendamisest. Kõhtu mahub seda ikka sama palju kuid suurema temperatuuri tõttu pole see figuurile hea.
Teine element seal garaazis on Salvesti tatrapuder purkiaetud kujul. Üks tuttav nägi neid ja imestas et mis sa oled need ostnud vä? Eriline rikkur! Tatraputru on ju nii lihtne teha - seda ei pea isegi keetma. Paned hommikul enne tööleminekut kaussi, valad vee peale ja õhtul tulles on valmis. Koort ka veel peale ja vohmi sisse. Võimalik aga pole veel julgenud enda peal katsetada.
Leo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Leo »

Nende igasugu välikoka käsiraamatutega on selline nukker asi, et neid tasuks jagada ainult koos paaripäevase kursusega, kus hakataksegi nendest toodetest ja väliseadmetega toitu valmistama ning siis ka toidunõusid puhastama. Nii saavad korteri-inimesed kiiresti aru, kui kaua tegelikult selle peale aega läheb, et katelokiga neljaliikmelisele perele kolm korda päevas sooja toitu teha. Märkamatult jääb igasugu "lisa maitse järgi kolumbia mägikitsepiimas marineeritud loorberilehti" lollus kõrvale ja igasugu pudrud ja purgisupid saavad peatoiduks, sest neid on lihtsam kiirem ja efektiivsem teha. Keegi siin muretses, kuidas lasteaed reageerib, kui neid ainult praekartuliga toita? See ei ole probleem, päeva virisevad oma harjunud toidu järgi, siis söövad kõike, mida antakse ja niipalju kui saavad.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Mulle lapsed kinkisid ja ei hakanud ise ahjuga mässama, lasin Otepääl spetsialistidel enda jooniste järgi kokku keevitada.Ülemine plaat on 3 variandis vahetatav - ümara auguga potile, grillrest ning boonusena täpselt raami sobiv ribiline malmpann praadimisteks!
Sisse ladusin ise 20mm šamottplaatidest "lego"-voodri ja talveks saab ilma voodrita ühe inimese jõul ulualla tõsta.

Seekord ma ei hala!
[/quote]

Milleks see samott seal? Mis otstarvet see samott täidab? Kazanis peab ju plaffi tegemiseks temperatuuriga mängima? Vooder seda vaevalt võimaldab?
Ma isegi tegin liigse liigutuse - tegin tulekolde alla resti ja sahtli, ukse ka tegin. Korstna ehitus jäi õnneks mõtte tasemele. Kazani ahi peaks olema lihtsalt tuulevari veidi ülestõstetud lõkkele. Ja kindlad jalad.
Muide, mu maakodu pliidi suurema rõnga sees saab selle kazaniga samuti toimetada.
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

Ma pliidi rõngas selle kazaaniga mässangi. Küll väliköögi pliita raua augus, mitte toas. Jube vähe läheb puid ja plov tuleb selline, et esimest korda elus nägin kuidas üks vennike 5 portsu järjest peale tõstis, kusjuures olles eelnevalt andnud teada, et ta lambaliha üldse ei söögi. Ja näiteks süldikeet, toimus eelmisel detsembris ka õues, kazaanis, mis oli ses mõttes tore, et tagajärjeks ei olnud +45 kraadi toas(mul siin üks väidab, et vaid puupliidil saab õige süldi ja ma ei viitsi vaielda). Aga kui puid rohkem laristada siis sellega saab lõkke peal ka toimetatud.
Samuti soovitaks nn Afghanistaani kazaani, mis on pm. kiirkeetja. Sellega saab lõkkel ja kõikidel pliitidel va. induktsioon. Näiteks suur veisekeel on selles tunni ajaga pehme, lisaks tibens puljong ‘n shit. Ja viimsepäeva teemale kohaselt peaks saama autoklaavida ka konserve, juhul kui on alust karta, et sähkö kauemaks ära jääb, kui sügavkülm külma hoiab. Igaks juhuks mainin ära, et konserv võib ka keeratava kaanega purgis olla, mitte tingimata karbis, mida ilma elektrita ei kaaneta väga.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Ma sellise silmaga selle kazani soetasin, aga esiotsa kõrvetamist ja katsetamist soovisin õues teha. Ehedal tulel saab liha ikka mega heaks.
Rangelt võetes on see meie vanavanemate pott, aga nemad kasutasid seda ainult keetes.
Afk wolfgangi jutu peale. Konserveerida saab seda, mida on. Tavaliselt tasub osta konserve, sest pole, mida konserveerida. Näiteks mustlaste(roma, kui korrektne) rahvustoit on varastatud kana.
Viimati muutis Rebane11, 29 Aug, 2023 19:47, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist