Stark Logistics ja AS Metaprint Venemaa äri

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Stark Logistics ja AS Metaprint Venemaa äri

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Some kirjutas: 29 Aug, 2023 14:19 Huvitav, kuidas Kaja Kallas on suutnud KÕIK meediakanalid enda vastu keerata? Halvad meediaspetsialistid? Käibemaksu tõus ajalehtedele? ERRi uuest majast loobumine? Või lihtsalt suhtleb ajakirjanikega valesti?
Pole lugenud raamatut "Et valvekoer ei hammustaks".
Selle raamatu üks peamine pointe on selles, et pole vaja ülbata ega ajada jama asjadest, mis nagunii kusagilt välja uuritakse.
Arvan, et kui ta oleks alguses rääkinud kõike seda, mis täna juba teada nagunii on, siis praegust ristilöömist ei oleks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

Kapten Trumm kirjutas: 29 Aug, 2023 14:26Pole lugenud raamatut "Et valvekoer ei hammustaks".
Selle raamatu üks peamine pointe on selles, et pole vaja ülbata ega ajada jama asjadest, mis nagunii kusagilt välja uuritakse.
Arvan, et kui ta oleks alguses rääkinud kõike seda, mis täna juba teada nagunii on, siis praegust ristilöömist ei oleks.
Iseasi küsimus on muidugi, kas KK nendest peentest detailidest, mis tänaseks ajakirjandus välja uurinud on ja mida kõiketeadjad elementaarsetena serveerivad, skandaali alguses teadlikki oli, et neile siis üldse kuidagi adekvaatselt vastata?
Viimati muutis AndresTy, 29 Aug, 2023 14:54, muudetud 1 kord kokku.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
OhYeah
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OhYeah »

logistik76 kirjutas: 29 Aug, 2023 14:09 Kui siin äris praegu tuntud nimesid taga poleks, siis ükski koer ei hauguks.
Kas sa arvad, et suur osa Eesti inimestest mõtleb samamoodi? Ma tahaks väga loota, et see nii ei ole.
Kasutaja avatar
MadMan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MadMan »

AndresTy kirjutas: 29 Aug, 2023 14:35
Kapten Trumm kirjutas: 29 Aug, 2023 14:26Pole lugenud raamatut "Et valvekoer ei hammustaks".
Iseasi küsimus on muidugi, kas KK nendest peentest detailidest, mis tänaseks ajakirjandus välja uurinud on ja mida kõiketeadjad elementaarsetena serveerivad, skandaali aluses teadlikki oli, et neile siis üldse kuidagi adekvaatselt vastata?
KK tunnistas raadiointervjuus, et ta mees valetas talle. Paistab, et korduvalt ja süstemaatiliselt. Ometigi investeeris KK korduvalt raha valevorsti ettevõttesse. Ma sellist sinisilmsust ei usu.
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

AndresTy kirjutas: 29 Aug, 2023 14:35
Iseasi küsimus on muidugi, kas KK nendest peentest detailidest, mis tänaseks ajakirjandus välja uurinud on ja mida kõiketeadjad elementaarsetena serveerivad, skandaali aluses teadlikki oli, et neile siis üldse kuidagi adekvaatselt vastata?
Esimesel skandaali päeval esitles KK ajakirjanikele versiooni, kuidas "venemaal asuva tehase sulgemise" vedudega tegeletakse. Mäletan ma õigesti?
Seepeale logis ajakirjanik sisse äriregigistrisse, võttis sealt välja mõned majandusaasta aruanded, kust selgus, et antud firma vene-suunaline vedu on lausa vohama hakanud ja mingit viimaste varanatukeste evakuatsiooni ei paista kuskilt. Nii lollilt annab ikka vahele jääda, mõttekam oleks üllatusliku küsimuse korral võtta mõtlemisaega, vastates, et ma ei tea, pean uurima.

Tavaline tädi Maali ilmselt küsib, et miks seda tehast rohkem kui poolteist aastat juba "suletakse". Need, kel Venemaal oli tõsiselt midagi sulgeda vaja, olid seda eelmise aasta suve hakuks ammuilma juba teinud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
AndresTy
Liige
Kontakt:

OhYeah kirjutas: 29 Aug, 2023 14:38
logistik76 kirjutas: 29 Aug, 2023 14:09 Kui siin äris praegu tuntud nimesid taga poleks, siis ükski koer ei hauguks.
Kas sa arvad, et suur osa Eesti inimestest mõtleb samamoodi? Ma tahaks väga loota, et see nii ei ole.
Arvan, et nii sina kui mina, pole pädevad eeldama, mis seisukohal on suur osa Eesti inimestest (st. rääkima rahva nimel). Sina ja mina saame rääkida ikka seda mida sina või mina arvame...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kapten Trumm kirjutas: 29 Aug, 2023 14:42Esimesel skandaali päeval esitles KK ajakirjanikele versiooni, kuidas "venemaal asuva tehase sulgemise" vedudega tegeletakse. Mäletan ma õigesti?
Seepeale logis ajakirjanik sisse äriregigistrisse, võttis sealt välja mõned majandusaasta aruanded, kust selgus, et antud firma vene-suunaline vedu on lausa vohama hakanud ja mingit viimaste varanatukeste evakuatsiooni ei paista kuskilt. Nii lollilt annab ikka vahele jääda
Peaministri vastus siis oli selline:
"Olen jätkuvalt seisukohal, et igasugune kaubandus ja äritegevus Venemaaga peab olema lõppenud niikauaks, kuni kestab Venemaa sissetung Ukrainasse. Mu abikaasal on osalus logistikafirmas. Ta on selgitanud, et see ettevõte aitab lõpetada ühe oma Eesti ettevõttest kliendi tootmistegevust Venemaal kooskõlas seaduste ja sanktsioonidega. Kõik täpsemad küsimused tuleb esitada nendele ettevõtetele," kommenteeris Kallas.
https://www.err.ee/1609071995/peaminist ... -venemaale

Seda "Eesti ettevõttest klienti" (AS Metaprint) oli ta isegi ametlikult külastanud (mida ta sel hetkel nähtavasti ei soovinud avaldada). Kui mitte just otsene vale, siis kahepalgeline keerutamine on see ilmselgelt. Imelik tõesti, et ta ei näinud ette, et see kohe välja tuleb :dont_know:
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Jamad on vist päris suured, mingi abitu poliittehnoloogia käib. Raadios keegi noor-ref luges ette igasugu "teiste patte" alates Ratase autojookidest.
Ja nüüd see:

https://epl.delfi.ee/artikkel/120227662 ... jate-palka

Pole vaja klikata ega lugeda ja ei pea olema suhtekorraldusgeenius et nii labast spinni läbi näha.
OhYeah
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OhYeah »

Kapten Trumm kirjutas: 29 Aug, 2023 14:42 Esimesel skandaali päeval esitles KK ajakirjanikele versiooni, kuidas "venemaal asuva tehase sulgemise" vedudega tegeletakse. Mäletan ma õigesti?
Seepeale logis ajakirjanik sisse äriregigistrisse, võttis sealt välja mõned majandusaasta aruanded, kust selgus, et antud firma vene-suunaline vedu on lausa vohama hakanud ja mingit viimaste varanatukeste evakuatsiooni ei paista kuskilt. Nii lollilt annab ikka vahele jääda, mõttekam oleks üllatusliku küsimuse korral võtta mõtlemisaega, vastates, et ma ei tea, pean uurima.
Minu arust on see otsene valetamisega vahelejäämine üks asjaolu, mis ei olnud saanud ei Reformierakonna ega ühegi nende valija poolt mõistlikku seletust. Tundub, et ka koalitsioonipartnerid on avalikkusele valetamise kui mõistliku ja mittetaunitava praktikana heaks kiitnud.

[...]
AndresTy kirjutas: 29 Aug, 2023 14:50 Arvan, et nii sina kui mina, pole pädevad eeldama, mis seisukohal on suur osa Eesti inimestest (st. rääkima rahva nimel). Sina ja mina saame rääkida ikka seda mida sina või mina arvame...
Mina saan küll viidata siinkohal mitmele avaliku arvamuse uuringule, millest tuleb välja et laias laastus 7 inimest 10st ootavad peaministri tagasiastumist. Postimehes oli ka Keskpäevatunni küsitlus, kust selgus, et enamus inimesi ei oota praeguse koalitsiooni jätkumist.

https://www.postimees.ee/7843888/kuigi- ... ajastamist

Ei ole see välismeedia kajastus midagi nii tagasihoidlik. Meie kohalikus meedias ei oleks paljud analoogsed uudised isegi radaril registreerunud. Millal viimati lugesite Portugali peaministrit puudutavatest skandaalidest Õhtulehes?

Teemaväline eemaldatud.
E.T.
Viimati muutis OhYeah, 29 Aug, 2023 15:00, muudetud 1 kord kokku.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Jamad on vist päris suured, mingi abitu poliittehnoloogia käib. Raadios keegi noor-ref luges ette igasugu "teiste patte" alates Ratase autojookidest.
Ja nüüd see:

https://epl.delfi.ee/artikkel/120227662 ... jate-palka

Pole vaja klikata ega lugeda ja ei pea olema suhtekorraldusgeenius et nii labast spinni läbi näha.
Just :D :D :D Ja ühtlasi võiks selle teema, et Riigikogu liikmeid võiks olla ainult 51 ning presidenti peaks "rahvas" otse valida saama, ka käima tõmmata...riigikogulaste megasuured palgad muidugi ka.
Inxs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Inxs »

MadMan kirjutas: 29 Aug, 2023 14:38

KK tunnistas raadiointervjuus, et ta mees valetas talle. Paistab, et korduvalt ja süstemaatiliselt. Ometigi investeeris KK korduvalt raha valevorsti ettevõttesse. Ma sellist sinisilmsust ei usu.
Intervjuus oli selle hetkeni, mida kuulsin kolm olulist fakti:
Lugu läks hapuks reedel, ajakirjaniku meiliga mehele.
PM kinnitas et sai skandaalist teadlikuks esmaspäeval, ometi oli ta selleks hetkeks juba väga informeeritud mis tegevus mehe ettevõttes (mille tegevusest ta midagi ei teadnud) ei toimu.
Kapo ei teavitanud pm väitel teda mehe majandustegevusest veremaa suunal.
Viimane väide on falsifitseeritav ja peaks endaga kaasa tooma peade veeremise üleval või allpool
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ambur123 »

logistik76 kirjutas: 29 Aug, 2023 14:09Sellega muidugi nõus, aga praegu on ju pooltoode deklareeritud pooltooteks. Lihtsalt juhuslikult või "juhuslikult" ei lähe see sanktsioonide alla.
Petmine oleks ju hoopis pooltoote deklareerimine näiteks rulli keeratud materjalina.
Kui siin äris praegu tuntud nimesid taga poleks, siis ükski koer ei hauguks.
Ma ei kirjutanudki mitte konkreetsest juhtumist vaid mõningast eespool olnud postitustest, mille mõte (minu arusaamise järgi) oli, et küll osav deklarant koodid õigeks mängib ehk seadustab.

Ei seadusta ikka küll ja meelega valesti deklareerimine pole mitte osavus vms nupukus vaid sulaselge pettus. Kas sellega aga vahele jäädakse, on loomulikult iseasi (nagu iga teise õigusrikkumisegagi).
Saturn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Saturn »

OhYeah kirjutas: 29 Aug, 2023 14:38
Kui üle 300-le ettevõttele on Eesti see aasta väljastanud Venemaale veolubasid ja vaadates meie meediakajastust, siis nõustun pigem akf logistik76-ga.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Hmm, Kaja Kallas arvas tänases raadiosaates endiselt, et tema abikaasa firma aitas Metaprinti Venemaalt evakueeruda:
"https://www.err.ee/1609081142/kallas-ka ... ei-kusinud
Kallase sõnul uuendas ta kaitsepolitsei luba kevadel uue valitsuse ametisse astumisel. Ajakirjanike küsimusele, kas teda ei informeeritud abikaasa Venemaaga seotud vedudest, vastas ta, et uuendas oma luba kevadel ja Venemaa vedudest teda ei ole informeeritud. "Sest see ei ole Venemaaga seotud, vaid ta on aidanud Eesti ettevõtet Venemaalt välja tulla. Kaitsepolitsei ei öelnud selle kohta midagi, sest see ei ole kuidagi mingi punase lipukese all," ütles Kallas.
Inxs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Inxs »

Some kirjutas: 29 Aug, 2023 15:12 Hmm, Kaja Kallas arvas tänases raadiosaates endiselt, et tema abikaasa firma aitas Metaprinti Venemaalt evakueeruda:
"https://www.err.ee/1609081142/kallas-ka ... ei-kusinud
Kallase sõnul uuendas ta kaitsepolitsei luba kevadel uue valitsuse ametisse astumisel. Ajakirjanike küsimusele, kas teda ei informeeritud abikaasa Venemaaga seotud vedudest, vastas ta, et uuendas oma luba kevadel ja Venemaa vedudest teda ei ole informeeritud. "Sest see ei ole Venemaaga seotud, vaid ta on aidanud Eesti ettevõtet Venemaalt välja tulla. Kaitsepolitsei ei öelnud selle kohta midagi, sest see ei ole kuidagi mingi punase lipukese all," ütles Kallas.
Tõlgendaks neid lauseid niimoodi: Kapo teavitas PM -i tema mehe veremaa vedude ohtlikkusest. PM kinnitusel teda ei informeeritud, sest need veod ei olnud ju veremaaga seotud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist