Peaministri "Vikerraadio" intervjuust
https://www.err.ee/1609081205/kallas-ee ... u-korgemad:
Kaja Kallas kirjutas:Küll aga minu abikaasal oli tõesti vähemusosalus veoettevõttes ja nemad oma tegevuse Venemaal lõpetasid kuu aega peale sõja algust. Just sellepärast, et see on moraalselt vale. Mida nad tegid edasi on aidata oma suuromaniku tehast seal kokku pakkida finantsilises mõttes ja selles osas oli tema seisukoht see, et kuna Eesti ettevõte osutas Eesti ettevõttele teenust, mitte ühegi euro, rubla või dollariga ei toetanud Vene sõjamasinat, siis kuniks need küsimused tulid ei näinud selles ka midagi moraalset valet.
Veel kord – minu abikaasa lõpetas tegevuse Venemaal kuu aega peale sõja algust. Kui neil ennem olid väikeses mahus Venemaa veod, siis esimeses kvartalis 2022. aastal nad need veod lõpetasid. Mida nad tegid oli, et nad aitasid ühte Eesti ettevõtet oma tegevust seal kokku pakkida, see ettevõte oli ühtlasi nende suuromanik.
See ju täiesti ilmselgelt ei vasta tõele

. Kui sanktsioonide alla läinud lehtmetalli asemel hakatakse tarnima toorikuid, siis see ei ole "kokku pakkimine". See on uute võimaluste leidmine tootmise jätkamiseks muutunud õiguskeskkonnas.
AM: Kokku pakkimisest rääkides: Metaprinti käive Venemaal aastal 2022 ju hoopis kasvas, varasema aastaga võrreldes, mitte ei kahanenud.
Jällegi mina ei saa Metaprinti eest rääkida. Mina saan rääkida seda, mida minu abikaasa on mulle öelnud, kuidas nemad aru said, mida nad teevad, et nad ei jäta ühtegi eurot Vene sõjamasina toitmiseks, vaid nad aitavad Eesti ettevõtet.
Kuidas Eesti ettevõte oma tegevust seal kokku pakib, mismoodi ta seda teeb, seda saab küsida selle ettevõtja käest.
MO: Kust teil tuleb see ettekujutus, et tegemist on tegevuse kokku pakkimisega, kui ka härra Lemendik andis eile veel rahvusringhäälingule intervjuu, kus ta põhimõtteliselt, kui seda lugeda, siis ei jää muljet, et midagi seal lõpetataks?
Seda, mida teeb Metaprint ja härra Lemendik, saab vastata Metaprint ja härra Lemendik. Kuidas mingit tegevust tehakse või ei tehta – tõesti, no ma ei saa seda öelda. See on see, mis oli minu abikaasa teadmine, et mida nad teevad, kuidas nad aitavad selle vara või raha tagasi tuua.
Vabandage väga, aga kui peaminister räägib "kokku pakkimisest" kui faktist, siis tema ka vastutab selle eest. Ei saa mõne minuti pärast öelda, et ei tea, mismoodi poolteise aasta jooksul tootmise ümber korraldamine ja käibe kasvatamine on "kokku pakkimine", aga küll ta kuidagi on. Peaminister, vandeadvokaat (mis on võrdsustatav doktorikraadiga), ei saa usutavalt konstrueerida ahelat, et mina ei teadnud, millega minu abikaasa tegeleb, tema ei teadnud, millega AS Metaprint tegeleb, me mõlemad uskusime, et pooleteise aasta jooksul muudkui "pakiti kokku" ja küll kindlasti pakiti ka. See kõik on nii hale

.
Olgu moraalse vastutusega abikaasa äritegevuse eest kuidas on, aga praegu Kaja Kallas lihtsalt valetab.