Relvaseadus
Re: Relvaseadus
Kuidas nende poodidega sel juhul on? Müüvad nii palju kui küsid?
Siis peaks poed ka justkui müüma sulle ka 1000tk, millele nad tugevat soodust pakuvad. Kui sa nendega poest tiiru tohid sõita ja nemad käivet soovivad, siis ei peaks see kodus hoidmise paragrahv asjasse eriti puutuma. Klient ise on vastutav selle eest, et ta neid omale kappi liigses koguses, tiirust tagasi ei vii.
Siis peaks poed ka justkui müüma sulle ka 1000tk, millele nad tugevat soodust pakuvad. Kui sa nendega poest tiiru tohid sõita ja nemad käivet soovivad, siis ei peaks see kodus hoidmise paragrahv asjasse eriti puutuma. Klient ise on vastutav selle eest, et ta neid omale kappi liigses koguses, tiirust tagasi ei vii.
Müüvad vastavalt relvaloale kantud liigile max koguse. St sportlane saab tonni vabalt, enesekaitserelvamees ei saa.
professional retard
Kui pood müüb, lähevad üle nii valdus kui omand. Kui tiir annab koha peal laskmiseks, läheb üle vaid valdus.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Levila lugu, mis sobiks väga paljudesse teemadesse. Ajakirjanduslik eksperiment relva ostmisest, koos eelmise omaniku(venekeelse(te)) küsitlusega.
Sel kevadel tarbisin kõikvõimalikku relvade ja relvandusega seotud infot. Ühel õhtul köögis suppi valmistades sattusin peale „Siseturvalisuse taskuhäälingule“ – Siseministeeriumi kinnimakstud promosaade –, kus politsei ja Siseministeeriumi esindajad rääkisid sellest, et mittekodanikelt võetakse relvad. Aga nad rääkisid sellest huvitava nurga alt: kas ja mis võimalus on võõrriigi kodanikel oma relv maha müüa. Siis mul turgataski: kui ma kunagi peaksin relva ostma, ostaksin selle kindla peale venelaselt! See oleks win-win: tema peab püstolist nagunii loobuma ja mina saaks sellest kirjutada. Lisaks oleks mu käitumine vähem raiskav. Milleks osta uus relv? Kas maailma on veel üht uut püstolit juurde tarvis? Ilmselt mitte.
Lähen piilun Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) iseteenindusse, kas mu relvaluba ikka kehtib. Kehtib. Kuni aastani 2028. Aeg on astuda järgmine samm.
Eestis kaubeldakse kasutatud relvadega Kuldses Börsis ja Okidoki.ee’s. Esimeses käib vilkam äritegevus, seal ilmub iga päev mitu uut tulirelva kuulutust. Peamiselt ostetakse ja müüakse kõiksugu stardipüstoleid, airsoft- ja õhkrelvi ning neid toetavaid vidinaid, mille hankimiseks pole relvaluba vaja. Aga kaubeldakse ka nugisepüüniste ja haigrutopistega, moodsate taktikaliste pükste ja Vene õhudessantväelaste pintsakutega, mille rind on ordeneid täis.
Võtan ühendust paari venelasega, kes müüvad püstolit. Vastab Olga, kes ütleb, et temal on relv alles ja ta on Venemaa kodanik. Ütlen, et olen ajakirjanik ja tahaksin temalt relva osta, aga seejuures ka natukene juttu puhuda. Et mida nad Eesti valitsuse otsusest arvavad ja kuidas edasi talitavad. Luban anonüümsust. Peagi ta kirjutab: „Anonüümsus sõjaajal ... Mõistan teie ametialast huvi! Vabandust. Ei kommenteeri.”
Mai lõpus, pärast mitut luhtaläinud kontakti panen ise kuulutuse üles. Kirjutan suurte tähtedega „ПОКУПАЮ ПИСТОЛЕТ/OSTAN PÜSTOLIT”. Maksan kuulutuse eest 3,80 ja jään ootama. Mõne päeva jooksul võtab minuga ühendust mitu eestlast, samuti üks hallipassimees, aga tema kaob kuhugi ära.
Siis kirjutab Vova (nimi muudetud). Ta ütleb, et tal on pakkuda Glock 17, hind 400 eurot. Tutvustan talle seepeale oma kavatsust. Vova ei ehmu ära, vaid vastab leebelt, et ta ei oska veel nii hästi eesti keelt, et intervjuud anda. Luban, et võtan kohtumisele tõlgi kaasa. „Mul on veel üks sõber, kes tahab ka räägida
)),” vastab ta. Hüva, võtku ka tema kaasa. Arutame kolleeg Janekiga, kes on nõus tõlgiks tulema, et võiksime kohtuda mõnes avalikus kohas, näiteks Politseipargis. Nii igaks juhuks. Pakun selle Vovale välja.
Järgmisel hommikul ärgates näen, et Vova on vastanud.
...
https://www.levila.ee/raadio/kuidas-ma- ... oli-ostsin
Sel kevadel tarbisin kõikvõimalikku relvade ja relvandusega seotud infot. Ühel õhtul köögis suppi valmistades sattusin peale „Siseturvalisuse taskuhäälingule“ – Siseministeeriumi kinnimakstud promosaade –, kus politsei ja Siseministeeriumi esindajad rääkisid sellest, et mittekodanikelt võetakse relvad. Aga nad rääkisid sellest huvitava nurga alt: kas ja mis võimalus on võõrriigi kodanikel oma relv maha müüa. Siis mul turgataski: kui ma kunagi peaksin relva ostma, ostaksin selle kindla peale venelaselt! See oleks win-win: tema peab püstolist nagunii loobuma ja mina saaks sellest kirjutada. Lisaks oleks mu käitumine vähem raiskav. Milleks osta uus relv? Kas maailma on veel üht uut püstolit juurde tarvis? Ilmselt mitte.
Lähen piilun Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) iseteenindusse, kas mu relvaluba ikka kehtib. Kehtib. Kuni aastani 2028. Aeg on astuda järgmine samm.
Eestis kaubeldakse kasutatud relvadega Kuldses Börsis ja Okidoki.ee’s. Esimeses käib vilkam äritegevus, seal ilmub iga päev mitu uut tulirelva kuulutust. Peamiselt ostetakse ja müüakse kõiksugu stardipüstoleid, airsoft- ja õhkrelvi ning neid toetavaid vidinaid, mille hankimiseks pole relvaluba vaja. Aga kaubeldakse ka nugisepüüniste ja haigrutopistega, moodsate taktikaliste pükste ja Vene õhudessantväelaste pintsakutega, mille rind on ordeneid täis.
Võtan ühendust paari venelasega, kes müüvad püstolit. Vastab Olga, kes ütleb, et temal on relv alles ja ta on Venemaa kodanik. Ütlen, et olen ajakirjanik ja tahaksin temalt relva osta, aga seejuures ka natukene juttu puhuda. Et mida nad Eesti valitsuse otsusest arvavad ja kuidas edasi talitavad. Luban anonüümsust. Peagi ta kirjutab: „Anonüümsus sõjaajal ... Mõistan teie ametialast huvi! Vabandust. Ei kommenteeri.”
Mai lõpus, pärast mitut luhtaläinud kontakti panen ise kuulutuse üles. Kirjutan suurte tähtedega „ПОКУПАЮ ПИСТОЛЕТ/OSTAN PÜSTOLIT”. Maksan kuulutuse eest 3,80 ja jään ootama. Mõne päeva jooksul võtab minuga ühendust mitu eestlast, samuti üks hallipassimees, aga tema kaob kuhugi ära.
Siis kirjutab Vova (nimi muudetud). Ta ütleb, et tal on pakkuda Glock 17, hind 400 eurot. Tutvustan talle seepeale oma kavatsust. Vova ei ehmu ära, vaid vastab leebelt, et ta ei oska veel nii hästi eesti keelt, et intervjuud anda. Luban, et võtan kohtumisele tõlgi kaasa. „Mul on veel üks sõber, kes tahab ka räägida

Järgmisel hommikul ärgates näen, et Vova on vastanud.
...
https://www.levila.ee/raadio/kuidas-ma- ... oli-ostsin
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
https://www.err.ee/1609043033/ministeer ... ja-taseritKaitseministeerium esitas kooskõlastamiseks eelnõu, millega saaksid jahimeestest kaitseliitlased õiguse kasutada teenistuses jahirelvi ning valve- ja korrakaitse ülesandeid täitvad kaitseliitlased elektrišokirelvi (taserit).
"Kaitseliidu seaduse (KaLS) ja riigivapi seaduse (RVaS) muutmise seaduse eelnõuga lubatakse sarnaselt enesekaitseks soetatud relvaga samuti jahirelva kasutamine Kaitseliidu teenistuskohustuste täitmisel, eesmärgiga soodustada ka jahimeeste liitumist organisatsiooniga," öeldakse eelnõu seletuskirjas.
Muudatusega täpsustatakse ka valves osalemise regulatsiooni, et tagada paindlikum valve erinevatele objektidele. See tähendaks muuhulgas ka kaitseliitlastele volituse andmist elektrišokirelva kasutamiseks. Elektrišokirelva rakendamise volitusega ühtlustatakse Kaitseliidu valveüksuse õigusi teiste jõustruktuuridega, nagu politsei- ja piirivalveamet ning vanglateenistus, kellel on elektrišokirelva kasutamine juba pikemat aega õiguslikult reguleeritud ja ennast tõestanud, seisab seletuskirjas.
Lisaks annaks eelnõu seadusena jõustumisel Kaitseliidu ülema poolt volitatud struktuuriüksuse juhile õiguse anda tegevliikmele isikliku tulirelva soetamise luba...
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Oleks siis võinud juba kaitseliitlasest relvaomanikule teha lihtsamaks ka loa pikendamise - hetkel on see ikka tehtud päris kalliks, min. 70€ (ühe kohas küsiti ka 170€) psühhiaatri maksumus, siis perearsti tõendi väljastamine ja lisaks menetluskulud+lasketest. Ja muidugi kogu see asjaajamise aeg.
Kaitseliitlasena võid automaatrelva omada, kuid püstoli jaoks on vajalik iga 5 aasta tagant psühhiaatri tõend. Selle 100-150 euro eest saaks kaitseliitlane omale kasvõi mingit varustust hankida.
Kaitseliitlasena võid automaatrelva omada, kuid püstoli jaoks on vajalik iga 5 aasta tagant psühhiaatri tõend. Selle 100-150 euro eest saaks kaitseliitlane omale kasvõi mingit varustust hankida.
Akf HeiniR tee omale kaitseliidu relvaluba - kirjalik test, test nr 1, lasketest - siis sa ei pea neid samu asju politseis tegema ja hoiad raha ka kokku.HeiniR kirjutas: ↑25 Juul, 2023 18:45 Oleks siis võinud juba kaitseliitlasest relvaomanikule teha lihtsamaks ka loa pikendamise - hetkel on see ikka tehtud päris kalliks, min. 70€ (ühe kohas küsiti ka 170€) psühhiaatri maksumus, siis perearsti tõendi väljastamine ja lisaks menetluskulud+lasketest. Ja muidugi kogu see asjaajamise aeg.
Tänud akfile heade soovide eest
, kuid mu mõte oli ikka natuke teine. Ja minu jaoks on KL arvel relv üks ja enesekaitseks kasutatav teine asi. Lihtsalt teatud hetkedel need kaks täiendavad üksteist. Sama hästi võiks ju jahimeestele öelda, et pange oma relvad KL arvele.

Aga saabki soetada vara ja ensekaitseks relva, omades KL relvaluba. Ei ole mingeid politsei eksameid, ainult anna soetamistaotlus PPA-sse sisse ja nii ongi.
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1202 ... a-jai-elluSiseministeerium korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna juhataja Henry Timberg selgitas Ekspressile, et tema tööandja on arutanud õhk-, hoiatus- ja signaalrelvadega seonduvat PPAga ning planeerinud piiramata tsiviilkäibes olevate relvade (sh väiksema kaliibriga õhkrelvade) regulatsiooni muutmiseks tarviliku relvaseaduse väljatöötamiskavatsuse koostamise 2024. aastasse.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Sellele loole järgnenud ametnike reaktsioon on samal teemal, kui arutletaks kastrulite müügi keeldu toidumürgituste vähendamiseks. Tegelikult on probleem selles, et keegi värdjas suure tõenäosusega otsis meelega välja relva, laadis selle, sihtis teist inimest pähe ja tulistas. Ehk siis sisuliselt tapmiskatse, mis ei õnnestunud. Päästis relva väike löögijõud, meedikute geniaalsus ja puhas vedamine. Õhkrelvade löögijõud on rauasuudmes mõnest džaulist paarikümneni. Võrdluseks, 22 LR sportpadruni kuul väljub püssist tulistades üle 150 J energiaga. Eesti relvaseadus on hetkel mõistlik ja õhkrelvad ei ole ühiskonnale ohtlikud. Ohtlikud on värdjad, kes teadlikult teist inimest pähe tulistavad ja selle peale karistada ei saa.
-
- Liige
- Kontakt:
Miks muidu on vaja õhkrelvasid vabalt müüa ? Et koolipoisid ja ossid saaks vareseid vabalt kõmmutada ?
Õhkrelvaga saab igaüks märkilaskmist harjutada.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
-
- Liige
- Kontakt:
Väljaspool lasketiiru 

Just, odava relva ja odava moonaga kuuri taga.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline