mõistlik inimene kasutab selleks mootorsaagi. kanistrtäie bensiiniga seab terve päeva ja akusid ei ole vaja.
Siis kui kaob vool!
Re: Siis kui kaob vool!
-
- Liige
- Kontakt:
Tänase ilmaga ilma mootorsaeta kodust välja minema ei hakkaks aga kogu aeg seda ei vea keegi kaasa. See vibusaag võib aastaid auto pakiruumis vedeleda, ilma et otsa saaks või leiba küsiks. Mõlemad on asjalikud tööriistad.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Teema pealkiri on: "Siis kui kaob vool!". Tänaseks on elu arenenud edasi. Nüüd saab juba öelda, et siis kui kaob ainult vool, siis on juba hästi. Ei pea vist eriti palju ajusid ragistama tabamaks, et kui kaob vool, siis sellel halvemal juhtumil on kohe kadumas ka nii bensiin-diisel(tankla), vesi(kraan), kui ka söök(kauplus) selles tähenduses, ja ka valgus(öösel), et enam ei saa lihtinimene seda kätte selt, kust siiani harjunud ja mugav võtta. Kõik, mis sul on omal kodus olemas, see on olemas, aga juurdesaamise/hankimisega võib suuri probleeme olla. Sellises olukorras kanistritäie bensiiniga päevotsa saagida tundub üsna küsitava väärtusega tegevusena, kui just ei vahetata seda bensiinikasutamise tulemit nt relvastuse, söögi, või muu indulgentsi või eluks vajaliku vastu.
P.S. Mul on nii bensiinisaag, kui elektrisaag, kui ka erinevad akuga saeteraga riistad ja kari akusid kah laetuna, aga ma käsisae üle nüüd küll ei naeraks. (P.S.2 Mul on ka mitu Bacho käsisaagi olemas, ja ka teritamiseks viilid kah, nii saeketile erinevate diameetritega, kui käsisae teritamiseks).
P.S. Mul on nii bensiinisaag, kui elektrisaag, kui ka erinevad akuga saeteraga riistad ja kari akusid kah laetuna, aga ma käsisae üle nüüd küll ei naeraks. (P.S.2 Mul on ka mitu Bacho käsisaagi olemas, ja ka teritamiseks viilid kah, nii saeketile erinevate diameetritega, kui käsisae teritamiseks).
tubli. Bacho on tegelikut Bahco.Peeter kirjutas: ↑08 Okt, 2023 11:28
üldiselt on mul seda saagi olnud ka selliste ilmaolude puhul vaja tarvitada. ei kujuta ette, et seda tööd oleks käsisaega teinud, või oleks tunni asemel terve päeva veetnud.
ega su sellest jutust aru küll ei saanud. kui vaja tee või siht puhtaks lasta, siis on seda mõistlik teha võimalikult tõhusalt.Sellises olukorras kanistritäie bensiiniga päevotsa saagida tundub üsna küsitava väärtusega tegevusena, kui just ei vahetata seda bensiinikasutamise tulemit nt relvastuse, söögi, või muu indulgentsi või eluks vajaliku vastu.
Palju oleneb ka sellest, kus on vaja liikuda. Ma elan küll suht karumustikas, aga välja pääseb mitmes suunas ja isegi siis kui Väike-Maarja kirikutorni madaldati sain ilma saagimata koju. Kui tee ääres sageli puid langeks, siis küll vaataks enne sõitu minekut tagaluugi vahelt hindava pilguga sisse.
Kui kuskil kaugemal toimivat saagi läheb vaja üks kord viie aasta jooksul, siis kolmandaks saagimiskorraks oleks bensusaag pagasnikusse juba äraroostetanud ja bensiin hapuks läinud ning sellest ei oleks mingit kasu.
Eile õhtul oli teel ees esimene puu üle paarikümne aasta ja see hetk sobis hästi sae katsetamiseks.
Minu majapidamises ei ole enam ammu bensusaagi, sest see oleks ära roostetanud ning suurem elektrisaag ulatab igasse krundi serva ja vajadusel on väike generaator või akud ja inverter abiks.
(Elektrisae kasutamine kodus parandab ka naabritega läbisaamist.)
Väiksema töö jaoks on olemas erinevad akusaed aga nende akud saavad läbikülmudes otsa.
Metsavargile nagunii mootorsaega ei läheks ja selleks toiminguks sobib kõige paremini vibusaag.
Kasutusmugavusest tulebki vibusae vana rahvapärane nimetus "vargasaag", sest saelehe saab vööle peitu siduda ja vibuks sobiva kaika leiab võsast ja kui vargatöö on tehtud, saab kaika võssa ära peita.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Seega mis vahet siin on kas bensiiniving tuleb mootorsaest või generaatorist.Minu majapidamises ei ole enam ammu bensusaagi, sest see oleks ära roostetanud ning suurem elektrisaag ulatab igasse krundi serva ja vajadusel on väike generaator või akud ja inverter abiks.
(Elektrisae kasutamine kodus parandab ka naabritega läbisaamist.)

Tänapäeval sobib metsavarguseks ka akuelektrisaag. Loodame siis et varempostitet pildimaterjal ei olnud vibusae sihipärasest kasutamisest..Metsavargile nagunii mootorsaega ei läheks ja selleks toiminguks sobib kõige paremini vibusaag.
Kasutusmugavusest tulebki vibusae vana rahvapärane nimetus "vargasaag", sest saelehe saab vööle peitu siduda ja vibuks sobiva kaika leiab võsast ja kui vargatöö on tehtud, saab kaika võssa ära peita.

Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Akuelektrisaag on mind samamoodi mitu korda välja aidanud - näiteks kui miskile RMK metsateele on langenud puutüved ja vaja tee vabastada kasvõi selleks et metsa loomade söögikohta vilja viia... ja kui nüüd selle mahalangenud tüvejupi omale kaasa pakid, oled lisaks ka automaatselt metsavaras...Walter2 kirjutas: ↑08 Okt, 2023 13:56Seega mis vahet siin on kas bensiiniving tuleb mootorsaest või generaatorist.Minu majapidamises ei ole enam ammu bensusaagi, sest see oleks ära roostetanud ning suurem elektrisaag ulatab igasse krundi serva ja vajadusel on väike generaator või akud ja inverter abiks.
(Elektrisae kasutamine kodus parandab ka naabritega läbisaamist.)Naabrid ühtviisi vihased.
Tänapäeval sobib metsavarguseks ka akuelektrisaag. Loodame siis et varempostitet pildimaterjal ei olnud vibusae sihipärasest kasutamisest..Metsavargile nagunii mootorsaega ei läheks ja selleks toiminguks sobib kõige paremini vibusaag.
Kasutusmugavusest tulebki vibusae vana rahvapärane nimetus "vargasaag", sest saelehe saab vööle peitu siduda ja vibuks sobiva kaika leiab võsast ja kui vargatöö on tehtud, saab kaika võssa ära peita.![]()
Kui sa juba ette tead, et on oht puude taha lõksu jääda, siis võid kasvõi brigaadi mehi peale visata.
Kõik ei ela karuperses, kus mets pidevalt tee peal on. Aga vahepeal ikka juhtub.
Üldsielt ikka sõiduautosse kanistrit benssu ja haisvat saagi vedelema ei taha. Samamoodi akusaega - kui sul teda see üks kord vaja on, siis ega ta kaasas pole või on akud tühjad.
Vibusae soovitus on väga hea. Lisaks muudele saagidele on tõesti, alati aku täis ja ilmselt ta autos kuskil pagasi põhjas olemas ka.
Kõik ei ela karuperses, kus mets pidevalt tee peal on. Aga vahepeal ikka juhtub.
Üldsielt ikka sõiduautosse kanistrit benssu ja haisvat saagi vedelema ei taha. Samamoodi akusaega - kui sul teda see üks kord vaja on, siis ega ta kaasas pole või on akud tühjad.
Vibusae soovitus on väga hea. Lisaks muudele saagidele on tõesti, alati aku täis ja ilmselt ta autos kuskil pagasi põhjas olemas ka.
Minul on kirves pagasnikus. Neli aastat pole vaja olnud, va jõulukuuse jaoks. Aga eilse tormi ajal kulus marjaks ära, puu oli maha murdunud ning latv vedeles teel.
Kulus kolm minutit ja probleem oli lahendatud.
Kulus kolm minutit ja probleem oli lahendatud.
Walter2 kirjutas: ↑08 Okt, 2023 13:56 ...Tänapäeval sobib metsavarguseks ka akuelektrisaag. Loodame siis et varempostitet pildimaterjal ei olnud vibusae sihipärasest kasutamisest..Kasutusmugavusest tulebki vibusae vana rahvapärane nimetus "vargasaag", sest saelehe saab vööle peitu siduda ja vibuks sobiva kaika leiab võsast ja kui vargatöö on tehtud, saab kaika võssa ära peita.![]()
Täitsa sihipärane kasutamine oli, eile õhtul autotulede valguses ja latv oli tee peal.
Käisin linnalähedases asulas generaatorit käivitamas.
Oleks saanud ka üle sõita aga lõikasin jalust ära.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Endise töö iseloomust tulenevalt, kus tihti oli vaja võsa, põõsaid, oksi ja vahel ka mõningaid peenemaid (no max kuni 15-20cm läbimõõduga) puid maha võtta, kuid samal ajal oli vaja kaasas tassida ka "sada kilo muud kola" ja mootorsaagi sai lisaks kaasa tassitud spetsiaalselt ainult "projekti- ja objektipõhiselt", kuulus minu arsenali alati kaks olulist asja, mis olid kerged ja suht väiksed kaasa tassimiseks.
Kokkuklapitav suurema hamba ja hambakaldega oksasaag 20-30cm pikkuse teraga, nt midagi sellist
.

https://milpood.ee/products/finland-kok ... saag-240mm
Ja alguses oli mul eraldi kiin...
.

...aga kuna labidas oli ka alati kaasas, siis hiljem asendasin selle nõukaarmee sapöörilabidaga...
.

...mille servad käia peal teravaks lasin ja üks asi oli jälle vähem kaasas tassida.
Ja kuna nad muul ajal mul nagunii kogu aeg auto pagasiruumis vedelesid, siis on aidanud mind nii mõnelgi korral hädast välja ka teel olles.
Veoköis on mul ka nagunii alati autos ja sellega saab "poolläbiseatud" jämedamaid tüvesid ka masinaga pooleks ja eest ära tõmmata.
Kokkuklapitav suurema hamba ja hambakaldega oksasaag 20-30cm pikkuse teraga, nt midagi sellist
.

https://milpood.ee/products/finland-kok ... saag-240mm
Ja alguses oli mul eraldi kiin...
.

...aga kuna labidas oli ka alati kaasas, siis hiljem asendasin selle nõukaarmee sapöörilabidaga...
.

...mille servad käia peal teravaks lasin ja üks asi oli jälle vähem kaasas tassida.
Ja kuna nad muul ajal mul nagunii kogu aeg auto pagasiruumis vedelesid, siis on aidanud mind nii mõnelgi korral hädast välja ka teel olles.
Veoköis on mul ka nagunii alati autos ja sellega saab "poolläbiseatud" jämedamaid tüvesid ka masinaga pooleks ja eest ära tõmmata.
Eile olid lähedased külas ja vool kadus kolmeks tunniks. Ei muud kui genekas käima ja küll oli mõnus, saunaõhtu võis jätkuda ja kalad akvaariumis ei sure hapnikupuudusesse. Meie piirkonnas kaob (vähemalt Telial) kohe koos elektriga ka mobiililevi, valguskaablist, aga tuleb internet koos TV-ga edasi. See tähendab seda, et välismaailmaga saab facetime/messenger vms rakendusega sidet pidada. Ei tea kaua Telial valguskaabli puhul toide tagatud on, aga 12 tundi oli kevadel katkestus, nii kaua vähemal pidas vastu.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: maxi ja 2 külalist