Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
AndresTy
Liige
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas AndresTy »

2korda2 kirjutas: 22 Dets, 2023 11:11* - peet on erandiks - seda ostan ainult keedetud kujul, tihtipeale ka riivitult.
Jah, eks see peedi keetmine on töö omaette. Aga muidu on olemas üks teine nipp. Lihtsam ja ka tulemus tuleb maitsvam kui keedetult. Kui kodus puuküttega ahi on. Kütad ahju ära. Pesed peedid puhtaks, keerad ükshaaval hõbepaberisse ja laod ahjupõrandale. Järgmine päev võtad välja, koorid-riivid ja tulemus on imehea. Mõnikord on juhtunud, et võtad ahjust ülejärgmisel päeval välja, ka midagi hullu pole. Kui keetes läheb osa manti koos keeduveega kaduma, siis ahjus küpsetatuna jääb kõik hea peedi sisse alles.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Kasutaja avatar
Che Latino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Che Latino »

Ma olen peeti umbes samamoodi praeahjus küpsetanud. Ainult et savikausis, sest hõbepaberi vahelt kipub ikka mahla välja immitsema.
Ühtelugu räägin ühte lugu...
Väino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Väino »

Kuumas lõkketuhas on saanud omajagu kartuleid küpsetada. Ma mugava inimesena mõtlesin, et pakiks kartulid hõbepaberisse, aga keegi teadis rääkida, et see on paha-paha. Täpsustada ta ei osanud, aga tookord sõime tahmaseid kartuleid nagu tavaliselt. Kas keegi on sellest fooliumivärgist midagi kuulnud?
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Ma sain kapsarullid tehtud! Jes. Algaja õnn, aga pere sõi ilma nurinata, matsutamise hulka kostus ka heakskiitvaid hüüatusi. Kamararulaad siis järgmine. Seda olen ikka teinud, paras mäkerdamine, aga tulemus on tavaliselt hea.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 21 Dets, 2023 13:02 Ma olen ikka pannud pool kruusi, aga ma lükkan poti ahju koldesse pool tundi pärast siibri sulgemist, mitte tavalisse praeahju.
Ma olen tahtnud osata ahjus teha, aga ei oska. Tegelikult naljakas - üüratu potikivi ahi, puupliit aga toitu teen ikka elektripliidiga.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Mis seal osata on?

Selgitad välja, kuna pärast siibri kinni panekut on koldes temperatuur nii umbes 200 ja 250 vahel. Mina tegin seda IR termomeetriga ja sain tulemuseks 30 min., aga kindlasti on teisigi viise. Siis lükkad kaanega poti sisse, ahjuuks kinni ja lased 2-3h olla tal seal.

Potti ma panen kartuleid, porgandeid, kaalikat, mugulsibulat, küüslauku ja õuna. Lihatükk kõige peale, pool tassi vett lisaks. Kui on rohkem rahvast, siis teen kardulast eraldi.

Lihatükk muidugi kamara & pekiga, kamarale lõikan risti-rästi praod sisse peale milneti noaga 8) .
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Punane peet küpseb kuumas lõkketuhas kaunis magusaks , aega läheb rohkem kui kartuli küpsetamisel , aga head asjad mõlemad .
Rebane11
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 23 Dets, 2023 19:21 Mis seal osata on?

Selgitad välja, kuna pärast siibri kinni panekut on koldes temperatuur nii umbes 200 ja 250 vahel. Mina tegin seda IR termomeetriga ja sain tulemuseks 30 min., aga kindlasti on teisigi viise. Siis lükkad kaanega poti sisse, ahjuuks kinni ja lased 2-3h olla tal seal.

Potti ma panen kartuleid, porgandeid, kaalikat, mugulsibulat, küüslauku ja õuna. Lihatükk kõige peale, pool tassi vett lisaks. Kui on rohkem rahvast, siis teen kardulast eraldi.

Lihatükk muidugi kamara & pekiga, kamarale lõikan risti-rästi praod sisse peale milneti noaga 8) .
Ma kardulast viitsinud midagi teha sel aastal vaid 2 korda. Käratad talle, et munder maha aga tulemus ikka sama. Võta väits, muidu ei midagi.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Ma lapsevanemana mäletan, et kui imikut vannitades laps oli sinine, siis pidi lisama kuuma vett, kui laps oli punane, siis natuke külma. Kuidagi nii. Termomeeter.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kriku kirjutas: 23 Dets, 2023 19:21Selgitad välja, kuna pärast siibri kinni panekut on koldes temperatuur nii umbes 200 ja 250 vahel.
Seda temperatuuri asja ei tasu nii väga tõsiselt võtta. Ma täna panin ahju, nii et oli ca. 450 ja polnud häda midagi. Suur tükk oli ka.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Ma ei uuri ammu enam oma ahju temperatuuri, sest see on ajaga muutuv ja isegi uute korral on kaks samasugust ahju hälbega 10-15 kraadi.
Küpsetamise tunnetus tuleb aja ja kogemusega.
Mina hautan ahjus ja pliidil pigem kauem kui vähem - mõned pühade aegsed nopped
- hapukapsas 5 tundi
- seenesupp 4 tundi
- ahjupraad 5 tundi.
Kõik toorest materjalist alustatud...

Maitse üle ei vaielda vaid kakeldakse! 8)
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Parem rohkem kui vähem, see on igatahes õige.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Mina panin järjekordse laari oma Pasta Bologneset tunnikese tagasi tulele. Nüüd las podiseb kuni pealelôunani.
Podisema peab nii, et üksikud mullid vaevu ilmuvad pinnale. Nii et kiirkeetja pole siin absoluutselt omal kohal, sest kiiret pole kuhugi ning aktiivset keetmist pole samuti tarvis.

Samas tuleb pattu tunnistada, et ma ei viitsinud spetsiaalselt Bologneese jaoks ostetud potti kapist välja vôtta vaid vaaritan tavalisel praepannil. Seina pritsib küll täis, aga tulemus on sama.
Ning veini asemel kasutasin Glen Moray viskit, muud alkoholi mul polnud.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
_dumbuser_
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas _dumbuser_ »

Sho kirjutas: 25 Dets, 2023 9:09 Ning veini asemel kasutasin Glen Moray viskit, muud alkoholi mul polnud.
Päris paljud kokkavad veiniga. Mõnikord lisavad seda isegi toidule.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Too sorts vast ikka kogemata läigatanud?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist