On küll jah. Oma väljasõidud on teinud kõik enamvähem perifeerias. Kui sõita ainult Tallinna ringtee piires (tee on seal enamvähem korras), siis seal võibolla ei juhtugi.Fuchs kirjutas: ↑28 Dets, 2023 13:37 Eks ta vist õnneasi ka natuke ole ja sõltub kus peamiselt liigeldakse. Mul on järjepidevat staaži sinust 3 a. vähem aga kraavi pole veel õnnestunud panna. Samuti ei ole ma ühtegi metslooma surnuks ajanud, naine mul samas on viimase 5 a jooksul vist 4 ulukit autoga maha niitnud.
Mingiks superheaks juhiks samas ma ka ennast ei pea, näiteks teiste sõidukitega liikluses kergemaid kokkupõrkeid on ikka olnud (2 korral olen ise süüdlane olnud).
Ulukitega on minuarust sedasi, et palju päästab lihtsalt keskendumine ja hea nägemine, kui juba silmad teeäärses võsas vastu helgivad, siis tasub tegutseda (ja nägemiseks võimalikult palju kaugtulesid kasutada). Ka on õnnestunud ilma hakkama saada, kuigi napikaid on piisavalt olnud. Päästab palju see, et teele hüppav põder ei teki ootamatult nina ette. Korra pääsesin nii, et nägin - pidurdusmaast jääb puudu, aga taipasin signaali anda, sellest ehmatanud sarviline pani hoogu juurde ja õnnestus tagantpoolt tervena mööduda. Täna võib kindlasti nii poolte ulukitappude põhjuseks olla see hiilgav ekraan armatuuril, kellel telefoniga ja kellel on see auto küljes, see röövib tähelepanu ja see sirav asi halvendab nägemist pimedas. Muidu see tagant möödumine on ka riskantne asi, sest peale esimest kitse võib võsast veel 3 tk tulla.