Oletame, et need mõnikümmend piltidel olevat meest langes kolm neli päeva tagasi. Tänaseks peaks see laibahunnik olema juba neli korda suurem. Needki seal piltidel paistavad pooleldi kokku pakitud olema. Kas on Ukrainal mingi kokkuleppe venelastega, et lastakse laibad ära vedada? Video ja pildi materjal ei näita kogunevaid laibahunnikuid, mida igapäevane statistika samas kajastab. 800-900 kaotust elavjõus iga päev peaks rohkem silma paistma.Turist 47 kirjutas: ↑11 Jaan, 2024 1:20Uudised on erinevad, aga aegajalt kasutatakse samu nüsitud pilte /videoid, et olukordi rõhutada.MadMan kirjutas: ↑10 Jaan, 2024 14:01 Need kaadrid on pärit videotest, mida mainisin.
https://twitter.com/PStyle0ne1/status/1 ... 2971988178
Tänane uudis, sama pildiga. - "ork ründas soomukiga enda positsioone, Kreminnaja piirkonnas" - https://real-vin.com/rosijski-zagarbnik ... kreminnoju
Lihtsalt kontekst oli teine.
Vene-Ukraina sõda: Venemaa kaotused
Re: Vene-Ukraina sõda: Venemaa kaotused
-
- Liige
- Kontakt:
Äkki peaks ikkagi kirjutama Zelenskile, et kiirelt on vaja tervet karja tegelasi kes käivad mingeid laibahunnikuid vaatlemas. Muidu ei saa tugitoolikindralid end hästi tunda.isonts kirjutas: ↑11 Jaan, 2024 10:48 Oletame, et need mõnikümmend piltidel olevat meest langes kolm neli päeva tagasi. Tänaseks peaks see laibahunnik olema juba neli korda suurem. Needki seal piltidel paistavad pooleldi kokku pakitud olema. Kas on Ukrainal mingi kokkuleppe venelastega, et lastakse laibad ära vedada? Video ja pildi materjal ei näita kogunevaid laibahunnikuid, mida igapäevane statistika samas kajastab. 800-900 kaotust elavjõus iga päev peaks rohkem silma paistma.
-
- Liige
- Kontakt:
300 000 vankat 1000+ kilomeetrise rinde joone peale kasti lüüa - see teeb ca 300 matsi kilomeetrile. Osa tassitakse ära omade poolt, osa lendab pideva kaudtule tõttu ribadeks, osa söövad loomad ära, osa võtab maapind endasse. Kui suuri hunnikuid lugupeetavad siis loodavad piltidelt leida?
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
39 sek video Avdiivkast. Nekrohuvilised võivad selle 100 m2 peal lebavad kodanikud kokku lugeda ja omad arvutused teha. Paluks siis koos selgitustega, millal kvalifitseerub laibaväljaks, millal kuhilaks jne.
https://twitter.com/albafella1/status/1 ... 5462747534
https://twitter.com/albafella1/status/1 ... 5462747534
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
Ma kartsingi, et mu küsimus toob tundlikumate foorumalaste iroonilised postitused. Ma loen igapäevaselt kõiki artikleid Delfis ja Postimehes, lisaks suht 24/7 jälgin ka meie foorumit ja ju ma siis olen ilmselt liialt meie meedias igapäevaselt esinevate ekspertide mõju all. Parandage, kui ma eksin, aga aktiivsemad s.tavankade liharünnakud toimuvad Avdijivka ja Marjinka all. Ca 60% viimastest kirjapandud kaotustest tuleb sealt. See teeb üle 500 orki kaotuse suhteliselt piiratud alal. Oletame, et igapäevaselt kasutatakse samu rünnak koridore.
Mind rõõmustavad suured numbrid samamoodi nagu kõiki teisi kaasfoorumlasi siin. Ilmselt videopilt viimastest lahing episoodidest ei too selliseid laibahunnikuid esile, kuigi võiks. Muidugi suurtükituli lööb enamuse sodiks samuti. Kõik videokraam tuleb mingist kindlast episoodist ja teatud asukohast. Nendes ei paista eelmiste päevade kaotusi. Selle pärast ma küsingi, et keegi käib ja korjab need kokku?
Mind rõõmustavad suured numbrid samamoodi nagu kõiki teisi kaasfoorumlasi siin. Ilmselt videopilt viimastest lahing episoodidest ei too selliseid laibahunnikuid esile, kuigi võiks. Muidugi suurtükituli lööb enamuse sodiks samuti. Kõik videokraam tuleb mingist kindlast episoodist ja teatud asukohast. Nendes ei paista eelmiste päevade kaotusi. Selle pärast ma küsingi, et keegi käib ja korjab need kokku?
Kokkuvõtvalt on see suuresti ebaoluline teema. Kas keegi neid korjab kokku ja kui palju? Keegi kindlasti mingis koguses korjab neid, aga me ei tea praegu ega saa ka kunagi teadma, kui palju neid tegelt kokku korjatakse, kui palju aurustub plahvatustes ning kui palju jäetakse lihtsalt vedelema.
Pealtnägijad on kinnitanud, et vene pool ei korja, ja mulle sellest piisab.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Loomulikult käiakse ja korjatakse kokku. Võimalusel. Kus kohast sinu arust muidu need hiigelsuured surnuaiad ilmuvad ? Kui kõik jäetaks vedelema, siis neid surnuaedu ju poleks ? Kui võimalust ei ole ja rinne seisab, siis jäävad vedelema. Mõningates rindelõikudes on ka vastaspooltevahel kokkulepped kui tullakse laipu korjama (vangide antud juttudest on meelde jäänud).
Ja rindejoon ei ole ju nii, et ühelpool on ühed ja 10m pärast teised. 2-10km vahet annab sellele rindejoonele lisaks pikkusele ka päris mitu kilomeetrit lauist. Ruutmeetreid kus laibad vedelevad tuleb ikka väga palju. Ukraina on suur.
Neid juutuubi videosid on praeguseks hirmus palju. Ei viitsi otsida. Aga mitme jutust on meelde jäänud tehnoloogia kuidas laipu ära veeti. Eks ukrainlased ei taha neid omale ka. Ja muidugi sõltub rindelõigust ka.
Viimati muutis navigator, 11 Jaan, 2024 13:09, muudetud 1 kord kokku.
Ainuke töökindel variant on käia ise need maanurgad läbi ja oma väikeste näppude peal laibad üle lugeda. Ma usun, et me kõik oleme väga tänulikud vahetu ja objektiivse info edastajale.isonts kirjutas: ↑11 Jaan, 2024 12:40 Ma kartsingi, et mu küsimus toob tundlikumate foorumalaste iroonilised postitused. Ma loen igapäevaselt kõiki artikleid Delfis ja Postimehes, lisaks suht 24/7 jälgin ka meie foorumit ja ju ma siis olen ilmselt liialt meie meedias igapäevaselt esinevate ekspertide mõju all.
...
Nendes ei paista eelmiste päevade kaotusi. Selle pärast ma küsingi, et keegi käib ja korjab need kokku?

No one said survival was fun.
Olgu, pealtnägijad on kinnitanud, et mõnes lõigus praegu ei korja. Terve rindejoone ning kogu sõja kohta muidugi ei saa öelda ei üht ega teist.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Mis hiigelsuurtest surnuaedadest jahud?navigator kirjutas: ↑11 Jaan, 2024 13:05Loomulikult käiakse ja korjatakse kokku. Võimalusel. Kus kohast sinu arust muidu need hiigelsuured surnuaiad ilmuvad ? Kui kõik jäetaks vedelema, siis neid surnuaedu ju poleks ? Kui võimalust ei ole ja rinne seisab, siis jäävad vedelema. Mõningates rindelõikudes on ka vastaspooltevahel kokkulepped kui tullakse laipu korjama (vangide antud juttudest on meelde jäänud).
Ja rindejoon ei ole ju nii, et ühelpool on ühed ja 10m pärast teised. 2-10km vahet annab sellele rindejoonele lisaks pikkusele ka päris mitu kilomeetrit lauist. Ruutmeetreid kus laibad vedelevad tuleb ikka väga palju. Ukraina on suur.
Neid juutuubi videosid on praeguseks hirmus palju. Ei viitsi otsida. Aga mitme jutust on meelde jäänud tehnoloogia kuidas laipu ära veeti. Eks ukrainlased ei taha neid omale ka. Ja muidugi sõltub rindelõigust ka.
Pane videod oma jutu tõestamiseks ja vähemalt minuti pikkused.
Ma olen samuti lugenud eesti võitleja kommentaari, et ei korjata. Lisaks mainis ta et ametlik statistika ei kajasta päris reaalsust. Reaalne number on suurem. Kirja lähevad ainult pildi või videoga kinnitatud langenud. Samas pilti ja videoklippe avaldamine seaks ohtu oma üksused.
Ilmselt meie ette tulevad vidoklippid ei ole nendest kohtadest, kus reaalsed liharünnakud toimuvad. Kuigi ma leian, et üks drooni ülelend päevadega kognenud sitavankade laipadest oleks suurem motivatsiooni pauk, kui need üksikud granaadi loopimis klippid.
Ilmselt meie ette tulevad vidoklippid ei ole nendest kohtadest, kus reaalsed liharünnakud toimuvad. Kuigi ma leian, et üks drooni ülelend päevadega kognenud sitavankade laipadest oleks suurem motivatsiooni pauk, kui need üksikud granaadi loopimis klippid.
-
- Liige
- Kontakt:
Ma mäletan,et sõja algusfaasis proovisid ukrainlased venelaste laipu identifitseerida ja hoidsid neid korralikult külmetusvagunites aga juba tollal mainisid Ukraina vabatahtlikud,et pealevool on nii suur,et neil kipub aega väheks jääma.Ja siis ei olnud veel lääne relvaabi nii laialt saadaval ja enamik laipadest kenasti ühes tükis aga esimese aasta suvel tulid juba Lääne relvad ja moonad ning kui ikka tank matsu sai siis polnud sealt seest minu arust midagi kokku korjata peale paari lihatüki.Nüüd tundub ei viitsi enam Ukraina pool venelaste langenutega enam tegeleda,aetakse auku,rist otsa ja kogu lugu.
Kui palju on hukkunuid meie naabrite juures,sellest saab aimu,kui lugeda meelsusest Venemaal,kus kaasfoorumlane,kellel sugulasi Pihkvas ikka aeg ajalt asja valgustab.Viimane informeeriv postitus oli mõtlemapanev,kalmistud,mis Pihkvas pidavat noorte meeste haudu täis olema.Ja see on korraliku kaadriga varustatud dessantdiviisi kaotused,mis siis veel mobikutest ja vangidest rääkida.Kui veel kokake elus oli,siis ta eelmise aasta kevadel tunnistas fakti,et tema vangilaagritest kogutud soldatite kaotused olid 50000.Ning mitte kokku koos haavatute ja santidega vaid niipalju oli tapetuid.Ega need mobikutgi suuremat sorti sõdurid ei ole,kusjuures haarati ju kontigenti alates 40-60 aastani.Venmaal,kus keskmine eluiga on mehel 65 aastat on see vanusegrupp juba eraeluski poole jalaga hauas,pole neist peale liharünnakute suuremat sorti kasu.
Kusjuures üha rohkem ja rohkem on videosid,kus isegi Mossini vinte pole ründajatele jagatud.Tundub mulle,et kadõrovlastest tõkkesalgad on seljataga ja antakse nuuti,vperiod za rodinu.Nagu Stalingradi lahingutes,kus vint tuli endal ise hankida.
Kui palju on hukkunuid meie naabrite juures,sellest saab aimu,kui lugeda meelsusest Venemaal,kus kaasfoorumlane,kellel sugulasi Pihkvas ikka aeg ajalt asja valgustab.Viimane informeeriv postitus oli mõtlemapanev,kalmistud,mis Pihkvas pidavat noorte meeste haudu täis olema.Ja see on korraliku kaadriga varustatud dessantdiviisi kaotused,mis siis veel mobikutest ja vangidest rääkida.Kui veel kokake elus oli,siis ta eelmise aasta kevadel tunnistas fakti,et tema vangilaagritest kogutud soldatite kaotused olid 50000.Ning mitte kokku koos haavatute ja santidega vaid niipalju oli tapetuid.Ega need mobikutgi suuremat sorti sõdurid ei ole,kusjuures haarati ju kontigenti alates 40-60 aastani.Venmaal,kus keskmine eluiga on mehel 65 aastat on see vanusegrupp juba eraeluski poole jalaga hauas,pole neist peale liharünnakute suuremat sorti kasu.
Kusjuures üha rohkem ja rohkem on videosid,kus isegi Mossini vinte pole ründajatele jagatud.Tundub mulle,et kadõrovlastest tõkkesalgad on seljataga ja antakse nuuti,vperiod za rodinu.Nagu Stalingradi lahingutes,kus vint tuli endal ise hankida.
Mis hiigelsuurtest surnuaedadest jahud?
Pane videod oma jutu tõestamiseks ja vähemalt minuti pikkused.
Andmed mida jagab Ukraina igapäevaselt ei ole haavatutega vaid surnud. Mitte väga palju siia sinna.
Seda tõestas skabajeva ise oma saates esimesel aastal kui Ukraina tabel näitas ca 44000 laipa siis, saates skabaajeva ütles, et netiavarustest nende netihäkkerid koos AI-ga on sotsiaalmeedia kontodelt kokku lugenud ca 39000 kaastundeavaldusi nendele kes SVO käigus elu kaotanud. Ja ega siis kõikidele netis lahkumis postitust ei tehta, samas on ka neid keda ekslikult juba netiavarustes maeti. Sisuliselt tunnistasid nad ise need kaotused ülesse. Tuleb kuulata mida räägitakse ja ridade vahelt osata infot analüüsida.
Ja miks ma peaks nüüd nendes numbrites kahtlema.
Arvestades nende isikkoosseisu ja palju tegelikult värvatud on selle ajaga me keegi ei tea, lihtsalt saavad otsa ja mobilisatsioon käib.
Tuttav Peterburist ütles, et peale seda kui vanust tõsteti olid sinisilmsed/paistes 50+ vanuses meeletu kogus kes soovisid minna raha teenima. Suurem sund oli naiste poolt, et nahhuji sa jood siin kodus mine parem raha kühveldama. Normaalsed/kesklass andsid pool saadud summast ehk ca 300000 rutsi ära ja said peale 2 nädalat donbassis koju tagasi ja paberites vigastus sees. Ega neid keda koju ei lasta on ikka põhjakiht.
Vaata juba neid vange keda võetakse, tüübid on 40 vanad aga näevad välja nagu minu lahkunu vanaisa.
Päeva lõpuks ütleks nii, et see sibulate korruptsioon on väga palju aidanud ukrainat. Samas peab tõdema kurbusega, et ega ukraina korruptsioon neid nüüd ka aidanud pole.
Hmm, proovime siis hädalisi aidata.
https://www.youtube.com/watch?v=TAZKcPoms7c, Nikolaevka, Samara piirkond. Üks väheseid videopilte olukorrast ja neidki hauaplatse juba hävitatakse.
Artikkel Wagneri sõdurite surnuaedadest ja asukohtadest:
https://www.themoscowtimes.com/2023/04/ ... ine-a80931
https://www.youtube.com/watch?v=mfOz1aP-f5E, Wagneri surnuaeg Bakinska, Krasnodari krai.
https://www.youtube.com/watch?v=clkXI_U1RgU, Ulan Ude, video pikkus üle 5 minuti
https://www.youtube.com/watch?v=SK1cR8Ir2Wg
Uudisenupp Krasnodarist leitud hauakohtade teemal, koos varalahkunud ja palavalt mäletatud Prigozini kommentaaridega hukkunute kohta.
Natukene sellest, kuidas hukkunud vene sõdureid otsitakse ja kogutakse "vabastatud" U. aladel:
https://www.youtube.com/watch?v=PNco0FAH11c
Sama U. poolt:
https://www.youtube.com/watch?v=E_SID9Hv9Qw
Ja natuke selle kohta, miks ja kuidas Venemaal varjatakse U sõjas hukkunute arvu- sõjasaladus juba aastast 2015.
https://www.bbc.com/russian/news-61153801
Lühidalt, huvilisel tuleb ikka ise minna koha peale laibakesi kokku lugema, soovitavalt tapmise hetkel ja dokumentaalselt fikseerida see sündmus koos asjaoludega: kes tulista (kui tulistas), miks tulistas (kui tulistas), kuidas tulistas (kui tulistas), millega tulistas (kui tulistas) jne. jne. Venemaal pannakse selle eest vangimajja...
No one said survival was fun.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: ugandiklubi ja 8 külalist