seersant Angua kirjutas: ↑14 Jaan, 2024 15:45
Hämmastav olukord, kui küsimuse vastuse osas puudub konsensus, siis kes peaks küsima?
Ma poleks eales arvanud, et asbestini jõudmine nii vaevarikkaks kujuneb. Eks inimeste guugeldamiskirjaoskus on erinev.
Samas, viktoriinis guugli kasutamine on ju ebasportlik dopingukasutamine? Või kuidas?
Kuna mul on üks pilet küsimiseks kasutamata,siis esitan mälumänguteemalise viktoriiniküsimuse:
"Siin Tallinn, Eesti Raadio. Eetris on Mnemoturniir."
Siim Kallas küsis:
"Mis on `haluriit`?
Mnemoturniiri Tarkade Klubi mõmises ja pomises, ning jõudis lõpuks konsensusele:
"Küllap see mingi kivim on."
Mis aga oli õige vastus?
Midagi sellist mis mul (ja ilmselt ka akf Kapten Trummil) aias. Puuriit see ei ole, heal juhul kohtame metsas puutüvede riitu peale lageraiet, aga tüved lõikame juppideks, kirvega kergemat sorti füüsilise tegevuse tulemusena ka halgudeks, halud laome riita ja saamegi haluriida
Kui tegemist oleks kivimiga siis võibolla labidaga piisavalt kaevates leiaksime haluriidi. Tõenäolisemalt küll aleuriidi
Kas diisel-elektriline jõuülekanne ka kuidagi hübriidiks kvalifitseerub Mitte et ma nüüd vastust teaks aga muarust võisid hübriidid olla seotud kaevandustehnikaga. Kui ma veel noor olin siis oli autojuhiõpikus üks trolli sarvedega Nõukogude imeriist. Belazi sarnane kuid mitte Belaz. Pikemat otsa sõitis kaevanduse õhuliini all nagu troll ja ekskavaatori juurde manööverdas diiselmootoriga.
Need sõidukid mis maa all käisid olid ka vist akupanga ja diisliga.
Hübriidauto võis olla ka mõni militaarmasin. Vastust ju ei ole veel. See pole sugugi erakordne kui mõni uus tehnoloogia arendati hakatuseks sõjalisel eesmärgil.
Vat' seekord kahjuks ei olnud. Esimene hübriid oli elektrilise Lohner-Porsche (1900) derivaat, mille Ferdinand tegi 1902. aastal seepärast, et pidas akude massi liiga suureks, kuid see-eest autonoomsust liiga väikeseks. (Nil novum sub sole, eksju).
Ja see, et sama Ferdinand I maailmasõjaks ehitas k.u.k. Armee jaoks samatüübilise bensiini-elektriajamiga rongi, mis kannatas sõita nii rööbastel kui teedel, on ilmselt liiga hilja militaarseks kvalifitseerumiseks.
Technology demonstrators
One Rooikat was turned into a conventional vehicle electric drive technology demonstrator (CVED) and displayed at AAD2006 in Cape Town in September of that year. The CVED project involved HIT, IAD, Nezrotek, Hutchinson (France), Kessler Magnet Motor (Germany) and MTU (Germany). VEG Magazine reported in 2006 the vehicle was fitted with a power supply control system feeding eight wheel-hub mounted M67/0 electric units and a two-ph
ase pneumatic gearbox.
seersant Angua kirjutas: ↑13 Jaan, 2024 1:03
Tänapäeval on mõeldamatu toota/müüa/kasutada militaarsoomukit ilma otsitava tehnoloogilise eripärata... Millest jutt?
No ma ei tea. Äkki härra näitab näpuga kus kohas on Abrams tankil ''spall liner''. Asbestist või mis iganes.
Minu tagasihoidlike teadmiste puhul ma nagu sattusin natuke segadusse..
No kui Abramsiga läheb härral sutsu aega siis äkki leo 2? Pretty please?
Palun näita- **Tänapäeval on mõeldamatu toota/müüa/kasutada militaarsoomukit ilma otsitava tehnoloogilise eripärata...**
Moded magavad? Siin peaks olema ju lihtsalt küsimused ja õiged või mitteõiged vastused. Ja küsida on seepärast raske, et ei tekiks arutelusid. Praegu asbesti rahvamajandusliku tähtsuse või Abramsi üle kemplemine. Pole justkui sobiv teema?