Kaadrimuudatused
Re: Kaadrimuudatused
Ma ei tea, kas siit on läbi käinud, kuid mina kuulsin sellest mõned päevad tagasi esimest korda. Nimelt on endine KLi ülem Manivald Kasepõld kätte saanud kindralmajori pagunid. Minu arvates väga tore uudis.
Teisipäeval, 15. veebruaril sai Manivald Kasepõld kätte kindralmajori auastme. Juba aastal 1992 oli vastava käskkirja välja andnud eksiilvalitsuse peaminister Vabariigi Presidendi ülesandeis Heinrich Mark, kuid pikka aega ei olnud see avalikult teada. Senimaani on Kasepõld kandnud koloneli auastet. Heinrich Marga allkirjaga vastav käskkiri tuli Rootsi arhiivist välja alles eelmisel aastal.
https://sonumid.ee/2022/02/16/manivald- ... i-auastme/
Teisipäeval, 15. veebruaril sai Manivald Kasepõld kätte kindralmajori auastme. Juba aastal 1992 oli vastava käskkirja välja andnud eksiilvalitsuse peaminister Vabariigi Presidendi ülesandeis Heinrich Mark, kuid pikka aega ei olnud see avalikult teada. Senimaani on Kasepõld kandnud koloneli auastet. Heinrich Marga allkirjaga vastav käskkiri tuli Rootsi arhiivist välja alles eelmisel aastal.
https://sonumid.ee/2022/02/16/manivald- ... i-auastme/
Te ei usu mind juba siis, kui ma räägin maistest asjadest, kuidas te usuksite siis, kui ma teile räägiksin taevaseid asju?" Joh. 3,12
-
- Liige
- Kontakt:
Omapärane juhtum.
1995. aastal sai ta kolonelleitnanti austme Vabariigi Presidendilt.
1993. aasta märtsis moodustati presidendi juurde Kaitseväe ja Kaitseliidu tegevohvitseride atestatsioonikomisjoni.
Täiendavalt sellele alates juulis 1993 tunnistati kehtivaks ainult need vahepeal antud austmed mis olid kooskõlas 1938. aasta "Ohvitseride teenistuskäigu seadusega". Andes sellega õigusliku hinnangu ja lähtekoha mõistmaks, et mis auastmed on jätkuvalt kehtivad ning mis mitte.
Huvitav kui palju üldse perioodil 1940 - 1992 anti välja auastmeid ja palju neist olid kooskõlas 1938. aasta seadusega? Äkki keegi oskab viidata mõnele ajaloolase uurimusele, mis vaatleb selle perioodi valitsuse/presidendi tööd? Mis käskkirju välja anti, mis kohtumisi korraldati või on see veel suuresti läbiuurimata?
-
- Liige
- Kontakt:
Tegelikult ei ole eriti "tore" uudis.
Tegemist on pigem arusaamatusega.
See muidugi ei vähenda Manivald Kasepõllu teeneid KL juhtimises.
Tegemist on pigem arusaamatusega.
See muidugi ei vähenda Manivald Kasepõllu teeneid KL juhtimises.
Veel üks avastus.
Täna sattusin vestlusesse ajateenijaga, kellele on president andnud lipniku auastme. Alguses pidasin teda tegevväelaseks, sest kandis väeosa, mitte Kaitseliidu eraldusmärke. Uus praktika olevat anda aspirantidele ohvitseri auaste kätte pärast reservohvitseride kursuse lõppu. Ma isegi ei ütle, et see on halb, aga jäin mõtlema. Ise teenisin aega 2003 ja alates sellest olen näinud erinevaid modus operandisid. Pärast RRÜBKA lõpetamist on kantud pagunikattena alla joonitud A´d, nooremseersandi või mõnel aastal seersandi auastet. Samuti on nad saanud reservohvitseri auastme pärast ajateenistuse lõpetamist, pärast esimest reservõppekogunemist, pärast esimest reservõppekogunemist kui kõrgharidus on omandatud, mitte kunagi. Mõnedel on õnnestunud saada ka ohvitseri asemel vanemseersandiks. Huvitav on, et selle 20 aasta jooksul pole KVs tekkinud teatavat stabiilsust, kuidas reservohvitseridele auastmeid anda.
Täna sattusin vestlusesse ajateenijaga, kellele on president andnud lipniku auastme. Alguses pidasin teda tegevväelaseks, sest kandis väeosa, mitte Kaitseliidu eraldusmärke. Uus praktika olevat anda aspirantidele ohvitseri auaste kätte pärast reservohvitseride kursuse lõppu. Ma isegi ei ütle, et see on halb, aga jäin mõtlema. Ise teenisin aega 2003 ja alates sellest olen näinud erinevaid modus operandisid. Pärast RRÜBKA lõpetamist on kantud pagunikattena alla joonitud A´d, nooremseersandi või mõnel aastal seersandi auastet. Samuti on nad saanud reservohvitseri auastme pärast ajateenistuse lõpetamist, pärast esimest reservõppekogunemist, pärast esimest reservõppekogunemist kui kõrgharidus on omandatud, mitte kunagi. Mõnedel on õnnestunud saada ka ohvitseri asemel vanemseersandiks. Huvitav on, et selle 20 aasta jooksul pole KVs tekkinud teatavat stabiilsust, kuidas reservohvitseridele auastmeid anda.
Te ei usu mind juba siis, kui ma räägin maistest asjadest, kuidas te usuksite siis, kui ma teile räägiksin taevaseid asju?" Joh. 3,12
-
- Liige
- Kontakt:
- ma arvan, et toimub teatud stabiilne areng.Huvitav on, et selle 20 aasta jooksul pole KVs tekkinud teatavat stabiilsust,...
On olemas ka lipnikud kellest hiljem on nooremveeblid saanud 

https://epl.delfi.ee/artikkel/120262680 ... VNg0lKrKCIKaitseväe juhataja kindral Martin Herem astub tagasi
"Nüüd on olukord muutunud, kuid kindral Heremi lahkumisest ei tule otsida mingisugust tüli või vimma. „Kinnitan seda 100%,“ ütles ka Pevkur. „See oli tema isiklik otsus anda võimalus uuele juhile hakata uute võimearenduste pealt väge üles ehitama. Herem nägi, et kuna rotatsiooni kava tuleb, pole mõtet üheaastast tsüklit sinna veel juurde teha,“ selgitas Pevkur."Exitus kirjutas: ↑16 Jaan, 2024 14:49https://epl.delfi.ee/artikkel/120262680 ... VNg0lKrKCIKaitseväe juhataja kindral Martin Herem astub tagasi
"Kõige enam on spekuleeritud Heremi järglasena kindralmajor Veiko-Vello Palmi ja praeguse kaitseväe akadeemia ülema brigaadikindral Vahur Karuse nimedega. „Kindlasti on nemad kõige tõenäolisemad kandidaadid, vaadates nende teenistust ja praeguseid ametikohti,“ tõdes Pevkur. „Aga samamoodi on väga tugevad kandidaadid ka kindralid [õhuväe ülem brigaadikindral Rauno] Sirk ja [kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Indrek] Sirel, [mereväe ülem] kommodoor [Jüri] Saska ja miks mitte arutada ka esimese jalaväebrigaadiülema, kolonel [Andrus] Merilo sobivust,“ lisas Pevkur."
Lisainfot siis, et vältida spekuleerimist.
Kui nüüd nädala jooksul meediasse mingit draamat korruptsiooni vms teemal ei teki siis vast täitsa õige jutt ja mõte."Nüüd on olukord muutunud, kuid kindral Heremi lahkumisest ei tule otsida mingisugust tüli või vimma. „Kinnitan seda 100%,“ ütles ka Pevkur. „See oli tema isiklik otsus anda võimalus uuele juhile hakata uute võimearenduste pealt väge üles ehitama. Herem nägi, et kuna rotatsiooni kava tuleb, pole mõtet üheaastast tsüklit sinna veel juurde teha,“
Peab vist kirikusse annetuse tegema , et Karus või Meriloo saaks KVJ.
Anneta parem Ukraina heaks. Usu, Issand võtab seda arvesse.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
KV etteotsa saab päris kindlasti maaväe taustaga, et need MeV ja ÕV teemad on lihtsalt....supiaur.harjamaja kirjutas: ↑16 Jaan, 2024 14:55 "Kõige enam on spekuleeritud Heremi järglasena kindralmajor Veiko-Vello Palmi ja praeguse kaitseväe akadeemia ülema brigaadikindral Vahur Karuse nimedega. „Kindlasti on nemad kõige tõenäolisemad kandidaadid, vaadates nende teenistust ja praeguseid ametikohti,“ tõdes Pevkur. „Aga samamoodi on väga tugevad kandidaadid ka kindralid [õhuväe ülem brigaadikindral Rauno] Sirk ja [kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Indrek] Sirel, [mereväe ülem] kommodoor [Jüri] Saska ja miks mitte arutada ka esimese jalaväebrigaadiülema, kolonel [Andrus] Merilo sobivust,“ lisas Pevkur."
Lisainfot siis, et vältida spekuleerimist.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Õige otsus. Ainuvõimalik.Exitus kirjutas: ↑16 Jaan, 2024 14:49https://epl.delfi.ee/artikkel/120262680 ... VNg0lKrKCIKaitseväe juhataja kindral Martin Herem astub tagasi
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
uku7 ütles mehesõna, varasemad postitused foorumis on tugeva antivaksi ja homovaenu haisuga 

/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Üks tark ohvitser on kunagi öelnud : "Kui mehel on staaži nii palju, et pensioniks on kogutud max määr ehk 75% siis ta ju töötab ju 25 % eest. " Lihtsam tal olla pensionil + teha "kampsunina" kuskil midagi. Lisaks saab lahti miljonist probleemid ja rahulikult magada .
Selles mõttes kõlab hästi ju
Selles mõttes kõlab hästi ju

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline