Selle "sooga" seoses. Kuigi tervest valijaskonnast võivad nad moodustada võrdlemisi olulise osa on USA valimissüsteemist lähtuvalt nende hääled olulised ainult
"lillades osariikides". Seal otsustabki tulemuse soo kaldumine. Kuigi seekord on ilmunud mitmeid "ma olen vabariiklane aga Trumpi kandidatuuri korral valin demokraadi" videosid, siis tõenäoliselt on selliseid siiski liiga vähe, et tulemusi mõjutada konkreetselt punases osariigis. USA-s on see "meie oleme punane/sinine valijad" kohati lausa haigelt põlvkondadeüleselt pärandatav. Pered lähevad suisa tülli kui järelkasv teise poole peaks valima.
Kokkuvõttes meeldiks mulle isiklikult olukord, kus mingil arusaadaval ja seaduslikul põhjusel (näiteks ootamatult halvenenud tervis) Trump ei kandideeri ja seejärel võidaks presidendivalimised näiteks Haley. See lubaks minu arvates ühiskonnal paraneda ja suurest vastuseisust loodetavasti tervemana välja tulla.
Biden ei oleks hea ka demokraatide võidu korral - on vaja nooremat, uut, kes ei kehastaks suure osa vabariiklaste jaoks antikristust.
Kokkuvõttes aga läheb seekord tõenäoliselt veel halvemini kui eelmine kord - valikud on väga nirud.