Saaremaalt väljatõmmatud soomuk
-
- Uudistaja
- Kontakt:
natsa teemast mööda.leidsin metsast kolm mürsku.detonaatoreid otsas polnu muidu olid ok.kaaluvad päris mitukümmend kilo.läbimõõt kuskil 130mm.millega võib tegu olla.koht kust leidsin meenutas mingit suuremat sorti laskepesa.5-6m lai ja kuskil 2m kõrge.veel oli metalist kaste ,gaasimaski jäänuseid ,kesti jne.koorküla kandist valgamaal.kusjuures nii palju kui mina olen metsas käinud(ja ma käin iga päev)siis on igas kohas kaitseliinid,kaevikud ja pesad.plaan on minna valga külje all olnud saksa tagala laagrit uurima.oli seal teine mitu aastat.
kui on huvilisi kaasa tulema tehke häält.
kui on huvilisi kaasa tulema tehke häält.
130 mm kanti jäävad saksa 12,7 ja 12,8 cm kaliibrid ning vene 127 mm kaliiber. 130 mm kahurid tulid N. Armeesse hiljem, sõja ajal oli see meresuurtükkide kaliiber.
Kui mürsul ees sütikut ei paista, siis see ei tähenda, et mürsk ohutu on. Soomustläbistavatel ja betooniläbistavatel on sütik põhjas. Kui isegi sütik puudub, siis mõni lõhkeaine muutub aja möödudes ülitundlikuks. Kraapimisest piisab, et...
Kui mürsul ees sütikut ei paista, siis see ei tähenda, et mürsk ohutu on. Soomustläbistavatel ja betooniläbistavatel on sütik põhjas. Kui isegi sütik puudub, siis mõni lõhkeaine muutub aja möödudes ülitundlikuks. Kraapimisest piisab, et...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist