Kapten Trumm kirjutas: ↑30 Jaan, 2024 9:34
Mul on kassettmakke ka ikka hulka olnud ....
antud 1990ndate alguse Blaupunkt on seni
ainus nähtud kassettmakk, mis oskab edasi ja tagasi kerida lugu haaval, st täpselt järgmise/eelmise loo algusesse. Pani tõesti üllatama. 2000ndate alguses ostetud poemakkidel küll sellist oskust polnud. Arvan, et need pillid maksid ka päris korralikult ja neid müüdigi põhiliselt esindustes, uutele autodele panemiseks, kuna seal klient jõudis maksta.
Oi neid pille oli ikka hulga rohkem. Lihtsalt siin liikus neid vähe. Esindustes neid polnud. Selliseid telliti ekstra. Kataloogist oli vaja lihtsalt ülemise otsa pille vaadata. Enamus vaatasid alt poolt mingit 2.-3.-4.-seeriat.Esinduses oli stendis ehk 5.-ki (millel juba midagi küljes oli). Aga selliste erilisemate heli-jmt-soovide korral pidi ikka 8.-9.-ndat seeriat vaatama. Ise ostsin aastal 1996 sellise isendi omale:
https://www.radiomuseum.org/r/sony_cdx_ ... html#forum hind oli hoopis teisest puust, aga pill ise kah. Made in Japan. Toodetud Toshiba poolt Sony-le. Kogu konteinerist, mis oli tellitud Sony-lt otse, oli tollideklari järgi see eksemplar ainuke artikkel, mille päritoluks oli märgitud Jaapan. Tihedalt silmini manti täis. Omal ajal esimene 1-din seade, mis sisaldas endas (mitte lisaplokina) DSP-d. Tegi kõike trikke ja oli oma raha väärt. Tuuneri tundlikkus, selektiivsus, heli, dsp ja kõik muud funktioonid. Tolle hetke tipp Sonylt. Edasi oli ainult cdx900, aga see oli juba siis ainult dekk ilma lõputa ja ka ilma dsp-ta. Samamoodi olid vaikus ka kassetikad. Sama ajastu Sony:
https://www.radiomuseum.org/r/sony_xr_c900_rds.html Tegijad olid ikka 8-9-ga algavad mudelid. Samamoodi olid seeriad nii Pioneeril, kui Kenwoodil, kui Alpinal jnejne. Aga neid lihtsalt ei ostetud.... Hind.
P.S. See auto-CD on mul siiani alles. Töötav. Tõsi küll, viimased 10 aastat on karbis olnud, sest minu Volvosse paigaldatud originaal süsteem on (nüüd) mulle piisav olnud. Karp on kah originaalne mul alles. Alles täiskomplektsena. Pluss lisaks pult ja ka joystick. Tookord võtsin lisaks ka 8-seeria šokikindla cd-boksi. Luges plaadi omale ette puhvermällu ja siis võisid ikka paar minutit pikalt raputada ja väntsutada, lahtiselt pagassis vedelemas mööda kruusateed kolistada enne kui muusika otsa sai. Tavaliste boksidega oli põks pihta ja muss hetkega kutu. Boksi mingi hetk kinkisin ära... Selliseid asju mina müügil rohkem ei ole näinud.
PS veel: sellest ümara nupu jutust: Sellel makil on esipaneelil nagu vaegnägija täpid. Pimedas tunned käe all eksimatult ära kuhu käsi sattus ja siis juba kust õige nupp leida. Sama ka puldil ja joystickul. Ei mingit "ma-ei-saa-aru?"-t.