Veidi on uuritud sotsiaalmeedias toimunud ajupesu, mille taga suuresti on olnud TikTok. See on kindlasti üks kanalitest, mis on mõjutanud lääne ülikoolide ja noorte hoiakuid ka praeguse Iisraeli-Palestiina sõja osas.
The TikTok War: Why High School & College Kids Are Getting The Wrong Information about Hamas & Israel
I spent the weekend trying to reverse engineer the TikTok algorithm, as I am convinced this is the reason we're losing the information war with high school & college students.
For Gen Z, TikTok Is the New Search Engine
TikTok is the #1 search engine for more than half of Gen Z.
TikTok is the primary news source for many younger demos & while we have justifiable concerns about The New York Times & mainstream media, this has become a TikTok war.
What I discovered through data and user testing is extremely concerning & I believe requires more attention, as this is an actual national security issue.
When I engaged with one post on TikTok supporting opposing views, my entire feed became aggressively anti-Israel. It was as if I was placed in an AB test variant and was told to see this war with Israel being the evil side.
As I looked at the tactics and data, I saw that much of TikTok is being controlled by anti-Israel bot farms, paid commenters/likers/sharers — much of which is paid for by Hamas supporting organizations.
I then looked at the data and saw that Israel is losing the TikTok war by a longshot.
As an example, the top hashtag is 3b views for Palestine versus 200m views for Israel.
If you look at other hashtags, it is clear that Israel has a distribution issue.
Because the TikTok narrative is now so anti-Israel, the engagement flywheel encourages creators to support that narrative because it’s getting the most attention and creating anti-Israel content helps them increase their following.
While we are spreading our perspectives on Twitter, we need to figure out a way to balance out the narrative on TikTok otherwise I worry we will fall too far behind with high school and college kids — and this is where they get their news.
I’m still researching — and if anybody with a data background wants to join, please let me know.
I have never been a "social media is bad" person, but high school/college students are literally our future & we're on the brink of a potential global war.
So maybe this matters.
EST
TikTok sõda: miks keskkooli- ja kolledžilapsed saavad valet teavet Hamasi ja Iisraeli kohta
Veetsin nädalavahetuse, püüdes TikToki algoritmi ümber pöörata, sest olen veendunud, et see on põhjus, miks me kaotame infosõja keskkooli- ja üliõpilaste seas.
Gen Z jaoks on TikTok uus otsingumootor
TikTok on enam kui poole Gen Z jaoks otsingumootor nr 1.
TikTok on paljude nooremate inimeste jaoks peamine uudiste allikas & kuigi meil on õigustatud mure The New York Timesi & peavoolumeedia pärast, on sellest saanud TikToki sõda[/c]
See, mida ma avastasin andmete ja kasutajate testimise kaudu, on äärmiselt murettekitav & ma usun, et see nõuab rohkem tähelepanu, kuna see on tegelik riigi julgeoleku küsimus.
Kui ma tegelesin ühe postitusega TikTokis, mis toetas vastandlikke seisukohti, muutus kogu minu feed agressiivselt Iisraeli-vastaseks. See oli nagu oleks mind pandud AB testivariandisse ja mulle öeldi, et ma näeksin seda sõda, kus Iisrael on kurja pool.
Kui ma vaatasin taktikat ja andmeid, nägin, et suurt osa TikTokist kontrollivad Iisraeli-vastased bot-farmid, tasulised kommenteerijad/liidrid/jagajad - suur osa neist on tasustatud Hamasi toetavate organisatsioonide poolt.
Seejärel vaatasin andmeid ja nägin, et Iisrael kaotab TikToki sõja kaugelt.
Näitena võib tuua, et tipphashtagil on 3b vaatamist Palestiina jaoks versus 200m vaatamist Iisraeli jaoks.
Näitena võib tuua, et Palestiina hashtagil on 3 miljardit vaatamist, samas kui Iisraeli puhul on see 200 miljonit vaatamist.
Kui vaadata teisi hashtag'e, siis on selge, et Iisraelil on levikuprobleem.
Kuna TikToki narratiiv on praegu nii Iisraeli-vastane, julgustab kaasamise hooratas loojaid seda narratiivi toetama, sest see saab kõige rohkem tähelepanu ja Iisraeli-vastase sisu loomine aitab neil suurendada oma jälgijaskonda.
Kuigi me levitame oma vaatenurki Twitteris, peame leidma viisi, kuidas tasakaalustada TikToki narratiivi, muidu kardan, et me jääme keskkooli- ja kolledžilaste puhul liiga kaugele maha - ja sealt saavad nad oma uudised.
Ma uurin ikka veel - ja kui keegi, kellel on andmetöötluse taust, tahab liituda, andke mulle teada.
Ma ei ole kunagi olnud "sotsiaalmeedia on halb" inimene, kuid keskkooli-/kõrgkooliõpilased on sõna otseses mõttes meie tulevik & me oleme võimaliku globaalse sõja äärel.
Nii et võib-olla on see oluline.
https://twitter.com/jmj/status/1717404573214671068
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH