Miki kirjutas: ↑10 Veebr, 2024 13:21
Ja tegelikult, võibolla jõuabki lõpuks vattide teadvuseni — arusaamine sõja kulust ning mõttetusest "läbi amortiseerunud torude"?
Mina sellele ei panustaks. Ega see ei ole ju ühe aasta teema. Nagu ma juba varem kirjutanud olen, on see igaastane tavaelu. Ja juba nõukogude ajast... Ja kui kuskil ongi mingi jama, mis lokaalselt kalevi alla ei jää ja siis klatitakse seda vajadusel (st kui lämin liiga valusaks läks seal kohas rahva seas) MTšS-i promoüritusena rahva päästmisel jne. Mõni kohalik kunni lüüakse risti ja mõni teine kunn saab auraha, aga tsaarivõim on püha, sest tema tuli ja päästis... Ja põhipõhjuseks on olnud aastatepikkune taristust ainult tulu välja rookimine jättes nii taristu arenduse kui hoolduse/remondi küsimused käsitlemata. Millalgi räägiti anekdootigi teemal, et mingile (kohalikule põlis)rahvale seal Siberis ehitati "uued ja kaasaegsed" keskküttega ja mugavustega elamised-linnaosad, aga tüübid eelistasid ja jätkasid ikka majade juurde ja majade taha lumest oma vanakooli jurtade püstitamist. Et,
olgu-olgu, aga vat selles oma jurtas ma tean, et ma elan talve lõdvalt üle, aga teie "kõigimugavustega" korteri peale ma nii kindel küll nüüd ei ole... Nad ei ole isegi mitte mutrikesed, tsaari poolt valitud kursil riigilaeva liikumiseks, nad on mõõtetud tühisused. Ja kui tsaar otsustab nad hakklihamasinasse lükata, siis lähevad. Sest ju siis tsaarile on vaja.
P.S. Täpselt sama juttu räägitakse ju juba tükk aega meie maapiirkondade elektriliinide liinihoolduse ja viimase otsa võrguarenduse üle. Alustades sellest, et liinid on vajalikus mahus ja peremehetunnet eirates jäetud pikajaliselt hooldamata ja nüüd siis tegematajätmiste kumuleerudes tekkivad pidevad probleemid tarbijatele, jõudes välja selleni, et paljudel kurtjatel on siiani veel vanad liinid, piirkondades alajaamad ei-tea-mis-ajast vmt jne. Et siis krooniline ja süsteemne hoolimatus, mida siis nüüd korvatakse reportaažidega kangelaslikest liinimeeste brigaadidest, kes vaat-et ööpäev läbi ennast ohverdades tarbijatele elektrit tagasi toovad. Ja paralleeli tuues: Kas meil on jutukski tulnud teema "valed valikud ja otsusted" juhtimistasandil
"läbi amortiseerunud torude (sorry, meil siis amortiseerunud liinide)"? vaadetes. Kas keegi tõesti arvab, et mingite
Uduverede või Uugametsade vmt kolgaste murede pärast peaks EV valitsus oma prioriteete muutma? Ja seda vaadates aspektist, et paljude Tallinna piirkonna inimeste jaoks seal kus lõppevad 2+2 maanteed lõppeb ka tsivilisatsioon ja edasi on kõik üks suur mõttetu Kükametsa.