Kuid kuidas ma üldse mudelismi juurde sattusin? Kõik see sündis aastail 2005/2006. Enne ma olin juba proovinud lapsepõlves Italeri 1:24 Volvo veokat kokku panna, ning hiljem rippus 1:72 Academy PBY Catalina mul ka lae all juba kenasti värvituna ja puha. Tol ajal mängisin ma väga palju sellist arvutimängu, nagu Commandos 2, mille esteetika mind väga võlus. Internetis ringi tuuseldades sattusin päris mitmel korral mudeliehitamisteemadele, sealjuures esimest korda militaar.net'i, kuhu Urmas oli üles pannud oma kaks Panzer I Ausf.B baasil mudelit, mis mind kohe väga võlusid, sest see oli seesama Commandose esteetika seal. Niisiis, teinud internetis eeltööd, seadsin sammud Kullo poole olles kindel, et naasen sealt koju Dragoni Panzer I karbiga. Kuid võta näpust - seda seal ei olnud. Nooruse naivismis arvasin et kõik on igalpool olemas, kuid ei. Aga see-eest oli Reinule poodi tulnud just samal ajal uus partii kaupa sealhulgas tuliuus Dragoni Panzer IV Ausf.E karp 6264 (mis hiljem osutus geomeetriliselt valeks ja mille suuremad vead Dragon parandas järgmiste komplektidega). No ühesõnaga Rein määris selle 600-kroonise mudeli mulle pähe ja peale teispool tänavat Toyota esinduse seinast raha toomist sai see karp minu omaks. (ei pea vist ütlema, et tol ajal oli 600 krooni minu jaoks ikka müstiliselt suur summa raha)
Üks asi veel - tol ajal just pani Planetarmor'i foorumis üks mees nimega James Tainton täpselt sama komplekti kokku, mis oli mulle suureks eeskujuks ja mille arengut ma pidevalt jälgisin ja üks-ühele järgi püüdsin aimata.
Kõik see juhtus ajal, kui ma elasin ühikas - tõsi, sel ajal sain ma nautida tuba ilma toakaaslaseta, mis oli suur pluss.
Nii, siin ma olen nüüd karbi kätte saanud ja vasikavaimustuses sellest, mis seal sees kõik on:

Ja nüüd läheb kokku panemiseks:

Siin oli minu esimene kokkupuude photoetch-detailidega. Tol ajal olin ma jootmisega küll kursis aga toda võimalust ühikas ei olnud, seega läksivad kõik kokku superliimiga.

Jätkub....

) teeb ainult harjutamine. Ja kui ei tea mõnda kavalat töövõtet või ei ole mudeliga rahul vms. - alati saab proffidelt nõu küsida.
 ) teeb ainult harjutamine. Ja kui ei tea mõnda kavalat töövõtet või ei ole mudeliga rahul vms. - alati saab proffidelt nõu küsida.