Kaadrimuudatused
Re: Kaadrimuudatused
...mitte esimene kord tollelt härralt.
Selles konstruktsioonis puudub paraku igasugune elementaarne loogika. Pigem on hetkel parim aeg vahetuseks sest aja edenedes pinge vaid kasvab ja siis ei pruugi olla enam kõige õigem aeg taolisteks vangerdusteks ja kui Herem näeb, et teised poliitilised jõud IRL -i toonaseid valikuid ei toeta siis mille pärast peaks ta selles ametis veel edasi tiksuma, et igal palgapäeval oleks võimalik need 6000 eurot veel välja võtta?Nibelungen kirjutas: ↑11 Veebr, 2024 11:13Ei ole piinlik arvestades asjaolu, et Herem on tõenaoliselt oma nägemuses näinud Palmi oma järglasena ja igaks püüab oma visiooni ellu viia. See on täitsa inimlik ja sellest nii aru saada on ju ka inimlik.Kilo Tango kirjutas: ↑10 Veebr, 2024 21:01Päris piinlikult sõge mõttevälgatus. Selliseid asju genereeritakse enamasti FSB-s. Ma ei ütle, et akf isontsil FSB-ga midagi pistmist on, aga selline mõttelend ei tee kirjutajale au. Tegemist on halvimate vandeõuteooriate mudelite üles soojendamisega.
War isn't a 100-meter dash, it's a marathon. Baseless optimism is a form of self-deception.
Ma usun, et KVJ ei ole võimalust tiksuda mitte ühtegi päeva oma teenistuse jooksul, et 6000 eurone palk välja võtta.
Kindlasti tundub osadele inimestele kindral Heremi põhjus juhi vahetuseks "õige" ajastamine loogiline. Kindral ju ütles nii. Minule endale tundub see väsimuse teema loogilisem.
Aga ma usun, et polnud mitte ühtegi inimest, kellele kindralitagasiastumine ei tulnud suure üllatusena.
Ma ei suuda aru saada sellisest põhjusest, et aeg on uuel juhil kaitseväge oma käe järgi ülesse ehitada? Eriti kui kindral näeb oma järeltulijana kindral Palmi. Mulle tundub, et nad astuvad üsna ühte sammu. Aga kes teab?
Lisaks on mulle jäänud kindrali intervjuudest mulje, et ta on alati valmis juhtima eesti Kaitseväge läbi keeruliste aegade ja isegi sõja korral. Ja nüüd kui tõeliselt potensiaalne ohtlik aeg koitma hakkab visatakse marssali kepike põõsasse? Las järgmine juhataja tegeleb selle jamaga.
Minu esitatud küsimus on naiivne selles mõttes, et sellele ei saa mitte kunagi vastust? Või pigem on vastus alati kindel EI?
Kindral Herem on varemgi mõista andnud, et meedia kuvab temast ideaalset pilti, aga ta võib ka "halb" olla. Mõningad tema otsused pole just eriti ideeaalselt õnnestunud.
Kindlasti tundub osadele inimestele kindral Heremi põhjus juhi vahetuseks "õige" ajastamine loogiline. Kindral ju ütles nii. Minule endale tundub see väsimuse teema loogilisem.
Aga ma usun, et polnud mitte ühtegi inimest, kellele kindralitagasiastumine ei tulnud suure üllatusena.
Ma ei suuda aru saada sellisest põhjusest, et aeg on uuel juhil kaitseväge oma käe järgi ülesse ehitada? Eriti kui kindral näeb oma järeltulijana kindral Palmi. Mulle tundub, et nad astuvad üsna ühte sammu. Aga kes teab?
Lisaks on mulle jäänud kindrali intervjuudest mulje, et ta on alati valmis juhtima eesti Kaitseväge läbi keeruliste aegade ja isegi sõja korral. Ja nüüd kui tõeliselt potensiaalne ohtlik aeg koitma hakkab visatakse marssali kepike põõsasse? Las järgmine juhataja tegeleb selle jamaga.
Minu esitatud küsimus on naiivne selles mõttes, et sellele ei saa mitte kunagi vastust? Või pigem on vastus alati kindel EI?
Kindral Herem on varemgi mõista andnud, et meedia kuvab temast ideaalset pilti, aga ta võib ka "halb" olla. Mõningad tema otsused pole just eriti ideeaalselt õnnestunud.
Ka pikendatud ametiaeg saab ju läbi enne, kui tema ohuhinnangu alusel võiks tekkida tõsisem võimalus, et mölluks läheb. Ohuhinnang IMHO on adekvaatne. Selle üle võib loomulikult diskuteerida, aga teises teemas.isonts kirjutas: ↑12 Veebr, 2024 8:10Lisaks on mulle jäänud kindrali intervjuudest mulje, et ta on alati valmis juhtima eesti Kaitseväge läbi keeruliste aegade ja isegi sõja korral. Ja nüüd kui tõeliselt potensiaalne ohtlik aeg koitma hakkab visatakse marssali kepike põõsasse? Las järgmine juhataja tegeleb selle jamaga.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas uuel KVJ jääks ikka liiga vähe aega ettevalmistuda, kui ta oma pikendatud ametiaja oleks ära teeninud? Minu matemaatika järgi oleks see just õige aeg vahetuseks. Jääks ca aastake enne 3 aastase hüpoteetilise ohtliku aja algust? Nüüd saab uus KVJ 5 aastat ametiaega ära teenida ja kõige kriitilsem aeg mõningate ohuhinnangute järgi siis alles algab ja meil on vaja uuesti juhatajat vahetada.
Lisaks oleks sellisel juhul saandu kolonel Merilo täiendavat kogemust omandada näiteks mõnes NATO staabi ametikohal.
Lisaks oleks sellisel juhul saandu kolonel Merilo täiendavat kogemust omandada näiteks mõnes NATO staabi ametikohal.
Sulle võib ju olla jäänud mulje, aga minu teada on Herem seda, miks ta ohuhinnangute valguses lahkub just nüüd, ka põhjendanud. Et KVJ vahetus ei toimuks liiga vahetult enne pakutud ohustsenaariumi toimumist või lausa selle ajal. Kuidas sina, isonts, seda nüüd hoopis sedasi tõlgendad ja serveerid....isonts kirjutas: ↑12 Veebr, 2024 8:10Lisaks on mulle jäänud kindrali intervjuudest mulje, et ta on alati valmis juhtima eesti Kaitseväge läbi keeruliste aegade ja isegi sõja korral. Ja nüüd kui tõeliselt potensiaalne ohtlik aeg koitma hakkab visatakse marssali kepike põõsasse? Las järgmine juhataja tegeleb selle jamaga.
Et siis viskad "utka" õhku nagu tegeleks Herem, mitte sellega, et uus KVJ saaks ohustsenaariumi võimaliku toimumise ajaks ohjad kindlalt enda kätte ja Eesti oleks paremini kaitstud, vaid hoopis mingi tema eneses egost tulenevate poliitehnoloogiliste mängudega?Üks uitmõte tuli pähe. Kas kindral Heremi enneaegne tagasiastumine ei või olla seotud sellega, et kol Merilo ei oleks piisavalt valmis KVJ ametikohaks? Kui oleks oma aja lõpuni olnud siis oleks saanud viimane ka rohkem ettevalmistust ja sobiks paremini?
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Akf isonts arvab, et ühest aastaks piisaks uuele KVJ-ile sisse elamiseks, akf KVJ arvab, et parem oleks kaks. Mis seal ikka, arvamuste paljusus on tavaline asi.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kogu selle plärtsatuse suurim probleem on RK riigikaitsekomisjonis istuvate teatud isikute rolli tugev nullimine KVJ valikus - ja selliselt mentaalsel "tasandil" toimuv ärapanemine on tegelikult probleem. Kes täpsemalt, mõelge ise. Ühesõnaga, vägagi kallutatud postitus, eksmereväelane ehk proovib uuesti.Veel üks piinlikult sõge mõttevälgatus..
Mulle isiklikult on protsessi suurim probleem Pevkuri põhimõttelagedus ja napp selgroog, kui ühe ekskindrali jonnimine teda juba painduma paneb.
Mis puudutab seda Õhtulehe paskvilli, siis
Kolm korda võib arvata, kes seda ütles. Mina isiklikult oleksin valmis KVJ Palmile järgnema küll. Ka Merilole või Karusele. Kuigi oleme siin Palmiga vastastikku küllalt sarvi kokku pannud. Vähemalt see, mis Palmi diviisi juhtimisest on mulle arusaadavaks saanud, langeb küll kokku minu arusaamaga sõjapidamisest ja arvan, et sedasi tehes oleksime edukad. Ja rumal see mees kindlasti kohe pole. Päris kindlasti pole ta praegust sitaloopimist ära teeninud.„Kui küsida, kas ohvitserid järgneksid sõjas Palmile, siis vastus on pigem ei. Merilole samas kindel jaa,“ ütleb üks kõrge ohvitser Õhtulehele.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
-
- Liige
- Kontakt:
Neeme Väli ja Meelis Kiili on selle NATO jutu päris hästi inimeste mõtetesse istutanud.Lisaks oleks sellisel juhul saandu kolonel Merilo täiendavat kogemust omandada näiteks mõnes NATO staabi ametikohal.
Ei olnud kavas kedagi nimekirjas esitatutest kuskil NATOs täiendada. Seda ei ole vaja.
Mitte ükski senine Eesti KVJ aga ka mitte käesolevad Läti, Leedi, Soome, Rootsi, Poola, Norra, Taani?, Prantsusmaa, UK, US KVJd ei ole teeninud "NATOs".
Merilo on NATOt näinud oma BrigÜ, J3 ülema ja KVJ MA ametikohalt. Oleks võinud veel näha, kuid teenimine seal EI OLE KRIITILINE!
Ja ekstra isontsile - ma olen ju öelnud 1) väsimus ja 2) paras aeg üle anda. Mis vandenõud siin on?
Ma kahtlustan, et kui inimene ei saa asjadest aru, siis kasutab ta lihtsalt fantaasiat endale maailma selgitamiseks. Muuseas - miks te isonts ise enam teenistuses pole? Ega ometi vanus ... minu teada mitte. Äkki on meil sarnasusi

- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Vaat see artikkel on selles valguses suht piiripealne küll. Miks? Autor kirjutab:affa kirjutas: ↑11 Veebr, 2024 20:56https://www.err.ee/1609249833/rain-terr ... -nork-koht[..] Muidugi on valus pikalt planeeritud plaani näha liiva jooksmas ja Palmi "pika ninaga" jäämas. See tundubki olevat Heremi üks nõrk koht, et ta seab kamraadluse tähtsamaks kunagise kursusekaaslase sobivusest oma mantlipärijaks (kuigi see ei oleks välistavaks asjaoluks).
Kas tõesti on avalikkusele karismaatiline tunduv Herem eelistanud läbi oma nõrkuse Palmi juba aastaid talle sobimatutesse juhirollidesse? Minu väga subjektiivne vastus on, et jah. Seetõttu on kaitseväele isegi hea, et "Heremi ajastu" saab juba nüüd lõpu.[..]
Veel üks piinlikult sõge mõttevälgatus..
Vbl. siseringides liigub mingit infot, mida minusugune tsivilist ei näe, aga mina ei ole märganud, et Herem oleks selle valiku kohta üleüldse mingisugustki arvamust avalikult avaldanud. Nii, et minu vaatevinklist on tegu puhtalt autori luulude pealt ehitatud looga.Ma mõistan Heremi suurt pettumust.
Sisuliselt lõpetas minu teenistuse ühel ilusal õhtul sõit kiirabiga EMOsse. Loodan väga, et meil ei saa selline sarnasus olema.Martin Herem kirjutas: ↑12 Veebr, 2024 13:01 Muuseas - miks te isonts ise enam teenistuses pole? Ega ometi vanus ... minu teada mitte. Äkki on meil sarnasusi![]()
-
- Liige
- Kontakt:
Kogu teemat on proovitud üht- ja teistpidi spinnida ning üledramatiseerida ja ikkagi jääb vägisi mulje, et keegi püüab diskrediteerida olemasolevat juhtkonda, uue KVJ valimise protsessi ja selle pealt väita, et KV on kehvasti ehitatud või kaitsepoliitilised otsused on olnud valed. Siin on risk, et osa arvajaid on poliitvõidu saamise lootuses täitmas kasuliku idioodi rolli ning teine osa (ka siin foorumis) proovib teadlikult õõnestada.
Kahtlema ja küsimusi küsima peab, aga kui ühegi tõendita hakatakse fantaseerima, siis on asi kahtlane.
Täna ei ole ühtegi indikatsiooni, et Kaitsevägi ja sh meie diviis oleksid olnud halvasti juhitud. Ei ole ka ühtegi indikatsiooni, et keegi KVJ kandidaatidest teeks seda tulevikus halvasti. Vastupidi, on ilmselged märgid, et organisatsioon tevikuna on arenenud seni paremuse suunas. Full disclosure -- mina näen organisatsiooni reservväelase vaatest ja mitmeid sisemisi mehhanisme ma ei näe. Sellegipoolest, suures pildis oleme minu arvates õigel teel.
Kahtlema ja küsimusi küsima peab, aga kui ühegi tõendita hakatakse fantaseerima, siis on asi kahtlane.
Täna ei ole ühtegi indikatsiooni, et Kaitsevägi ja sh meie diviis oleksid olnud halvasti juhitud. Ei ole ka ühtegi indikatsiooni, et keegi KVJ kandidaatidest teeks seda tulevikus halvasti. Vastupidi, on ilmselged märgid, et organisatsioon tevikuna on arenenud seni paremuse suunas. Full disclosure -- mina näen organisatsiooni reservväelase vaatest ja mitmeid sisemisi mehhanisme ma ei näe. Sellegipoolest, suures pildis oleme minu arvates õigel teel.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
RK riigikaitsekomisjon kiitis Merilo kandidatuuri ühehäälselt/üksmeelselt heaks
https://www.delfi.ee/artikkel/120269602 ... aja-kohale
https://www.delfi.ee/artikkel/120269602 ... aja-kohale
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Paradoks.Rabapistrik kirjutas: ↑12 Veebr, 2024 13:32 Kogu teemat on proovitud üht- ja teistpidi spinnida ning üledramatiseerida ja ikkagi jääb vägisi mulje, et keegi püüab diskrediteerida olemasolevat juhtkonda, uue KVJ valimise protsessi ja selle pealt väita, et KV on kehvasti ehitatud või kaitsepoliitilised otsused on olnud valed. Siin on risk, et osa arvajaid on poliitvõidu saamise lootuses täitmas kasuliku idioodi rolli ning teine osa (ka siin foorumis) proovib teadlikult õõnestada.
Spinnitakse, üledramatiseeritakse, diskrediteeritakse, väidetakse KV kehvasti ehitatud ja kaitsepoliitilised otsused on valed.
Täna ei ole ühetgi indkatsiooni, et ....
Millest siis kogu see jauramine?
Kusjuures ma ei ole kusagilt lugenud, et KV on kehvasti ehitatud ja kaitsepoliitilised otsused on valed olnud? Või on mul midagi kahe silma vahele jäänud.EDIT: Parandan ennast. EKRE esindajate hädakisa läks meelest ära.
Küll, aga on erinevaid artikleid, kus ühe või teise kõrgema tegeväelase kohta otse ja ka läbi lillede halvasti öeldakse. Kas see ei ole probleem?
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Oled sa mõelnud, et kuskohast sai alguse see vahepealne spinn, et "KVJ võib tulla ka väljaspool tegevteenistust"?
Mulle isiklikult tundub, et osad inimesed pole lihtsalt üle saanud sellest, et neile KVJ kohta ei pakutud.
Mulle isiklikult tundub, et osad inimesed pole lihtsalt üle saanud sellest, et neile KVJ kohta ei pakutud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist