Sõja eest välismaale.
-
- Liige
- Kontakt:
Re: Sõja eest välismaale.
Selleks, et aru saada kui hea elu meil siin Eestis ikka on, peab mõnd aega resideeruma mõnes teises riigis. Kui see kogemus puudub, siis võib naiivselt küll arvata, et kuskil on parem.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Seda suhtumist aitaks ju parandada vanad head “asunikutalud”: desertööride vara jagatakse hiljem rindel osalenute või langemise korral nende pere vahel õiglaselt laiali. Las need rikkad kusikud siis põgenevad.
See vastiku Kaja Kallase ja kõvera porgandi narratiiv on kõige ehedam Kremli narratiiv tõrvikukumas, lausa rõve hakkab. Riik ei ole mingi ajutiselt ametis olev poliitik ega nende poolt viljeldav poliitika. Vapsid oleks tõenäoliselt läinud oma riiki ja rahvast relv käes kaitsma, olenemata selles, mida Päts ja Laidoner neile tegid. Nüüd justkui ebasümpaatne peaminister on põhjus oma kodumaa hülgamiseks, siit on ainult üks samm vv väljaütlemiseni:”mis vahet seal on , mis lipp seal Pika Hermani tornis lehvib?”.
Ja selle polariseerumise koha pealt ongi parem, kui punased tarakanid või muidu propaganda poolt mõjutatud lollid kivi alt välja tulevad.
See vastiku Kaja Kallase ja kõvera porgandi narratiiv on kõige ehedam Kremli narratiiv tõrvikukumas, lausa rõve hakkab. Riik ei ole mingi ajutiselt ametis olev poliitik ega nende poolt viljeldav poliitika. Vapsid oleks tõenäoliselt läinud oma riiki ja rahvast relv käes kaitsma, olenemata selles, mida Päts ja Laidoner neile tegid. Nüüd justkui ebasümpaatne peaminister on põhjus oma kodumaa hülgamiseks, siit on ainult üks samm vv väljaütlemiseni:”mis vahet seal on , mis lipp seal Pika Hermani tornis lehvib?”.
Ja selle polariseerumise koha pealt ongi parem, kui punased tarakanid või muidu propaganda poolt mõjutatud lollid kivi alt välja tulevad.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Aga head teed tal minna. Või usaldate selliseid lahingus enda kõrvale?
Sügisel saab KL oldud 20 aastat . Selle aja sisse jääb aasta tegevteenistust Kaitseväes. Aga täna tuleb sein ette . Mitte sellepärast , et viin on kallis või ,et meil on EU kalleim elekter. See viimane ajab aegajalt närvi küll ,aga siiani saame hakkama. Aga kui ma vaatan neid kloune Toompeal või valitsust ,kogu riigiaparaati ja bürokraatiat . Siis mulle tundub ,et mõni aeg tagasi on kuskil tehtud vale pööre ... Siiani on mind usaldatud ,aga arvake mitut meeskonda ma 20 aasta jooksul näinud olen? Harjutad harjutad harjutad ja lõpuks tuleb välja ka . Ja natukese aja pärast vajub kõik laiali. Ja ma tean väga head kohta Vahemere ääres kus ära kulunud põlved talvel ei valuta
Aga ega see minemine siit nii kerge ole .

Selleks et Eestit hinnata, tasub mõned aastad ära käia. Ei oota neid immigrante mingi eriline õnn kuskil välismaal. Kes on pikemalt ära käinud, see saab aru, et päris kodu on ikka üks, mujal oled sa ajutine külaline. Ainult siin saad olla peremees omal maal. Ja kui seal kaugel elu kitsamaks läheb, pannakse samamoodi ühte- või teistpidi riigikoormised peale ja lähed kas liivakotte täitma või somaallaste/eritrealastega veetünni ümber järjekorras tõuklema.
Vahemeremaade kliima kõrbestub ja majandus vaagub hinge, ega seal ilmaaegu pole EL kõrgeim osakaal nendest noortest, kes vanemate leival elavad, ei õpi ega tööta. Samuti on need ilusate vaadetega mereäärsed linnad täis ebaseaduslikke immigrante, Kreeka kaupmehed kurdavad, et elavad juba aastat kümme "nagu sõjatsoonis" ja et ei politseilt ega kindlustustelt pole abi loota. Üks poodnik rääkis, kuidas pärast kolmandat poeröövi paigaldas kuulikindlast klaasist lüüsi poeuksele: sisemise ukse teeb lahti nupust vaid siis, kui välimine on kunde selja taga sulgunud ja klient näeb ohutu välja.
Aga jalga lasknute vara laialijagamine on vana võte, kuidas mobilisatsioon käima saada ja meeste motivatsioon üles. Nii käis see Vabadussõjas ja on praegu käimas tasapisi ka Ukrainas, on kuulda. Kindlasti on selline põhimõte omal kohal ka tulevikus, kus iganes asjad teravaks lähevad. Kui lased jalga, pole sa kelleltki teiselt õigustatud ka enda vara eest võitlemist ootama.
Vahemeremaade kliima kõrbestub ja majandus vaagub hinge, ega seal ilmaaegu pole EL kõrgeim osakaal nendest noortest, kes vanemate leival elavad, ei õpi ega tööta. Samuti on need ilusate vaadetega mereäärsed linnad täis ebaseaduslikke immigrante, Kreeka kaupmehed kurdavad, et elavad juba aastat kümme "nagu sõjatsoonis" ja et ei politseilt ega kindlustustelt pole abi loota. Üks poodnik rääkis, kuidas pärast kolmandat poeröövi paigaldas kuulikindlast klaasist lüüsi poeuksele: sisemise ukse teeb lahti nupust vaid siis, kui välimine on kunde selja taga sulgunud ja klient näeb ohutu välja.
Aga jalga lasknute vara laialijagamine on vana võte, kuidas mobilisatsioon käima saada ja meeste motivatsioon üles. Nii käis see Vabadussõjas ja on praegu käimas tasapisi ka Ukrainas, on kuulda. Kindlasti on selline põhimõte omal kohal ka tulevikus, kus iganes asjad teravaks lähevad. Kui lased jalga, pole sa kelleltki teiselt õigustatud ka enda vara eest võitlemist ootama.
- Katamorgaana
- Liige
- Kontakt:
Just rääkisin ühe tuttavaga, kes ka abipolitseinik vabatahtlikuna. Mailbox pidi umbes olema, et tule aga appi sinna ja siis sinna jne..aasta kohustuslikud tunnid rämedalt lõhki. Riik on nii kuradi õhukeseks viilutatud, et lastakse liugu vabatahtlike peal..aga et tööjõudu juurde palgata..dengi netu rsk. Ja nii on õpetajatega, päästjatega, tervishoiu töötajatega..perse kisub asi siin. See ka mõni edulugu, et oma tuludeklari netis 5min täidetud saan. No ja siis loed siin..ega me KaKa eest võitle..ikka kodu ja pere ja mis iganes eest veel. Ok, võitleme..ütleme, et võidame ka..ja siis rügad veel oma viimaste allesjäänud jäsemetega samasuguste töllide eest nagu KaKa ja Co ka tulevikus..vähemalt on orden rinnus.LupusII kirjutas: ↑19 Veebr, 2024 20:32 Sügisel saab KL oldud 20 aastat . Selle aja sisse jääb aasta tegevteenistust Kaitseväes. Aga täna tuleb sein ette . Mitte sellepärast , et viin on kallis või ,et meil on EU kalleim elekter. See viimane ajab aegajalt närvi küll ,aga siiani saame hakkama. Aga kui ma vaatan neid kloune Toompeal või valitsust ,kogu riigiaparaati ja bürokraatiat . Siis mulle tundub ,et mõni aeg tagasi on kuskil tehtud vale pööre ... Siiani on mind usaldatud ,aga arvake mitut meeskonda ma 20 aasta jooksul näinud olen? Harjutad harjutad harjutad ja lõpuks tuleb välja ka . Ja natukese aja pärast vajub kõik laiali. Ja ma tean väga head kohta Vahemere ääres kus ära kulunud põlved talvel ei valuta![]()
"There is no good government, there is no bad government, there is just the government, and every country is just a labor camp, make no mistake of it".
Kuulge nüüd, nutu ja hala jaoks on teine teema.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Siit tuleb välja, et üldse on keeruline kedagi lahingus enda kõrvale usaldada. Kujutage ette, et sõja-ajal muutub valitsus ja peaministriks saab keegi, kes mõnele koledasti kohe ei meeldi - ning ta otsustab, et sellise peaministri pärast ta küll Eestit ei kaitse. Tundub ju see küsimus mõnele siinkirjutajale olevat põhivabanduseks, miks mitte Eesti eest relv käes välja astuda.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Kohustuslikud tunnid aastas täis, poliitikute eest sõdimine jne... Millest kurat te, mehed, räägite?!?
Ma olen ausalt öeldes küll antud hetkel veidi üllatunud, et siinses foorumis on ka sellise mõttemaailmaga inimesi. Eeldasin siiamaani, et siin on veidike tummisem ja patriootlikum seltskond, kes teab täpselt mille eest nad vajadusel võitlema lähevad.
Ilmselgelt võiks vabatahtlike tegevus rohkem hinnatud olla.
Ilmselgelt ei peaks vabatahtlikud tegema palgaliste tööd, sest viimaseid on liiga vähe.
Ilmselgelt ei nõustu ka mina kõigega, mida 101 tegelast otsustavad või otsustamata jätavad.
Ilmselgelt tuleb probleemidest ka rääkida.
Kui te siiani arvasite, et näiteks KL 48h kohustuslik programm ongi okei või et sõja korral tuleb võidelda riigikogu või peaministri nimel siis no sorri aga te olete vales kohas.
OT lõpp.
Ma olen ausalt öeldes küll antud hetkel veidi üllatunud, et siinses foorumis on ka sellise mõttemaailmaga inimesi. Eeldasin siiamaani, et siin on veidike tummisem ja patriootlikum seltskond, kes teab täpselt mille eest nad vajadusel võitlema lähevad.
Ilmselgelt võiks vabatahtlike tegevus rohkem hinnatud olla.
Ilmselgelt ei peaks vabatahtlikud tegema palgaliste tööd, sest viimaseid on liiga vähe.
Ilmselgelt ei nõustu ka mina kõigega, mida 101 tegelast otsustavad või otsustamata jätavad.
Ilmselgelt tuleb probleemidest ka rääkida.
Kui te siiani arvasite, et näiteks KL 48h kohustuslik programm ongi okei või et sõja korral tuleb võidelda riigikogu või peaministri nimel siis no sorri aga te olete vales kohas.
OT lõpp.
Ja kui Amid Eestisse "päeva lõpuks" appi jõudsid, selgus tõsiasi, et Eestis ei elagi/ei olegi eestlasi.....sellise peaministri pärast ta küll Eestit (kodu) ei kaitse.
Kõik eestlased olevat liikunud "ispaaniatesse", jätkamaks igapäevaseid tähtsaid askeldusi.
Jah, paraku ta nii on. Me oleme ainus Balti riik kelle majandus on languses, järgmisel aastal lisandub automaks ning see asub majandust ja rahakotti omakorda veel pooma. Noortel pole kindlustunnet kui surutakse peale sõjahüsteeriat ja sotsiaalmeediast jooksevad klipid kuidas droonidega üksteist ribadeks lastakse. Paljudel väikesed lapsed hiljuti sündinud ning kenad noored naised kodus ootamas. Tahaksid sa siia jääda kui rinne esimest korda niiöelda üle käib( enne kui jõuavad liitlaste väed ja algab vasturünnak) ja jakuudid eramajadesse tungivad ja pere vägistavad? Ma ei pane ühelegi inimesele pahaks kes vanka eest pagema asub. Ega ka neile kes juba praegu Eestis pettununa siit lahkuvad. Peale tugeva Ukraina toetamise pole antud peaminister väga millegagi õnnestunud. Tegelikult on olukord suisa s*** .
Eks ta soovi korral selline lootusetuse tunne ole jah, Herem jätab ka posti maha.
Aga alati saab ennast lohutada, et vôib veelgi hullemaks minna, "Vene lipp vardasse!" Varro ning "Eesti eest ära!" EKRE vôivad vôimule tulla ning lisaks majanduse lôplikule pôhjalaskmisele anda ka käsu üldse vôitluseta alla anda.
Aga alati saab ennast lohutada, et vôib veelgi hullemaks minna, "Vene lipp vardasse!" Varro ning "Eesti eest ära!" EKRE vôivad vôimule tulla ning lisaks majanduse lôplikule pôhjalaskmisele anda ka käsu üldse vôitluseta alla anda.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
No selleks tuleb rahuajal katsetada, mis puust keegi on. Võimalusi selleks maksumaksja raha eest lausa pakutakse.AndresTy kirjutas: ↑20 Veebr, 2024 7:56Siit tuleb välja, et üldse on keeruline kedagi lahingus enda kõrvale usaldada. Kujutage ette, et sõja-ajal muutub valitsus ja peaministriks saab keegi, kes mõnele koledasti kohe ei meeldi - ning ta otsustab, et sellise peaministri pärast ta küll Eestit ei kaitse. Tundub ju see küsimus mõnele siinkirjutajale olevat põhivabanduseks, miks mitte Eesti eest relv käes välja astuda.
Siinkohal moto KVA akadeemia reklaamlausest: pole tähtis, kes tuleb sinu vastu, kui sa tead, kes seisab sinu kõrval.

Aga noh, ka siin teemas meie foorumi ekretrollid jätavad moraali õõnestamist, kuidas riik on paha ja mõistame kõiki põgenejaid!
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Minuarust praalida ei maksa kahe asjaga
1. kui kange mees ma sõjas/tule all oleks - keegi meist seda ei tea, kes pole olnud
2. kuidas ma siit igal juhul jalga laseks - eriti avalikus meedias - mõelge, kui teie perspektiivne tööandja (või abikaasa) avastab selle ja saab teada, et te olete hingelt argpüks ja pehmo, kes esimese raskuse ees jalga laseb.
1. kui kange mees ma sõjas/tule all oleks - keegi meist seda ei tea, kes pole olnud
2. kuidas ma siit igal juhul jalga laseks - eriti avalikus meedias - mõelge, kui teie perspektiivne tööandja (või abikaasa) avastab selle ja saab teada, et te olete hingelt argpüks ja pehmo, kes esimese raskuse ees jalga laseb.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
-
- Liige
- Kontakt:
Vanad kindralid on kirjutanud et lahingus võib viimane kraavikoer keda eile plaaniti supiks keeta, osutuda kangelaseks ja tuua oheliku otsas kolm vaenlase ohvitseri üle rindejoone.
Ja totaalne Rambo võib ennast kaevikupõhjas täis lasta.
Ja auhind tuleks anda juba sellele kes vastu tulistab.
Nii et jah, keegi ei tea mis täpsemalt saama hakkab, ma isiklikult kardan veidi ka seda Kaitseliidu õllesõprade protsenti, a la "seda peaministrit ei usalda" ja "nägin kleidis meest, pole enam minu riik".
Praegu on minu arvates väike probleem, et iga tolvan võib praalida sellega et on "Kaitseliidu Liige". Ja ajada sinna juurde sellist juttu et tule jumal appi...
Aga noh, vabatahtliku organisatsiooni rõõmud.
Ja totaalne Rambo võib ennast kaevikupõhjas täis lasta.
Ja auhind tuleks anda juba sellele kes vastu tulistab.
Nii et jah, keegi ei tea mis täpsemalt saama hakkab, ma isiklikult kardan veidi ka seda Kaitseliidu õllesõprade protsenti, a la "seda peaministrit ei usalda" ja "nägin kleidis meest, pole enam minu riik".
Praegu on minu arvates väike probleem, et iga tolvan võib praalida sellega et on "Kaitseliidu Liige". Ja ajada sinna juurde sellist juttu et tule jumal appi...
Aga noh, vabatahtliku organisatsiooni rõõmud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline