Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
AMvA
Liige
Kontakt:

Re: Ei tea veel, kelle propaganda

Postitus Postitas AMvA »

isonts kirjutas: 22 Veebr, 2024 10:48 Nõuka ajal tehti KUNSTi, millest pidid kõik õigesti aru saama. Kui ei saanud siis oli kehvasti.
Täna näen kergeid sarnaseid jooni tekkimas. Kellele ei meeldi riigi poolt kinnimakstud teosed saab rahvavaenlaseks tembeldatud.
Aga sa ülse millegagi rahul ka oled?
Peeter
Liige
Kontakt:

Ei tea veel, kelle propaganda

Postitus Postitas Peeter »

isonts kirjutas: 22 Veebr, 2024 10:48 Nõuka ajal tehti KUNSTi, millest pidid kõik õigesti aru saama. Kui ei saanud siis oli kehvasti.
Täna näen kergeid sarnaseid jooni tekkimas. Kellele ei meeldi riigi poolt kinnimakstud teosed saab rahvavaenlaseks tembeldatud.
Teen siia ääremärkuse: Ju ma kah siis olen juba nii vana, et enam kui kord on tahtmine öelda, et "teate ma/me olen/oleme ju kõike seda jama juba näinud..."
(Aga aegajalt saab siiski ka lisada eelöeldud mõttele lauseid, mis kõlavad nagu Ärni mõtted filmist "Siin me oleme": "Ma olen Luki all olnud, ja Kuramaal. Ja ühekorra läks merel slepipaat ümber ja lõi mootori vett täis ja me olime kolm päeva kadunud. Ma mõtlesin, et ma olen kõik põrgud ära näinud, aga ei .... näedsa, saatan saatis veel ühe.") Viimane kord, tõsiküll muigega, sain niimoodi öelda vaadates sedasamust Tartu Kultuuri-aasta avamisüritust. Sest sellist jura küll varem näinud ei olnud (võrreldes varem välja reklaamituga).
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

Huvitav, mina näen, et siin oled sina, isonts, just see kes mingit üheselt arusaadavuse nõudmist taga ajab. Et oleks pidanud ikka teine pealkiri olema ja ikka nii ei sobi jne. Või olen ma millestki valesti aru saanud :dont_know:
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Tänapäeval saab liiga kergelt riigi rahadega KUNSTI ja KULTUURI teha ning selle kilbi taha peituda.
Kasutaja avatar
Che Latino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Che Latino »

"Kunst ei ole kunsti teha, kunst on kunstis kunsti näha!" olevat Lapin öelnud.
Ühtelugu räägin ühte lugu...
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

isonts kirjutas: 22 Veebr, 2024 12:07 Tänapäeval saab liiga kergelt riigi rahadega KUNSTI ja KULTUURI teha ning selle kilbi taha peituda.
Vôtan vastu piiramatus koguses riigi raha ning luban selle eest kôvasti kunsti ja kultuuri teha.
Kas sa aitad mul seda kerget raha hankida? Ma ise ei tea, kuidas..
Võtke teed ja tulge homme jälle..
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Kunstniku ja kirjaniku härra palgale kandideerimine, Kulka stipendiumid/toetused, sokutad oma KUNSTI riigihangetele, kus need kohustuslikus korras ülesse ostetakse, sirgeldad kilomeetrite viiisi raamatuid ja raamatukogud pritsivad pappi, regad ennast autoriühingusse, teed natuke tilulii ja tilulaad ja ja riik maksab tyhjakasseti maksuna kogutud tasu, liitud mõne riigisihtasutusena toimiva teatritrupiga ja palk nagu maast leitud...
Ma pakun, et mitt eühtegi KULTUURI projekti ei tehta ilma maksumaksja rahata. Laulupeost purkisittumiseni. Kõik on suur KUNST ja KULTUUR.
Isegi see puruks pommitatud majade kujutamine on KULKA projekt....
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas Kriku »

Muidugi tehakse, kuigi kulka osa on raamatute kirjastamises tõesti näotult suur.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Rebane11 kirjutas: 22 Veebr, 2024 1:54 Ma pääsesin kunagi Teadusliku kommunismi riigieksamist.
Mulle pandi 3. Öeldi, et te rääkisite kôik ôigesti ja millelegi pole vastu vaielda ega kusagilt kinni vôtta, aga saate ju isegi aru, et sellise jutu eest me kôrgemat hinnet panna ei saa. Mulle sobis, kôrgem hinne olekski mind häbistanud. Mida neile ka ütlesin ja seda aktsepteeriti. Mis oli täiesti loomulik, sest ôppejôud oli ise varemalt tunnistanud, et ta hakkas teadusliku kommunismi jama ajama ainult sellepärast, et mitte kusagile tehasesse vôi kolhoosi tööle minna.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

isonts kirjutas: 22 Veebr, 2024 13:52 Kunstniku ja kirjaniku härra palgale kandideerimine,
See pole ju sugugi kerge, seal on suur konkurents. Pealegi makstakse vähe.

isonts kirjutas: 22 Veebr, 2024 13:52 Ma pakun, et mitt eühtegi KULTUURI projekti ei tehta ilma maksumaksja rahata.
See on ju täiesti loomulik ja loogiline. Kas siis riigi vôi mône üksiku metseeni vôi vanemate raha eest.
Kogu aja on niimoodi olnud ja teistmoodi polegi vôimalik. Oma raha kulutatakse ainult iseenda kultuuriliseks harimiseks.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

isonts kirjutas: 22 Veebr, 2024 13:52 Kunstniku ja kirjaniku härra palgale kandideerimine, Kulka stipendiumid/toetused, sokutad oma KUNSTI riigihangetele, kus need kohustuslikus korras ülesse ostetakse, sirgeldad kilomeetrite viiisi raamatuid ja raamatukogud pritsivad pappi, regad ennast autoriühingusse, teed natuke tilulii ja tilulaad ja ja riik maksab tyhjakasseti maksuna kogutud tasu, liitud mõne riigisihtasutusena toimiva teatritrupiga ja palk nagu maast leitud...
Ma pakun, et mitt eühtegi KULTUURI projekti ei tehta ilma maksumaksja rahata. Laulupeost purkisittumiseni. Kõik on suur KUNST ja KULTUUR.
Isegi see puruks pommitatud majade kujutamine on KULKA projekt....
Kui mu nina mind ei peta, siis on klassiviha vinguhaisu tunda.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Ja jälle - kust läheb piir? Kui sinu kunst ja raamatud ei kõneta kedagi, siis miks peaks ühiskond sind toetama? Spordiga sama. No ei taha enam midagi teada või kuulda. Milleks raisata raha edulugudele, kui hiljem kuuled dopingust? Tippsport on absurd. Puht tervise huvides pingutatakse ennast vigaseks ja massid vaatavad vaimustatult pealt.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Ajuvaba tekst. Stalini sigalas tehti "rahvale arusaadavat kunsti" ehk siis meremaale jms paska selleks et riik midagi maksaks. Avangardi ähvardasid trellid ja hullumajad ja nälg.

Mis paralleele sa tänapäevaga tõmbad ??? Kui sulle ei meeldi siis mis sorti sanktsioonid sind ähvardavad ?

Hea et sa ikka purkisittumist mainisid, vähemalt üks asi sulle meelde jäänud (30 aastat vana teema ;)
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Rebane11 kirjutas: 22 Veebr, 2024 17:01 Ja jälle - kust läheb piir? Kui sinu kunst ja raamatud ei kõneta kedagi, siis miks peaks ühiskond sind toetama? Spordiga sama. No ei taha enam midagi teada või kuulda. Milleks raisata raha edulugudele, kui hiljem kuuled dopingust? Tippsport on absurd. Puht tervise huvides pingutatakse ennast vigaseks ja massid vaatavad vaimustatult pealt.
Spordi osas nõus. Aga kuidas kindlaks teha et kunst ei kõneta kedagi ? Selge see et Akadeemiat ostetakse 100x vähem kui Kroonikat. Ja Masingu luulekogule leiaks kah vist 100 ostjat maks, samal ajal kui mõne idioodi "eneseabi" raamatuid trükitakse 10000.

Muuseas, osad kunstnikud elavad ilma kulkata ja on väga avangardsed - nt Rajangu pani omal ajal päris julmalt performanceid ja elas oma teoste müügist.

Kui üldse mingilt "kultuurilt" raha ära võtta siis ooperiteater ja eurovisioon.. krt need elaksid piletirahast ära küll ja mingit kõrgkultuuri seal küll pole.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Oh, mu vanem tütar kokku 7 aastat Kunstiakadeemias kolanud vaatamata minu hoiatustele et klassikuks saab peale piinarikast näljasurma. Praegu leidnud endale ausa ameti ühes kirjastuses disainerina.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist