vaatasin ka sealt, hinnad on head. Samas on neil 24J piirang peal vastavalt riigi seadustele. Kuigi lahkesti jagati juhendit kuidas gamo püssidel piiranguid eemaldada. vaatan mis seis palgapäeval on, vb võtan midagi ligi. post on 25 euri.Kuusik83 kirjutas: ↑19 Apr, 2023 15:09 Ise ostsin mõni aasta tagasi õhupüssi sealt: https://www.mundilar.net/en/
Hinnad tihtipeale paremad kui eestis, iga natukese aja tagant ka soodushinnad, pakutakse paljude erinevate tootjate relvi + varuosi ja "tuuning" osi.
Õhkrelvad
Re: Õhkrelvad
need on gaasivinnastatavad ja nõrgemad kui traditsioonilised vedruvinnastatavd?pwn13 kirjutas: ↑22 Sept, 2023 6:54vaatasin ka sealt, hinnad on head. Samas on neil 24J piirang peal vastavalt riigi seadustele. Kuigi lahkesti jagati juhendit kuidas gamo püssidel piiranguid eemaldada. vaatan mis seis palgapäeval on, vb võtan midagi ligi. post on 25 euri.Kuusik83 kirjutas: ↑19 Apr, 2023 15:09 Ise ostsin mõni aasta tagasi õhupüssi sealt: https://www.mundilar.net/en/
Hinnad tihtipeale paremad kui eestis, iga natukese aja tagant ka soodushinnad, pakutakse paljude erinevate tootjate relvi + varuosi ja "tuuning" osi.
Lihtsalt huvipärast küsin- milleks teil neid 24+J õhupüsse vaja on? Nende võimsate vedrupüssidega suht ebamugav lasta, teevad palju lärmi jne. Minu 16 J õhukas laseb ilusti 5-6 khilisest vineerist jäbi ja 50m sihtmärkide pihta igati täpne. Jänesejahile plaanite minna?pwn13 kirjutas: ↑22 Sept, 2023 6:54vaatasin ka sealt, hinnad on head. Samas on neil 24J piirang peal vastavalt riigi seadustele. Kuigi lahkesti jagati juhendit kuidas gamo püssidel piiranguid eemaldada. vaatan mis seis palgapäeval on, vb võtan midagi ligi. post on 25 euri.Kuusik83 kirjutas: ↑19 Apr, 2023 15:09 Ise ostsin mõni aasta tagasi õhupüssi sealt: https://www.mundilar.net/en/
eks nad soovi kahjuri jahile minna.
https://youtu.be/s2seZozqpFs?t=78
Endale sai vedruvinnastatav õhupüss hangitud kodu ja lähedaste kaitseks, kuna ühele naabrijõmpsikale osteti Daisy, mida siis laialt reklaamiti. Ja tal rajakal tekkis komme minu pereliiklmete pihta märki lasta.
Paari vastulasu järel korjati jõmpsikalt relv ära. Et lask mõjusam oleks ja käiks distsiplineeriv ja psühholoogiliselt mõjuv pauk, sai kuulile järgi tilk toiduõli lisatud. Hakatigi arvama, et on tulirelv ja muututi sellevõrra viisakamaks.
nüüd on rahu ca 20 aastat maapeal. mõnikord mõnele rotile saab kiiremat jooksu tehtud...
https://youtu.be/s2seZozqpFs?t=78
Endale sai vedruvinnastatav õhupüss hangitud kodu ja lähedaste kaitseks, kuna ühele naabrijõmpsikale osteti Daisy, mida siis laialt reklaamiti. Ja tal rajakal tekkis komme minu pereliiklmete pihta märki lasta.
Paari vastulasu järel korjati jõmpsikalt relv ära. Et lask mõjusam oleks ja käiks distsiplineeriv ja psühholoogiliselt mõjuv pauk, sai kuulile järgi tilk toiduõli lisatud. Hakatigi arvama, et on tulirelv ja muututi sellevõrra viisakamaks.
nüüd on rahu ca 20 aastat maapeal. mõnikord mõnele rotile saab kiiremat jooksu tehtud...
Ajakirjanduses oli lühidalt juttu et uue aasta alguses plaanib riik üle vaadata õhkrelvade,stardipüstolite jm relvasarnaste esemete kohta käivad seadused...kas on võimalus et need 24+j püsside omanikelt hakatakse nõudma relvaluba, kasvõi mingis lihtsamas variandis, kui nüüd taustaks mõelda sellele et Eesti seadused on näiteks õhupüsside osas üsna liberaalsed, võrreldes paljude Euroopa riikidega? Üsna usutavaks pean aga et varsti tuleb õhupüssid, stardipüstolid jm osaliselt punaseks värvida et aidata politseil tuvastada ja vahet teha...see soov on riigil vist olnud juba aastaid, aga ehk nüüd võetakse päriselt ette?
Akf olavsu1 kirjutas: ↑29 Nov, 2023 12:15 ...rajakal tekkis komme minu pereliiklmete pihta märki lasta.
Paari vastulasu...

Mis siin imestamisväärset? Tavaline elu, kraadest kiusupunni jõmpsikas vs kiusuohver. kord kiusamise ohvriks langenuna saadab see sind kogu edasise elu. Ainult kiusamise vorm muutub.Väino kirjutas: ↑29 Nov, 2023 17:51Akf olavsu1 kirjutas: ↑29 Nov, 2023 12:15 ...rajakal tekkis komme minu pereliiklmete pihta märki lasta.
Paari vastulasu...![]()
jahi plaane pole, aga võimsama püssiga saab kasutada raskemat haavlit ja seeläbi peaks täpsus paranema.ekacariya kirjutas: ↑29 Nov, 2023 10:53Lihtsalt huvipärast küsin- milleks teil neid 24+J õhupüsse vaja on? Nende võimsate vedrupüssidega suht ebamugav lasta, teevad palju lärmi jne. Minu 16 J õhukas laseb ilusti 5-6 khilisest vineerist jäbi ja 50m sihtmärkide pihta igati täpne. Jänesejahile plaanite minna?pwn13 kirjutas: ↑22 Sept, 2023 6:54vaatasin ka sealt, hinnad on head. Samas on neil 24J piirang peal vastavalt riigi seadustele. Kuigi lahkesti jagati juhendit kuidas gamo püssidel piiranguid eemaldada. vaatan mis seis palgapäeval on, vb võtan midagi ligi. post on 25 euri.Kuusik83 kirjutas: ↑19 Apr, 2023 15:09 Ise ostsin mõni aasta tagasi õhupüssi sealt: https://www.mundilar.net/en/
Käsitsi vinnastatavad on ju ainukesed millel vist võimsuse piirangud puuduvad. Surugaasiga töötavatel on piirangud peal.
Jah. Soovitati 4mm läbi puurida.
https://www.upload.ee/files/16011091/1250.pdf.html
https://www.upload.ee/files/16011091/1250.pdf.html
Kui õhupüssist sellist võimsust välja pigistada, väidetavalt muutub ka ebatäpsemaks, just helikiiruse ületamisel. On keegi reaalselt katsetanud/võrrelnud? Näiteks hajuvus 50 m peal? Madalama võimsuse korral olen kuulnud hajuvuseks saadud u. 2 cm (või oli isegi 1,5, ilmselgelt spetsiaalsetes tingimustes, mitte õues tuule käes ja käe pealt lastes ja mingite suvaliste kuulidega).
Kui helikiirust ei taha ületada siis aitab raskemate kuulide kasutamine...siin vist on jälle üks "aga"- väidetavalt töötavad raskemad kuulid paremini PCP püssis ja mitte nii hästi vedrupüssis, kuna vedrupüssil on suruõhulöögi kestvus rauas lühem kui PCP-l ja raskemal kuulil suurem inerts kiirenduses siis ei kasuta raske kuul vedrupüssil energiat piisavalt ära...noh nii olen lugenud
Viimati muutis ekacariya, 24 Jaan, 2024 21:13, muudetud 1 kord kokku.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Kuul ise ei peagi helikiirusest kiiremini lendama. Ka napilt helikiiruse alla jääva lennu puhul võib õhu lokaalne kiirus kuuli pinnal erinevatel kohtadel olla üle helikiiruse. Ja sellisel puhul on tõesti mõistlik raskemat kuuli kasutada. Sellest vedrupüssi jutust, andke andeks, mina aru ei saanud. Küll aga on raskemal kuulil sellisel puhul see eelis, et see läbistab paremini nii õhku, kui ka märklauda.100 kirjutas: ↑24 Jaan, 2024 14:59 Kui õhupüssist sellist võimsust välja pigistada, väidetavalt muutub ka ebatäpsemaks, just helikiiruse ületamisel. On keegi reaalselt katsetanud/võrrelnud? Näiteks hajuvus 50 m peal? Madalama võimsuse korral olen kuulnud hajuvuseks saadud u. 2 cm (või oli isegi 1,5, ilmselgelt spetsiaalsetes tingimustes, mitte õues tuule käes ja käe pealt lastes ja mingite suvaliste kuulidega).
Väiks ehilinemisega aga100 kirjutas: ↑24 Jaan, 2024 14:59 Kui õhupüssist sellist võimsust välja pigistada, väidetavalt muutub ka ebatäpsemaks, just helikiiruse ületamisel. On keegi reaalselt katsetanud/võrrelnud? Näiteks hajuvus 50 m peal? Madalama võimsuse korral olen kuulnud hajuvuseks saadud u. 2 cm (või oli isegi 1,5, ilmselgelt spetsiaalsetes tingimustes, mitte õues tuule käes ja käe pealt lastes ja mingite suvaliste kuulidega).

Tekkis selline küsimus, et millised nõuded kehtivad praegu õhupüsside lasketiirule? Et kui näiteks tahaks turismitalus vastavat teenust pakkuda. Nii palju kui kõrvalt ise näinud olen, siis vist piisab sellest, kui juures on täisealine isik, kes tagab elementaarse ohutuse? Või saan valesti aru?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline