Ajakirjandus on meie ajastu au, mõistus ja südametunnistus

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
Erureamees
Liige
Kontakt:

Re: Ajakirjandus on meie ajastu au, mõistus ja südametunnistus

Postitus Postitas Erureamees »

Paraku tuleb eelpool esinenud džentelmenidega nõustuda.
affa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas affa »

affa kirjutas: 29 Veebr, 2024 17:05
"Olles läbinud erinevad juhtimistasandid kaitseväes, juhtinud kaitseministeeriumi osakonda ja osalenud rahvusvaheliste staapide tegevuses jõudsin järeldusele, et kaitseväe süsteemis edasi pürgida palju võimalusi ei ole." (Kolm tundi hiljem saatis kaitseväe peastaap toimetustele selle lause kohta uue teate, et "pressiteatesse oli sattunud ekslikult vale lause kindralmajor Palmilt, mida ta ei öelnud". - toim).
https://www.err.ee/1609267500/kindralma ... st-reservi

Tuleb välja, et isonts eksib..
Õhtune AK afišeerib tsenseeritud lauset taas Palmi sõnumina. Tra nagu Lily baarist oleks Nelli Teatajasse reklaami tellitud..
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Lihtsalt googeldasin:
Sõna vägi on suurem kui sõjavägi...
Kord lendu lastud sõna enam tagasi võtta ei saa.
Kui mõtled, siis ära ütle. Kui ütled, siis ära kirjuta. Kui kirjutad, siis ära alla kirjuta. Kui alla kirjutad, siis ära imesta.
jne....
affa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas affa »

Mis ma tahan öelda - väidetav artikkel, milles väidetavalt on ülekohtuselt süüdistatud, sisaldab vihjeid, mille kohta on inimlikult mõistetav, et tahetakse täpsustust. Ja Berendson, mulle tundub, on etapiviisiliselt üllatavalt kvaliteetselt informeeritud, või alternatiivselt - etapiviisiliselt afišeerib oma informeeritust. Ma tahan öelda, et ei ole Rahvusraamatukogu kvaliteet, vaid pigem Rahvusraamatukogu naabrite või naabrite konkurentide kvaliteet.
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Kas Sa mõtled rahvusraamatukogu naabrite konkurente Narva jõe tagant?!
affa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas affa »

Konkurentide all pean põhiliselt silmas kõiki Rahvusraamatukogu naabrite sees- ja väljaspool piire tegutsevaid konkurente. Ja kuna mul ülearust pooltteist tuhandet ei ole, siis täpsustan, et ei väida, nagu pärineks Berendsoni info Rahvusraamatukogu naabrusest või naabrite konkurentidelt, vaid viitan nende teabega sarnaselt kõrgele kvaliteedile.
Oeh, kohe palju kuivem, puhtam ja muretum tunne!
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Berendsoni lulla, kuidas ta isand Palmi veidi rohkem kui 45-minutilise "materjali kogumisega" kohalt kangutas...
KINDRAL PALMI LAHKUMINE | Risto Berendson: see, mida poliitikute kambakaks üritatakse maalida, on tegelikult midagi enamat

Olles parajasti Eestist kaugel eemal, avastasin uudiseid tudeerides, et põhimõtteliselt omistatakse mu ühele hiljutisele kirjatööle Õhtulehes suures osas kõike seda, mis viis kindral Veiko Vello Palmi ootamatu lahkumiseni kaitseväest.

Ma ilmselt oleks ise Palmi asemel sarnase otsuse teinud, kui ühtäkki selgub, et usaldust lihtsalt enam ei ole. Selles mõttes, et jah, ilmselt oligi see karm lugemine.

Iga lugu saab siiski kuskilt alguse. Selle loo käivitajaks oli üks riigimeedias ilmunud arvamuslugu, mis oli täis arusaamatult ründavat tooni ja ühte valeväidet kaitseväe uue juhi kandidaadi (kolonel Andrus Merilo) aadressil. See toon tundus kahtlaselt tuttav ja ma arvasin end teadvat, kust see tuleb.

Autor ise on kuuldavasti uhkusega rääkinud, et see kirjatöö sai paberile vaid napi 45 minutiga. Seetõttu ma mõistan selle puudusi.

Aga jah, see kirjatöö oligi selle „saatusliku“ reporteritöö käivitajaks. Me lihtsalt pidime välja selgitama, miks tegelikult Palm armeejuhi kohast ilma jäi.

Mul läks selleks aega veidi rohkem kui napid 45 minutit. Täpsemalt kaks päeva. Kolleeg Kristjan Väli küsitles ka mõnda inimest ja tagasiside oli sarnane. Me ei rääkinud ainult poliitikute, vaid ka kaitseväe ja kaitseliiduga. Nii et kõik see, mida kindral Riho Terras nüüd meedias poliitikute kambakaks üritab maalida, on tegelikult midagi enamat.

Panin tulemuse võimalikult ausalt kirja. Mõned asjad jätsin välja, et mitte liiga haiget teha. Aga selgub, et ikka tegin.

Jah, tagantjärgi targana pidanuksin vast loo ülesehitusel olema diplomaatilisem. Samas, liiga ümmargune ajakirjandus on üks jube asi. Aga mul on kahju, et Palm läheb. Isegi „vaenlased“ ütlevad, et tark inimene on. Ma vabandan. Kahju on.

Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Lemet kirjutas: 06 Mär, 2024 10:43 Berendsoni lulla, kuidas ta isand Palmi veidi rohkem kui 45-minutilise "materjali kogumisega" kohalt kangutas...
KINDRAL PALMI LAHKUMINE | Risto Berendson: see, mida poliitikute kambakaks üritatakse maalida, on tegelikult midagi enamat
... Iga lugu saab siiski kuskilt alguse. Selle loo käivitajaks oli üks riigimeedias ilmunud arvamuslugu, mis oli täis arusaamatult ründavat tooni ja ühte valeväidet kaitseväe uue juhi kandidaadi (kolonel Andrus Merilo) aadressil. See toon tundus kahtlaselt tuttav ja ma arvasin end teadvat, kust see tuleb.
Autor ise on kuuldavasti uhkusega rääkinud, et see kirjatöö sai paberile vaid napi 45 minutiga. Seetõttu ma mõistan selle puudusi...
Kas keegi oskab viidata? Ise ma ei suutnud sellist Merilo kohta käivat rünnakut leida.

Märkus : Kummaline , et see Merilo kohta käiv artikkel ja Palmi kohta tehtu valmisid sama ajaga - 45 minutit! Kas on ka muid sarnasusi?
:scratch:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

https://www.ohtuleht.ee/1102353/kindral ... agi-enamat
Berendsoni artikkel võttis 45 minuti asemel 2 päeva.
https://www.ohtuleht.ee/1101023/intriig ... en-kindral
Merilo kohta ei tehtud artiklit. Ma saan aru, et artikkel kirjutati Palmi kohta ja seal mainiti ka Merilot. Valesti, aga artiklis ma ei pannud valeväidet Merilo kohta tähele. Valmis väidetavalt 45 minutiga:
Viide sellele artiklile :
https://www.err.ee/1609249833/rain-terr ... -nork-koht
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Mida sellest Berendsoni artiklist arvata? :scratch:

On ebatäpne ja üldistav. Ja ikkagi anonüümsetele väidetele tuginev.
Lisab tagantjärele ja üleolevalt - "... no ma vabandan ka, vist..." (minu isiklik arusaam).
Nagu kohtualune kohtupingist ohvrite, sooviga, et kohtunik märkaks, kannatanud polegi olulised.

:idea: Tagantjärele targutus, sest sai ise ka aru, et läks konkreetsete inimeste vastu anonüümsete allikatega vehkides üle piiri.

Minu isiklik arvamus, rohkem sellel konkreetsel teemal ei arutle.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
affa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas affa »

KALLE LAANET ⟩ Kui ma olen sekkunud menetlustesse, siis tõestage seda!
https://arvamus.postimees.ee/7978197/ka ... stage-seda

Kirbud-kirbud hundionu..
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

USA-s avastasid ajakirjanikud, kuidas Georgia osariigis suurfirmade lobistid ja poliitikud koostööd teevad erinevate seaduste-toetuste ettekirjutamisel.
Seda siis kohaliku politsei valve all.
If you’re wondering why these trillion dollar bills keep getting passed even though they’re so terrible it’s because these bills are being written by corporations that own our politicians.

Undercover video here proves it.

It’s all a scam.
https://twitter.com/Bubblebathgirl/stat ... 4548946153
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
affa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas affa »

affa kirjutas: 12 Mär, 2024 16:59
KALLE LAANET ⟩ Kui ma olen sekkunud menetlustesse, siis tõestage seda!
https://arvamus.postimees.ee/7978197/ka ... stage-seda

Kirbud-kirbud hundionu..
Mihklipäevasi see kevad meeldivalt tihti..

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1202 ... eti-palgal

LISATUD:
https://www.err.ee/1609295352/eesti-eks ... st-lahkuma
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Postimees mälestab tapetud Hezbollahi terroristi mälestusküünlaga???
Screenshot 2024-03-31 at 23-10-38 Iisrael Liibanonis hukkus õhurünnakus Hizbollah raketiüksuse komandör.png
https://maailm.postimees.ee/7990803/iis ... e-komandor
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krijgsvolk »

Just hetk tagasi käisin üle tüki aja meie "peavoolu meediat" :mrgreen: kaemas ja avastasin sellesama Postimehe " 31.03. üles riputatud, minu arvates, demonstratiivse poliitilis- visuaalse, demarši, mille kohta akf Ruger oli juba postituse teinud.
Huvitav, praegu on ju 2. aprill kl 01.44 ja Postimehe kaastundeavaldus Hezbollale ripub ikka täiesti rahulikult üleval. Sellisel juhul aprillinali see polnud. Kas jälle mingi vasakpoolse "kõige hea poolt ja kõige paha" vastu võitleva tibiajakirjaniku töö? :evil:
Kas see "isamaalise" väljaande toimetuses ongi siis absoluutne enamus pooletoobised!? :wall: Ja pole ühtki ajakirjanikku kes juhtkonna tähelepanu juhiks sellele nn apsule? Rumal on arvata, et seda Iisraeli saatkond ei märka.
Või ongi tegemist omamoodi poliitilise deklaratsiooniga: a la toetame "palestiinlasi", ikka Jõest Mereni loosungit, st ajame juudid merre- jne retoorikat?
Või ei saa ma asjadest enam aru?..
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist