Militaarleiud kaevudest, jõgedest, järvedest, merest ...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
stuka
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas stuka »

Sukeldumine sääres eriloaga?Kas meres mitte liiv pole enda alla,huvipakkuva matnud
ooblää
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Hiiumaal,x kohas, pole vaja sukelduma minnagi.Vaja minna vaid põlvist saati vette.Sobrada liivas jalaga või käega ja igasugu üllatusi tuleb lagedale.Aga ei soovita,sest palju metalli on seal osaliselt ära roostetanu,servad teravad.Lõiguvad hästi.Ja mõni vöörkeha võib veel isegi ka pauku teha.Miks seal niipalju neid sõjaaja jäätmeid on?Sest seal lasti täislastis laskemoona laev õhku.Ohutuse mõttes rohkem kohavihjeid ei anna. :twisted:
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Kasutaja avatar
desert eagle
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas desert eagle »

No ma ei tea kuidas täpselt seadus seal säärel sukeldumist ette näeb aga igaljuhul ei hakanud ka piirivalvega vaidlema.Teadmiseks veel niipalju et majakast paremale poole eriti tore seal põhjas ei ole.Esiteks on seal kõik kohad täis suuri dessantpraamide tükke ja lisaks on väga pikad ja tihedad vetikad kuhu võib kinni jääda.Ühe laeva mootori on meri välja ka ajanud see on praegu kaldal kruusa all,paljasilmaga näha ei ole.Suvel vähe kraapisin seda välja. Kruusaalt ilmus nähtavale aukartust äratavate mõõtmetega väntvõll,ülejäänud osa on aga suht sügaval kruusa sees.
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Tormiga tuleb merest igast huvitavaid asju välja.2cm flaki kesti,siis raadioaparaatide mähiseid ja muid juppe.Siis kaks saksa haubitsa 15cm sahka. 12cm ja 8cm miinipilduja taldu.Siis ranna kruusast kaevasime mingi generaatori välja.Ja siis viimase tormiga tuli kruusa seest 9 miinitraali raskust.
Kasutaja avatar
sworbe
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sworbe »

Sääre piirivalve punkt peaks suveks oma tegevuse olema lõpetanud.
Miks mitte!
vdreving
Liige

Postitus Postitas vdreving »

Nüüd selle leitud kuulipritsiga hädas nagu L.... lapsega.Krt. oleks teadnud poleks üldse teist välja kaevanud. Asi nii,et minu eemalviibimise ajast kallilt kodumaalt on pollareid jõudnud tüüdata suur hulk igasuguseid tegelasi,kes kõik arvavad,et see prits just neile kuulub. Kõige tipuks tuli veel ühe ametkonna poolt sinna kuri kiri sõjariist kohe neile üle anda. Ei mina ega politsei suuda mõista,miks keegi nagu minuga ei räägi.? Inimene leiab ajaloolise väärtusega asja,tahab seda seadustada vastava kampaania käigus,ei ole keeldunud muuseumitega koostööst ja nüüd pannakse selline kits maha. Oleks siis parem olnud,kui oleksin asjanduse maha müünud või tagasi maasse kaevanud? . Riigiga muidugi on päris tülikas jamada.Kuna mingil määral sõltun mõnedest ametkondadest siis kindlasti tekib nüüd kevadel igasuguseid tõrkeid kaevelubadega jne. Pole hullu lähen Lätti ja kaevan seal rahulikult edasi. Juhul,kui ma sellest rauatükist ilma jään siis seda pole mõtet kellelgi vaatamagi minna.Lihtsalt tühi kest.Käepidemed plaadiga,jalad ja laskemoon minu valduses,nii,et pritsi päritollu saajad iialgi tõestada ei saa.Ja negatiivse lahenduse korral neid asju keegi ei näe. Laupäeval lähen ja saen väheke jääd ja venitan mõned enam - vähem samasugused asjad veest välja,venitan nii,et igale muuseumile jätkub,aga Toonela pritsi ilma kohtuta käest ei anna.
meesmetsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas meesmetsast »

Hoia kõva ja mine lõpuni...aga kuidas saab lihtsalt keegi tulla ja öelda (eeldan, et eraisik) et see kuuliprits on minu oma? :lol: Või siis ametkond? :lol:
Kasutaja avatar
west
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas west »

Ville tunnen kaasa,aga pea vastu!!

Muideks kui ma seda lugesin;-

(Ville! Mida Sa jälle korda oled saatnud! Kuna Sul mõistus pähe tuleb?
Või oled liiga tark?)

Siis oli juba ette aimata et Tartu Muinsuskaitse seda nii ei jätta :)

Olgu ma neetud kui sealt kaebusi pole tulnud :lol: :lol:
vdreving
Liige

Ametkond,ikka ametkond.Tegid teised kohe päris ametliku pöördumise politseile. Tegemist mingi lahmimisega. Kohtuliku lahendi puhul peavad ametkonnad tõestama üsna palju leidmisega seonduvaid fakte ,mida kindlalt teha ei suudeta,praegusel hetkel tegemist siiski minu isikliku varaga. Asi äkki leitud üle 5 aasta tagasi jne.jne..Siit algab seaduste kehtetuks muutumine,selle peaksid isehakanud tsekistid endale selgeks tegema. Selle asemel,et jahuda selle õnnetu rauatüki ümber oleks võinud need nõudjad minna näiteks nõupidamisele,kus oleks otsustatud Pronksmehe saatus.Sinna ei saanud see ametkond kuidagi oma esindajat saadetud( vt.02. märtsi" Postimeest" ) . Muidugi on oma ebatervet huvi politseis üles näidanud terve rida muuseume,kes ka kõik ette kujutavad,et asi neile kuulub. Muidugi on kindel,et kui asi minuni jõuab siis need muuseumid võivad küll asjast suu puhtaks pühkida,kuna minuga pole keegi v.a Tartu ,ühendust võtnud. Ma arvan,et asju nii ei aeta,et lihtsalt pähe astutakse. Alati on võimalik ja viisakas rääkida, ja rääkida saab mõistlikult alati.Praegu on küll tunne,et vanad Breznevi ajad jälle tagasi, Eks näeb,mis sellest välja tuleb ,hoian asjaga kursis ja võib tulla väga õpetlik story teemal: Kas elame õigusriigis? või " Kas relvakorjamise kampaanial on mitu tahku? ". Aega on ,raha ka võib pulli pärast riigiga kohtusse ka minna. Siiski ei taipa miks esitati nii loll nõue? Ma ei ole ju kuidagi keeldunud koostööst muuseumitega.
vdreving
Liige

Mis siin ikka kaasa tunda? Ega mul sellest rauatükist kahju pole.Kahju on sellest,et nii paju on kõrgrtel kohtadel lolle inimesi,haige värk täie laksuga! Aga seda ma luban,et kiibitsejatel kerge ei saa olema.
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

on ikka türblid. jõudu võitluseks!
Uitaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Uitaja »

Inimene leiab ajaloolise väärtusega asja
Kui sa ise arvad, et leidsid ajaloolise väärtusega asja, siis see ongi kohe riigi ajutise kaitse all ja võidakse tunnistatada mälestiseks kultuuriministri käskkirjaga Muinsuskaitseameti eksperdihinnangu ja Muinsuskaitse Nõukogu ettepaneku alusel.
Muide, tundub et kuulipilduja jäänused pole ei leid ega peitvara, et sa tegelikul hõivasid peremeheta asja - Asjaõiguse § 96. (3): Asi on peremehetu, kui see ei ole veel olnud kellegi omandis või kui omanik on valduse lõpetanud omandist loobumise tahtega.
Viimati muutis Uitaja, 17 Mär, 2007 8:46, muudetud 1 kord kokku.
vdreving
Liige

Need asjandused,mis leiust ajaloolise eseme teevad on kenasti minu valduses.Et asi on ajaloolise väärtusega( riismed,mis on politseis) seda mina kindlasti ei arva.Asi on vaid oma terviklikkuses ilmselt ajalooline. Edasi võib minna ka nii nagu ütlesin: Asi leitud äkki viis aastat tagasi oma talu lakast.No näiteks viie ehitaja juuresolekul.Jne,jne.Muidugi väänamist tuleb kõvasti. Leian,et oleme võrdses seisus pool asja on minu käes ja väga sügavale maetud,teine tühisem pool võib sattuda ehk tõesti riigile,kuid ilma terviklikku väärtust omamata.
vdreving
Liige

Mehed mina vahepeal mõtlesin,et teen endale puust pea otsa ja hakkan riigiametnikuks.Siis annan välja seaduse muudatuse seaduse,mis lubab kõik antiigipoed ja kogujad 100 aasta vanustest asjadest lagedaks teha.Kultuuriväärtused tuleb riigi kaukasse koguda, siis lasen kõik maa sisse kaevata,las mädanevad seal edasi . See nüüd selleks,eks järgmistel valimistel kandideerin. Olen üsna mitmetelt tõsiseltvõetavatelt taatidelt kuulnud,et Parika raba vahele oli üsna palju laugastesse relvi uputatud.On keegi midagi kuulnud? Mulle näitasid mehed mitut laugast,kus paari voorivankri sisu peaks olema. Pole veel asja lähemalt uurinud,kuid niisama jalutades on nii mõndagi tulnud. Rabatöölised leidsid kaks vinti jne. Nädalavahetusel plaanis Mustla kanti õngitsema minna.Pidavat olema palju asjakesi vette loobitud.Eks näeb.
Uitaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Uitaja »

Ma liigun juba üle aasta Mustla kandis aga sõjaaegseid asju eriti ei leia :roll:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline