Viktoriin

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
kulda18
Liige
Kontakt:

Re: Viktoriin

Postitus Postitas kulda18 »

Õnne on igal sõduril vaja. Pigem pidadas major Nõmme silmas midagi, mis aitaks pioneeril täita ülesandeid, mis on seotud millegi ehitamisega. Aga ka muu organiseerimisega.
Te ei usu mind juba siis, kui ma räägin maistest asjadest, kuidas te usuksite siis, kui ma teile räägiksin taevaseid asju?" Joh. 3,12
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Nõmmet tean, suurt ei pea tast, aga pakun märkmikku. Või pliiatsit.
professional retard
kulda18
Liige
Kontakt:

Ei, nagu ütlesin pole tegemist konkreete esemega. Sama omadust peetakse ka veebli ametiga kaasas käivaks ning kohtupidamisel nõugude armee praporštšiku üle võis seda samuti arvesse võtta.
Te ei usu mind juba siis, kui ma räägin maistest asjadest, kuidas te usuksite siis, kui ma teile räägiksin taevaseid asju?" Joh. 3,12
lootsik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lootsik »

Kas järsku "lõhnad juures" või "pisut võtnud" ?
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

"kombineerimisvõmet".
Georges
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Georges »

Luulelendu?
kulda18
Liige
Kontakt:

Peetril on juba soe. See omadus on abiks, kui tuleb näiteks tõkestamiseks hakata ettevalmistusi tegema.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

loomingulisust
kulda18
Liige
Kontakt:

Tundub, et vastust ei tule ja vastan ise ära. Major Madis Nõmme arvas, et heal pioneeril on vaja talupoja mõistust ja varga silma. Huvitav, et kontrollgrupp, kelle peal küsimust proovisin arvas hiljemalt praporštšiku vihje pealt enamvähem ära. Järg vaba.
Kasutaja avatar
Siki
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siki »

Kasutame vaba järge 8)

Piibli Vanas testamendis on muuseas kirjeldatud ka sõdureid ja nende varustust. Ühes kirjakohas mainitakse, et sõjameestel on lisaks relvastusele (mõõk, kilp, oda..) kaasas veel üks oluline varustuselement. Mis see oli?
Kasutaja avatar
Siki
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siki »

Vihje- küsitav on kaasaegsemal kujul kasutuses ka tänapäeval, Eesti Kaitseväes samuti. Otstarvet on Vanas testamendis kirjeldatud väga spetsiifiliselt :P
Georges
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Georges »

Tekk?
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Igal sõduril pidi olema väike kepike (pulk), millega saaks auku kaevata, kuhu ta oma ihu kergendab. Eraldi mainiti, et selleks tegevuseks peab sõjamees laagripaigast eemale minema. Uuemates piiblitõlgetes on kepikese asemel juba labidas. Kepike oli kirjas minu vanaisa piiblis, mida poisikesena uurisin.
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Kasutaja avatar
Siki
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siki »

asjaajaja kirjutas: 15 Mär, 2024 20:08 Igal sõduril pidi olema väike kepike (pulk), millega saaks auku kaevata, kuhu ta oma ihu kergendab.
Just, selle loen õigeks! Selline lihtne kühvel, tänapäevase sõdurilabida eelkäija. Ma ei lugenud seda eestikeelsest Piiblist, vaid ühte inglisekeelset tõlgendust, kus mainiti ka olulist põhjust fekaalide matmiseks- kui Jehoova ise peaks tulema öösel sõjameeste laagrit kontrollima, et ta siis kaka sisse ei astuks :oops:

Akf! asjaajaja saab nüüd esitada uue küsimuse või järje vabaks anda.
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Pean vist järje vabaks andma, sest olen foorumis suhteliselt harv külaline ja ei tahaks, et viktoriini mõttelõng minu viivituste pärast ära hanguks.
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline