Viktoriin

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
MeelisV
Liige
Kontakt:

Re: Viktoriin

Postitus Postitas MeelisV »

Lihtne vaheküsimus.
Võiks aususe peale mitte googeldada sest sealt lihtne leida vastus.

Kes on droon ?
EiTahaÖelda
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EiTahaÖelda »

Lesk- ehk isane esilane, ingl k. Aga seda ma ei tea, miks sel sõnal selline orja maiku tähendus on, kuna need tüübid teevad ainult ühte tööd...
MeelisV
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MeelisV »

Lihtne küsimus ja kiire õige vastus.
Huvitav jah miks nii ühte kui teist drooniks nimetatakse.
Kasutaja avatar
Siki
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siki »

Guugeldades tuleb välja, et sõnal "drone" on lihtsalt mitu erinevat ja lausa vastandlikku tähendust. Üheaegselt tähendab see nii "rutiinse ja raske töö tegija" kui ka "parasiit, kes lillegi ei liiguta". Isamesilased-droonid on siis need viimased.. ja mehitamata lennuvahend sai nime sumiseva heli järgi, mida ta tekitab. Sumiseb nagu isamesilane (drone). :roll:
gorilla
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gorilla »

Pilt
-he not to go to war, she not to go to a dance.
EiTahaÖelda
Liige
Kontakt:

Minu poolt küsimus: mispärast on telefoni ekraaniklaviatuuril tähed üksteise all ilusti veergudes (minu telefonil 2 rida 3-st, kolmanda lükkab uppi shift või erinev tähtede arv vms), aga arvuti klaviatuuril ei ole tähed üksteise all, vaid pigem iga rida natuke nihkes?

Vastuse leiab Wikipedia QWERTY artiklist, aga ehk õnnestub terve talupoja mõistusega ka hakkama saada.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Inimese sõrmede füsioloogia pärast - kui langetada sõrmed vabalt klaviatuurile siis vaadake kuidas need paiknevad. Vahepeal siin katsetati ka veelgi ergunoomilisemat klaviatuuri, millel pole klahvid ühel joonel, vaid keskelt tuleb murdekoht aga nood pole eriti popiks saanud kuna valdav enamus on siiski ühenäpu-tehnikas tippijad.
klaver.jpg
klaver.jpg (10.5 KiB) Vaadatud 1057 korda
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

Klaviatuur on ju pärit kirjutusmasinalt, kus hoovastik ei oleks saanud toimida, kui klahvid oleks otse üksteise all olnud. Ka klahvipaigutus oli/on seotud sellega, et klahve kiiresti vajutades kirjutusmasina hoovad üksteise taha ei takerduks. On tehtud katseid seda paigutust muuta, kuid kesise eduga.
EiTahaÖelda
Liige
Kontakt:

Loen õigeks AFK Marvin'i vastuse. Iga klahvi keskel oli hoob, mis vajas ruumi.
AKF Walter'i pakkumise vastu räägib klahvide reaalne positsioon - ZSE joon on päris kõvasti rohkem kaldus, kui käte asend.
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

Minu poolt on küsimisjärg vaba.
fredeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fredeg »

Vastasin küll viimati viimsel suvel, aga kui järg vaba, küsin.

Teame anekdoote, kus keegi suri õnnetuses, sest kukkus noa otsa ja nii 12 korda järjest.

Üks väejuht, vähemalt ametlikult, sooritas enam-vähem nii enesetapu. Pussitas end kuus korda - viis korda vasakusse kopsu ja korra südamesse. Kes?
Ta ei ole eriti tuntud, kuulsam on lahing, mille ta kaotas

Lihtsam küsimus ka - mitu paavsti elab Vatikanis arvestatuna ruutkilomeetri kohta?
fredeg
Liige
Kontakt:

Lisan, et väejuht langes kaotatud lahingus vangi ja sooritas enesetapu varsti pärast vabanemist 6 kuud hiljem.
Lahingu võitja oli 'legend juba eluajal' ja hukkus selles lahingus. Tema surmajärgne lugu on seotud joogikõrtega.
fredeg
Liige
Kontakt:

Ma ei taha järge pikalt kinni hoida.
Kõrred olid legendi kohaselt selleks, et brändi(või rummi)vaadist läbi puuritud augu juua. Ei pruugi tõele vastata.

Küsitud tegelase perekonnanime kannavad ka üks sportlane (maailmameister eelmise aastatuhande lõpust) ja filmirežissöör.
fredeg
Liige
Kontakt:

Sõnaga, vabandan. et vahele segasin.

Küsitav oli https://en.wikipedia.org/wiki/Pierre-Charles_Villeneuve

Vatikanis elab 2 paavsti ruutkilomeetri kohta.
fredeg
Liige
Kontakt:

Ega ma tea, kas ei vastatud seetõttu, et ei teatud või seetõttu, et olin vaheletrügija.

Annan veel ühe küsimuse.
Milline tänapäevane riik pidas oma vabadussõda teise riigi territooriumil. Kui neilt endilt küsida, siis põhjus selge, nende endi kodumaa oli sõjapidamiseks liiga väike.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline