Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas maksipoiss »

AndresTy kirjutas: 22 Mär, 2024 11:17 Huvitav, kas selline ostukeskuse müügimehe amet on näiteks pankades mingi karjäärimudeli alustamise kõige alumine aste? Kui palju sealt neid ülespoole tõuseb ja kas üldse tõuseb? .
Nad peaks üldiselt ikka eraldi turundusfirmades töötama, teevad otse- ja telefonimüüki.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

2korda2 kirjutas: 22 Mär, 2024 18:26 Nimelt on mul plaan avaldada üleriigilises lehel kuulutus sisuga "Sellel telefoninumbril võetakse kommertsteadaandeid vastu tasu eest. 50EUR teadaanne. Kõne tegemine loetakse nõustumiseks käesolevate tingimustega"
Siin on variant et teedki endale tasulise numbri.
Elisa tingimused on näiteks siin https://www.elisa.ee/et/elisast/teenust ... nusnumbrid

Üldiselt on õiroliidus sellised numbrid äratuntavate algustega. Eestis teab igaüks une pealt et 900 algavale bordelli numbrile helistada pole hea mõte. Seevastu 800 algusega number on tasuta. Soomes on tasulised 100, 200 ja veel mõned, 800 vist samuti tasuta (mingi klienditugi tavaliselt).
Tasulisest kõnest peab tingimata iga kord teavitama ja nii 10 sekundit alguses peab tasuta olema et helistaja ära jagaks kuhu helistas.
Selle eest hoolitseb operaator ja kui ei hoolitse tehakse protokolliga trahvi.

Niimoodi omaalgatuslikult ja ajaleheüleskutsega endale tasulised kõned organiseerida vististi saab samuti aga seda raha peab siis minema pärast konkreetse helistaja käest küsima. Kui ta üles leiad ja lõhki lööd. Tasulisest kõnest peaks igasuguste direktiivide valguses ilmselt jutu alguses teavitama. Kohtus kõlbab tõenäoliselt sama reeglistik mis operaatoritel et teade tasulisest kõnest, hinnakiri ja 10-15 sekundit tasuta järelemõtlemiseks. Telefonioperaatorit see vast suurt ei huvitagi kuid ega ta vahendajaks ka ei hakka.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Minul oli teistsugune kogemus. Halba aimamata sisenesin apteeki ja leti taga oli kaks noort siledat poissi. Olin selliseid ikka apteegi ukse taga kohanud, fonde müümas, aga letis? Ju siis lõpetasid kooli.
Lõid mu digiretsepti lahti ja hakkas tulema. Sa võtad seda ja oi, koos sellega ja nii edasi. Käsi südamel, ei võtaks, milleks raha kulutada. Aga süda on kap. remondi läbinud, mind on uuritud, lõigutud, lapitud ja konsiilium määranud raviskeemi.Ja nüüd kaks noort panevad elu paika? Kuna oli vaktsiinidevastasuse kõrgaeg siis rääkisin asjast ka perearstile - kui eetiline on noorel algajal apreekril võtta sõna retseptiravimite kohta ja hakata ise ravima? Kõigutada arstide autoriteeti? Neid poisse ma rohkem seal leti taga näinud pole.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Enkus kirjutas: 22 Mär, 2024 17:03Nendest "UK numbritega vene keeles" rääkivatest sai õite lihtsasti lahti.
Helistas mingi poisikese häälega meesterahvas
Küsisin:
"Rot vozmjosh?"
"Ääää..."
"ROT VOZMJOSH?!"
"ÄÄÄ..."
"Da huli zvonish esli tazhke rot ne vozmjosh?"
Rohkem ei ole helistatud, aga see oli ikka juba mitu aastat tagasi...
Mina vastan neile eesti keeles ja kui tjibla ikka oma mulinat edasi ajab, siis ütlen tjiblale, et miks sa, tjibla, eesti keeles ei räägi, sa, tjibla, õpi enne eesti keel ära, kui helistama hakkad jne.

Kunagi üks tjibla kuulas täitsa pika jutu ära, aga nüüd katkestavad tjiblad kõne kohe, kui saavad aru, et tjiblakeelset suhtlust loota pole. Hakka või uskuma, et tjibla on õppimisvõimeline organism.
diesel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas diesel »

vabandust, aga kas poleks parem kirjutada tibIa?
soul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soul »

Mõni aeg tagasi oli ühes portaalis intervjuu mingi müügitegelaste ülemusega. Tüüp ütles päris otse, et kui mingi numbri pealt sirgelt läbi sõimatakse, siis pannakse antud number "musta" nimekirja ja sinna rohkem ei helistata. Põhjuseks oli see, et sellelt numbrilt sõimatakse aga ei osteta ju midagi, st et helistamine on mõtetu aja raiskamine...
Musta listi saab lõbusamalt ja sõimamata ”olen võlgades või pankrotis, soovite endiselt midagi pakkuda”
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kriku kirjutas: 22 Mär, 2024 22:38 ... Mina vastan neile eesti keeles ja kui tjibla ikka oma mulinat edasi ajab, siis ütlen tjiblale, et miks sa, tjibla, eesti keeles ei räägi, sa, tjibla, õpi enne eesti keel ära, kui helistama hakkad jne.

Kunagi üks tjibla kuulas täitsa pika jutu ära, aga nüüd katkestavad tjiblad kõne kohe, kui saavad aru, et tjiblakeelset suhtlust loota pole. Hakka või uskuma, et tjibla on õppimisvõimeline organism.
Parem mõte on öelda neile, et "räägi mulle oma pakkumisest pikalt ja põhjalikult" ja kui siis vatrama kukub, paned telefoni vaikselt laua peale ja teed omi asju rahulikult edasi. Vahel ütled moe pärast telefoni, et "Jajah" või siis, "ei, sugugi mitte".
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

Kaubakeskuse müügimeestele võib öelda: "Ei, aitäh, mul on pension juba Telias". Nõrgematel ajab korraks juhtme kokku. Teine variant on nii, et kohe alguses palud sissejuhatuse järel luba küsida üks küsimus vastu. Ja kui sinu kord tuleb, küsid: "Härra/preili (müügiagent), kas teie juba olete Jeesuse oma ellu lubanud?" Otsa võib puistada eelnevalt õpitud piiblitsitaate. Esimest olen proovinud, teiseks pole piisavalt inspiratsiooni olnud.
Juba piisavalt vana ja piisavalt eneseväärikust, et kedagi mitte sõimama hakata. Inimesed teevad oma (sitta) tööd, aga kusagilt peab alustama ja küllap saavad ka päris hea sotsiaalse kogemuse. Ühele Lastefondi agendile, kes tõesti oli hea müügimees, ütlesin küll, et kui mul oleks vaja müügimeest, siis sinu võtaksin kohe tööle.
Kui on probleem, tõmba lõuga
Rebane11
Liige
Kontakt:

Ma tsiteerisin lauset heast filmist - noormees, ma ei osta enam rohelisi banaanegi.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Vaat sellest nutulaulust ma aru ei saa.
Mina just möödun neist müügimeestest sellisel hajameelsel ilmel, et nad ikka kindlasti mind tülitaksid, ning eriline rôôm on jehoova tunnistajaid vôôrustada ja neile stultoloogiat tutvustada. Kohvitassi tagant ei saa nad jalga ka lasta ning on sunnitud oma harimist taluma.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
avrnbr
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas avrnbr »

Peeter kirjutas: 22 Mär, 2024 17:59 .... kus ütled sellisele ninatargale, a´la et "Vaata sa näed, mul on käed poekotte täis ja pean autoni jõudma nii, et midagi maha ei kukuks. Kas sa tõesti arvad, et ma tahan sinuga siin praegu niimoodi seistes pensionist/tele2-st/Go3-st/vmt rääkida?".
Mul oli kunagi Laagri maksimarketis juhus. Tulime prouaga kõrvalt Bauhofist, mul mõnekilone turbakott kaenla all.
Haakis üks kutt siis paarimehega mulle hõlma ja teatas, tahab minuga mingist asjast rääkida. Millest, ei mäleta ja pole tähtis ka.
Ma siis kostsin, et seni kuni räägid, hoia seda ka. Ja ulatasin talle turbakoti.
Kutil tuli selline naeruhoog peale, et jutust ei saanudki asja. Minust nad sinna lõkerdama jäid.
Kunagi üks Viasati tegelane tiris kohe kättpidi oma leti juurde ja kui ma ta käest järjest tehnilisi üksikasju hakkasin uurima, arvas, et ma kiusan teda. Mina vastu: kumb meist kummale hõlma hakkas õige? Kuigi tal oli tegelikult õigus. :wink:
Mõne kena tütarlapsega olen vahel isegi pikemalt jutlema jäänud, kui proua poes ja mul aega laialt ja tal ka ohvreid võtta pole. Niisama elust-olust ja ilmaasjadest. Enamasti tudengid ja täitsa mõistlikud noored inimesed, ainult ameti on sellise tüütu omale võtnud.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

avrnbr kirjutas: 23 Mär, 2024 8:12Mõne kena tütarlapsega olen vahel isegi pikemalt jutlema jäänud, kui proua poes ja mul aega laialt ja tal ka ohvreid võtta pole. Niisama elust-olust ja ilmaasjadest. Enamasti tudengid ja täitsa mõistlikud noored inimesed, ainult ameti on sellise tüütu omale võtnud.
Jep! Mina kah. Oleme teinekord jääkima jäänud. Aga see on ju tihti nii, et tavalises olukorras oleme me kõik täiesti normaalsed ja toredad inimesed. Lihtsalt kui asi on rahas, siis tema saab raha ainult siis, kui sulle midagi "ära-veendud" saab. Ja siin ongi poindiks see, mis temas sellel kontaktivõtu ja vastuse saamise hetkel toimub, kas ta on sinuga (niigi) samal seisukohal ja nööbist-kinni rünne koheselt taandub ja asendub sõbraliku vestlusega, või ründe jätkumise korral on ta just sellel teisel seisukohal, või saab lihtsalt rahateenimise himu võitu. .... Ja ega mul on ikka enam kui kord nii kah olnud, et "pensionimüüja" vaatab selliste minu eelolevates postitustes olnud mõtete peale mulle otsa, ja ütleb, et "Õieti teed. Ole ise oma raha peremees ." vmt Üldiselt on selliselt niimoodi-ütlejad pigem keskealised pensioni-pakkujad, noored tavaliselt ikka jätkavad stiilis, miks te küll ei taha, kas teil on sellest mõnest eurost siis kahju või, ja üleüldse see on ju ikka nii soodne ja kasulik... jne
Viimati muutis Peeter, 23 Mär, 2024 11:52, muudetud 1 kord kokku.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Jah, vaevalt et vabatahtlikult selle töö võtnud. Samas räägitakse legende raamatumüüjatest USAs. Saab elukogemuse ja veenmisoskuse. Minu tudengi ajal ainus rahateenimise viis oli mõni (soola)vagun tühjaks laadida. Aga seda ka juhtus harva, konkurents oli suur.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Walter2 kirjutas: 22 Mär, 2024 20:11
MeelisV kirjutas: 22 Mär, 2024 8:02 Pensioni pakkujatele võib öelda et ma pole palgatööline.
Neti ja teleka pakkujatele võib öelda et naabri käest varastan.
Neti pakkujatele ütlen et mul on 2.sambaga kõik hästi ning sambapoistele ütlen et olen oma netiühendusega väga rahul.. :) Ühele pangasambatibile ütlesin, et elan rantjeena oma privaatportfelli miljonitest.
Üks väga hea vastulause igatsugu harjuskitele on ka selline: "Kui te mulle midagi müüa tahate, siis mul on seda niigi juba kaks tükk, aga kui midagi laenata tahate, siis seda mul ei ole nagunii."

Ja isiklikult on mind ühekorra jamast päästnud ka see, et üks selline ettevõtetele suunatud "äripakkumisekõne" tuli just sel hetkel, kui olin järjekordsete majandusprobleemide ja majandusüllatuste jälle pärast väga endast väljas. Ja siis ütlesin konkreetsel häälel välja lause, et "ma ei luba teile mingit raha, mitte üht senti kah, sest mul ei ole raha". Jutt tuli muidugi edasi, pressimaks peale minupoolset "jah" sõna, aga keeldusin korduvalt jne. Pärast hiljem jõudis see firma oma nõudmiste-teemaga meil ka "Äripäeva" ja mujale meediasse, sest hakkasid ettevõtteid pommitama mõnusate arvetega, seejärel juba trahvi ja viivise ja mida iganes arvetega ja lubadustega panna ettevõte üle-Euroopalisse võlgnike nimekirjadesse jne. Et mingites üleeuroopalistes ärikataloogides saadud teenuse eest tasumata jätmine jne. Siit loo moraal: "ära kunagi ütle telefoni midagi taolist nagu "ja-jah" "just" või midagi iganes, lootes lõpetada kõne ja pääseda tülitajast. Vat sellist "toidupoe-kassaleti-äärset-jama" klattida aitasingi, asjad hakkasid tulema ja lõpetada oli väga keeruline ja tolle leedukate UAB-ga jagelemine ikka pikk ja korduv ja närvesööv, selle UAB pärast tookord Tarbijakaitse andis ekstra välja mingi pressiteate-laadse selgituse kuidasmoodi selle ettevõttega sõlmitud riukalikust lepingust korrektselt taganeda. Hakkasidki inimesel asjad reas tulema ja telefonis ainult naerdi talle üleolevalt vastu. Lõpuks ka mina helistasin ja seejärel hakkasime kirju vorpima, sest ettevõte nende arvates korrektselt sõlmitud lepingut ei lõpetanud, vaid jätkas üha uute asjade ja nõudekirjde saatmist nii uute kui vanade asjade eest. Loo moraal on, et isegi kui sa oled kassasabast juba leti ette jõudnudki, siis kas ära võta toru, või kui võtsid, siis nüüd kuula kasvõi hetkegi ja ütle seejärel selge "EI" ja pane toru ära. Mingi "ja-jah-just-just-pobisemine" unusta ära. Olgu siis, et kogu saba ootab. Pärast võid ikka hullult tatistada.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Rebane11 kirjutas: 23 Mär, 2024 11:28Jah, vaevalt et vabatahtlikult selle töö võtnud.
Ah, jätke nüüd. Ei ajanud neid sinna keegi piitsa ja toikaga ja küll leiaksid midagi muud ka.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist