Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Minu kogemusel leivaviilutajana leivatehases küll me "nuge" millegagi ei määrinud. Just pidi puhas ja kuiv kõik olema,et lõikamisel tekkiv tolm kinni ei hakkaks kuhugi. Niisamuti ei saanud liialt sooja toodangut lõigata sest oli veel "nätsa" ja kittis noad kinni. Ainus abivahend oli suruõhk millega kõike puhastasime.
No aga selles ongi uba... ehk teisisõnu -- "kõik see keemia" esineb piisavalt vähesel hulgal, et inimese tervist mitte kahjustada. Isegi divesinikmonooksiid ei suuda inimkonda maha tappa.TALUPOEG TALUJA kirjutas: ↑07 Mai, 2024 10:48 ... Minuarvates suur putukas nimega inimene on kohanenud hästi.![]()
Kremli troll.
Oh, divesinikmonooksiid tapab samas suurusjärgus liiklusõnnetustega, nii et suht ohutu kraam.
Aga nüüd küsimus - ei tea kui palju päästaks kui me kõik paleodiiedile läheks`? Tollal surid kõik nagu üsna tervetena.
Aga nüüd küsimus - ei tea kui palju päästaks kui me kõik paleodiiedile läheks`? Tollal surid kõik nagu üsna tervetena.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Rohkem surmasid ''tollest'' ajast pigem seetõttu, kui naaberkoopa tüübid sinu mammutit endale himustasid kui tänapäevaste poppide elustiili tõbede tõttu.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Vähki surevad ja surid ka loomad ning loomulikult ka paleoliitilised inimesed, näiteks: https://www.discovermagazine.com/health ... oric-times . Ülima tõenäosusega surid nad muidugi varem mingil muul põhjusel, nagu akf Walter2 kirjutas.
Paleodieet võib vähendada pärasoolevähi riski: https://translational-medicine.biomedce ... 23-04352-8 .
Paleodieet võib vähendada pärasoolevähi riski: https://translational-medicine.biomedce ... 23-04352-8 .
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
-
- Liige
- Kontakt:
Jutt et vanasti toit oli tervislik... See läheb rubriiki Kungla rahvas kuldsel aal..
Lugesin 19 sajandi laevaarsti memuaare. Põhimõtteliselt 99% ajast üritas meeste torustikku korras hoida, et töötaks, seejuures mõistliku tempoga ja kindlasti suunas ülevalt alla.
Igasugu keeritsussid ja roisubakterid on väga looduslikud. +2 kraadi juures külmik ei ole looduslik.
Vanasti oli keskmine eluiga <30 aastat, polnud aegagi põdeda "moodsaid haigusi". Odüsseuses oli vist rida a la "lõkke ääres istusivad vanad mehed, mõned juba nelikümmend täis".
Lugesin 19 sajandi laevaarsti memuaare. Põhimõtteliselt 99% ajast üritas meeste torustikku korras hoida, et töötaks, seejuures mõistliku tempoga ja kindlasti suunas ülevalt alla.
Igasugu keeritsussid ja roisubakterid on väga looduslikud. +2 kraadi juures külmik ei ole looduslik.
Vanasti oli keskmine eluiga <30 aastat, polnud aegagi põdeda "moodsaid haigusi". Odüsseuses oli vist rida a la "lõkke ääres istusivad vanad mehed, mõned juba nelikümmend täis".
Ma olen kasutanud ka sea kintsuliha, kamaraga. Kaelakarbonaad siiski parem ja siis terve kamakas. Tavaliselt 2 -2,5 kn nad kaaluvad. Ja paaril korral olen kulbiga (enne riisi ja vee lisamist) õli/rasva vähemaks ka võtnud, sest endale ka ei meeldi rasvane plov. Muidugi sellist 2,5 kg pruunistan 3 jaos, võtan vahepeal portsu välja ja uued sisse, et õli liiga palju poleks vaja kasutada. Mul läheb kuidagi nii et 1,5 kg - 2,5 kg liha, ca kilo porgandeid, 0,7 - 1 kg porgandeid, sibulat veidi vähem ja 0,5 - 0,7 kg pikateralist riisi. Ma aurutatud asju ei kasuta. Aga täpseid koguseid ei teagi,tunde järgi, oleneb lihatüki suurusest, riis on rohkem niiskuse hoidja seal. Kazan 6 liitrine, rohkem ei mahu.wolfgang kirjutas: ↑03 Mai, 2024 12:37 Akf. Rebane11, mis riisiga sa teed?
Mul algas hooaeg isegi veids varem, aga ma liiga rahule ei jäänud. Pererahvas õnneks jäi. Maitse oli timm, aga kole õline jäi, kuigi ma panin õli nagu tavaliselt. Veel võib kahtlustada, et tavapärase veise või lambaliha asemel kasutasin seekord väherasvast sealiha. Mu teooria oli, et liiga vähe riisi sai (0,5 kg riisi ja ca kg liha), aga siit loen et sa paned verel käredamalt liha, et siis ilmselt pole ka see õige. Äkki riis siis? Ma olen kasutanud mõnda aurutatud riisi. Mida sa kasutad?
Viimati muutis Rebane11, 07 Mai, 2024 15:11, muudetud 3 korda kokku.
Jälle...kust see teadmine, et just nii oli, pärineb? Vanaema rääkis?
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Miski põhimõte või? Või on selle taga mingi päris teadmine?
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Pole põhimõtet, aga kunagi aastaid tagasi sai Youtoubest õpitud riisi keetma ja kuidagi on selle pikateralise peale jäädud. Muud lihtsalt polegi kodus.
Kindla riisiga tead tema omadusi ja keetmine käib mahu ja kella järgi. Ei mingeid üllatusi.
Kindla riisiga tead tema omadusi ja keetmine käib mahu ja kella järgi. Ei mingeid üllatusi.
Eelmise aastatuhande lõpus kasvasid broilerid täismõõtu umbes kahe kuuga (aeg on edasi läinud, võibolla nüüd käib asi veel kiiremini). Kanalas pesitsevad rotid olid väiksema kassi suurusega. See info ei ole vaieldav, isiklikult nägin. Mida sööda sisse oli pandud võid ise järeldada. Ja kuidas mõjub see inimestele, kes seda liha (loodetavasti ikka broilerite) tarbivad veidi kauem kui kaks kuud.Akf AndresTy kirjutas: ↑07 Mai, 2024 8:53Ehk kirjeldad lähemalt seda "igasugust keemiat" millega toit ära solgitud on ja mis kõike neid hädasid, mida kirjeldad, põhjustab? Kipub kahtlaselt stereotüüpse oma peaga mõtleja rumalavõitu loosungina kõlama.Ma arvan seda, et juba praegu on meie poes müüdav toit igasuguse keemiaga ära solgitud ja sellest ei saa inimene kõike vajalikku kätte.
No ja mida siis sinna sööda sisse oli pandud?
-
- Liige
- Kontakt:
Jah, seda oma peaga mõtlemist kardetakse isegi mäepeal. Lihtsam oleks muidugi kooris laulda, kuid eelistan siiski oma teadmisi ja elukogemust.AndresTy kirjutas: ↑07 Mai, 2024 10:07
Just! ja ka seda, et "toiduained on täis kole-paha keemiavärki" võiks ka keegi toidutehnoloogia laborispetsialist kommenteerida. Et seda ei esitaks absoluutse tõena mingi suvatüüp, kelle püstitatud väite sõnastusestki on juba aru saada, et tegemist mingi "omapeagaväljamõelduga".

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist