Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
AndresTy
Liige
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas AndresTy »

TALUPOEG TALUJA kirjutas: 08 Mai, 2024 12:09 Oma peaga mõtlejaid kardetakse, kas Sa pole sellest veel aru saanud? :mrgreen:
----------No ma ei usu seda, et sinna viljatera peale midagi kinni ei jää.-------
See mida sina usud või ei usu on millegi tõendamiseks muidugi põhjapanev....

Üks artikkel samal teemal: https://maaleht.delfi.ee/artikkel/84757 ... idest-vaba
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

AndresTy kirjutas: 08 Mai, 2024 12:30
TALUPOEG TALUJA kirjutas: 08 Mai, 2024 12:09 Oma peaga mõtlejaid kardetakse, kas Sa pole sellest veel aru saanud? :mrgreen:
----------No ma ei usu seda, et sinna viljatera peale midagi kinni ei jää.-------
See mida sina usud või ei usu on millegi tõendamiseks muidugi põhjapanev....

Üks artikkel samal teemal: https://maaleht.delfi.ee/artikkel/84757 ... idest-vaba
No mul ei ole võimalik kahjuks Teile anda mingeid teaduslikke tõestusi. Mul ei ole laborit siin. Aga kasutades oma talupojamõistust siis mulle tundub, et miskit on mäda. :mrgreen:
Samuti on ka laboreid erinevaid. Kes üldse ütleb, et needki andmed tõesed on.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

No päris jaburat ka ei tasuks ajada. Et kui sina ei usu, siis võib-olla on labor asjatundmatu ja ei oska oma tööd. Talupojatarkus toodi nüüd ka juba mängu....ohh jumal-jumal! Kõik "tõelisele kvaliteedile" viitavad klišeed.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Andres kurat! Ära jaura! :mrgreen:

Talupojatarkus pole kunagi alt vedanud!
T.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

TALUPOEG TALUJA kirjutas: 08 Mai, 2024 12:38
AndresTy kirjutas: 08 Mai, 2024 12:30
...
No mul ei ole võimalik kahjuks Teile anda mingeid teaduslikke tõestusi. Mul ei ole laborit siin. Aga kasutades oma talupojamõistust siis mulle tundub, et miskit on mäda. :mrgreen:
Samuti on ka laboreid erinevaid. Kes üldse ütleb, et needki andmed tõesed on.
Kui ei usu, ei ole kinnitust ja kedagi-midagi teistsugust ei usu, siis miks üldse kirjutada? :shock: :scratch:

Kui aga akf teeb sellist tõrjet omaenda põllul ja isikliku usu baasil, siis on see tema enda südametunnistuse asi! :cry:
TALUPOEG TALUJA kirjutas: 08 Mai, 2024 12:13 ... Sai isegi tehtud.
T.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Kuna mulle see mürgitamine enam ei istunud siis läksin juba aastaid tagasi üle mahepõllumajandusele. Seega ka hetkel on kõik mahe ja ei tea midagi rääkida praegustest trendidest nii väetamisel kui mürgitamisel. Kui keegi teab, võiks valgustada. Ja kui hea ja öko see meie vaimule ja kehale on.
T.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

TALUPOEG TALUJA kirjutas: 08 Mai, 2024 12:13Umbrohu vastu Roundupiga. Vähemalt varemalt tehti. Sai isegi tehtud.
Roundupiga enne saagikoristust? Miks?
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isakene »

Kriku kirjutas: 08 Mai, 2024 13:20
TALUPOEG TALUJA kirjutas: 08 Mai, 2024 12:13Umbrohu vastu Roundupiga. Vähemalt varemalt tehti. Sai isegi tehtud.
Roundupiga enne saagikoristust? Miks?
Valmis teraviljakõrs koos peaga on juba surnud taim ja konkurentsis toitainete ja valguse eest ei osale. Seda kasutavad ära igatsugu umbrohud. Roheline umbrohi viljamassis raskendab aga oluliselt saagi koristust ja seepärast on kasulik kõikvõimalik roheline mass enne saagikoristust ära närtsitada, mistarvis paar-kolm nädalat enne lõikust põld roundupiga üle pritsiti.

Ma ei tea, kas selliselt enam toimetatakse, mingil ajal läks kisa glüfosaadijääkide pärast toiduainetes ikka väga suureks. Jutt oli, et roundup keelatakse üldse ära, aga sinnani pole vist veel jõutud.
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
teeline35
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas teeline35 »

Eelmise aastatuhande lõpus kasvasid broilerid täismõõtu umbes kahe kuuga (aeg on edasi läinud, võibolla nüüd käib asi veel kiiremini). Kanalas pesitsevad rotid olid väiksema kassi suurusega. See info ei ole vaieldav, isiklikult nägin. Mida sööda sisse oli pandud võid ise järeldada. Ja kuidas mõjub see inimestele, kes seda liha (loodetavasti ikka broilerite) tarbivad veidi kauem kui kaks kuud.
Minu sendid ka. Ühest küljest on lihaloomade puhul täpselt välja arvutatud millal kiire juurde kasv aeglustub ja nad tapale saadetakse. Teisest küljest kusagil antibiootikumidest rääkivas saatest on meelde jäänud, et tavainimesele vastumeelselt lubatud antibiootikumid (kardetakse bakterite ja viiruste residentsuse teket) söödetakse lihaloomadele ja lindudele suurel kiirusel ja hulgakaupa sisse. Pidid veel kiiremini ja suuremaks kasvama! Kuidas maitsele mõjub ei oska öelda. :scratch:
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

teeline35 kirjutas: 08 Mai, 2024 17:36 ... tavainimesele vastumeelselt lubatud antibiootikumid (kardetakse bakterite ja viiruste residentsuse teket) söödetakse lihaloomadele ja lindudele suurel kiirusel ja hulgakaupa sisse. Pidid veel kiiremini ja suuremaks kasvama! Kuidas maitsele mõjub ei oska öelda. :scratch:
Just-just! Kui enne kirjutasin ainult hormoonidest, siis kohe tuli ka see antibiootikumi-jutt meelde. Kokk ja lihunik saates näitasid sellist liha, põhiline tunnus: sültjas tekstuur juba toorelt vaadates, valmib toidu valmistamisel ruttu ja on "hea pehme süüa". Et kui hammastega muresid, siis selline isik kiidab takka just "sellist head pehmet liha" (isiklikult kõrvalt läbi nähtud). Peal selle saate vaatamist neid "Rimi" ja "Maksima" ja "Selver"-i 2+/-kg-seid igasuguste kauge maa lihatükke vaadates nägin muideks just seda sama sültjat struktuuri...
lennumudelist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lennumudelist »

Teisest küljest kusagil antibiootikumidest rääkivas saatest on meelde jäänud, et tavainimesele vastumeelselt lubatud antibiootikumid (kardetakse bakterite ja viiruste residentsuse teket) söödetakse lihaloomadele ja lindudele suurel kiirusel ja hulgakaupa sisse.
Jah, väikese agaga. Esiteks, viirused peab maha kriipsutama, neid antibiootikum ei puutu, seetõttu nad ei puutu teemasse.

Teiseks, arstidel on komme antibiootikumid jagada gruppideks. Esimese liini ravim - sellega võib mitte päris pimesi laksida, seda kirjutatakse eeldades, et haigustekitaja pole resistentne - võimalik et selle analoogid on veterinaarias kasutusel, labasemate nõuetega maadel profülaktiliselt (minu silmis on antibiootikumi profülaktiline kasutamine üks väga suur patt, aga loomakasvatuses teatud maadel seda tehakse).

Järgmise liini ravim on juba tõsiste asjade jaoks. Viimase liini ravim on multiresistentse tüvega eluohtliku nakkuse vastu. Kui aga leidub tüvi, mis on kokku kogunud geenide täispaki, mis annab vastupanuvõime kõigi antibiootikumide vastu, siis võib infektsionisti pooled sõnad eetris piiksuga asendada. Mõne bakteri puhul selliseid eksisteerib. Näiteks soolekepike E. coli (kelle enamus tüvesid ei tooda toksiine ja on inimese loomulikud kaaslased) saavutas hiljuti tüve, mis on viimase liini rohule - kolistiinile - vastupanuvõimeline. Kui nüüd soolekepikese mürgine tüvi omab ka täispakki resistentsuse geene, siis teda enam antibiootikumidega ei ravi - ja kõhutõppe võib siis ära surra kah.

Keskid tegid statistikat lemmikloomade märgtoitude osas - külmutatud märgtoitudes, mis hangiti Euroopa turult, lihtsalt kihas resistentsetest mikroobidest, neid esines pooltes proovides.

Kuumtöödeldud toidus on bakterid ise surnud, või elus väga väike osa nendest, aga antibiootikumide jäägid ei tarvitse kuumusega deaktiveeruda. Sel võib olla kaks mõju:

- avaldavad pidevat evolutsioonilist survet toodet sööva inimese mikrofloorale, sinna ilmuvad keskkonnast või tekivad mutatsiooni tulemusena vastupanuvõimelised tüved

- võivad mõjuda otse inimesele (mõnedel antibiootikumudel on ka muu bioloogiline toime peale bakterite hävitamise, hiljuti lugesin näiteks rumalast loost, kus arst ei konsulteerinud vastunäidustuste andmebaasiga ja määras vererõhku langetaval ravil patsiendile antibiootikumi, mis mõju mitmekordistab)
Viimati muutis lennumudelist, 08 Mai, 2024 19:33, muudetud 3 korda kokku.
klemm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas klemm »

Some kirjutas: 08 Mai, 2024 10:42
klemm kirjutas: 08 Mai, 2024 9:30 Meie head liha te kahjuks ei saa kunagi proovida, peate lihtsalt mind uskuma. Seadused ei luba isegi külalistele pakkuda.
Aga mune kiidavad kõik ja neid saab.
Nt. reedel olen 17-19 Laulasmaal :)
Laulasmaa OTT-i püsikülastajana ma vist tuvastasin sind. Märksõnaks - vutt?
:D
Kristo 53980192
ahto42
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ahto42 »

Mul Rotaksi lihapood kõige lähem. Hakkliha ja ahjuliha sealt mõnikord ikka ostan.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Mul naine oli suure sigala omanik mõnda aega tagasi. Uurisin, et palju siis kasvuhormoone sisse uhasid. Ütles, et tavalise jõusööda peal kasvasid, küll olevat tõug olnud miski eriline, et sai marmorliha vms. Ei tasunud ära. Seakasvatusel on mõtet ainult siis kui omad kogu ahelat - söödatootmisest lihakombinaadini.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Mina ka muinasjutte hormoonidest ei usu. Kuigi tõuaretuse ja taimearetuse koha pealt on tehtud palju. Hellad? Jah. Kodus siga pidada ei saa.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist