Teab keegi soovitada lvl 4 plaate? Pole siin viimase aja toodetega absoluutselt kursis, kui ned üldse on. Taha/ette.
Vest Agilite K19
Mõõdud:

See on suhteliselt jabur vaide. Jah, Ukrainas on peamised lahingukaotused kildude t6ttu...aga ka plaadikandja koos kuuliplaatidega kaitseb kildude eest ja t6enaoliselt isegi paremini kui IIIA killuvest. Oluline on kaitsta elutahtsaid organied ja seda plaadikandja koos plaatidega ka teeb. Killuvest pakub kaitset ikkagi kergemate (AGS, UGL, kasigranaat jms) kildude eest. Killuvest on kergem ja matrjal paindub, seet6ttu on v6imalik katta suuremat pindala aga see on ka ainuke eelis.Xender kirjutas: ↑15 Veebr, 2024 17:07 Ukraina kogemuste järgi on plaadikandja pigem mõttetu. Peamised lahingukaotused (tõsisemad haavatud ning surnud) tulevad kildudest, mitte kuulidest. Isegi väikesed killud võivad olla ohtlikud, seega pigem oleks mõistlikum maksimaalne kaetus II klassi soomusega.
Mina olen ostnud juurde kaelakaitse ning alakehakaitse (meenutab veidi seelikut), mõelnud olen ka kergema vesti peale kui see EKV oma. Plaadikandja puhul tõesti mõtet ei näe, pigem teeb veelgi kohmakamaks ja parim kaitse on alati kiirelt tule alt ärasaamine.
Liikuvuse ja kaitstuse suhe ongi see mis valiku puhul määravaks saab. Vähemalt minu puhul ja ilmselt ka paljude teiste puhul. Nt vaadates Ukr pilte, siis julgelt 95% koosseisust on plaadikandjatega + paljudel killukaitsega põll...miks? Killukaitsega põlle kohta keegi kommenteeris, et jube ebamugav kui AGS killud kõhus on..make senceXender kirjutas: ↑17 Veebr, 2024 12:59 Vietnami, Afganistani ja teiste sarnaste konfliktide puhul oli ühisnimetajaks see, et vastase pool kasutas kaudtuld piiratult. Venemaa puhul seda kindlasti öelda ei saaks.
Ma olen näinud 81 ja 120 mm miini mõju inimestele korduvalt. Üsna väike kild saab hakkama inimese tapmisega, kui õnne vähe ning meditsiiniga on lood lahinguväljal nagu on.
Lisaks plaat on kuradima väike. Arvatavasti katab ohtliku ala ära ideaalis ehk max 15% ulatuses, kus kuuli - kildu saades võid ära surra. Surmav ala on oluliselt suurem, kui elutähtsad organid, näiteks reiearteri vigastusega võid kiiremini tühjaks joosta, kui kõrval olev tüüp suudab žgutti välja võtta.
1. Igasugune kaitsevarustus teeb vähemliikuvamaks ning parim kaitse on alati, ohu eest õigeaegselt ära saada. Ühesõnaga, mitte panna end olukorda, kus pead lootma kaitsevarustuse peale.
2. Plaadikandjast on kõige enam kasu spetsiifilises olukorras. Kui oled tema ees otse ning vaenlane on käsitulirevadega. Näiteks kaevikute puhastamisel vms.
3. Arvatavasti olekski kõige mõistlikum hoopis kompromiss, et tagalaüksustel suurem killuvest ning eesliiniüksustel plaadikandja vms.
Mina KL autojuhina kardan igal juhul rohkem kildu, kui kuuli
Rohkem soomust - aeglasem, aga suurem tõenäosus killud vesti, mitte kerre (kelladesse) saada. Plaadikas - kiirem liikuda, aga paljast ala on märksa rohkem ja erinevalt kuulist ei "ütle" kild, kust suunast tuleb.Feliks kirjutas: ↑05 Mär, 2024 9:41 Mongol, ehk oled saanud seal meestega rääkida ja uurida seda teemat? Eestist pärit vabatahtlik kes seal võitleb ütles küll, et eelistab plaadikandjat, sest liikuvus on olulisem (osaleb valdavalt rünnak operatsioonides). Lisaks ütles, et isegi kuuliplaadist tulevad killud läbi, killuvestist rääkimata (IIIA kaitse).
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist