Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas ruger »

Narko ei tekita isegi mitte mingisuguseid emotsioone sellise teema juures. Muusika on oluline, mitte narkootikumid. Kuigi jah mõnel pool on küsitud ja mõnel pool ka pakutud. Samuti on turvateenistused mõnel juhtumil vägagi antud ärikaid ja vahendajaid taga ajanud. Mõnel üritusel samas pole mingeid kontrolle olnud. Häid esinejaid 10 tundi võib ka järjest kuulata ja kaasa elada. See suvi tuleb sarnane üritus :) Ja ei mingeid seeni vaid head maailmanimedega esinejaid :) Loomulikult peab valima neid üritusi. Aga kui juba siis võtta kogu(enamusest) kontserdi-festivalide mahust osas. Kellele mis-kellel Ivo Linna, kellele elektrooniline muusika.

Leedukad tahavad sellega enda kontserditurismile kriipsu peale tõmmata. Paljusid maailmanimesid käivad mitmed fännid kuulamas lähiriikides ja kaugemalgi. On gruppe, kes saadavad sisuliselt igal kontserdil oma lemmikuid. Armin van Buuren augusti lõpus tulemas-las laseb Tallinna lauluväljakul Tuljakut või "Hakkame mehed minema..."
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Castellum »

davidsoniharald kirjutas: 28 Mai, 2024 22:48 Ennem elektroonilise muusika leiutamist ei olnud mitte ühtegi narkomaani. Mitte ühtegi. :wall:
Antud vaieluses on tegu küll puhtalt argumenteerimisveaga. Mitte keegi siin pole midagi sellist väitnud, et peaksid sedamoodi üle võlli keerama...
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

Hingamine ja narkootikumide tarbimine on omavahel seoses. Need kes ei hinga ei tarbi ka narkootikume...

Aga muidu jah, mandunud lääne dekadentlik muusika ei ole nõukogude noortele kohane. Võib kallutada noored halvale teele.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

ruger kirjutas: 28 Mai, 2024 22:57 Armin van Buuren augusti lõpus tulemas-las laseb Tallinna lauluväljakul Tuljakut või "Hakkame mehed minema..."
'Hakkame mehed minema, paneme piibud põlema... " :)
Selles vaidluses näikse olema kaks momenti - et kas elektrooniline muusika tõmbab ligi narkootikume ja et kas narkootikumid on pahad.

Esimese poole kohta - mulle tundub see muusikastiil midagi shamaaniloitsu taolist ja ise päris kaine peaga pikalt kuulata ei suudaks. Nõrgemad shamaanid võtavad ka ikka kõigepealt punnsuutäie et end transsi viia. Ei vaidle sugugi et leidub üliinimesi kes suudavad ka loomulikust intelligentsist 10 tundi teemas püsida :)

See teine pool, et kas narkootikumid on pahad... - ei mina tea. Leedukate arvates näikse olevat. Samas, Eesti peavoolumeediat lugedes võib jääda mulje et näiteks alkohol ja rooliratas ei sobi kokku. Ma ei ole seda soovitust puhta kullana võtnud ja neis riikides kus lubatud ikka enne liikluskeerisesse tormamist kohvi ja konjakit manustanud. Igaühele oma ja peajoont ei pea tingimata järgima.
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Tänu hobidele ja silmaringile ja muudele põhjustele olen nii raskemuusika (rohkem) kui elektroonilise (vähem) üritustel osaline olnud erinevates rollides. Täitsa julgelt võin oma subjektiivse hinnangu anda, et karvikute ürridel on märksa vähem narkovärki kui elektroonikute omadel. Metali ringkonnas on üldiselt pigem kanepi jms laadne "lahjem" kraam, aga see sõltub ka pigem kokreetselt "metalli liigist".
Ja tümakaüritustele olen vähem sattunud, sellest hoolimata kaldub tableti/pulbrikauss nende suunas..
professional retard
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

. Ma ei ole seda soovitust puhta kullana võtnud ja neis riikides kus lubatud ikka enne liikluskeerisesse tormamist kohvi ja konjakit manustanud
Mitmetes Euroopa riikides on liikluses lubatud promill, mille peale maarjamaa korrakaitse puhumisreidil vaata et südame järele haarab...ja nulltolerantsist pole ju tegelikult ka meil juttugi.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Mulle tundub, et see on mingi spetsiifiline reivide teema, millega tegelevad.
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Ma pakuks, et narkotsi tarvitamine on kinni pigem kuulajas kui kuulatavas. Või arvate tõesti, et omal ajal Kashmir, I Shot the Sherif, Starman, Purple Rain, The Passanger, (I Can't Get No) Satisfaction jne kuulates kõik kole kained olid?
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

Tegelt võiks isegi öelda, et (jälle) see 75-ste põlvkond(:)) oli eriti kibe keemikute poolest - Woodstock 1969, eitea mida need tüübid seal "Easy Raider-is" vedasid, lugege tolle aja muusikute memuaare jne.. A mis kõige huvitavam - isegi "Kraftwerk" pold oma sünte veel, selleks ajaks, arvan, et isegi ostnud. Ehk siis keemia ja elektroonika omavahel sidumine on selgelt absurdne! Ja kui elektroonilise muusikaga mingid armivanbuurenid ja kuettad vaid assotsieeruvad siis soovitaks antud teema pigem rahule jätta. Tegemist on nii laia vallaga, et ülaltoodud tegelinskid on elektoonilise muusika skaalal umbes nagu Sõnajalad rockmuusikas.
Selgelt mingeid aineid tarvitatakse, aga mulle küll muljet ei jää, et rohkem, kui miskis suva klubis. Kui te keemikuid/botaanikuid otsite siis vaadake pigem pealinna ülemise ja ülemise keskklassi poole. Sõltumata kas on mingi folk, diskens või reiv. Peaks võibolla linnas elamise hoopis ära keelama, vähendama või surnuks maksustama?
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

Ei jõua neid smailisid igale poole toppida, mistõttu palun, mu ülalolevat arvamust läbi heatahtliku huumori prisma vaadata, nagu see teema, mu meelest, ette näebki.
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

Akf Wolfgang võttis oma postiga ilusti kokku selle, millelel ma peenelt vihjasin oma ülevõlli postitusega: asi ei ole muusikas vaid inimestes.

Narkomaania on laiemalt levinud kui me seda julgeme tunnistada ja mingi reivi ära keelamine ei muuda seda karvavõrdki.

Näiteks kõvemat sorti triibu vedamine käis ühes pealinna elitaarses härrasmeeste ühenduses, mis justkui peaks koondama ärksamaid ja kõrgemate moraalsete väärtustega ühiskonna liikmeid. :dont_know:
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
aksel90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aksel90 »

Wikipeedia järgi - ja ma tükin pigem nõustuma - on elektrooniline muusika selline "muusika, mille loomiseks või interpreteerimiseks on vajalikud elektroonilised muusikainstrumendid või laiemalt elektrooniline muusikatehnoloogia ja mille esitamiseks on vajalik helivõimendus."

Seega alates kuskil 20. sajandi keskpaigast valdav osa loodavast muusikast.

Muusikal ja mõnuainetel on kindlasti mingi kokkupuuteala, sest muusika ise on kõige vahetumalt ja tugevamalt meie meeltele, st meile mõjuv kunstiliik, teisisõnu on see kõige "kaifitavam" osa inimese loomingust. Et keegi tahab seda laksu võimendada mingi mõnuainega (kanep, midagi kangemat, aga võibolla hoopis õlu, viin, vein), pole küll kuidagi muusika süü. Sama hästi võiks taunida kohvi joomist, sest selle kõrvale meeldib suitsetajal suitsu teha.
ahto42
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ahto42 »

Sex, Drugs and Rock'n roll.
Kuulus 27 a klubi. ja ka hilisemad. Tegelasi igasugustest zanritest.+näitlejad.
Üks aasta oli reporter Elva Hiphopi peol politseiga kaasas. Poole tunniga saadi ikka märgatav kogus igast asju. Seal hulgas ka 50 doosi korgijooki. ja see oli veel jäämäe tipp.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

wolfgang kirjutas: 29 Mai, 2024 11:53 Tegelt võiks isegi öelda, et (jälle) see 75-ste põlvkond(:)) oli eriti kibe keemikute poolest - Woodstock 1969, eitea mida need tüübid seal "Easy Raider-is" vedasid, lugege tolle aja muusikute memuaare jne.. A mis kõige huvitavam - isegi "Kraftwerk" pold oma sünte veel, selleks ajaks, arvan, et isegi ostnud. Ehk siis keemia ja elektroonika omavahel sidumine on selgelt absurdne! Ja kui elektroonilise muusikaga mingid armivanbuurenid ja kuettad vaid assotsieeruvad siis soovitaks antud teema pigem rahule jätta. Tegemist on nii laia vallaga, et ülaltoodud tegelinskid on elektoonilise muusika skaalal umbes nagu Sõnajalad rockmuusikas.
Selgelt mingeid aineid tarvitatakse, aga mulle küll muljet ei jää, et rohkem, kui miskis suva klubis. Kui te keemikuid/botaanikuid otsite siis vaadake pigem pealinna ülemise ja ülemise keskklassi poole. Sõltumata kas on mingi folk, diskens või reiv. Peaks võibolla linnas elamise hoopis ära keelama, vähendama või surnuks maksustama?
Tähelepanekud õiged. Armin ja Guetta on oma väikese jälje jätnud selgelt tantsumuusika arengusse. Iganädalane ASOT on üks koht, kus tihti palju häid lugusid saab. Eks keemiliste ainete huvi osa tekib siis kui ollakse vastavas seltskonnas juba enne käinud, kus neid tarbitakse. Mitte see, et iga reivipidu ja tantsumuusika üritus oleks keemiast must. Mina olen enamuse muusika osas Sinutuubist saanud paremad esinejad ja parema valiku, mida kuulata ja mida mitte. Tümakat on aastate jooksul ikka kuulatud. Aga minu elektroonilise muusika kuulamine läheb ka 90ndate Saksa reivimuusika ja VIVA kuulamisse. Praegugi üks Taani DJ otseülekandes oma rahuliku deep house muusikat tutvustamas. Mind ei tõmba enamus muusikast käima. Ma võin kuulata enamikust Eesti esinejatest ja ka välisesinejate rocki aga emotsioone nad pakkuda ei suuda. Ja ükski idee ei tõmba mind nende kontserditele(mõni üksik erand välja arvata). Ja ma olen enamuse oma lemmikutest näinud kuulanud lives viimasel ajal hoopis Soomes ära. Ja tõsiselt head esinejad on enamus olnud. Lähed juba kohale positiivse eelootusega. See suvigi tulemas mitu üritust. Oma fänniüritused needki. Nagu viimati Soomes, kus täismaja oli nii, et laudadel ja pinkidel oldi rivis ning elati kaasa. Nagu mainitud siis on antud elektrooniline muusika väga laia skaalaga. Igal inimesel on oma muusika maitse. Enamus aega rahulikum-omad kindlad esinejad. Aga siis võin ka acid trance või mitmeid kordi kangema muusika peale minna. DB vahel ikka loeb-oleneb kontserdi-esineja heliseadest muidugi ka. Kellel keemiaga, kellel ilma. Suurtel üritustel on selge, et tarbitakse nii alkot, narkotsi, kui muud. Lahtiseid jooke sellistes kohtades eriti ei soovita. Soovitav kinnises-pudelis-purgis võimalusel juua. Nii on oht, midagi joogi sisse saada tunduvalt väiksem.

Armini tõin sisse, kuna see on üks suurematest kommertsesinejatest sellel suvel.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Nojah, minu arvates on politruk see kes teiste elu korraldab aga tuleb välja hoopis et politrukliku maailmapildi kritiseerija on hoopis ise politruk.

Ega mul pohh neist leedukatest, loodame et Eestis on agressiivseid lolle vähem, ehkki mingid trendid juba on et "põle tarvis, paneme kinni". A la Love Parade Tartus ja Patareiv Tallinnas.

Hrustshov on kärvand
Tema vaim elab veel
Rõõm on näha et
onu Heinud õigel teel ;)

Muidu kui rääkida faktide baasil siis bodycount on kõige suurem "vene estraadi" fännide hulgas.
Ja Himmler propageeris kandlemuusikat + amfi. Keelame ära igaks juhuks.

Ja 90datel taoti molli ikka Kuldse Trio saatel, reivid olid ohutu koht.
Ja narkots imbus reividele koos glämmiossidega, a la ajusaagim ja co, 90date lõpus. "Lihtrahval" polnud rahagi selle jaoks.
Muuseas, black metali üritused on ka täiesti ohutud, B-kati Hollywoodi filmid valetavad.
Aga ma ei taha maailmapilti rikkuda einudel ;)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline