Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
OLAVI
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas OLAVI »

Rebane11 kirjutas: 30 Mai, 2024 20:59 Tänapäeva inimesed on ära rikutud nende keeratavate korkidega. Ma enda noorust mäletan, siis viina pudelil oli selline nibuga kork, mis andis selge sõnumi - kui avad siis joo kohe ja kõik ära. Ja keegi ei nurisenud. :scratch:
Kui Suur riik servast murenema hakkas, siis kadus korkidel see nibu ära põhjendusega, et terve liidu peale kokkuhoitud alumiiniumiga saab hulga punakotkaid ehitada.

Uute korkide lisakaalust:
https://minuaeg.com/eesti-votab-toenaol ... 0plastikut.
A. Le Coqi juhataja Tarmo Noop selgitas, et uued korgid on kolmandiku võrra raskemad.

“Konkreetselt A. Le Coqile on see kulu umbes pool miljonit eurot, mis me peame täiendavalt investeerima. Erinevad villimisliinide tootjad on selle peale mõelnud, tegelikult need lahendused on olemas,” ütles Noop ERR-ile.

A. Le Coqi pudelitele kruvitakse aastas ligikaudu 45 miljonit plastkorki. Kui praegusele kahegrammisele korgile lisatakse kaalus kolmandik, kulub ainüksi A. Le Coqil aastas lisaks 30 tonni plastikut.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
häh
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas häh »

OLAVI kirjutas: 31 Mai, 2024 1:45
Kehtivad küll normid helindamisele ja selle projekteerimisele
See millele viitad on TA käsulauad üritusel toimuvale ja järgitakse piisavalt. Projekteerimisse ei puutu see konkreetne nõue kuidagi, kui, siis antakse ette tarindite läbikostvus- ja mõõdetakse ka pärast etalonallikaga. Järelkõla tase jm on hoopis teine asi.

Peale selle, see tase mõõdetakse publiku osas. Kõlarite vahetus läheduses võib nende tekitatu olla kaugelt üle valuläve. Loomulikult peab siis ligipääs olema piiratud (nt supparitel tõkked ees vms).
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krijgsvolk »

Fucs kirjutas: 30 Mai, 2024 14:55 Segan ennast korra siia detsibellide ja hertside vahele....

Mind ajab viimasel ajal närvi mingi uus hullus ja EU määrus/norm, et pudelikork peab jääma taara külge. Ka pärast tuumaplahvatust.
On selliseid "lahendusi" ja taarat, kus see vbl nii väga ei sega ja saab selle kusagile eest ära väänata, aga on selliseid, mis teevad otse taarast joomise... khmm... ütleme nii, et "huvitavaks".
Alates 2024. aastast peab kõikidel plastist joogipudelitel olema kork, mis jääb pärast avamist pudeli külge, nii näeb ette eurodirektiiv, vahendas «Aktuaalne kaamera».
https://majandus.postimees.ee/6833082/v ... deli-kulge
Näiteks piima, peti, keefiri, mahla jne tetrapakid, kus pole mingit ruumi taara küljes töllerdava korgi eest ära painutamiseks.
Nina, lõug või põsk on juues keefirise korgi sees mõnusalt. Keerad-väänad ta mõned isendi puhul kusagile nagu maha korraks, aga see junn tuleb BLÖNNDI tagasi sulle vastu nina.

Eemaldada saab mõnesid superkorkisid lihtsamalt, aga mõned vajavad sellist tugevamat füüsilist lähenemist ja enne operatsiooni klaasi suhkruvett.
Keerutades, katkudes ja rebides saab lõpuks midagi vbl kätte ja samal ajal kui retsid, lendab piima või mahla korgiaugust välja...
Ja siis on osadel veel sellised lahendused, et saad lõpuks korgi kätte, aga mingid krdi kaks teravat plastmassijunnisttraati jäävad ikka püsti sinna torkima. Neid saab siis ära juba kas kääridega või lõiketangidega. No või põletades.

Nagu lasteaed. Mulle meenuvad kohe laste kindad mis paelaga omavahel kinni seoti ja läbi varrukate aeti, et kindad käest võttes ära ei kaoks.
Järgmiseks on kohustuslik pudipõll.

:mrgreen:
Selle nähtuse nimi on jewroliidu haisvalt rohe-mädaline ettehooldusühiskond, mida isiklikult mina küll jälestan! :evil: :mrgreen:
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

krijgsvolk kirjutas: 31 Mai, 2024 5:30
Selle nähtuse nimi on jewroliidu haisvalt rohe-mädaline ettehooldusühiskond, mida isiklikult mina küll jälestan! :evil: :mrgreen:
Toetan.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

krijgsvolk kirjutas: 31 Mai, 2024 5:30 Selle nähtuse nimi on jewroliidu haisvalt rohe-mädaline ettehooldusühiskond, mida isiklikult mina küll jälestan! :evil: :mrgreen:
Geiroopa ei taha kirjutada või?

Mulle ka need korgid absoluutselt ei meeldi. ALeCoq lausa väitis, et neil kulub selle nõude täitmiseks 7,5 tonni lisaplastikut aastas. Samas ma ei tea selle asja suurt tausta. Ei ole sügavamalt uurinud, et miks ja missugustel kaalutlustel see nõue on kehtestatud. Kuna ma asja põhjalikumalt ei tea ei ole ma nii labiilne, et kohe Vene propaganda narratiive loopima hakata...
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Mulle jääb see tetrapaki kasutamine üldse arusaamatuks - milleks kui on olemas kilepakis samad kaubad ja tunduvalt odavamad? Ei hakka ju avatud piima, kefiiri jne. endaga kaasas kandma et korki vajaks vaid seisab see sul külmikus. Kohvi- ja vahukoort vist jah kilepakendites ei turustata ning siin on väikepakend asjakohane. Paljulapselisel perel tuleb päeva lõpuks ikkagi hinnavõit kilepakendite puhul. Kunagi sattusid samaaegselt ostetud avatud kilepakendis piim ning korgi all avatud tetrapaki piim külmikusse ning korgi all tetras olev jook läks küll kiiremini hapuks - kas sel ka mingi teooria taga on et avatud pakendis hingab piim paremini ja säilib kauem ei oska kommenteerida.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Mulle ka need korgid absoluutselt ei meeldi. ALeCoq lausa väitis, et neil kulub selle nõude täitmiseks 7,5 tonni lisaplastikut aastas. Samas ma ei tea selle asja suurt tausta. Ei ole sügavamalt uurinud, et miks ja missugustel kaalutlustel see nõue on kehtestatud.
Ilmselt seetõttu, et korgid satuvad loodusesse.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
AndresTy
Liige
Kontakt:

Walter2 kirjutas: 31 Mai, 2024 7:47 Mulle jääb see tetrapaki kasutamine üldse arusaamatuks - milleks kui on olemas kilepakis samad kaubad ja tunduvalt odavamad? Ei hakka ju avatud piima, kefiiri jne. endaga kaasas kandma et korki vajaks vaid seisab see sul külmikus.
Loobusin kilepakkidest, kuna neid hoia transportimisel nagu sitta pilpa peal. See nende lekkimine tüütas ikka lõpuks täiega ära.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

AndresTy kirjutas: 31 Mai, 2024 7:28Kuna ma asja põhjalikumalt ei tea ei ole ma nii labiilne, et kohe Vene propaganda narratiive loopima hakata...
Nanny-state nüüd küll vene propaganda leiutis pole.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Walter2 kirjutas: 31 Mai, 2024 7:49
Mulle ka need korgid absoluutselt ei meeldi. ALeCoq lausa väitis, et neil kulub selle nõude täitmiseks 7,5 tonni lisaplastikut aastas. Samas ma ei tea selle asja suurt tausta. Ei ole sügavamalt uurinud, et miks ja missugustel kaalutlustel see nõue on kehtestatud.
Ilmselt seetõttu, et korgid satuvad loodusesse.
Jah, see väide on üldteada. Samas tundub kuidagi ebareaalne. On selle taga mingid uuringud või analüüsid ja sellest tehtud järeldused? Sellised uuringud, et näiteks - kui nüüd korgid on pudeli küljes näiteks 5 aastat olnud - et siis viiakse uuringud uuesti läbi ja tehakse järeldused, kas asi on aidanud või mitte. Vot sellest pole ma nii teadlik, et hinnangut andma kippuda.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 31 Mai, 2024 8:10
AndresTy kirjutas: 31 Mai, 2024 7:28Kuna ma asja põhjalikumalt ei tea ei ole ma nii labiilne, et kohe Vene propaganda narratiive loopima hakata...
Jewroopa (geiroopa) kõigis pattudes süüdistamine küll.
zephys
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas zephys »

Sekundeerin korkide jutule - no on ausalt tüütu. Ja paha, Ja vastik.
Lisaks sellele, et osa uuendatuid korke on veel plasti mahu kompenseerimise tuhinas ka lühemaks tehtud, siis vahest harva on lihtsalt keeruline niiskema käega see krdi pudel lahti saada.
Ja need piima- ja keefiripakid... Mul said just lapsed sinna mõnusasse ikka, et saadi lõpuks kaheliitrisest piimakarbist jagu klaasi valamisel (noh, peaaegu alati) aga vot siis tuli see "korgiuuendus" ja seda tarkust, et kork tuleb peale lahti keeramist ka veel õigesti paika keerata, et ta sunnik ette ei jääks piimajoale - vot seda tarkust omandati ikka väga pikalt kööki piimaga loputades :D
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

AndresTy kirjutas: 31 Mai, 2024 8:16
Kriku kirjutas: 31 Mai, 2024 8:10
Jewroopa (geiroopa) kõigis pattudes süüdistamine küll.
Kas kuskil maailmas on ettehooldusühiskonna suundumus tugevam kui EL-is?
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

häh kirjutas: 31 Mai, 2024 4:14
OLAVI kirjutas: 31 Mai, 2024 1:45
Kehtivad küll normid helindamisele ja selle projekteerimisele
See millele viitad on TA käsulauad üritusel toimuvale ja järgitakse piisavalt. Projekteerimisse ei puutu see konkreetne nõue kuidagi, kui, siis antakse ette tarindite läbikostvus- ja mõõdetakse ka pärast etalonallikaga. Järelkõla tase jm on hoopis teine asi.
Ühesõnaga kaasfoorumlase väide...
OLAVI kirjutas: 30 Mai, 2024 11:25

Omaette teemaks on kaasaegsetes (suurtes) hoonetes kasutatavate (soojustus)materjalide kokkuvajumine ja konstruktsioonide vastupidavus madalsageduslikule vibratsioonile suure helirõhu korral ja ka selle pärast piiratakse avaliku ruumide helispektrit.

...ei vasta tõele ja on jälle kord suutäis sooja õhku.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Sell korgi-innovaatika kohta on keegi asjapulk meil väitnud, et seda poleks vaja, kui üleeuroopaliselt oleks kasutusel pandipudelite taarasüsteem nagu meil Eestis. Iseenesest võib sellel väitel tõepõhi all olla.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist