Riigikaitse eelarve

Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Uusi trende kohalikust propagandast

Postitus Postitas Kapten Trumm »

mart2 kirjutas: 22 Juun, 2024 9:14 See 800 ATACMS-i halva näitena elab juba omaette ulmelist elu ning päris-eluga pole sel mingit pistmist.
Jätaks edaspidi selle siin diražeerimise? :scratch:
Akf Martin Herem on seda 1,6-e ise siin foorumis valgustanud.
Suurusjärkudest: ATACMS kõiki versioone on avalikel andmetel toodetud ca 3700 raketti.
Liitlased on neid ostnud enamasti mõnekümne kaupa iga omanikriigi kohta.
3700 toodetud raketi hulgas on täna kasutatavaid (algne M39 kobarmoonaga ei ole kasutuses)
M39A1 - toodetud 610
M48 - toodetud 176
M57 - toodetud 513
M57E1 - plaaniti toota 220 (palju valmis on, ei saa aru)
Kokku koos viimasega 1519 raketti.

Et selline raketisadu Eesti kaitseks saab tulla vaid tugeva, väga tugeva USA sõjalise toetuse näol, isegi Euroopa liitlaste rakette kokku kraapides ei saaks pooltki kokku.

Mul poleks vähimatki selle vastu, et meil oleks see 800 raketti ja sellega teeks piiritaga kõik vähegi ohtliku pulbriks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas Martin Herem »

Igaks juhuks ...
M57 moona on 1,6 miljardi sees vaid väike osa ligi 800st.
Enamus on M30/31

Ma ei tea mida keegi ostnud on või kui palju, kuid päris kindlasti ei ole neid hangitud täiemahiliseks konventsionaalseks sõjaks.
Kui keegi on hankinud "kümnete kaupa", siis äkki PODe - milles on M30/31 x 6. M57 x1.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Meedias esitati täna küsimus, kuhu Brüsselisse lahkuv KK granaadi viskab.
Minu arvates on ta selle juba visanud ja lendas see laskemoonaraha küsijate pihta.
Edasi siit saab muidugi asi ainult paremaks minna, kui üks vastusõdija on vähem, siis muutuks ka raha saamine kindlamaks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
KasinMasin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas KasinMasin »

Leedus tehakse.
https://www.err.ee/1609382774/leedu-tos ... kult-makse

Meil ollakse suvepuhkusel ja välismaa tööintervjuudel.
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Eks me varsti kuuleme kuidas riigikogu valutab südant ja pealegi kõik on puhkusel aga sügisel vat hakkab looma...... No ei ole mul seda usku et nad midagi teevad.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Mulle tundus, et Kamin ja KV valmistasid valitsusele ette paberi, et osta vaja on seda ja toda ning maksab niipalju.
Valitsuse kabinetiistungil tehti seepeale mömm ja mämm ning ega kaitseminister ka just abrasuurile viskuma ei tikkunud.
Miks? Tõmbame paralleele sellega, kui lihtsalt Pevkur andis alla Kiili ja co väljapressimisele Palmi KV saamise teemal.
Oleks võinud ju rohkem selgroogu omada ja kannad maha panna.
Poliitikud üritasid selle paberi lükata sahtlisse paremaid aegu ootama.
Pevkur tegi jah-jah ja sinnapaika asi jäigi.

Paraku aga, ametnikud ja kaitseväelased sellega ei leppinud ja riburada pidi toodi see, vähemalt AK sisuga dokumendi essents avalikkuse ette.
Tegid seda nii Salm kui ka Herem. Mis oli minuarust mehetegu - taolise julgusega vendasid meil pole just palju, kes on valmis oma ametist/tulevikust loobuma taoliste eesmärkide nimel. Respect.

Mispeale osutusid poliitikud kahvlis olevaks. Siis hakkasid sündmused arenema loodetud suunas.
Eelkõige valiti riiakas peaministrinna Brüsselisse. Tema väljaütlemistest jäi mulle küll mulje, et see 1,6B tuleb üle tema laiba (eelarve niigi miinuses).
Vähemalt uus peaministri kandidaat Michal on ikka rääkinud debatist riigikaitsemaksust ja laskemoona ostmisest. Annab lootust.

Kui muidugi koalitsiooni väiksed vennad ei rakenda KK ajast tuttavat väljapressimist, "ilma sisejulgeolekuta julgeolekut pole" ja "ilma korraliku hariduseta me läbi ei löö" (arvake ise, mis parteid ja kes).

Olen lootusrikas.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Chupacabra »

Kas kellelegi on jäänud muu mulje kui see et Pevkur ongi üks limukas? Selgroogu pole seal kunagi olnudki, proovib kogu aeg ajada sellist juttu nagu arvab et kuulda tahetakse.
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Tahaks loota küll, et puhuvad vähe värskemad tuuled, aga eks ole näha. Esialgu olen pessimistlik. Väga lihtne on asi lükata muu kära taustal (nagu näiteks automaks) vaiba alla.
Kas kellelegi on jäänud muu mulje kui see et Pevkur ongi üks limukas? Selgroogu pole seal kunagi olnudki, proovib kogu aeg ajada sellist juttu nagu arvab et kuulda tahetakse.
Sa pole ainuke. Väike meenutus aastast 2017:
https://www.postimees.ee/4343951/ansip- ... ara-halise
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Kapten Trumm kirjutas: 01 Juul, 2024 10:28 Paraku aga, ametnikud ja kaitseväelased sellega ei leppinud ja riburada pidi toodi see, vähemalt AK sisuga dokumendi essents avalikkuse ette.
Tegid seda nii Salm kui ka Herem. Mis oli minuarust mehetegu - taolise julgusega vendasid meil pole just palju, kes on valmis oma ametist/tulevikust loobuma taoliste eesmärkide nimel. Respect.
No vaatame, vaatame, kas keegi on tulevikust loobunud, kui min 1,6 mld veerema pannakse ja kes tarnija poolt vastu tuleb.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Ma ei kujuta küll hästi ette, millisel kujul see nn. "riigikaitsemaks" kehtestatakse? Kes seda maksma hakkab? Mille külge see poogitakse, et see kokkukogutav raha konkreetselt riigikaitseks läheks?
Kui mul oleks valida kas härra michail või pevkur siis valiks igajuhul viimase. Micahil peab küll terve pesakonna jäneseid kübarast välja võluma, et teha midagi teistmoodi, kui senine valitsus teinud on. Ma ei näe mingit nägemust sellest, kuidas midagi paremaks hakkab minema.
Keegi näeb?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Runkel kirjutas: 01 Juul, 2024 13:28 No vaatame, vaatame, kas keegi on tulevikust loobunud, kui min 1,6 mld veerema pannakse ja kes tarnija poolt vastu tuleb.
Poliitikute kahvlisse (loe sundseisu) panek, kus nad on sunnitud asju tegema ja tulemusi saavutama, on poliitikute arust üks hullemaid patte, mida neile teha annab. Nad tahaksid sussi sahistada ja kõigile meeldida. See aga pole tulemuste mõistes kuigi produktiivne, kui nt ressursid ühtlaselt laiali määritakse.

Selles, et riigikaitses tulemusi saavutada, tuleb osalt ühiskonnalt raha ära võtta (ebapopulaarne) ja eelisarendada teist osa. Vilistada õpetajate, politsei jne palgatõusu nõudmistele näiteks.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

isonts kirjutas: 01 Juul, 2024 13:49Ma ei kujuta küll hästi ette, millisel kujul see nn. "riigikaitsemaks" kehtestatakse? Kes seda maksma hakkab? Mille külge see poogitakse, et see kokkukogutav raha konkreetselt riigikaitseks läheks?
Reformierakond on välja käinud nii riigikaitsemaksu kui -laenu, aga väga kuluka tulumaksureformi ärajätt ei tule kõne allagi :( .
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

isonts kirjutas: 01 Juul, 2024 13:49 Ma ei kujuta küll hästi ette, millisel kujul see nn. "riigikaitsemaks" kehtestatakse? Kes seda maksma hakkab? Mille külge see poogitakse, et see kokkukogutav raha konkreetselt riigikaitseks läheks?
Kui mul oleks valida kas härra michail või pevkur siis valiks igajuhul viimase. Micahil peab küll terve pesakonna jäneseid kübarast välja võluma, et teha midagi teistmoodi, kui senine valitsus teinud on. Ma ei näe mingit nägemust sellest, kuidas midagi paremaks hakkab minema.
Keegi näeb?
Kõige keerukam on saavutada kriitiline mass poliitilist tahet. Edasi on delo tehniki.
Maksavad nii üksikisikud kui ettevõtted, % sissetulekult kuus.
Deklareeritakse eraldi reana ja Kamina eelarves kajastatakse eraldi reana (tulud riigikaitsemaksust). Mis laekub, läheb kohe kamina eelarvesse. Samat kanalit pidi saaks ka vabatahtlikult annetada (kes soovib maksta rohkem).

Samad jänesed peab ka Pevkur välja võtma. Vahe on aga selles, et Pevkur millegi või kellegi juhina on juba oma parteist välja vilistatud, Michal aga mitte. Seepärast on Michali stardipositsioon palju parem.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Kapten Trumm kirjutas: 01 Juul, 2024 13:56
Runkel kirjutas: 01 Juul, 2024 13:28 No vaatame, vaatame, kas keegi on tulevikust loobunud, kui min 1,6 mld veerema pannakse ja kes tarnija poolt vastu tuleb.
Poliitikute kahvlisse (loe sundseisu) panek, kus nad on sunnitud asju tegema ja tulemusi saavutama, on poliitikute arust üks hullemaid patte, mida neile teha annab. Nad tahaksid sussi sahistada ja kõigile meeldida. See aga pole tulemuste mõistes kuigi produktiivne, kui nt ressursid ühtlaselt laiali määritakse.
KV liigub ja on liikunud uute võimete loomisel ja olemasolevate tugevdamisel edasi ja valitsuselt tuleb selleks raha rohkem kui kunagi varem, kuid KVs ja kaminas tipud lahkuvad. Nagu Koort kirjutas, MH ja KS lahkumist ei maksa ühte patta panna, aga mine tea. Ambitsioonikal kantsleril võis edusammudest hoolimata kopp ette tulla kui initsiatiive surmatakse ja ministrilt tuleb enamasti "Computer says no" vastuseid kui sedagi. Ehk järgmine kantsler on kõvema närviga ja väiksema egoga. See ei tähenda, et selline riigikaitse seisukohalt tulemuslikum ei võiks olla.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Kapten Trumm kirjutas: 01 Juul, 2024 14:14
isonts kirjutas: 01 Juul, 2024 13:49 Ma ei kujuta küll hästi ette, millisel kujul see nn. "riigikaitsemaks" kehtestatakse? Kes seda maksma hakkab? Mille külge see poogitakse, et see kokkukogutav raha konkreetselt riigikaitseks läheks?
Keegi näeb?
Kõige keerukam on saavutada kriitiline mass poliitilist tahet. Edasi on delo tehniki.
Maksavad nii üksikisikud kui ettevõtted, % sissetulekult kuus.
Deklareeritakse eraldi reana ja Kamina eelarves kajastatakse eraldi reana (tulud riigikaitsemaksust). Mis laekub, läheb kohe kamina eelarvesse. Samat kanalit pidi saaks ka vabatahtlikult annetada (kes soovib maksta rohkem).

Samad jänesed peab ka Pevkur välja võtma. Vahe on aga selles, et Pevkur millegi või kellegi juhina on juba oma parteist välja vilistatud, Michal aga mitte. Seepärast on Michali stardipositsioon palju parem.
Sisuliselt oleks teine tulumaks sellisel juhul juures. Palju eelmine aasta Füüsilise/ juriidilise isiku tulumaksu riigile laekus? Selle järgi saab välja öelda, kui suur protsent juurde tuleks.
Saab näha kuidas mihailil minema hakkab. Mulle on küll jäänud mulje, et pevkur ootab oma aega, kui saab printsina valgel hobusel riiki sellest hädast ja õnnetusest päästma ratsutada. Täna tundub nagu liiga vara püünele tõusta. Kuidagi ei taha uskuda, et mihail midagi senisest paremaks saab muuta.
Ainult kui loobuks maksuküürus kaotamisest ja formuleerib automaksu kuidagi riigikaitse maksuks ümber. Midagi veel?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist