Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Donald Trump tagasi?

Postitus Postitas Kriku »

nukkel kirjutas: 18 Juul, 2024 10:52Kui sa veel oskad mulle selgeks teha et kõik mis viltu on Trumbi süü, oleks see nagu kirss tordil.
Trump selle väljatuleku "diili" sõlmis... Jääda sinna mõne tuhande mehega sisse poleks mingi eriline kulu olnud. Jah, Afganistaan oli kuni lõpuni üks suuremaid välisabi saajaid, aga kunagistest kõrgustest oli see vähenenud 1,4 B peale aastas ning Etioopia näiteks sai rohkem: https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_foreign_aid . Põhjendada vajadust väljatulekuks Venemaa ja Hiina vastu vabade käte vajadusega pole minu arvates faktidega kooskõlas. See nüüd muidugi ei käinud sinu postituste kohta.
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Mina sain aru, erinevaid allikaid lugedes, et Trump soovis Bagrami lennuvälja jätta mingil määral USA kasutusse ja mingisuguse era-turvafirma sinna. Arvatavasti sain asjast valesti aru.
slider
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas slider »

Juba katse 5,56st pähe tabada 200 m kauguselt näitab, et tegemist ei olnud "eriväljaõppega" (Rahumägi), vaid isikuga, kes on liigselt vaadand snaiprifilme (filmis American Sniper) tabatakse iraaklasest pahategijat pähe 1800 m kauguselt) ja mänginud Call of Duty't. Kui see aeg oleks kulutatud nt USA rahvuskaardi väljaõppele, siis oleks praegu Trumpi matused.
5,56 on ideaalne valik 130m peale meloni laskmiseks, lame trajektoor ja pmst olematu tagasilöök kiirete järgnevate laskude tegemiseks. Piirama hakkab keskmise keskklassi AR15 täpsus mis on u 3 MOA, samas pole mitte mingi probleem osta pisut parem mis on juba 1 kuni 2 MOA. Pähe lasi ilmselt seetõttu, et rindkere võis olla teiste poolt varjatud

Mida täpsemalt see rahvuskaart oleks õpetanud? Ühendriik on täis koolituskeskusi kuhu saab raha eest igaüks minna ja õppida korralikult laskma, hiljem saab ise õpitut lihvida. 100m tiirud pole ka probleemiks.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

nukkel kirjutas: 18 Juul, 2024 14:09Mina sain aru, erinevaid allikaid lugedes, et Trump soovis Bagrami lennuvälja jätta mingil määral USA kasutusse ja mingisuguse era-turvafirma sinna.
Väga võimalik, aga ma ei usu, et augustile sarnaste sündmuste kordumisel oleks see reaalselt õnnestunud. Kogu küsimus on selles, milline oleks olnud minimaalne vajalik USA või NATO tugi, et Afganistaani valitsus ja sõjavägi poleks laiali jooksnud. Kui juba jooksid, siis polnud enam midagi teha.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Pilt

Üritades leida fotot "Trump before shot" leidsin sellise, mis vajadus oleks "melonit" lasta üritada? Ma võin ka ise vastata, vennike oli kuskilt kuulnud, et VIP-idel on särgi all see pehme vest, järsku on plaadid kah, laseme pähe. Või et filmis "Ameerika Snaiper" seda tehti (ka 1800 m kauguselt).

Ma ei tea täpselt, mida USA rahvuskaart õpetab, aga selle põhjal, mida mulle on õpetatud (olen õppinud ka täpsuslaskmise taktikat) poleks ma sinna halli katusele küll läinud. Ma pole seejuures ei TL ega pole kunagi olnud, lihtsalt teoreetik.

Kui vana oleks sihtinud ülalt kolmanda särginööbi piirkonda (esimene, mis kinni on), siis oleks matused olnud. Pihta oleks kindlamalt saanud (seepärast profid pähe ei sihigi).
Viimati muutis Kapten Trumm, 18 Juul, 2024 14:32, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 18 Juul, 2024 14:29Ma ei tea täpselt, mida USA rahvuskaart õpetab, aga selle põhjal, mida mulle on õpetatud (olen õppinud ka täpsuslaskmise taktikat) poleks ma sinna halli katusele küll läinud.
See võib üsna tõenäoliselt tähendada ürituse ärajäämist. Eks ta töllerdas ringi ja otsis kohta ning ronis sinna, kuhu millegipärast sai.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Sõjalise operatsiooni üks edutegureid on põhjalik ettevalmistus. Sõjaline operatsioon on harva edukas, kui minna lihtsalt kohale ja vaadata, mis saab. Kui see minusugusele juba teada on, siis proffidele ehk seda enam. Et Trump seal esines, oli teada tükk aega ette ja arvata võib, et tribüünid ja asjad pandi seal üles kindlasti eelmisel päeva. Siinkohal võiks tsiteerida klassikuid luure juhtrollist.

Ennist jäi tähelepanuta üks ekslik arusaam:
Mida täpsemalt see rahvuskaart oleks õpetanud? Ühendriik on täis koolituskeskusi kuhu saab raha eest igaüks minna ja õppida korralikult laskma, hiljem saab ise õpitut lihvida. 100m tiirud pole ka probleemiks.
TL ja SN on esmalt hea jalaväelane ja alles siis hea laskur.
Viimati muutis Kapten Trumm, 18 Juul, 2024 14:36, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Loomulikult on sul õigus, et see kõik näitab, et tegemist oli oportunistliku otsusekindla üksiküritajaga. Selle vastu ma üldse ei vaidle. Lihtsalt, kui sina oleksid olnud tema tossudes oportunistlik otsusekindel üksiküritaja, siis väga tõenäoliselt oleksid käitunud nagu tema või siis jätnud asja katki.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Mul on siiski usku väljaõppe ja teadmiste antavasse eelisesse taolistes olukordades. :)
Kunagi ei saa muidugi vaielda praktika vajalikkuse üle, aga just teoreetiline aluspõhi tihti määrab rohkemgi - luure juhtroll, eksitamine jne vajalikud asjad õpib enamus selgeks siiski laua taga.
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poti soldat »

Trump oli laskja poole küljega, ma ei ole kindel et samaväärse vasakule kaldega kehasse sihtides oleks tulemus surmav olnud, kuigi vigastus oleks kindlasti märksa tõsisem olnud kui too kõrvariivakas.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Trumm, keegi ei eita väljaõppe kasu - lihtsalt ma arvan, et seal olukorras tegutseti vastavalt võimalustele.

Väidetavalt pööras Trump hetk enne lasku pead, et mingit seinale kuvatavat graafikut vaadata.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Kriku kirjutas: 18 Juul, 2024 13:37
nukkel kirjutas: 18 Juul, 2024 10:52Kui sa veel oskad mulle selgeks teha et kõik mis viltu on Trumbi süü, oleks see nagu kirss tordil.
Trump selle väljatuleku "diili" sõlmis... Jääda sinna mõne tuhande mehega sisse poleks mingi eriline kulu olnud. Jah, Afganistaan oli kuni lõpuni üks suuremaid välisabi saajaid, aga kunagistest kõrgustest oli see vähenenud 1,4 B peale aastas ning Etioopia näiteks sai rohkem: https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_foreign_aid . Põhjendada vajadust väljatulekuks Venemaa ja Hiina vastu vabade käte vajadusega pole minu arvates faktidega kooskõlas. See nüüd muidugi ei käinud sinu postituste kohta.
Iseasi on see et kas seal oli mõtet rohkem töllerdada. Igasugusel sõjal või reziimi hoidmisel on mõtet ainult siis kui sellele on kohalike elanike toetus. (Seetõttu ma ka ei uskunud et Putin 2022 a Ukrainat ründab. Võrreldes 2014 aastaga kui venemeelseid ja EL - meelsed olid Ukrainas enamvähem pooleks oli 2022 läänemeelseid juba tunduvalt rohkem. Aga ju siis olid Putinil teistsugused algandmed)

Afgaani kohalikud ei hoolinud ei "arenenud sotsialismusest" ega "timukraatiast" vaid tahtsid elada enda tavade järgi. Sellest said lõpuks aru nii NSV Liit kui USA. Kui NSV Liit lahkus enam-vähem organiseeritult siis USA vägede väljatõmbamine ei läinud sugugi nii nagu plaanitud. Ma loen vahel vene allikaid samuti ja seal oli Trumpi "diiliga" seoses alguses kõva parastamine et häh, lasevad jalga nagu omal ajal Vietnamist. Ilmselt loeb neid allikaid ka Bideni administratsioon sest võeti korduvalt sõna et mingit häbiga põgenemist ei tule. Tegelikkuses läks veel hullemini kui Saigonis. Seal rippusid viimased mehed helikopteri küljes, Kabulis pudenesid lennuki küljest maha nagu mädad ploomid. Mille üle venelased ei jätnud irvitamata et sai ju räägitud.

Trump ise ja muud Bideni kriitikud on just korralduslikku poolt ette heitnud sest see olevat andnud venelastele signaali et Biden on nõrk ja sõjaväel käed seotud. Trumpi väitel julgustas see venelasi Ukrainat ründama . Ta enda kinnitusel tema ametiajal poleks Putin julgenud rünnata. Mul tuleb meelde üks Süürias toimunud vahejuhtum. See oli ikka vist Trumpi ajal kui Wagneri mehed läksid mingit naftavälja üle võtma mida Usa sõjavägi kaitses. Ameeriklased teatasid et siin on nemad , tõmbasid tähelipu vardasse ja hakkisid Wagneri väeosa korralikult ära. Putin sai aru küll ja mumeelest Süürias siis hoiduti omavahelistest kokkupõrgetest. Võib-olla oleks Trump ka Ukrainasse tuima näoga mingid kindlustatud punktid tekitanud ja sellega Putini mõtlema pannud.

Nüüd seletab Trump et ta võib sõja 24 tunniga ära lõpetada. Jällegi täitsa võimalik sel teel et igasugune abiandmine Ukrainale lõpetatakse ära. Siis on muidugi sõda ka läbi kuid seda juba Putini tingimustel.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

vanahalb kirjutas: 18 Juul, 2024 18:45Afgaani kohalikud ei hoolinud ei "arenenud sotsialismusest" ega "timukraatiast" vaid tahtsid elada enda tavade järgi. Sellest said lõpuks aru nii NSV Liit kui USA.
Sellega ma olen nõus. USA-s kahjuks või õnneks ei oleks õnnestunud valijatele maha müüa järjekordse hõimubossist diktaatori pukki panekut USA relvade toel ja liitlastele veel vähem. Sealt siis see "timukraatia" eksperiment Afganistaanis.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Kui Afganistanis veel kuningas oli, siis oli see ju täitsa talutav riik läänlastele ja kohalikud said ka omatahtsi elada. N. Liit oma sõpradega hakkas küll võõraid sotsialistlikke kombeid peale suruma. USA mu meelest midagi rasket ja võimatult neilt ei nõudnud, lisaks anti raha - ikka ei olnud hää. See Taliban on ikka kõvasti tagasi ajas ja islamis tegelikult nende lollakaid reegleid kirjas ei ole, need on nende puštude hõimureeglid, mida nad oma arust islamiks peavad. Sellised toredad keskaegsed reeglid ja majandus areneb mühinal, kui pool elanikkonda ei osale ja jäävad hariduseta. Aga välisabi tahaks ikka. Vabandust OT pärast.
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poti soldat »

Eks Hamid Karzai oligi üks hõimuboss, ning polnud see Afghanistaani "demokraatia" midagi erilist. Mina ütleks et peamine probleem oli see et üritati killustunud hõimuühiskonnas püsti panna tsentraliseeritud riik, mida hoolimata meeletust rahapumpamisest ei saadudki kunagi toimima, ning kui see kokku kukkus siis oli häving sedavõrd täielik et isegi põhjapiirkonnad, mis kaks aastakümmet tagasi olid edukalt Talibani vastu rinnet hoidnud, langesid sisuliselt koheselt. Mingi föderaalne lahendus oleks sealsetesse oludesse ilmselt paremini sobinud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist