Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
vanahalb
Liige
Kontakt:

Re: Donald Trump tagasi?

Postitus Postitas vanahalb »

Kriku kirjutas: 22 Juul, 2024 8:01Sõja-aja majandus nagu Venemaal, mis on Hiinas juba pikemat aega, aga millega Putin ei saa järje peale... Siin läks nüüd mõte minu jaoks kaotsi. Mis majandusmudelit ikkagi silmas peetakse?
Selline variant kus võimuloleva partei või isik määrab riiklikud prioriteedid. Mis on esmatähtis sellega võib ka kahjumlikult tegeleda niikaua kuni teised on välja söödud. See mis Hiinas toimub pole päris turumajandus ja Putin võitleb samuti selle eest saaks kodumaise tööstuse käima . Muidu ainult vahendavad ja varastavad.

Siinsamas teemaski vist oli kevade poole juttu et hiinlaste pikemalt planeeritud dumping-programmi tõttu suur osa laevaehitusest tänaseks nende käes. Kui Usa tahaks täna kaubalaevastiku ehitada siis pole ei oskajaid mehi ega enam kohtigi kus ehitada.

Sõda ei ole ainult selline kus teineteisele tina antakse :)
affa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas affa »

Raske öelda, kumb oleks sitem - kas see, et DT võidab, või see, et kaotab sedavõrd napilt, et korduvad eelmisele kaotusele järgnenud sündmused(võimalik, et suurusjärk suuremas mastaabis). Ja kumba stsenaariumi eelistaks kreml.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Kremli eelistus oleks nõrk ja sisetülides vaevlev USA. Demokraatlik protsess, kus vabade ja ausate valimiste tulemusena võidab üks või teine kandidaat, on vankadele põhimõtteliselt ebameeldiv. Eks nad püüa õõnestada nii protsessi kui ka kandidaate.
Repliigina kaubandussõja jutule juurde. Mida tooks kaasa kaitsetollide tõstmine - see teoreetiliselt toetaks suhteliselt ebaefektiivsemat sisemaist tööstust jne., see omakorda võib tähendada rohkem töökohti ja ehk ka kõrgemat palgataset, kuid sisemaisele tarbijale kallimaid tooteid ehk survet inflatsioonile. Kellele meeldib kallim kaup? Teisalt, kui laseks väga vabal väliskaubandusel õilmitseda, siis see tooks teoreetiliselt kaasa konkurentsi tugevnemise, mis hoiaks kaupude hindu pigem madalal. Aga kui tulla akf vanahalb toodud näite juurde, kus üks riik (Hiina) toimetab nt EV-ga kaubanduses tugevate riiklike dotatsioonidega, siis see suretab ausat konkurentsi, kuid auto maksab ostjale vähem Hiina maksumaksja toel. Kas taolist odavat kaupa tasub osta? Seega kaitsetollid pole ka saatanast tingimata.
Ma olen siin varem ka poetanud. EL võiks Trumpiga Hiina pigistamise osas seljad kokku panna. Kuid USA vaade võib olla liiga individualistlik.
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Sain ma nüüd õigesti aru, et mõnede kolleegide meelest võidab sotsialistlik plaanimajandus vaba turu?
Aga poisid ei teagi, et Madurost ja Kimist tuleks eeskuju võtta.
Ärge ilma sakummita võtke!
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Kuidas tundub, kas Kamala Harrise kui presidendikandidaadiga on demokraadid juba leppinud? Loodetavasti tuleb ikka konkurente. Minu maitsele on Harris liiga vasakul (ma enda arvates olen suisa teisel pool :)). Demokraatliku partei Harrise konkurendid peaks kiirustama, Harris toimetab otsustavalt, saab kongressiks liiga suure edu.

Harrise võimalikud VP kandidaadid.
https://www.axios.com/2024/07/21/kamala ... nning-mate
London Bridge
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas London Bridge »

Erureamees kirjutas: 22 Juul, 2024 13:36 Sain ma nüüd õigesti aru, et /.../
Ei saa. Jutt käib turumoonutusest ja selle mõjudest (a la USA laevaehitusektor sureb välja, sest hiinlased maksavad peale, et tellimusi endale saada ning oma sektorit paisutada).
My fair lady.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Erureamees kirjutas: 22 Juul, 2024 13:36 Sain ma nüüd õigesti aru, et mõnede kolleegide meelest võidab sotsialistlik plaanimajandus vaba turu?
Hiina riigikapitalism ja sotsialistlik plaanimajandus on ikka erinevad asjad.
See mida Hiina ilma mingi valehäbita kasutab on Euroliidus keelatud riigiabi. Hiinlastel see võib muidugi kedagi pumbale lähemal olevat ettevõtjat soodustada aga põhieesmärk on ikkagi tarneahelad enda kätte saada ja välismaised ostjad muuta endast sõltuvaks.
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Harris sai VP sellepärast et Biden lubas teha värvilise naise enda VP. Kui vaadata mineviku siis partei sisseselt oli ta viimane.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

vanahalb kirjutas: 22 Juul, 2024 12:03Siinsamas teemaski vist oli kevade poole juttu et hiinlaste pikemalt planeeritud dumping-programmi tõttu suur osa laevaehitusest tänaseks nende käes. Kui Usa tahaks täna kaubalaevastiku ehitada siis pole ei oskajaid mehi ega enam kohtigi kus ehitada.
Ah, ei tea nüüd. Lõuna-Korea ja Jaapan on ikka ka väga tugevalt pildil.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Runkel kirjutas: 22 Juul, 2024 13:43 Kuidas tundub, kas Kamala Harrise kui presidendikandidaadiga on demokraadid juba leppinud? Loodetavasti tuleb ikka konkurente. Minu maitsele on Harris liiga vasakul (ma enda arvates olen suisa teisel pool :)). Demokraatliku partei Harrise konkurendid peaks kiirustama, Harris toimetab otsustavalt, saab kongressiks liiga suure edu.

Harrise võimalikud VP kandidaadid.
https://www.axios.com/2024/07/21/kamala ... nning-mate
Teised välja pakutud (kubernerid) on veel vähem tuntud ja võivad loota ehk asepresidendi positsioonile.
Harris on praegu demokraatide parim võimalus, sest väga paljud valijad valivad täna sellise põhimõtte järgi, et ükskõik kes, aga mitte Trump ja Biden.
Viimane suund on tekkinud peale neid avalikke fopaasid. Lisaks tekib Harrisel võimalus Trumpi õõnestada tema vanusega (Trump pole ju Bidenist eriti palju noorem pluss endisel prokuröril oleks ehk trumbid peos ka Trumpi patutegude avalikul lahkamisel. Ühte õiget Burger Kingi nõudepesijat muidugi sellised pisiasjad ei morjenda, aga USA-s elab ka haritud inimesi, kes läinuks valima lihtsalt Trumpi taolise vastu.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Viimaste küsitluste järgi on Trump Harrisest ees 5-6% võrra: https://elections2024.thehill.com/natio ... k-general/ . Bideniga on vahe vaid 2,5%: https://elections2024.thehill.com/natio ... p-general/ .

"The Hill" arvutab mingeid küsitluste keskmisi ja saab tulemuseks, et vahe Bideniga on umbes võrdne:
Trump, who officially accepted the Republican nomination at the GOP convention last week, leads Harris by 2 points, according to the aggregate of national polls, 47 percent support to 45 percent. That’s around the same as Trump’s 2.5-point lead over Biden, with 46 percent support to the incumbent’s 43.5.
https://thehill.com/homenews/campaign/4 ... ald-trump/

Ega ma sellest metoodikast eriti aru ei saa.
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

Kuuldavasti Sorose isa ja poeg ka Harrise seljataha ennast sättinud...raha tal on, poliitilist mõjuvõimu ka. Vandenõuteooriad- küll tulevad!
https://www.jpost.com/us-elections/arti ... HAcwUoLktw
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Huvitavam on see kuidas nad Harrise nüüd Bideni asemel oma valijatele mängivad.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Minu arust see on kõige väiksem mure - kõik ju nägid, et Bidenist pole enam asja.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist