Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Tegelane5
Liige
Kontakt:

Re: Donald Trump tagasi?

Postitus Postitas Tegelane5 »

aksel90 kirjutas: 22 Juul, 2024 20:23 /--/
Kui Bideni esialgses teates polnud mainitud toetust asepresident Kamala Harrisele kui tema järglasele partei kandidaadina, järgnes paaniliste sõnumite ja kõnede tulv. Hetk hiljem postitati Bideni kontol järgmine sõnum, milles täpsustati, et ta toetab tõepoolest Harrist.
Kui arvestada kui hilja see toetusavaldus tuli, siis Biden peaaegu üldse ei toeta Harrist. Ning väga kõva toetusena, Bideni tagasiastudes oleks Harris kohe president millelt on palju lihtsam kampaaniat teha. Kui asepresident olnuks ntks Tulsi Gabbard, siis tõenäoliselt see käik olekski käidud. Samuti on demokraadid hämmingus, kuidas saab kampaaniaks mitte piisava tervise juures olla, kuid ametis olekuks on kõik OK?!
Kuid demokraadid on ise endale selle jama kokku keeranud.
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
kalvis
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalvis »

Kapten Trumm kirjutas: 23 Juul, 2024 9:37 Eelolevaga päri

Kummaline, et USA (reaal)majandusringkonnad pole seda lihtsat tõde Trumpile suutnud selgeks teha. Ilma immigrantide töökäteta pole lihtsalt võimalik ei Euroopas ega USA-s senist elujärge hoida. Loomulikult õnnestub sellelt pinnalt Burger Kingi nõudepesijaid barrikaadidele mobiliseerida, sest immigrandid pretendeerivad ju samasugustele töökohtadele.
viga ei ole DT vaid rahvas (MAGA jt.), kes seda pläma usub.

OT. Euroopas on aga valitsustel ja mitmetel parteidel uskumatult vastupidine arvamus. Nimelt usutakse sinisilmselt, et vahemere kummipaadirahvas on odav, kvalifitseeritud, tööandjale kuulekas ja igati vähenõudlik tööjõud. Tegelikkus on täiesti vastupidine - haridus on olematu, kohati lausa kirjaoskamatud kuigi 3 kordne kõrgharitud doktorikraad tagataskus, töötahte %=0 (kuulekus). Vähenõudlikus on osalt olemas, nimelt suudetakse vajadusel ideaalselt narkotsi ja varastamisega ennast ära elatada. Võrreldes latiinodega on viimased lausa ideaalne eurooplasee unistus.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

ekacariya kirjutas: 23 Juul, 2024 12:03 Kummaline tabel...või siis pole ise piisavalt tark et aru saada- miks hariduse võrdlus vaatab ainult valgenahalisi valijaid?
Too vaatab, kus üks partei eristub valijate vaates kõige rohkem teisest, näitab täpsemalt partei identiteeti.
Kui tuua võrdlus Eesti parteidele, siis Keskerakonnast me mõtleme kui venelaste parteist, kuid nt EKREt ja sotse valivad samuti palju venelasi, kuid Keski jaoks on venelased põhisemad.
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

Kapten Trumm kirjutas: 23 Juul, 2024 11:30

Hakkavad ikka. Vähemalt osa. USA lõunapiiri lähedale ala on tehaseid täis, kuis latiinod töötavad. Isegi Tesla tehas Fremontis, kus makstakse palka 1/3 kuni pool vähem kui Michiganis. Vaata Google piltiotsingust pilte konveierilt, mitut valget sa seala musta tööd tegemas näed
Siin on vastus ka su küsimusele et miks Ameerika või Euroopa valge ei taha lihttöid teha. Tegelikult samuti Eesti probleem, palgad on väikesed ja vähemaqlt osaliselt seetõttu et on mingi odavam tööjõud kes on palgatasemed alla viinud...üldiselt kogu selle nähtuse taga on ju mingi ühiskondlik kokkulepe ja teistsugune kokkulepe et väärtustame teenindussfääri töölisi või lihtöölisi rohkem tähendaks paraku kaupade ja teenuste kallinemist.
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

Runkel kirjutas: 23 Juul, 2024 12:32
ekacariya kirjutas: 23 Juul, 2024 12:03 Kummaline tabel...või siis pole ise piisavalt tark et aru saada- miks hariduse võrdlus vaatab ainult valgenahalisi valijaid?
Too vaatab, kus üks partei eristub valijate vaates kõige rohkem teisest, näitab täpsemalt partei identiteeti.
Kui tuua võrdlus Eesti parteidele, siis Keskerakonnast me mõtleme kui venelaste parteist, kuid nt EKREt ja sotse valivad samuti palju venelasi, kuid Keski jaoks on venelased põhisemad.
Jah aga see tabel on tegelikult subjektiivne ja poliitiliselt kallutatud. Paneme sinna näiteks lahtri "poliitilised eelistused mustanahaliste kõrghariduseta valijate hulgas". Ja siis saaks ju luua ka uue demokraatide identiteedi- demokraadid, madala haridusega mustanahaliste partei vms. See ei ole poliitiliselt korrektne, ja sellepärast seda ei kasutata, kuigi teistpidi võib
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

See tabel käib kummagi poole peamiste toetajagruppide kohta.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

ekacariya kirjutas: 23 Juul, 2024 12:43 Siin on vastus ka su küsimusele et miks Ameerika või Euroopa valge ei taha lihttöid teha. Tegelikult samuti Eesti probleem, palgad on väikesed ja vähemaqlt osaliselt seetõttu et on mingi odavam tööjõud kes on palgatasemed alla viinud...üldiselt kogu selle nähtuse taga on ju mingi ühiskondlik kokkulepe ja teistsugune kokkulepe et väärtustame teenindussfääri töölisi või lihtöölisi rohkem tähendaks paraku kaupade ja teenuste kallinemist.
Millised ekrelikud "lihtsad lahendused" nagu varnast võetud!

Reaalmajanduses pole asi nii lihtne, oma riigis võib kokku leppida mida iganes, aga täna ükski tööstusriik ilma ekspordita ei elatu. Ehk siis globaalne konkurents on see, mis sunnib tööandjaid otsima odavamat ja vähenõudlikumat tööjõudu. Lumpeni arvates muidugi ise pole vaja lille liigutada ja õppida-areneda, et pretendeerida paremini makstud tööle, tuleb lihtsalt valida populiste, kes pakuvad "lihtsa laenduse". Eestis tõmbab lumpen muidugi Soome tööle, siis pole midagi õppida vaja (peale Soome keele). Võiks vist viski vahele panna, et kalevipoegadest on vähemalt pool tulihingelised "lihtsate lahenduste" (st EKRE) toetajad?

Kui USA hakkaks lihttöödel maksma palka, mis oleks valgetele meelepärane, siis oleks nad oma kohast globaalses konkurentsis koheselt ilma. Ja siingi on vabariiklaste ettenägelikud spin doctorid juba "lahenduse" leidnud, kehtestame muudkui imporditollid ja hea elu jätkub! Siis saab Ameerika suureks. Viimane kord, kui USA isolatsiooni valis, siis vallutasid Stalin ja Hitler Euroopa kahepeale ära ja nende võidust jäi puudu üsna napilt.

Hiina seda hetke vaid ootabki, kui mõni suurtegija (EL või USA) seob endale ise kivi kaela ja üritab siis nendega võidu ujuda. Sest Hiinas elab vabrikutööline kümnekesi ühikatoas, toitub kiirnuudlitest ja saab palka 1/3 USA omast. Üldiselt ühiskondlikes küsimustes on harva "lihtsaid lahendusi", sest küsimused on mitmetahulised. Populistide valijatel jääb selle mõistmiseks mõistust vajaka ning nende ärakasutajatel on seda liigagi käes - saab ullikeste abil jämeda otsa enda kätte, kui aga tagajärjed paistma hakkavad, siis on liiga hilja.

Üks selline "lihtne lahendus" on see Trumpi taoliste propageeritud "piirimüür", justkui mille teostamiseks tuleb Ukraina "kraanid kinni keerata". Kuna lumpenile on 10-st suuremad arvud täielik müstika, siis vaatame natuke fakte. "Piirimüür" oma ehituskuludega on suhteliselt tilk vett meres nii USA kaitse-eelarve kui ka UKR abistamise kontekstis. Vaatame fakte natuke. Eri allikad ütlevad ehitustööde maksumuseks 15-28 miljardit dollarit. USA kaitse eelarve eelmine aasta oli 820 miljardit ja Ukrainale on tänase seisuga antud abi juba 54 miljardit. USA föderaaleelarve on üle 6 triljoni dollari.
Ehk siis mingit seost "keerame UKR kraanid kinni, siis saame piiritara ehitada" ei ole, kuid 10 piires arvutada suutvale Texase Praekana nõudepesijale seda selgeks pole võimalik teha, selline peab veel mitu aastat koolis käima, et osata näha arvude taha. Tema vaatab õhtul koos odava õllega telekast, kuidas punase mütsiga idioot lubab "Suurt ameerikat" ja kiidab takka. Veel vähem saab selline lammas aru, et mingi 1500 km traataeda on USA rikkuse juures täiesti ebapiisav pisiasi, et senist maailma julgeolekut ohtu seada. USA lumpeni arrust on julgeolek ju see, et reede õhtul täis peaga kõrtsist tulles peksa ei saaks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

kf kummikomm võiks veidi tagasi tõmmata. Nagu ma enne ka selgitasin personaalse kirjana kf kummikomm'ile-ma uurin ja jälgin palju suuremat teemaderingi ning suuremat pilti. Sellest kõigest olulisema välja sorteerimine ja analüüsimine, mis on mis, ja mis on oluline, võtab aega. Ma ei jõua igat fakti ja lause postitust kontrollida. Teed faktilise vea kuskil, on kf kummikomm kohe minu peale marus, et kus ma postitan jama ja miks ma kontrollimatut jama siia postitan. Väga isiklikuks kipub asi minema. Väga palju postitusi ja hinnanguid-teemasid ka siia ei jõua. Ma pole 24/7 siin tegev, kuigi väga palju oma vabast ajast siia kulutan. Selge, et minu postitustes on ka vigu ja erinevate tänapäeva infotulvas tuvastatavate postitajate vahel ka tihti jama. Vigu teeme me kõik.

kf kummikomm on siin foorumis olnud 3 kuud. 100+ postitust. Ma olen antud foorumis olnud 15 aastat-20 000 postitust. Kriitika on õige. Kontrollimatut infot on ka minu postituste hulgas. Ma parandasin postituse hinnangu ja lisasin kf täpsustuse. Antud olulisel teemal on ka isehakanud analüütikuid ja muid postitajaid tekkinud massiliselt. Loomulikult mul on oma väljakujunenud allikad ja selleks pole ainult Twitter, kust ma infot proovin leida.

Kui näed viga ja oskad midagi täpsemat õelda siis on postitused ning hinnangud oma täpsemad eelnevate postituste vigu täpsustavad märkused alati oodatud. Aga 100 + postituse pealt hakata ütlema, mis ja kes... et kas võin postitada. :scratch:
Viimati muutis ruger, 23 Juul, 2024 13:41, muudetud 4 korda kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
aksel90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aksel90 »

ekacariya kirjutas: 23 Juul, 2024 12:43 Siin on vastus ka su küsimusele et miks Ameerika või Euroopa valge ei taha lihttöid teha. Tegelikult samuti Eesti probleem, palgad on väikesed ja vähemaqlt osaliselt seetõttu et on mingi odavam tööjõud kes on palgatasemed alla viinud...üldiselt kogu selle nähtuse taga on ju mingi ühiskondlik kokkulepe ja teistsugune kokkulepe et väärtustame teenindussfääri töölisi või lihtöölisi rohkem tähendaks paraku kaupade ja teenuste kallinemist.
See on ühiskondlik kokkulepe ainult ses mõttes, et me oleme ise olnud nõus selle majandussüsteemiga - kapitalismi ja turumajandusega. Kapitalismis kujundab hinna, ka tööjõuhinna (=palga), nõudluse ja kättesaadavuse vahekord. Lihtsustatult - mida vähem teadmisi ja oskusi töökoht nõuab, seda rohkem inimesi sellesse ametisse sobib ja seda odavam töökoht (=madalam palk) see on. Ja vastupidi - mida keerulisemaid oskusi ja teadmisi ametikoht nõuab, seda vähem inimesi on sellesse ametisse võtta ja seega tuleb sellise leidmiseks kõvasti raha välja käia. Piisab, kui võrrelda ses plaanis näiteks tippjalgpallurit ja supermarketi kärudetõukajat.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Kapten Trumm kirjutas: 23 Juul, 2024 11:38
nukkel kirjutas: 23 Juul, 2024 10:03 See esimene väitlus. Kui mäletan õigesti siis 13 minutil jooksis Bidenil juhe kokku.
Lugupeetud kitsekarjus Madis, soovin sulle pikka ja ehedat võitlust " tõe " levitamisel.
Vaatame varsti, kuidas mitte eriti noorem (78a) (ja vaimselt mitte võimekam) Trump hakkab selle kurja prokuröri-tibiga (59a) väitlema, teemaks näiteks Trumpi paturegister. Kes seal enne kokku jookseb. :dont_know:'

Kas seda Trumpi-ülistamist võiks vähe koomale tõmmata?
Ei ole vist võimalik ja ilmselgelt on fännidel oma alternatiivne peavoolumeedia ja alternatiivsed faktid.
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Olen koguaeg ja igalpool öelnud: Olen avatud uutele factidele. Kui minu lingid on valed ja keegi tõestab seda olen tunnistand oma vigu. Pea kõik mu lingid on neutraalsed.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Tõesta siis linkidega seda kuidas "peavoolumeedia" on Bideni seisundit ilustanud.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Ma räägin sellest paljukirutud "peavoolumeediast". Delfi, Postimees, ERR ?

Või siis BBC, CNN ?

Mingid suvalised youtube lingid ei ole meedia
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

USA salateenistuse juht astus ametist tagasi.
U.S. Secret Service Director Kimberly Cheatle has officially resigned
https://x.com/rawsalerts/status/1815757084253716640
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline