Mutid!

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
olavsu1
Liige
Kontakt:

Re: Mutid!

Postitus Postitas olavsu1 »

nende elukate puhul on väga hea rakenda piirivalves eterniiti. mul on eterniittahvlid 50cm sügavuselt maasisse kaevatuna mööda maavalduse piiri.

nendele kes sisse jäid tehti Auschwitzi ja mitte ühtegi sellist kaevurit enam.
Väino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Väino »

Nad peaks ju mingil määral ka maa peal liikuma; ma kujutasin ette, et ronivad üle. Kui kaua Sul niimoodi plats puhas on olnud?
olavsu1
Liige
Kontakt:

Väino kirjutas: 15 Jaan, 2023 10:36 Nad peaks ju mingil määral ka maa peal liikuma; ma kujutasin ette, et ronivad üle. Kui kaua Sul niimoodi plats puhas on olnud?
aastat 25 vähemalt, kui mitte rohkem.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Üks on oma naabri mutipeletite müra pärast kohtusse kaevanud: https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12016 ... us-on-null

Tasuline, kopeerima ei hakka.
Welber
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Welber »

Tervitus mutiaretajatele
Mul on käimasoleval aastal tekkinud selline mure, et ... mutte pole. Vähemalt 50 viimast aastat on olnud, aga sel aastal enam pole. Tavaliselt oli aed hunnikuid täis. Kevadest sügiseni.
Millest see võiks tingitud olla? Läksid puhkusele ja tulevad tagasi? Ainuke, millega mina seda põhjendada suudan on see, et antud kinnistul on viimasel poolsajandil muru niidetud el.masinaga, sel aastal tõin kõige suurema Husqi bensuka mis ma leidsin. Kevadel ajasid kolm hunnikut püsti, juuni alguses veel paar ja pärast seda on vaikus.
Bonis nocet, quisquis pepercerit malis.
_dumbuser_
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas _dumbuser_ »

Welber kirjutas: 26 Juul, 2024 0:18 Tervitus mutiaretajatele
Mul on käimasoleval aastal tekkinud selline mure, et ... mutte pole. Vähemalt 50 viimast aastat on olnud, aga sel aastal enam pole. Tavaliselt oli aed hunnikuid täis. Kevadest sügiseni.
Millest see võiks tingitud olla? Läksid puhkusele ja tulevad tagasi? Ainuke, millega mina seda põhjendada suudan on see, et antud kinnistul on viimasel poolsajandil muru niidetud el.masinaga, sel aastal tõin kõige suurema Husqi bensuka mis ma leidsin. Kevadel ajasid kolm hunnikut püsti, juuni alguses veel paar ja pärast seda on vaikus.
Sama siin. Ma panustaks vihmale ja temperatuurile.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Kõige tõenäolisemalt neile see muruniiduk ei meeldi, eriti kui sellega veel regulaarselt ringi põristada. Aga võib ka olla mõni mutisööja ümbruskonda tekkinud. Mul ühtede sugulaste juures nähakse igal aastal mõnd rästikut, vahel lausa majaukse ees, ja seal erilist mutiprobleemi pole, vähemalt muttide peletamine või hävitamine pole kunagi teemaks tulnud. Teiste juures rästikuid pole ja seal kipub muti- ja mügriprobleem vahel päris akuutseks kätte minema. Aga kes sinna maa alla täpselt näeb, mutid põllumajandus- või lemmikloomadena just väga levinud pole, jahiulukina neid samuti suuremat ei hinnata, järelikult mingit seiret ka ei tehta ja nii me ei teagi, nt. mis haigused muttide hulgas parajasti ringi möllavad. Looduses on igasugu kaameraid, mille pilti netist vaadata võib, aga pole veel kuulnud, et keegi mutikaamera üles oleks seadnud :mrgreen: .
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Eks neid plaane ole ikka olnud:
Et kotka-, sea-, kaku-, toidulaua- ja muud looduskaamerad on saavutanud enneolematu populaarsuse, lisandub tänavu neile portaali loodusekalender.ee vahendusel puugikaamera.

Nimelt jälgib mitu kaamerat Võrtsjärve ääres Kolga-Jaani vallas nende putukate igapäevaelu. Kui mõni puuk klammerdub inimese või looma külge, jäädvustab üks kaamera tema tegevust ööpäev läbi. Nii saavad soovijad interneti vahendusel täpsemalt tutvuda pisikeste söödikute kommetega.

Sel suvel on plaanis tööle panna ka mutikaamera, mille kaudu saab jälgida nende loomade tegevust kogu käigusüsteemis. Projekt algusaeg venib, sest mutt, kes hakkab kaamerat kandma, on alles väljaõppel.
https://sakala.postimees.ee/101624/tool ... ugikaamera

8)
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Kriku kirjutas: 26 Juul, 2024 7:54 Eks neid plaane ole ikka olnud:
Et kotka-, sea-, kaku-, toidulaua- ja muud looduskaamerad on saavutanud enneolematu populaarsuse, lisandub tänavu neile portaali loodusekalender.ee vahendusel puugikaamera.

Nimelt jälgib mitu kaamerat Võrtsjärve ääres Kolga-Jaani vallas nende putukate igapäevaelu. Kui mõni puuk klammerdub inimese või looma külge, jäädvustab üks kaamera tema tegevust ööpäev läbi. Nii saavad soovijad interneti vahendusel täpsemalt tutvuda pisikeste söödikute kommetega.

Sel suvel on plaanis tööle panna ka mutikaamera, mille kaudu saab jälgida nende loomade tegevust kogu käigusüsteemis. Projekt algusaeg venib, sest mutt, kes hakkab kaamerat kandma, on alles väljaõppel.
https://sakala.postimees.ee/101624/tool ... ugikaamera

8)
Vaata ikka artikli ilmumise kuupäeva ka :P .
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Vaata ikka minu postituse viimast nägu ka :)
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

OT.
Saaremaal laadal üks müüja üritas igasugu muti peleteid ja lõkse ja muud mudru laadalistele pähe määrida. Kehv kodutöö. :D
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
alax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Kas kellelgi on tulnud tegeleda ka kobraste tõrjega? Millega kaitsta noori puid jõe ääres.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

alax kirjutas: 19 Nov, 2024 21:12 Kas kellelgi on tulnud tegeleda ka kobraste tõrjega? Millega kaitsta noori puid jõe ääres.
Traatvõrk?
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Traatvõrk jah, peene silmaga kanavõrk. Kopra siruulatuse kõrguseni, kõrgemale ta ei roni. Suurt metsa nii ei kaitse, aga väärtuslikumad puud kaitseb ära. Parem on kopra elupaiga laienemist piirata - tammi lõhkumisest on vähe kasu, taastab kiiresti. Parajalt jäme toru tammist läbi veepinnast allpool, siis kobras ei tunne veevoolu ja ei oska seda parandada, "veehoidla" püsib väike ja kobrastele sobiv elupiirkond ka.
olavsu1
Liige
Kontakt:

Jaanus2 kirjutas: 19 Nov, 2024 22:05 Traatvõrk jah, peene silmaga kanavõrk. Kopra siruulatuse kõrguseni, kõrgemale ta ei roni. Suurt metsa nii ei kaitse, aga väärtuslikumad puud kaitseb ära. Parem on kopra elupaiga laienemist piirata - tammi lõhkumisest on vähe kasu, taastab kiiresti. Parajalt jäme toru tammist läbi veepinnast allpool, siis kobras ei tunne veevoolu ja ei oska seda parandada, "veehoidla" püsib väike ja kobrastele sobiv elupiirkond ka.
kobras oskab ühe toruga tehtud "lekke" äraparandada, aga kaks toru üksteise sees, nii et sisemine, peenem toru on tunduvalt pikem (tosin ja rohkem meetrit) kui välimine, ajab kopra segadusse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist