https://www.err.ee/1609407622/trump-ei- ... innitamistViimased küsitlused näitavad, et seis valimiste eel on tasavägine. Mõnes uuringus edestab Harris napilt Trumpi. Teiste küsitluste kohaselt edestab Trump napilt Harrist. RealClearPoliticsi küsitluste keskmise järgi on Trumpil Harrise ees 1,9-protsendipunktine edu.
Donald Trump JÄLLE president
Re: Donald Trump tagasi?
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
-
- Liige
- Kontakt:
Ei ole ekremees ega trumpist. Pean ennast vanakooli konservatiivi ja liberaali vahepealseks. Ma ei mõtle sellist liberaali, kellel pole liberaalsusega mingit pistmist ja keda meerikas parempoolsed sõimavad, vaid sellist, et ela ja lase teistel elada kuni asi lapsi, loomi ja vinduseid mehi ei ohusta. Inimesed, kes on kõige hea eest ja kõige paha vastu (vasakpoolsed siis) peaks ikka oma viimase paarikümne aasta tegemised üle vaatama ja mitte imestama parempopulistide tõusu üle. Kui nii edasi läheb pole mitte Trumpi USA- le vaja vaid Pinochetti.
Vasaktiib on nagu headuse ja inimarmastuse monopoli omandanud ja kui sa seisad reformist paremal oled ilmselt juba kurjuse kehastus. Selline laialt omaksvõetud maailmavaade ei sobi mulle mitte.
Vasaktiib on nagu headuse ja inimarmastuse monopoli omandanud ja kui sa seisad reformist paremal oled ilmselt juba kurjuse kehastus. Selline laialt omaksvõetud maailmavaade ei sobi mulle mitte.
-
- Liige
- Kontakt:
Kapitooliumi tormijooksu kohta on päris palju allikaid, minu arvates ei ole see Trummi väljamõeldud vandenõuteooria.
Ma ju ütlesingi, et ma jätan sisepoliitika kõrvale. Põhjuseks on mu vähesed teadmised. Sinna alla mahub miinustena nii su mainitud lõhestatus kui kohtu määramised (Trump määras ametisse kolm ülemkohtu kohtunikku, muutes selle konservatiivsemaks, mis võib mõjutada USA seadusandlust aastakümneid) kui immigratsioonipoliitika ning COVID-19 pandeemia käsitlemine. Samas plussidena saab mainida Trumpi administratsiooni ajal USA majanduse kasvu ja tööpuudus langes enne COVID-19 pandeemiat rekordmadalale+ maksukärped ja dereguleerimine aitasid kaasa majanduskasvule ja ettevõtete investeeringutele.Kapten Trumm kirjutas: ↑26 Juul, 2024 7:48 Teine asi, millest vaikselt teemakäsitlus mööda läinud on, on USA ühiskonna lõhki ajamine seninägematul kujul, mis päädis nii tormijooksuga Kapitooliumile (USA hilisem ajalugu taolisi asju ei tunne) kui ja Trumpi enda tulistamisega hiljuti - alles peale seda elamust tegi vana oma kõne ringi ja piuksus midagi kokkuhoidmisest (ilmselt taibates, mis ees ootab), president USAs peab olema rahva ühendaja, mitte tekitama relvastatud rahvamiilitsat (Proud Boys nt) - EPIC FAIL
Mu isa õde elab USA-s aga terve ta pere on liberaalid, seega ma küll kuulen ta käest, mis seal juhtub aga ma ei saa seda võtta kui 100% pildina ühiskonnast. Kui konservatiiv ütleb, et Trumpi immigratsiooni poliitika on õige ja kõik välja ja liberaal väidab et see on õudne, mis tehti, sest emad eraldati lastest - siis ausõna, mul pole niipalju teadmisi, et kas liigitada see miinuseks või plussiks ja kuidas see kogu potti mõjutab.
Re: Mida Ukrainast õppida?
Minu arust on see selge miinus. Junn lihtsalt jagas lubadusi ja võttis siis need irvitades tagasi. Prafraseerides tsiteeritut, Trump tegi Junnist esimese Põhja-Korea juhi, kes on kohtunud USA presidendiga. Junn ei väärinud seda.Kairi kirjutas: ↑25 Juul, 2024 18:30Ma ei ole kindel, kas see on pluss, aga panen ta siia ritta, et see rida liiga tühjaks ei jääks. Trump oli esimene istuv USA president, kes kohtus Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga. Kuigi läbimurdvaid tulemusi ei saavutatud, avas see diplomaatilised kanalid, mis varem olid suletud.
Kas praegu eksisteerib USA ja PK vahel mingeid "diplomaatilisi kanaleid", mida enne polnud ja millest midagi kasu ka on?
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
-
- Liige
- Kontakt:
Äripäeva raadios arutati sealset eluolu ja no tollel visiidil küll mingeid viljasid ei ole olnud tänase seisuga. Olukord on hoopis vastupidises suunas liikunud.
https://www.aripaev.ee/raadio/episood/g ... e-poorduma
Lisaks legitimeerib selline suhtlus paariat. Midagi sarnast, kui USA president kohtuks Talebani liidritega.Kriku kirjutas: ↑26 Juul, 2024 9:54 Minu arust on see selge miinus. Junn lihtsalt jagas lubadusi ja võttis siis need irvitades tagasi. Prafraseerides tsiteeritut, Trump tegi Junnist esimese Põhja-Korea juhi, kes on kohtunud USA presidendiga. Junn ei väärinud seda.
Kas praegu eksisteerib USA ja PK vahel mingeid "diplomaatilisi kanaleid", mida enne polnud ja millest midagi kasu ka on?
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Marti Aavik valimiseelsest olukorrast:
https://arvamus.postimees.ee/8066807/ma ... -ukrainastMilline on Harrise või Trumpi teerada võiduni?
Valijameeste kogus on 538 liiget ja võiduks on vaja saada 270 häält. Alates 1990ndatest on kinnistunud demokraatide kantsideks lääneranniku ja põhjapoolse idaranniku osariigid, sisemaal ja lõunas toetatakse vabariiklasi. Kaalukeele osariikideks nimetatakse neid, kus valimistulemust on võimalik usina kampaaniaga pöörata ning millest sõltub valimisvõit. Need on praegu Pennsylvania (19 valijameest), Michigan (15), Arizona (11), Wisconsin (10) ja Nevada (6).
Praeguste küsitlustulemuste järgi võib Trump loota 251 enam-vähem kindlale häälele. Juurde on vaja 19 ehk piisaks ainuüksi võidust Pennsylvanias või kahe muu osariigi kombinatsioonist. Demokraatidel on puudu 44 valijamehe hääl.
Presidendiks saamiseks tuleb Harrisel võita Pennsylvanias ja veel kahes või kolmes kaalukeele osariigis.
Ma liigitaks sellised asjad selgelt fantastika valdkonda. Kui sa jälgid USA sisepoliitikat ja meediat, siis saad aru, et viimastel päevadel on käima läinud selline koordineeritud kampaania millesarnast mina oma elust ei mäletagi. Laseme natuke tormil vaibuda, ca nädala kahe pärast oleme targemad. Jälgige alati küsitluste spetsiifikat ja vaadake kõikide küsitluste keskmist, mitte individuaalseid küsitlusi.Kriku kirjutas: ↑26 Juul, 2024 8:17https://www.err.ee/1609407622/trump-ei- ... innitamistViimased küsitlused näitavad, et seis valimiste eel on tasavägine. Mõnes uuringus edestab Harris napilt Trumpi. Teiste küsitluste kohaselt edestab Trump napilt Harrist. RealClearPoliticsi küsitluste keskmise järgi on Trumpil Harrise ees 1,9-protsendipunktine edu.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Aeg töötab praegu pigem Harrise kasuks, kui ta ise mingeid rumalusi ei tee. Mis on ka loogiline, sest USA valija tõepoolest ei soovi tegelikult valida kahe seniilse äti vahel.OhYeah kirjutas: ↑26 Juul, 2024 20:29Ma liigitaks sellised asjad selgelt fantastika valdkonda. Kui sa jälgid USA sisepoliitikat ja meediat, siis saad aru, et viimastel päevadel on käima läinud selline koordineeritud kampaania millesarnast mina oma elust ei mäletagi. Laseme natuke tormil vaibuda, ca nädala kahe pärast oleme targemad. Jälgige alati küsitluste spetsiifikat ja vaadake kõikide küsitluste keskmist, mitte individuaalseid küsitlusi.Kriku kirjutas: ↑26 Juul, 2024 8:17https://www.err.ee/1609407622/trump-ei- ... innitamistViimased küsitlused näitavad, et seis valimiste eel on tasavägine. Mõnes uuringus edestab Harris napilt Trumpi. Teiste küsitluste kohaselt edestab Trump napilt Harrist. RealClearPoliticsi küsitluste keskmise järgi on Trumpil Harrise ees 1,9-protsendipunktine edu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Nationwid ... l_election
Mis puudutab Harrist ennast, siis minule jäi ta silma eelmises tsüklis üsna veidrate vasakpoolsete ja woke seisukohtadega. Võib-olla on nüüd rohkem tsentrisse liikunud - ei tea. Pole jälginud. Pealiskaudsel lugemisel on mulje, et vähemalt majanduse vallas on ta vaated paranenud. Kes täpsemalt teab, võiks kommenteerida.

Harrise VP valik saab olema üks edutõukest. Trump läks vist omaga alt. Nüüd tuleb "lastetu kassi naisega" ise rinda pista, kes teab tänu oma taustale "Trumpi-suguseid tüüpe". Vance'il, kes on ootamatult totra mulje jätnud, võib vastu tulla astronaut või keegi teine. Trump peab kampaaniat muutma.Kilo Tango kirjutas: ↑26 Juul, 2024 21:16 Aeg töötab praegu pigem Harrise kasuks, kui ta ise mingeid rumalusi ei tee. Mis on ka loogiline, sest USA valija tõepoolest ei soovi tegelikult valida kahe seniilse äti vahel.
Erinevate riikide sisepoliitika hindamiseks olen ma vahel vaadanud iga-aastaseid ÜRO koostatud "World happiness ranking" tabeleid. Metoodikasse pole eriti süvenenud. Sealt saab järeldada et kui hea ja perspektiivikas on mingis riigis elada ehk hinnang valitsusele.
2024 a tabel
https://happiness-report.s3.amazonaws.c ... WHR+24.pdf
Usa oli mu mäletamist mööda kõrgetel kohtadel Obama ajal. Obama vist alustas muuhulgas tervishoiureformi et igaühele tervisekindlustus. Hillary Clinton lubas jätkata aga sai valimistel Trumpi käest pähe. Trumpi tulekuga hakkasid kohad edetabelis kukkuma ja Bideni ajal on aina hullemaks läinud. Isegi CNN kurdab et Usa kukkus top20 üldse välja, esimest korda 12 aasta jooksul ja et alla 30 aastaste hinnangul on riik paras pommiauk.
https://edition.cnn.com/travel/worlds-h ... index.html
Trumpile ja Bidenile saab süüks panna stagnatsiooni. Elu pole seal tingimata hullemaks läinud. Küll on aga teised riigid edukamad olnud. Näiteks leedukad on tänaseks enda riigiga juba rohkem rahul kui Usa elanikud USA-ga.
Harris ikka üsna vasak(äärmuslikum) tegelane. Seotud BLM-i ja Antifaga ning nende aktivistide vabastamise-aitamisega juba aastaid.
https://x.com/MrAndyNgo/status/1816651622132645907Harris helped fundraised for violent riot suspects after Minneapolis was plagued by deadly leftist arson attacks and mass looting. A charred body was found in one of the businesses that was torched.
One of men bailed out by the Freedom Fund later went on to murder.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
EA, EU, EH
-
- Liige
- Kontakt:
Mõned tähelepanekud:ruger kirjutas: ↑26 Juul, 2024 23:05 Harris ikka üsna vasak(äärmuslikum) tegelane. Seotud BLM-i ja Antifaga ning nende aktivistide vabastamise-aitamisega juba aastaid.https://x.com/MrAndyNgo/status/1816651622132645907Harris helped fundraised for violent riot suspects after Minneapolis was plagued by deadly leftist arson attacks and mass looting. A charred body was found in one of the businesses that was torched.
One of men bailed out by the Freedom Fund later went on to murder.
- aastal 2020 korraldatud küsitlustel avaldas poolehoidu "Black Lives Matter" liikumisele 67% USA täisealistest elanikest, George Floydi surma järel korraldati umbes 7300 meeleavaldust, millega seoses arreteeriti kokku ca. 14 000 isikut, osad hea põhjusega (esines rüüstamisi ja süütamist, mõni politseijaoskond piirati barrikaadidega ümber) kuid osad jällegi mitte, nagu alati kui massid liikvel on
- üldiselt on probleem politseivägivallaga USA pinnal reaalne, teemat hoiavad kuumana regulaarselt laekuvad õudusvideod, kuidas politseinik kellegi lambist ära tapab, viimane oli nädal tagasi, naine kutsus politsei omale appi, politseil tekkisid temaga ta kodus pinged, mingi hetkel andis politseinik naisele korralduse pliit ära keerata, kui naine kuuma vee potti kohe kraanikaussi ei tühjendanud, tõmbas üks politseinik relva, kuna kartis kuuma vee heitmist, naine varjus seepeale põrandale ja seal põrandal kükitades politseinik ta mitme meetri kauguselt maha lasi (politseinik sai süüdistuse esimese astme mõrvas, mis ilmselt hoidis ära järjekordse massirahutuste laine), paljude osariikide politseisse võetakse tööle nõrgalt haritud ja psühholoogiliselt sobimatuid isikuid, kelle käitumist raskendab "meie vs. nemad" mentaliteet ja relvade rohkus elanike käes
- kui (näiteks, ma ei tea täpset arvu) 1M inimest protestivad ja 14K inimest arreteeritakse, osad õigesti ja osad valesti - ning neile kogutakse kautsjoni tasumiseks raha - siis statistika ütleb üsna vääramatult, et varem või hiljem keegi sellest üsna suurest valimist sooritab ka mõrva (eriti USAs, kus tapmine on mõnevõrra levinum kuritegu võrreldes Euroopaga), seda statistilist vältimatust heidab Andy Ngo oma säutsus Harrisele ette
- statistliselt lühinägeliku säutsu autor on poliitkompassil üsnagi üles-paremale kalduvate vaadete poolest tuntud ja provokatsioonidel osalenud suunamudija-ajakirjanik Andy Ngo, sääraste aktivistide sõnu ei tasu ainult vaatamise peale uskuda
Tähelepanekud on õiged. Samas on Harris olnud antud liikumiste probleeme toetav ja tegelenud antud teemadega üsna aktiivselt. Elame näeme.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
EA, EU, EH
EA, EU, EH
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline