kaevamine

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Suletud
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Soobel kirjutas:Kogu see kola tuleks saatkonnale anda, kuna ma oletan, et langenu isiklikud asjad võivad mõnele inimesele Saksamaal tähendada mõnevõrra rohkem, kui meie muuseumitele.
Ja kindlasti see imearmas M-39 granaat ka kotipõhja!!! :lol: :lol: :lol:

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

propatria kirjutas:
Soobel kirjutas:Kogu see kola tuleks saatkonnale anda, kuna ma oletan, et langenu isiklikud asjad võivad mõnele inimesele Saksamaal tähendada mõnevõrra rohkem, kui meie muuseumitele.

ProPatria
just see oli ka,tagastame selle ka :D
Kasutaja avatar
Metatron
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Metatron »

Mehe juurest leitud raamatust/märkmikust ei ole võimalik pea mitte midagi välja lugeda. Ainukesed arusaadavad sõnad olid trükimustas Der ja ihre. Asusid nad esimesel leheküljel ja eraldi kohtadel. Raamatu lehti avades leidsime, et need on tühjad. Ilmselt on aeg ja maapõue niiskus oma töö teinud. Lisaks oli Soldbuch/Wehrpass? igasugustest juurtest läbikasvanud.
Tagakaane kahe kokkuliimitud osade vahelt leidsime kammi. Kamm oli pooleks ja osad piid olid kadunud - ega sõja ajal kamme ka kuigi palju liikunud...
Tõnuv, järgmisel nädalal annan raamatu ka sinu kätte teiste asjade juurde.
E pluribus unum!
Kasutaja avatar
Metatron
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Metatron »

soadf kirjutas:
propatria kirjutas:

ProPatria
just see oli ka,tagastame selle ka :D
Ma arvan, et see granaat ei kuulunud meie leitud võitlejale. Hukkunu oli mulla all, aga granaat oli ilusasti maa peal kivide vahel.

Hea, et koolipoisid seda ei leidnud - kindlasti oleks sellega veel pauku saanud teha.
E pluribus unum!
tõnuv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tõnuv »

Anname,anname.Ainult see granaat ei kuulu tõesti komplekti.Selle saab pääsrteamet, kui viitsib järgi minna.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Mart Laari tsiteerides: "Tasub mul vaid ära käia, kui mingi õnnetus juhtub!" :wink: Poisid, lõpetage nüüd pull ja andke oma leid koos kirjeldustega üle leiujärgse maakonna Muinsuskaitseameti inspektorile!
Küll tema juba minuga ühendust võtab. Saksa saatkond otseselt teemaga ei tegele ja sinna teatades jõuate lihtsalt kuuajalise või pikema ajalise nihkega ikka minu "ukse" taha 8) Peale isiklike esemete (laulatussõrmus nt.) ja e/m - i Saksa Sõjahaudade Hooldeliitu muu koli ei huvita, avalduse alusel saaks muuseum ka e/m-i ehk kogusse. Lõhkevad asjad tuleks muidugi pädevatele meestele anda (õigemini nad kohale kutsuda), või siis sügavamale maha matta (see käib nüüd küll mõne mäda granaadisossi kohta). Võtke ühendust!
51 24 24 8 Arnold
P.S. žetoon on antud mingis lennuväe väljaõpperügemendis, aga see ei ütle tegelikult midagi ilma lisainfota.
tõnuv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tõnuv »

On kontakt.Näis mis edasi saab. Zetooni tahaks küll ajalootuppa hoiule muu leitud kola kõrvale.et vähendada hauakaevajate indu loodetavate leidude suhtes.
Kasutaja avatar
destroy16
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas destroy16 »

rebasekutsikas kirjutas:Laupäevast 16.okt.2004 Postimeest lugedes jäi mulle silma selline koht, äkki keegi oskab selgitada.

Artikliks Pihlapõllu talus tegutsev narkovabrik töötas ülihiljukesi ja koht selline "Kulu(Saarde vallavanem Tarmo Kulu) meenutab, et pole kaua aega tagasi, kui tema vallast leiti suur puskarivabrik, umbes samasse aega jääb sadakonna automaatrelva päevapaistele tassimine Kanakülast."
Saarde vald asub Pärnumaal.

Võibolla pole ma sellisele uudisele peale sattunud ja oskab keegi selgitada, mis sealt leiti.

jah nii ta oli,vana teema kakun ülesse-isa käis mul seal lähedal tööl ja mõtles iga kord et läheb vaatab maja üle.ja lükkas tegemist koguaeg edasi kuni..... :D
vdreving
Liige

Postitus Postitas vdreving »

Leiti salakaubana sissetoodud automaate.
Kasutaja avatar
destroy16
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas destroy16 »

et keegi on siis sisse toond ja sinna oli unustanud või midagi?pole kuidagi imekombel sõja ajast jäänud?
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

relvad

Postitus Postitas hillart »

Noh, see uudis on sellest ajast, kui meie väike kodumaa maailmamastaabis relvatransiidimaana suur tegija oli ja endised idabloki riigid oma lôppenud säilitusajaga relvad ladudest välja viskasid. Mäletate küll neid Poola TT-sid ja tsehhis valmistatud PPS-isid ning muud pahna mida kôike meie idapiiri taha jääv Sarmaatia vajas. Kümnetesse tuhandetesse küündiv bandiitide armee (+ kordades suurem pisisulide kari) vajas ju relvastamist-varustamist ja - turumajandus ei tunnista piire, ning raha ei haise.
Ju see leitud partii kah üks läbisôidul olev pakk oli.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
propatria
Moderaator
Kontakt:

Re: relvad

Postitus Postitas propatria »

hillart kirjutas:... Mäletate küll neid Poola TT-sid ja tsehhis valmistatud PPS-isid ning muud pahna...
Poolas toodetud TT-sid inimesed mäletavad hästi, aga tšehhi päritolu PPS-d on lausa uudis... Ilmselt olen midagi olulist maha maganud?
(Padruneid mõlemale relvaliigile tuli küll tšehhimaalt hulgimalt, lisaks muidugi Poola ja muude riikide toodang.)

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

PPS

Postitus Postitas hillart »

Väga vôimalik, et ka PPS-id olid Poola omad, kuid kusagilt oli meelde jäänud, et Tsehhi päritolu. Aga PPS-id need igatahes olid.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
vdreving
Liige

Postitus Postitas vdreving »

Poolakad olid. Peitjale lasti Tartus auk pahe ja nii nad jaidki.Teine suurem pakk peaks kusagil Aegviidus puhkama.
Kasutaja avatar
Plönn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Plönn »

Indrek kirjutas:eelpool olevaid linke uurides jäi mulje, et isegi pihkva oblastis on mingid päris suured "maardlad" :o ei ole küll kuulnud et seal mingeid suuremaid lahinguid olnud oleks.
Pihkva oblastis on meie, eestlaste jaoks vägagi palju huvitavat,muideks.Näiteks kasvõi need paljud eesti, punastepoole mobiliseeritud tegelased,kes seal Pihkva põhja-lääne suunal edasitungivatele sakslastele vastu seisid.
Suht huvitav jutu/pildimaterjal aga ofitsiaalsetelt otsijatelt siis sealtmailt :

http://ekorub.ru/forum/index.php/topic,4911.0.html
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist