MG42 MG3
-
- Liige
- Kontakt:
...
mg-42-l on juhtpuks kahe osaline, tõenäoliselt sellest ka suurem tule kiirus.
Poolautomaatne MG 42
Kõik taaselustajad ja muidu huvilised! Nüüd on võimalik osta legaalselt MG 42, mis on muudetud poolautomaatseks s.t valanguga lasta ei saa aga peale iga lasku laeb ennast ise. Hind on muidugi päris krõbe.
http://www.egun.de/market/item.php?id=2949964
http://www.egun.de/market/item.php?id=2949964
Raskekuulipilduja Maksim Pulemyot Maxima PM1910
Ma paar aastat tagasi nägin SAT is doki, kus arvustati MG- 42. Hää riist omal ajal, aga laskekiirus nii suur et ei jõua padruneid tuua jne. Justkui täristataks 24/7.Maxim ka omas kohas ajab vaikselt asja ära. Suurim tapja inimkonna ajaloos?
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: Raskekuulipilduja Maksim Pulemyot Maxima PM1910
MG-de kasutamisel on läbi aja mitmel pool kasutatud kolmemehelist meeskonda, sh 1 mehe ülesanne ongi lintide järgi jooksmine/lintide laadimine. Ja kasutati laadimismasinat.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Raskekuulipilduja Maksim Pulemyot Maxima PM1910
MG 34 ja 42 olid jah vastikult suure laskekiirusega, mis tekitas natukene lisaprobleeme. Näiteks on veteranid öelnud et kaitsekraavis pidi olema mingi ämber, kuhu kuumenenud rauad jahtuma panna. 1 varuraud ei piisanud, pigem 2 või isegi 3. Kui raud siniseks lasti, hakkas see kiiresti kuluma, sisuliselt oli relvaraud kuluartikkel, peale 10000 lasku oli hea mõte vahetada. Padrunite tassimine oli kogu jalaväe ülesanne, lisaks pika lindi mahutanud kastidele olid ka 50 lasu linti mahutav trummel või anti lihtsalt lindilõigud kaasa. KP padrunikulu on tihedalt laskmisel 150 pauku minutis, sealt saab igaüks arvestada, mitu kilo linte pidi kaasas olema 10 minuti lahinguks. Lindilaadimise masin oli kusagil kaugemal tagalas, ega lahingus keegi sellega ei töötanud.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: MG42 MG3
KL ridades olen näinud ühte meest, kes Sinimägedes sõdis ja tema vaatas meie KP harjutusi kaastundliku pilguga, et oh pojakesed, teil on ju üksainus varuraud, meil Sinimägedes oli relva peale 3-5 varurauda, muidu ei jõudnud jahtuda. 

/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Neid fotosid, kus saksa jalaväelased jooksevad, lindid kaelas kuid ilma KP-ta, on lademes ...
Eks omal ajal kandisVenemaa kodusõjas "igamees" ka maximi linte.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
MG34 oli üks järjekordne korralik veskikivi natsidel kaelas, mis aitas neid jällegi kaotusele märksa lähemale. MG34 lukukoda freesiti välja massiivsest metallikamakast. Selle tulemuseks oli see, et ühe MG34 valmistamiseks kulus kolm korda rohkem metalli ja kuus korda rohkem töötunde kui ühe analoogse lääne kuulipilduja valmistamiseks kus kasutati valdavalt stantsimist, pressimist, keevitust ja neetimist. Laskekiirus ja seega ka keskmine laskemoonakulu oli MG34-l võrreldes lääne analoogidega samuti kolm korda suurem. See omakorda tähendas kuulide suuremat hajuvust ja ebaefektiivsust. Samuti nõudis MG-34 teenindamine lahinguväljal natsidelt täiendavat inimresurssi. MG34 on järjekordne ehe näide natside masendavast rumalusest ja kuritegelikust piiratud ressursside meeletust raiskamisest, et käimasolnud sõda kaotada.
War isn't a 100-meter dash, it's a marathon. Baseless optimism is a form of self-deception.
- BlancoNegro
- Liige
- Kontakt:
Ja-jah, natsid pahad, aga selle kuulipilduja välja töötamine algas siiski mõned aastad enne natside võimuletulekut. 1934 on nö esmane ametlik kasutuselevõtu aasta.MG34 oli üks järjekordne korralik veskikivi natsidel kaelas, mis aitas neid jällegi kaotusele märksa lähemale...
Hea teada et Saksamaa Natsionaalsotsialistliku Partei liikmed pidid tagama MG-34 teenindamise tagamise lahinguväljal.

Isand Paalberg võiks nüüd mõningatest pseudoajaloo stampidest üle saada et kirjapandu veidigi realistlikumalt kõlada saaks.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ma ei ole MG42 käega katsunud, MG3ga olen samas magamiskotis maganud küll. Sellel küll mingit "ühest kamakast freesitud" lukukoda pole. Plekist stantsitud asi, tükid omavahel needitud.
Galilil on freesitud lukukoda, kujutan enne küll, kuidas see välja näeb.
Milline osa siit on "ühest kamakast freesitud, mis koormas Reichi sõjamajandust"?

Minu arusaamise järgi on MG-3 sama asi, lihtsalt teise padruniga töötav.
Oma teadmistega ütleks, et pildil on ainus "kamakast freesitud" osa relva lukk. Ülejäänu on valatud või stantsitud.
Galilil on freesitud lukukoda, kujutan enne küll, kuidas see välja näeb.
Milline osa siit on "ühest kamakast freesitud, mis koormas Reichi sõjamajandust"?

Oma teadmistega ütleks, et pildil on ainus "kamakast freesitud" osa relva lukk. Ülejäänu on valatud või stantsitud.
MG42 ja MG3 on sama relv erinevas kaliibris, MG34 on teine kuulipilduja.Kapten Trumm kirjutas: ↑13 Aug, 2024 9:26 Ma ei ole MG42 käega katsunud, MG3ga olen samas magamiskotis maganud küll. Sellel küll mingit "ühest kamakast freesitud" lukukoda pole.
MG3-l tõesti pole freesitud lukukoda, aga sellest kuulipildujast siin ei räägitagi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline